Daar gaan we weer: ‘Kabinet werkt aan terughalen meer IS-vrouwen’

Goh, waar het kabinet eerst nog met harde oneliners kwam over het ISIS-vraagstuk, is het nu compleet gedraaid qua standpunt. Uit een brief van demissionair minister Ferdinand Grapperhaus blijkt dat het kabinet van plan is om meer ISIS-vrouwen terug te halen naar Nederland. Het kabinet wil namelijk voorkomen dat ze illegaal terugreizen naar Nederland en daardoor van de radar verdwijnen. 

Waar het kabinet eerst nog stellig van mening was dat Nederlandse ISIS-gangers in het buitenland moesten worden berecht zijn ze de afgelopen maanden langzaamaan flink gaan draaien. De Telegraaf meldt dat het kabinet nu definitief van standpunt is veranderd. Het zat er al aan te komen toen het kabinet zich in allerlei bochten wrong om Ilham B. terug te halen naar Nederland.

Afgelopen juni werd de Goudse ISIS-aanhanger teruggehaald naar Nederland. Toen beweerde het kabinet nog stellig dat we ons geen zorgen hoefden te maken dat er meer ISIS-aanhangers naar Nederland komen. Maar de daaropvolgende maanden is het kabinet beetje bij beetje gaan draaien qua standpunt. Vandaag is duidelijk geworden dat het kabinet toch wél van plan is om Syriëgangers terug te halen.

Aan de Tweede Kamer schreef minister Grapperhaus het volgende: “Ook is er in augustus contact gelegd met de Syrische Koerden, met als doel te verkennen of er van hun zijde initiële bereidheid bestaat om repatriëring van in ieder geval de bedoelde vijf verdachten en hun kinderen te faciliteren. De inschatting is dat er verschillende gesprekken zullen moeten worden gevoerd om daar meer zekerheid over te verkrijgen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het continue gedraai en gejok van het kabinet begint helaas als “normaal” aan te voelen. Je weet van te voren bij bepaalde thema’s – klimaat en migratie bijvoorbeeld – dat als het kabinet A zegt, het over een jaar precies het tegenovergestelde roept. We zijn opnieuw, en voor de zoveelste maal, bedrogen door het kabinet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. vlekkenoplosser

  tuurlijk , doe nog maar wat van de geradicaliseerde islamieten die straks wat mensen de strot doorsnijden !

  Gelukkig hebben we woningen zat voor de opvang
  Gelukkig hebben we onbeperkt zakgeld voor die gasten
  Gelukkig hebben we ruime medische zorg beschikbaar

  minder, minder, minder !

 2. vlekkenoplosser

  tuurlijk , doe nog maar wat van de geradicaliseerde islamieten die straks wat mensen de strot doorsnijden !

  Gelukkig hebben we woningen zat voor de opvang
  Gelukkig hebben we onbeperkt zakgeld voor die gasten
  Gelukkig hebben we ruime medische zorg beschikbaar

  minder, minder, minder !

 3. leukeditter

  ze doen het express joh , het moet gewoon een enorme rotzooi worden , met coronapassen , een vloedgolf van islamieten enzzzz

 4. Duckday

  Dit zijn de mensen die ver van de werkelijkheid afstaan.Hoe is het mogenlijk dat deze inbecielen TERORISTEN het land binnen haalt Deze MENSEN hebben hun mede mensen vermoord mishandeld verkracht en ga zo maar door.DE NEDERLANDSE POLITIEK zijn gewoon verraders om zulke mensen binnen te laten.Hebben zij een dubbel pASPOORT NEEMDEZE GEWOON AF EN STUUR ZE NAAR DAT LAND WAT OVERBLIJFT.Laat ze gewoon daar zitten men is vrijwillig daar heen gegaan .DE kinderen worden gebruikt als zelf moord terogisten .En die MINISTER haalt ze gewoon binnen straks is er een aanslag dan doet de politiek gewoon niet thuis. Mensen stem zulke politieke geklungel gewoon af.
  STEM PVV geef die een kans om NEDERLAND weer in oude glorie te herstellen. En zeg nu niet hij wil niet want die kans heeft hij nog nooit gekregen van die zakken vullers en die zogenaamde BN ers.Latt het hem eens waar maken .Nu zijn we al 10 jaar naar de klote geholpen.

 5. JFU

  Moet toch kunnen? We hebben woningen in overvloed voor die stakkers, levenslang een royale uitkering, gratis gezondheidzorg, kinderbijslag enz….tja het kost wat..maar dan heb je ook wat…!

 6. palko

  ISIS-gangers? Ik neem aan dat er ISIS-gangsters wordt bedoeld. Mijn ouders hebben mij geleerd dat je onkruid moet vernietigen voordat het groot onheil kan aanrichten. In Rotterdam hebben ze daar een passende kreet voor: Kortom: Geen woorden, maar daden!

 7. Nostradamus

  Laat ze lekker van de radar verdwijnen. Laat ze lekker van deze planeet verdwijnen.

 8. Smek

  Ja wat zal ik zeggen dat krijg je met kaag in de regering en straks MP.

  1. vlekkenoplosser

   waarop baseert men dat al kaq MP zal worden

   Als de vvd het MP schap weggeeft kunnen ze helemaal inpakken

 9. Bunky01

  Berecht ze conform de sharia, dat zijn ze gewend aan elkaar op te leggen.
  Zijn we erg snel van deze moordmachines af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.