Doutzen Kroes is een heldin: ‘Ik laat me niet dwingen een vaccin te nemen’

Het gebeurt niet zo heel vaak dat er in Nederland iemand opstaat met échte moed. In ons land is het veel veiliger om braaf te doen wat er van je verlangd wordt. Dat is al helemaal zo in deze knotsgekke coronatijden. Maar Doutzen Kroes doet dat niet. Deze vrouw staat voor “haar waarheid.” En dat betekent dat ze zich niet laat dwingen “om een vaccin te nemen.” Daar is tegenwoordig courage voor nodig. Want ze weet dat ze nu op TV belachelijk gemaakt zal worden, en dat ze zelfs op veel plek uitgesloten wordt van het normale sociaal-economische leven.

“Mijn waarheid”

Kroes neemt publiekelijk haar standpunt in op Instagram, waar ze maar liefst 6,8 miljoen (!) volgers heeft. “De laatste maanden zijn heel vredig geweest zo zonder sociale media,” schrijft ze. “Een deel van me wilde zich opsluiten in mijn gezinsbubbel en alles aan het geloof en vertrouwen overlaten. Dat deel van mij gelooft in de kracht van het bewustzijn, dat waar je energie aan geeft groeit. Dus ik probeerde het negatieve te negeren en me te focussen op het positieve.”

“Maar,” gaat ze verder, “we hebben nu een punt bereikt waarop ik de onrechtvaardigheid die ik zie niet langer kan negeren. Andere mensen hebben me hoop en kracht gegeven met hun moed om pal te staan voor onze rechten. Zij hebben me in mijn hart geraakt en me geïnspireerd om hetzelfde te doen. Dus, hoewel mijn handen trillen op het moment dat ik dit schrijf, ben ik ervan overtuigd dat het nu het moment is om moed over comfort te kiezen.” Dit betekent, schrijft ze, dat het tijd is voor haar om “mijn waarheid hardop uit te spreken.”

“Ik laat me niet dwingen om gevaccineerd te worden,” schrijft ze vervolgens. “Ik laat me niet dwingen om te bewijzen dat ik gezond ben voordat ik mee mag doen aan het maatschappelijk leven.” En daar voegt ze iets aan toe: “Ik accepteer het niet dat mensen worden uitgesloten op basis van hun medische status.”

En, sluit ze af, “de vrijheid van meningsuiting is het waard om voor te vechten, maar we kunnen dit alleen oplossen met eenheid en liefde.”

Moed

Hier is natuurlijk ongelooflijk veel moed voor nodig. Doutzen hoeft dit niet te doen. Sterker nog, door publiekelijk een standpunt in te nemen, neemt ze enorme risico’s. Het is zeer wel mogelijk dat ze geblacklist wordt, dat ze keihard aangevallen gaat worden, dat zelfs ministers het over haar gaan hebben. Dat is niet gemakkelijk, zeker niet voor een Bekende Nederlander. Als Hans de Haan het doet, soit. Dat heeft weinig impact. Maar Doutzen weet dat ze op heel wat reacties kan rekenen, lang niet allemaal positief.

Toch is er ook goed nieuws voor haar. Want héél veel mensen hebben het vandaag ook voor haar opgenomen. Eén daarvan is Thierry Baudet. De leider van Forum voor Democratie heeft ook meermaals duidelijk gemaakt dat hij zich a) niet laat vaccineren en b) geen trek heeft in een Apartheidspas waardoor de samenleving wordt verdeeld in twee stromingen. In eersterangsburgers en tweederangsburgers. In übermenschen en untermenschen.

Vaccineren of niet

Het maakt mij helemaal niet uit of mensen zich al dan niet laten vaccineren. Sommige mensen doen dat wel omdat ze willen reizen of omdat ze echt denken dat het helpt. Andere mensen doen dat niet omdat ze het niet vertrouwen of omdat ze het overdreven vinden gezien het sterftecijfer van corona. Of, en dat zie je ook steeds meer, puur omdat ze het belachelijk vinden dat de overheid mensen half probeert te dwingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ik vind het desalniettemin heel moedig van Doutzen Kroes dat ze dit doet, dat ze zich uitspreekt, en dat ze bereid is pal te staan voor haar overtuigen. En natuurlijk heeft ze honderd procent gelijk wat betreft het ronduit dictatoriale besluit om de Apartheidspas in te voeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

139 reacties

 1. Pauline Kummer

  Het is haar goed recht, maar of het verstandig is? Afijn, dan ook geen voorkeursbehandeling bij een onverhoedse opname ten koste van anderen die nog maar even moeten wachten op een long of niertransplantatie tot er plaats is op een IC. Behalve mooi zijn is dit misschien iets extra’s om op te vallen.

  1. ElGuapo

   “Afijn, dan ook geen voorkeursbehandeling bij een onverhoedse opname ten koste van anderen die nog maar even moeten wachten op een long of niertransplantatie tot er plaats is op een IC.”

   Nee komkommersleuf zij betaald net als iedereen gewoon maandelijks of jaarlijks voor zorg dus heeft gewoon even veel recht op zorg ongeacht of ze wel of niet gevaccineerd is.

   1. Oepsie

    Geeft meer aan, hoe deze komKreactant, in elkaar steekt. Hadden we er veel van voor,tijdens en na de ”schermutselingen, een aantal jaren geleden.”

   2. Brenda Welsh

    Ik zou er maar “betaalt” van maken. Zou jij dat ook vinden van een automobilist die volop onder invloed tegen het verkeer inrijdt? Maar voor Doutzen zijn er prive klinieken dat heeft zij voor op andere minder bedeelden.

    1. ElGuapo

     Daar is de volgende kwakma sok/trekpop die het niet kan laten om even een foutje te corrigeren….hierna komt Emmaatje of kwakma zelf weer even om de hoek kijken.

     Maar voor de duidelijkheid duftrutje….Doutzen heeft evenveel recht op zorg als iedereen.

    2. Scaldis

     #Brenda Welsh ik zou er maar ‘privéklinieken’ van maken.

    3. usb3.0

     Nou brendaatje, ik vergelijk het liever met het fascistische naziregime, want daar doen jullie flink aan mee, jullie zijn spookrijders

   3. Albert Egberts

    betaalt

    1. ElGuapo

     bergRijpt….de de…studeer…haar hear…

    2. september

     En wat die usb.3.0 hier zegt,het is gewoon een hele grote debiele ,imbiciel idioot.en niks anders

     1. Oepsie

      Je bedoeld natuurlijk, de man, ”waar jouw moeder mee gevoosdt heefd”?

  2. KippiX

   Ik benieuwd op welk oor jij lag toen je dit bedacht want aan die kant zal die pinda in je hoofd ook hebben gelegen.

  3. usb3.0

   Typetjes als paulien zijn de asociale in ons land, de gevaccineerde asociale die openlijk medisch discrimineren en mensen dood willen laten gaan

   1. Ad Fundum

    Vaccineren is een puur eigen beslissing, nog altijd!

    1. usb3.0

     Klopt adje andersom vindt men dat niet, dat wordt geschaard onder anti, asociaal etc etc

   2. ElGuapo

    Paulientje, Emmaatje, Brendaatje is een populaire nat…dezelfde uitspraken, dezelfde dezelfde trekjes en niet geheel onbelangrijk zelfde iptje.

    1. ElGuapo

     Populaire=pot

  4. Smek

   Je hebt helemaal gelijk Pauline, ik vind ook dat als zij corona krijgt dat ze gewoon onder aan de wachtlijst moet komen voor opnamen. En als het te laat is dan is het haar eigen schuld want zij heeft hier voor gekozen. En degene die jou rare namen geven niet op reageren want dat zegt genoeg over hunzelf

   1. Klaus Schwab

    Volledig mee eens.
    Absurd om Doutzen Kroes een heldin te noemen. Ik zou haar eerder dom noemen

    1. usb3.0

     Nee hoor, zij komt op voor de vrijheid van mensen.

     Ik zie al dat kluis en heroïne elkaar hebben gevonden, en elkaar eens flink in hun aars nemen.

     Heroïne is net als tamil een fascistische hond die het recht op medische hulp wil ontnemen.

     1. Mr.blauw.sky

      Nee hoor, ik zie dat el Kwakje, Usb-tje en Piemientje elkaar weer lekker als vanouds
      flink in elkaars aars nemen, maar goed, dat zijn we gewend van de drie bro’s..

  5. RvdBe

   De griepgolf komt er aan, ic bezettingen zullen stijgen, komkommer zal dus een griepprik nemen net als die 15 miljoen gevaccineerden? Anders heb je geen recht op een long of nier.

  6. Xyz1234

   Het is sowieso dom om mensen een voorkeursbehandeling te geven.

 2. ElGuapo

  Goed bezig die Doutzen!

 3. KippiX

  Doutzen Kroes! Een trotse Friezin en dat laat ze blijken ook!
  Goede duidelijke actie, dit is geweldig. En er zijn er veel meer die niet ‘gefacsineerd’ zijn en zich ook niet willen laten vaccineren. Veel meer dan dat ‘onze’ overheid ons wil laten geloven.

 4. maraton

  Soms is schoonheid omgekeerd evenredig aan het I.Q.
  Gelukkig voor haar is het zorgpersoneel niet zo aso als de antivacsers.
  Maar de dag dat voor hen de rek eruit is nadert.

  1. usb3.0

   Kijk hier zien we het dwingende gedachtegoed van fascistische vaccinatiedrammende maraton, die dus openlijk medisch discrimineert en elk mens, die nadenkt voordat zij zich laten injecteren met een experimentele vloeistof, schaart onder anti…

  2. RvdBe

   Die rek is er al 30 jaar uit door wanbeleid en kapot bezuinigen door de overheid, corona is dan het middel om de schuld in de schoenen te schuiven van ongevaccineerden, vooral niet proberen zelf eens na te denken.

  3. Mistgabel

   U hebt beide niet.

 5. Tommy76

  De kans dat een gezond iemand als Doutzen echt ziek wordt van Covid19 is verwaarloosbaar.

  Sommige reacties hier zijn lachwekkend. Men gaat er van uit dat als je als gezond en jong persoon geen vaccinatie neemt je automatisch in het ziekenhuis terecht komt… Deze personen zijn compleet gebrainwashed!

  Ga maar geen auto of op de fiets rijden want straks krijg je een ongeluk en beland je in het ziekenhuis! Doe je het toch wel dan is het je eigen schuld…

  Gaan we vanaf heden iedereen verplichten of dwingen om jaarlijks een griepprik te nemen? Gaan we iedereen verplichten enkel nog ‘gezond’ voedsel te eten?
  Gaan we terug naar een situatie van de drooglegging in de VS? Alcohol is namelijk ‘slecht’ voor de mens.

  *Gezond en slecht is dan volgens bepaalde zwaar gesubsidieerde wetenschappers.

  Gaan we dit alles koppelen aan een QR code?

  En daarbuiten: de middellange en de lange termijneffecten van deze nieuwe manier van ‘vaccineren’ moeten nog bekend gaan worden. Wacht dus nog maar even met het hebben van praatjes.

  Softenon…

  1. KippiX

   Goed gesproken.

  2. MireiIIe

   Toch is het zo @Tommy76 dat sterfgevallen op een IC van een ziekenhuis alsgevolg van Corona overwegend ongevaccineerden betreffen.

   1. Tommy76

    Beste Mireille,

    Ten eerste: 0,7% van alle coronadoden zijn gevallen in de leeftijdsgroep 0 tot 50 jaar. Dat zijn er 130 in totaal… Staat gewoon op de RIVM site. Die 0,7% zijn dan waarschijnlijk ook nog mensen met onderliggende aandoeningen.

    Ik ben absoluut niet tegen vaccinatie. Een ieder moet dit belemaal voor zichzelf weten. Echter om nu gezonde kinderen en gezonde 20-ers en 30-ers te gaan verplichten om zichzelf te gaan injecteren met een niet getest nieuw ‘vaccin’ vind ik van de zotte.

    Men heeft in 1 jaar tijd de middellange en lange effecten getest… uhm, natuurlijk.

    In Israël lagen er overigens meer gevaccineerden dan niet gevaccineerden in het ziekenhuis. In Israël ben je momenteel met een dubbele vaccinatie niet gevaccineerd.
    In verzorgingstehuizen sterven dubbel gevaccineerden nog gewoon aan Covid19.

    De cijfers van het RIVM moet je ook met een korrel zout nemen.
    Het zijn cijfers in de sfeer van: “tussen augustus 2020 en 1 januari 2021 waren alle sterfgevallen niet gevaccineerd”.
    Dat klopt want toen was er nog niemand gevaccineerd…

    Pas 2 weken na de tweede vaccinatie of de Janssen vaccinatie sta je te boek als ‘gevaccineerd’. Dan zitten we dus al maanden in 2021.

    Of er gevaccineerden in het ziekenhuis liggen wordt vastgesteld a.d.h.v. steekproeven waarbij ze een paar bestuurders bellen die mijlenver van de werkvloer staan. Ook dit staat letterlijk op de site van de RIVM.

    Vervolgens wordt dit als feit meegedeeld.

    Het gaat echt nergens meer over.

    En wat als straks ziekenhuizen vollopen met gevaccineerden met allerlei lange termijn bijwerkingen?

   2. Tommy76

    Beste Mireille,

    Als aanvulling: er zijn legio wetenschappers en artsen die een tegengeluid laten horen. Zij worden echter monddood gemaakt. Op deze wijze is er geen juiste balans in de discussie en kunnen mensen niet geholpen worden bij hun keuze of ze wel of niet gevaccineerd willen worden. Persoonlijk vind ik dit zeer ernstig en zeer fout.

    Enkele websites van specialisten die een ander geluid of een genuanceerder geluid laten horen:

    h*tps://artsencollectief.nl/

    h*tps://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-theo

    Maar zoek vooral ook zelf eens op de site van de overheid / RIVM.

    h*tps://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/sterfte

    En dan kijk je naar de grafiek “overledenen per leeftijdsgroep” zodat je kunt zien hoe veel personen er per leeftijdsgroep zijn overleden… De leeftijdsgroep 0 tot 49 jaar betreft ruim 10 miljoen mensen…

 6. Augustus

  Gezonde, jonge mensen moeten lijden onder de zwakken, dikkies, oudjes en hypochondrische gekkies. Voor mensen onder 64, met gezonde levensstijl en geen onderliggende problematiek is er geen risico. Het grootste risico voor hen is de overheid en medemens.

  Vroeger was er een tijd waar ouderen zichzelf opofferde om de vrijheid van hun jonge kroost veilig te stellen, nu gooien ouderen de jongeren op het vuur om mogelijk wat langer opgesloten te kunnen leven.

  1. usb3.0

   Iedereen heeft te lijden onder het fascistische coronaregime

  2. Albert Egberts

   De jonge mensen hebben hun opvoeding en opleiding te denken aan hun ouders. Het is niet zo idioot aan hen te vragen iets terug te doen.

   1. Albert Egberts

    denken = danken

 7. J. Punt

  Bij een vaccinatie punt van de GGD op bezoek geweest, zogenaamd paspoort ‘vergeten’ Oei..
  ‘En.. Heren, drukke dagen gehad?
  ‘Nee, een paar jongeren en een oude van dage uit huis…. verderop! ‘Heel rustig, gewoon relaxed’… ‘nog maar 1 prikpunt open tot 2 uur ipv 8 uur vanavond, opschieten meneer!!
  ‘Prima, ga ik doen’

  Een grote freakshow.

 8. J. Punt

  Media had het over een ‘run’ op ‘prikken’ met dui-hui-zen-den tegelijk werden de punten bestormd.

  En dat voor hier in een grote studentenstad!
  Die vinden het wel best, feesten gaat door, met of zonder app.

 9. Tommy76

  Vandaag in het AD opnieuw een berichtgeving van besmette dieren in een dierentuin.

  De volgende zin viel mij hierbij op: “Door de grote afstand kunnen de dieren geen bezoekers besmetten, verzekert de dierentuin in Washington.”

  Ik wacht op het moment dat men de (huis)dieren gaat vaccineren. Alleen al in Nederland zijn er 34 miljoen huisdieren. Dan hebben we nog het (pluim)vee en andere dieren.

  Hieronder het volledige bericht:

  “Er is een heuse uitbraak van het coronavirus onder katachtigen in Washington, meldt de National Zoo in de Amerikaanse stad. Zes leeuwen en drie tijgers hebben er positief getest op het virus.

  Verzorgers zagen dat de besmette dieren minder aten en moesten hoesten en niezen. Ook waren ze snel vermoeid. De definitieve uitslag wordt binnen een paar dagen verwacht, maar de leeuwen en tijgers hebben vrijdag al positief getest op corona.

  Door de grote afstand kunnen de dieren geen bezoekers besmetten, verzekert de dierentuin in Washington. Verzorgers geven de tijgers en leeuwen nu medicatie. Al blijft het gissen naar hoe de dieren het virus hebben opgelopen: medewerkers van het park dragen mondkapjes in hun bijzijn.

  Het is lang niet voor het eerst dat dieren in een dierenpark besmet raken. Al is een dergelijke grote uitbraak zeldzaam. Wel raakte laatst nog een groep gorilla’s in Atlanta besmet met het coronavirus.“

  1. usb3.0

   Ze houden de ijzers goed warm, zijn het zometeen niet meer de dieren is er wel wat anders

 10. Albert Egberts

  Domme kip.

  1. ElGuapo

   Dat zal Kaag niet leuk vinden dat je haar zo noemt!
   Of heb je het nu over een van je alterego’s?

   1. Mr.blauw.sky

    Dat afschuiftrucje weten we nu wel van je. Verzin eens wat nieuws.

    1. ElGuapo

     Goede inhoudelijke reactie weer hofnar met de blauwe balletjes.

     1. Mr.blauw.sky

      Tja, het kan soms pijnlijk zijn om gewezen te worden op het niveau van je eigen bijdragen, spettetkwakje.

    2. ElGuapo

     Dat hoeven we bij blauwe balletjes gelukkig niet aan te tonen…spettet.

     Je kunt weer gaan koos nutteloos!

     1. Mr.blauw.sky

      Eensgelijks, ouwe stalkparasiet.

     2. ElGuapo

      Fantastisch antwoord weer mr.zelfreflectie.

      Tot je volgende inhoudsloze opmerking dan maar weer he.

     3. Mr.blauw.sky

      Daar kunnen we jouw gelukkig nooit op betrappen

  2. Mistgabel

   Over dom gesproken…

   Wie laat zich nou prikken voor 0,1% kans.

   1. Albert Egberts

    0,1% is 18.000 doden, Mestvork, en dan zwijgen we nog over de long Covid, de overbelasting van de zorg ten koste van doodzieke hart- en kankerpatiënten en het leed van familie en vrienden.

    Terzijde is opgemerkt dat die 0,1% het sterftecijfer is na draconische maatregelen. Als we geen maatregelen hadden getroffen waren er 150.000 mensen gestorven.

    1. september

     zo is het en niet anders

    2. ElGuapo

     “Terzijde is opgemerkt dat die 0,1% het sterftecijfer is na draconische maatregelen. Als we geen maatregelen hadden getroffen waren er 150.000 mensen gestorven.”

     Dat komt weer uit de Fabeltjeskrant!

     1. JoopvdJoop

      Over de jaarlijkse griepdoden wordt met geen woord gerept.
      Zwart wit denken heet dat.

    3. J. Punt

     Mijn antwoord wordt eerst gefilterd op eventuele kwetsende woordjes.
     Jammer, net een mooi praktijkverhaaltje

    4. leukeditter

     oja weer natte droom gehad ellendeling?? 150.000 mensen dat is nogal wat zeg. de lompigheid neemt met de dag toe

     1. Albert Egberts

      Kun je niet googelen, leukeditter?

      ht.ps://www.scientias.nl/lockdowns-hebben-in-europa-meer-dan-3-miljoen-levens-gered/

     2. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k is er weer vroeg bij met zijn nepnieuws en nonsens !!

      STEL , dat de strónt vlé®k gelijk zou hebben en de vernietigende lock downs effect gehad zouden hebben zoals de strónt vlé®k beweert dan krijgen we de volgende som

      1,5 miljoen echte doden + 3 miljoen (geschat door de strónt vlek) doden gedeeld = 4,5 miljoen doden IN EUROPA gedeeld door 750 miljoen inwoners in europa komt de mortaliteit van corona uit op 0,6 % in Europa .

      corona is een hoax strónt vl®k zoals je zelf keer op keer bewijst met je gewauwel. Je bent een domme decadente sukkel zoals je dagelijks bewijst strónt vlé®k !

    5. Mistgabel

     In de winter van (2017/2018) was de sterfte 15 weken lang verhoogd (week 51 2017 t/m 14 2018). De verhoogde sterfte viel samen met de griepepidemie die plaatsvond van week 50 2017 tot en met week 15 2018. De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20). Hiermee was de oversterfte het hoogst ooit gemeten sinds het begin van de monitoring in 2009. De oversterfte betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder, maar er waren ook enkele weken waarin de sterfte verhoogd was in mensen tussen de 55-64 jaar en 65-74 jaar.

     In de winter van (2016/2017) was de sterfte 12 weken lang verhoogd (week 48 2016 t/m 10 2017). De verhoogde sterfte begon 2 weken nadat de griepepidemie begon en duurde tot en met de laatste week van de epidemie (met uitzondering van week 52 2016). De oversterfte betrof voornamelijk de mensen van 75 jaar en ouder. Tijdens de 15 weken griepepidemie werd de oversterfte geschat op 7.503 (8.890 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20). Hiermee was de oversterfte relatief hoog. In de voorafgaande 5 jaar was de oversterfte alleen hoger in 2014/2015, toen de langste griepepidemie heerste ooit gemeten in Nederland (oversterfte van 8.600 in 21 weken).

     Die 18000 waar u het over heeft is in anderhalf jaar tijd.

     1. Monty

      ”Die 18000 waar u het over heeft is in anderhalf jaar tijd.”

      En hoeveel zouden het er zonder maatregelen zijn in anderhalf jaar tijd?

      Meer of minder?

    6. Mistgabel

     Hoe kom je aan die onzin. Mondkapjes en avondklok bleek nutteloos.
     Opeens allemaal jongeren sterven?

     Ook toen er nog niet gevaccineerd was.
     Zijn landen met een hele lage vaccinatiegraad en zelfs daar gebeurt het niet.

     Zijn bijna allemaal ouder dan 80 met onderliggende ziektes.

     Rubbish.

     1. Mistgabel

      Buiten het feit dat op advies de ouderen binnen werden gehouden door de lockdown, terwijl ze juist naar buiten moesten.

 11. Mistgabel

  Australië heeft ook genoeg van die shit.

  h*tps://twitter.com/i/status/1439070855418368000

 12. Mistgabel

  h*tps://twitter.com/i/status/1439004564062093312

  1. Mistgabel

   Gompie.

 13. MireiIIe

  De enige die aanspraak kan maken op “heldin” is Fleur. Fleur Agema van de PVV, zorgkoningin mag ook. Ik vind haar ook knapper. Bovendien is het zo dat het merendeel van de opname patiënten dat het “niet haalt” ongevaccineerden betreft. Dat is geen onzin maar praktijk ervaring.

 14. Bes Tolen

  KippiX, die Doetzen is zo OnFries als ze maar kan zijn. Dat zijn veel zogenaamde Friezen. Adoptieprovincie en dergelijk meer.

 15. J. Punt

  Verbaasd lees ik al die malle reacties van ‘ Als Je Een Long of Nieuw Hart nodig Hebt!! ‘ … ‘Dan kom je Onderaan De LIJST!! ..

  Welke Lijst?

  Alles was al voor deze heisa WEGBEZUINIGD!
  Dus even geduld voor uw nieuwe long, hart of verstand!

  1. Albert Egberts

   De feiten voor meneer Punt:

   ht.ps://www.zorgvisie.nl/blog/uitgestelde-zorg-een-verborgen-crisis-in-coronatijd/

   1. Mistgabel

    2017…

    h*tps://www.rijnmond.nl/nieuws/156848/Wachttijd-zware-hartoperatie-soms-12-weken

 16. J. Punt

  Pfizer heeft zich onderscheiden met de grootste strafrechtelijke uitbetaling in de geschiedenis. Ze hebben zoveel rechtszaken verloren dat ze moeilijk te tellen zijn. Misschien is dat de reden waarom ze eisen dat landen waar ze geen bescherming tegen aansprakelijkheid hebben, een onderpand storten om rechtszaken over vaccinatieschade te dekken.

  Slim he?

 17. J. Punt

  Astra Zeneca heeft eveneens zo veel rechtszaken verloren dat het bijna niet te tellen is. En voor het geval u het heeft gemist, het bedrijf heeft het eigen COVID-vaccin in tenminste 18 landen laten opschorten vanwege zorgen over bloedstolsels, en ze hebben hun overleg met de FDA volledig verknald met cijfers van studies die niet overeenkwamen.

  Neem nog een “prikje’

  1. Harry Haller2

   Kom eens bronnen, Punt. Zo maar wat roepen kan iedereen.

   1. EvertB

    Waarschijnlijk deze. Nummer 2 is de bron.

    ht.ps://stichtingvaccinvrij.nl/18-redenen-waarom-ik-het-covid-vaccin-niet-ga-halen/

    ht.ps://www.deconstructingconventional.com/post/18-reason-i-won-t-be-getting-a-covid-vaccine

    1. vlekkenoplosser

     geweldige samenvatting om je te informeren waarom je juist NIET moet vaccineren.

     Welke vaccinatiewappie haalt de 18 punten inhoudelijk onderuit ?

 18. J. Punt

  Daarom ook voor mij geen ‘prikje’

  DE PROBLEMATISCHE POGINGEN OM CORONAVIRUSVACCINS TE MAKEN

  In het verleden zijn er veel pogingen geweest om virale vaccins te maken die allemaal op een volslagen mislukking zijn uitgelopen.
  In de jaren 1960 probeerden wetenschappers een RSV-vaccin (Respiratoir Syncytieel Virus) te maken voor zuigelingen. In dat onderzoek sloegen ze dierproeven over omdat die toen nog niet vereist waren.
  Het eindresultaat was dat de gevaccineerde zuigelingen veel zieker werden dan de niet-gevaccineerde zuigelingen op het moment dat zij aan het natuurlijke virus werden blootgesteld. 80% van de gevaccineerde zuigelingen moest in het ziekenhuis worden opgenomen en twee van hen stierven.
  Na 2000 hebben wetenschappers vele pogingen ondernomen om vaccins tegen het corona-virus te ontwikkelen. Maar in de afgelopen 20 jaar eindigden alle pogingen op een mislukking omdat de dieren in de klinische proeven erg ziek werden en velen stierven, net als de kinderen in de jaren 1960.

  Zeker allemaal NEPnieuws volgens onze nieuwe norm??

 19. J. Punt

  Oei, wat eng;

  ‘ Het typische patroon in de genoemde studies is dat de kinderen en de dieren prachtige antilichaam-responsen produceerden na te zijn gevaccineerd. De fabrikanten dachten elke keer dat ze de jackpot hadden gewonnen.

  Maar het probleem ontstond telkens wanneer de kinderen en dieren werden blootgesteld aan de wilde, natuurlijke versie van het virus Dan deed zich een onverklaarbaar verschijnsel voor dat Antibody Dependent Enhancement (ADE) werd genoemd, ook bekend als Vaccine Enhanced Disease (VED), waarbij het immuunsysteem een “cytokinestorm” produceerde (d.w.z. een overweldigende aanval op het lichaam), en de kinderen/ of de dieren stierven.

  Maar wel het iconische Groene Vinkje op je phone..

  Wat wil een mens nog meer tegenwoordig?

  1. Albert Egberts

   Waar deze wonderlijke tekst vandaan komt is onduidelijk. Punt schreef het niet zelf, zoveel is duidelijk, maar een serieuze bron is niet te vinden.

   1. usb3.0

    De massale sterfte door vaccinatie is logisch te noemen, als je gebakken lucht injecteert gaan mensen dood

   2. EvertB

    Ik kon ook geen serieuze bron vinden. Wel deze:

    Afgeleide:
    ht.ps://stichtingvaccinvrij.nl/18-redenen-waarom-ik-het-covid-vaccin-niet-ga-halen/

    Bron:
    ht.ps://www.deconstructingconventional.com/post/18-reason-i-won-t-be-getting-a-covid-vaccine

 20. J. Punt

  Dus..
  Theoretisch meer kans op ellende mét een prik..

  Dan een nieuwe long, hart of andere organen nodig hebben ZONDER ‘prikje’ op dit moment.

  In elke zin de misschien en zou kunnen kreten van die ‘virologen’??
  Klinkt ook niet echt overtuigend en oprecht.

 21. usb3.0

  Terecht dat mensen zich niet laten dwingen…

  1. Albert Egberts

   Ik ben van mening dat ongevaccineerden het recht moeten hebben om via een codicil Corona-zorg te weigeren. Ik vind dat ze niet gedwongen mogen worden in het ziekenhuis opgenomen te worden en op de IC op een bed worden vastgebonden.

   1. usb3.0

    tamil’s mening is om op te schijten puur omdat die mening vanuit een fascistisch gedachtegoed voortkomt waarin het uitgangspunt van tamil medisch discriminerenis.

 22. A-BBa

  Zij heeft makkelijk praten. Als ze een test nodig heeft laat ze de test gewoon naar haar toe komen. Ze hoeft niet eerst twee uur met het openbaar vervoer te reizen om zich te laten testen, zoals veel anderen dat wel moeten. De kosten voor een test? Dat merkt ze niet eens.

 23. Aborifa

  Waarom moeten wij weten dat mw. Kroes zich niet wil laten vaccineren. Er zijn er zo veel die dat niet doen. Alles uit onberedeneerde angst.

  1. ElGuapo

   Waarschijnlijk dezelfde reden als dat andere bn’ers laten weten dat ze zich wel laten vaccineren. Ze willen hun mening geven over wel of niet vaccineren alleen hebben ze een grotere invloed op de massa.

   1. Aborifa

    Op mij maken dit soort mensen geen enkele indruk. Ze gaan hun gang maar. Ze hoeven zich echter niet op te dringen.

    1. ElGuapo

     Mee eens.

 24. Albert Egberts

  Gevaccineerden besmetten soms iemand anders – maar toch echt veel minder dan ongevaccineerden
  htps://www.volkskrant.nl/a-b99e6974

  1. ElGuapo

   Nee Fabeltjeskrant verkoper dat is in elke situatie anders zoals je al meerdere keren duidelijk is gemaakt. Je doet je voor als de tolerante intellectueel maar intussen grijp je elke kans aan om ongevaccineerden weg te zetten als sukkels, belachelijk te maken en te beledigen. Bij elke weerlegging waar je geen goed antwoord op kan geven probeer je het het af te doen met een grap, smiley of domme opmerking waarna je in een ander topic vrolijk verder gaat met verkondigen van dezelfde reeds weerlegde fabeltjes .
   Je obsessie voor vaccineren heeft je compleet blind gemaakt. Waar de meeste gevaccineerden en ongevaccineerden begrip of respect voor elkaar hebben ben jij een van de respectloze figuren die op geen enkele manier begrip voor anderen heeft die niet aan jouw denkwijze voldoen wat je dagelijks duidelijk maakt.

   1. Albert Egberts

    Heb je het Volkskrant-artikel gelezen, Gapo, of babbel je gewoon door op basis van je onnozelheid?

    1. ElGuapo

     Met al mijn onnozelheid kan ik nog steeds zeggen dat voor jouw volkskrant artikeltje er talloze andere artikelen zijn die dit wetenschappelijk tegenspreken.
     Wel fijn dat je op de rest van het verhaal niks hebt aan te merken omdat je weet dat het 100% klopt.

    2. Mistgabel

     Volksverlakkerijkrant
     kleingedeeltevanhetvolkkrant.

  2. J. Punt

   In gedachten zie ik u zwaaien met “vk”

   Zenuwachtige, onderdrukte mannetjes met subsidiebaantjes bij gesubsidieerde instellingen schrijven hun roze probleempjes en binnenstad-kwellingen van zich af en dat moeten we geloven in die VK van u?

   De waarheid staat vanzelf wel een keer op de voorpagina, als het niet anders meer kan.

   1. Albert Egberts

    De Volkskrant doet slechts verslag van een omvangrijk onderzoek van het RIVM, Punt.

    1. vlekkenoplosser

     voor de strónt vlé®k zijn algmene ontwikkeling , die blijft namelijk nogal achter

     h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5243978/getest-en-gevaccineerd-maar-toch-corona-teamnl-geen-uitzondering

     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

     h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517

     1. Albert Egberts

      De bronnen van de coprofiel Vlekkenoplosser zijn wat ouder en spreken over ‘soms’ en ‘niet persen’.
      Het grootschalige onderzoek van het RIVM geeft een grondig en wetenschappelijk overzicht van de laatste stand van zaken en de conclusie is onweerlegbaar: gevaccineerden kunnen het virus overdragen maar die kans is veel kleiner dan bij ongevaccineerden. Bovendien dragen gevaccineerden het virus veel korter bij zich.

     2. vlekkenoplosser

      de bronnen zijn kakel vers strónt vlé®k , net zoals de bronnen van het derde en voor sommige vierde spuitje in UK, Israel en Ijsland. Net zo kakelvers als de linken van 40 % volledig gevaccineerde op de I.C in Ierland.

      Je kan jouw mening dus blijven herhalen strónt vlé®k maar de feiten weerleggen je gewauwel als sneeuw voor de zon strónt vlé®k.

      * gevaccineerde mensen blijken net zoveel virusmateriaal van de delta variant te hebben als ongevaccineerde
      * gevaccineerde dragen net zo makkelijk over als ongevaccineerde ( de tijd van overdragen/besmettelijkheid speelt hierin geen rol domme jongen)
      * gevaccineerde belanden gewoon op de I.C
      * gevaccineerde met onderliggende ziekten mogen opdraven voor spuitje 3

      h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6149295/duitsland-begint-in-september-met-extra-coronaprik-voor-risicogroepen.html

      Bereidt je maar vast voor, voor spuitje vier zo rond januari strónt vlé®k

      domme mensen laten zich vaccineren met een alternatieve gentherapie waarvan niemand enig idee heeft hoe dat uitpakt. De DES-moeders en hun nazaten zijn radeloos want zij zijn ervaringsdeskundige !

      Overigens de strónt vlé®k moet nog steeds een milieurapport reproduceren waarin men niet spreekt over waarschijnlijk, soms, mogelijk en indien ! Strónt vlé®k is weer lekker slectief bezig het huftertje maar kan inhoudelijk er geen speld tussen krijgen.

      game – set – match

     3. Albert Egberts

      Vlekkenoplosser blijft zijn argumenten verpakken ik strónt en diarree. Als je daar inhoudelijk op reageert word je ermee besmet.

     4. vlekkenoplosser

      zoals verwacht ,

      game – set – match

      strónt vlé®k weer schaakmat met zijn gewauwel

    2. ElGuapo

     Je blijft maar kakelen kwakma. Je eigen artikeltje is al tegengesproken door dezelfde krant. Het verslag wat je favoriete krantje is aantoonbaar fout.
     Ongeacht hoeveel andere artikelen je fabeltjes weerleggen blijf je krampachtig proberen om je gelijk te halen.

     “gevaccineerden kunnen het virus overdragen maar die kans is veel kleiner dan bij ongevaccineerden.”

     Gevaccineerden en ongevaccineerden kunnen evenveel virus in hun neus hebben zo simpel is het.

     1. vlekkenoplosser

      quote Gevaccineerden en ongevaccineerden kunnen evenveel virus in hun neus hebben zo simpel is het. end

      En deze waarheid wordt in elk nieuw onderzoek onomstotelijk bevestigd !
      Derhalve is men ook gestart met vaccinatie nr 3 welke straks uitgebreidt zal worden naar iedereen.

      Als januarie-februari het griepseizoen uitbreekt krijgen de trouwe vaccinjunkies vanzelf de oproep voor spuitje 4.

      De domme strónt vlé®k probeert de griep en de mutaties daarvan in de schoenen te schuiven van ongevaccineerde mensen. De strónt vlé®k is een domme decadente zwetser die als enige taak heeft de tweedeling aan te zwengelen. Dit zijn geen mensen maar nsb’ers die bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten.

 25. J. Punt

  Staat er ook in een van die linkse couranten met veel poeha uitgelegd waarom nieuwkomers vrijstelling hebben van vaccinatie?

  Toch uitzonderingen voor bepaalde mensen?

  1. Albert Egberts

   Daar is me niets van bekend, Punt, maar je hebt vast een bron.

   1. vlekkenoplosser

    je kan google toch wel gebruiken strónt vlé®k of adviseer je dat slechts anderen strónt vlé®k ! je blijft een domme decadente hufter

    1. Albert Egberts

     Mensen die hier alleen maar komen om met strónt te smijten kunnen beter worden genegeerd.

     1. vlekkenoplosser

      ik weet het strónt vlé®k

      game set match strónt vlé®k, ga google gebruiken zoals je andere adviseert strónt vlé®k

 26. 56RdK

  Zij is pas moedig als zij ook ziekenhuisopname c.q. de IC weigert als zij Corona heeft opgelopen en als ze dan naar adem snakt! D a n is ze pas moedig!

  1. vlekkenoplosser

   domme varkens denken dat gevaccineerde niet op de I.C komen.
   domme varkens ontzeggen anderen zorg omdat ze hun protocol niet volgen
   je bent een bijzoinder minderwaardig mensch josef

 27. 56RdK

  @Mireille, maraton: Zo ontzéttend waar! ++++!

  1. vlekkenoplosser

   zo een onzin bedoel je ?

   h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5243978/getest-en-gevaccineerd-maar-toch-corona-teamnl-geen-uitzondering

   h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517

 28. Kharm

  Doutzen Kroes. Dat standpunt van haar is heel belangrijk voor dat groepje hersenloze tegen stemmers . Die bewust anderen willen besmetten. Er zijn niet alleen plaatsen in Nederland waar ze niet mag komen , Maar ook veel landen zullen haar buitensluiten .

  1. Albert Egberts

   Het is inderdaad zowel dom als schadelijk. Het blijft ergerlijk dat een groep onnozele wappies ons land in gijzeling houden waardoor we niet alleen vastzitten aan de coronapas en andere maatregelen maar ook met een verlamd zorgsysteem met heel nare gevolgen voor hart- en kankerpatiënten die vanwege ongevaccineerde Coronapatiënten niet de noodzakelijke zorg krijgen die ze verdienen.

   1. vlekkenoplosser

    je gewauwel is inderdaad schadelijk decadente strónt vlé®k . Het blijft ergelijk dat je dagelijks je bull shit blijft herhalen ondanks alle aangebrachte informatie.

    Je gewauwel over een verlamd zorgsysteem is klink klare nonsens. Er liggen amper 200 corona patienten ! Daniel den Hoed en Antoni van Leeuwenhoek draaien gewoon door. Misschien moet de strónt vlé®k is pleiten voor meer handjes aan het bed en een milder adminstratie systeem. Hebben we 24 maanden de tijd voor gehad strónt vlé®k. Misschien moet de strónt vlé®k zich hard maken voor hestellen van eerste lijn zorg in plaats van de mislukte thuiszorg

    Het gewauwel van de strónt vlé®k is tenen krommend en ver bezijden de waarheid

   2. september

    Er zullen altijd wel ongevaccineerden blijven dat gaat niet veranderen,en van de genen die liever Corona krijgen is te hopen dat ze in het ziekenhuis terecht kunnen.

  2. ElGuapo

   “Die bewust anderen willen besmetten.”

   Waar haal je dat vandaan en wat zou dat uitmaken Darm?
   Je bent toch gevaccineerd dan is er geen reden om bang te zijn voor besmetting?

  3. Mistgabel

   Gevaccineerde kunnen ook nog corona krijgen en doorgeven.
   U kunt dus ongevaccineerde besmetten.
   Door u belanden ze in het ziekenhuis.

   EN WAAR MAAKT U ZICH ZO DRUK OM, U BENT TOCH ZO VEILIG MET UW VACCINNETJE?
   Of toch niet zo zeker.?

   En mocht u in de toekomt door vaccins in het ziekenhuis belanden, heeft u daar geen recht op, u bent er zelf voor die 0,1% ingetrapt.

 29. 56RdK

  @vlekkenoplosser
  Gevaccineerden die alsnog dusdanig Corona oplopen dat ze naar het ziekenhuis moeten hebben dan volkomen recht op een plek op de IC. Zij wél.

  Niet-gevaccineerden die zich niet laten vaccineren dus niet, naar mijn opinie!
  Tenzij ze dat vanwege medische redenen niet mogen of kunnen. Zo simpel is dat!

  En of je die bewust niet-gevaccineerden nu als domme varkens moet bestempelen? Varkens zijn uitermate slimme en sociale dieren, dus schande om ze met die bewust niet-gevaccineerden te vergelijken.

  Maar ik begrijp dat jij jouw emoties moeilijk in bedwang kan houden. Sterkte met je leven, hoor!

  1. vlekkenoplosser

   QUOTE Niet-gevaccineerden die zich niet laten vaccineren dus niet, naar mijn opinie!
   Tenzij ze dat vanwege medische redenen niet mogen of kunnen. Zo simpel is dat! END

   1. DAN GRAAG AL MIJN BETAALDE PREMIES RETOUR ZO SIMPEL IS DAT !!
   2. Verbazing wekkend dat mensen die praten ovr sociaal anderen zorg ontzeggen omdat ze iets hadden moeten doen wat een ander ze opdraagt.

   Ik vind dat iedereen met sportblessures geen recht heeft op zorg. Ze hadden de blessure immers simpel kunnen voorkomen. (cynisme off)

   Mensen met jouw gedachte vind ik levens gevaarlijk

  2. ElGuapo

   “Gevaccineerden die alsnog dusdanig Corona oplopen dat ze naar het ziekenhuis moeten”

   Dat kan toch niet?
   Ze worden toch niet meer ernstig ziek na vaccinatie?
   Dat zijn meerdere mensen hier non stop aan het verkondigen….

   1. Albert Egberts

    Er zijn gevaccineerden met onderliggend lijden of een niet goed functionerend immuunsysteem die alsnog ziek kunnen worden van een coronabesmetting. Dat betreft ongeveer 5% van de ziekenhuisopnames.

    1. ElGuapo

     Niks om je druk over te maken dus.

     Er zijn ook mensen die geen vaccinatie hebben gehad en wel corona die ook onderliggend lijden of een niet goed functionerend immuunsysteem hebben die ook alsnog ziek kunnen worden waarbij dat percentage nog lager ligt waarschijnlijk.
     Maar die horen geen zorg te krijgen toch schlemieltje?

    2. vlekkenoplosser

     5 % van de ziekenhuisopnames strónt vlé®k ?

     We hebben 39.000 ziekenhuisbedden

     Dat zou betekenen dat we 1950 corona patienten in het ziekenhuis hebben strónt vlé®k

     kijk hier even zwetser , h**ps://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/

     je gewauwel is te simpel strónt vlé®k

     1. Albert Egberts

      Ik reageer niet op strónt.

     2. ElGuapo

      “Ik reageer niet op strónt.”

      Vertaling…Ik weet niet meer wat ik moet zeggen en ik moet bijna huilen omdat ze alles wat ik zeg elke keer weerleggen.
      Mijn enige optie is om nu weer dezelfde domme praatjes nogmaals te proberen in een ander topic.

     3. Magyar

      Negeer dat gore stuk genetisch afval Kwakma nu eens, dat is het enige wat helpt, het is net herpes, je komt er nooit vanaf, of iemand zou eindelijk eens een kogel door zijn lelijke kop moeten jagen.

     4. vlekkenoplosser

      je bent strónt, strónt vlé®k , een uitgesmeerd t@rrél !

      game – set – match

      strónt vlé®k staat weer schaakmat met zijn gewauwel de domme jongen!

     5. Branzino

      @Vlekkenoplosser
      Het is je al zo vaak gezegd, dat we GEEN 39.000 voor covid19 bruikbare ziekenhuisbedden hebben. Ik ga het niet nog eens opzoeken, maar ik meen me te herinneren dat dit er ongeveer 13.000 zijn. Ik heb niet de illusie dat je dit nu ook gaat onthouden, maar andere lezers zeker wel.

    3. september

     Het zijn altijd de zelfde die zo reageren ,je moet hier blijven komen en niet wegblijven.En magyar komt weer met een idiote reaktie echt gevaarlijk,de debiel!!!

     1. Albert Egberts

      ‘iemand zou eindelijk eens een kogel door zijn lelijke kop moeten jagen.’

      Magyar zal dat niet zijn, september, die arme loser doet geen vlieg kwaad.

 30. Mistgabel

  h*tps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/pfizer-baas-casht-aandelen-op-de-dag-dat-zijn-vaccin-de-coronablues-op-de-beurzen-verdrijft~b319e66d/

  1. vlekkenoplosser

   follow the money !!

   corona is een hoax !

 31. 56RdK

  @vlekkenoplosser, voor een gemiddelde sportblessure hoeft men niet wekenlang een (IC)ziekenhuisbed te bezetten.

  En oh ja, ik stem al jaren PVV, dus pas maar op!

  1. vlekkenoplosser

   quote @vlekkenoplosser, voor een gemiddelde sportblessure hoeft men niet wekenlang een (IC)ziekenhuisbed te bezetten. end

   Wat een gezwets , gaan we nu afdingen op de bijvoegelijke naamwoorden ?

   voor een gemiddelde corona besmetting hoeft men niet wekenlang een (IC)ziekenhuisbed te bezetten.

 32. J. Punt

  Veel gevaarlijker is de ziekenhuis-bacterie. Verzamelnaam voor bacteriën met moeilijke namen.
  Patienten die al niet al te fit zijn en besmet worden zijn de pisang.
  Daar is dat opgevoerde verkoudheidje maar een lachertje bij.

 33. Lucky Luke

  Doutzen Kroes is een heldin, nou dat is niet mijn mening, een vaccinatie weigeren maakt je nog geen held, eerder stompzinnig. Juist en ze is dus te stom omdat te begrijpen en met haar heel veel andere inwoners van Nederland