Esther van Fenema neemt partijkartel op de korrel: ‘Clowns die hun eigen belangen dienen’

Psychiater en opiniemaker Esther van Fenema is helemaal klaar met de prominente leden van het partijkartel: Mark Rutte, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra. Want, stelt ze, het zijn stuk voor stuk “clowns die ie hun eigen belangen en niet die van de burgers dienen.” Daar is geen woord van gelogen.

Afspraken

Een paar dagen geleden berichtte het huisblad van de VVD dat de nepliberalen en het CDA zich “bekocht” voelen. Want D66-leider Sigrid Kaag zou ze eigenlijk verraden hebben. Ze hadden afgesproken om het te proberen met GroenLinks en PvdA, maar als dat niet lukte, dan zou er gesproken worden met ChristenUnie.

Helaas voor die partijen ging dat anders. Want toen de gesprekken met PvdA en GroenLinks vastliepen weigerde Kaag ieder constructief gesprek met Gert Jan Segers. Beter gezegd: ze deed een judasje. Want ze nam publiekelijk afstand van de ChristenUnie, op tv. Hilarisch natuurlijk. Maar vooral ook reden voor woede bij CDA en VVD.

Esther van Fenema pakt het partijkartel aan

Nou, psychiater en opiniemaker Esther van Fenema heeft dat artikel ook gelezen en reageert er ongekend fel op. Want, stelt zij op Twitter, de hele manier waarop het partijkartel omgaat met de formatie bewijst dat Rutte, Kaag en Hoekstra “clowns” zijn die alleen maar “bezig zijn met hun eigen belangen.” Dit terwijl ze natuurlijk de belangen van de burger zouden moeten dienen.

“Voel je verdomme verantwoordelijk voor armoede, wachtlijsten, woon- en onderwijsproblemen!” vervolgd ze woedend in een directe oproep aan De Grote Drie Kartelianen.

Vertrouwen

Het meest lachwekkende van deze hele situatie is dat de kartelianen overduidelijk het vertrouwen in elkaar verloren zijn. Rutte en Hoekstra houden elkaar nog altijd vast, maar voor de rest lijken het wel “de vijf families van de Italiaanse maffia in Amerika.” Ze durven elkaar absoluut niet de rug toe te keren, uit angst keihard gestoken te worden op het moment dat ze dat doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het lijkt er dus op dat het onbetrouwbare partijkartel zichzelf onderhand serieus aan het beschadigen is. En dat is geweldig nieuws. Want misschien komen er daarom binnenkort toch nieuwe verkiezingen op ons af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. usb3.0

  Dat klopt die zitten er helemaal niet voor de burger

  1. halo1

   Geen enkele politicus zit er natuurlijk “helemaal voor de burger”… jij zit er op je werk toch ook niet “helemaal voor je baas””… maar ook voor jezelf….om geld te verdienen. Zo!n relatie is altijd twee-zijdig. Een politicus “helemaal voor de burger” is . …een sprookje.

   1. usb3.0

    Oh zo, als zzp-er dien je gewoon het beste voor de klant te doen, immers de klant is koning, zie een politicus als een zzp-er halo, hè hé.
    Of directeur van je eigen bedrijf die het beste voor de klant wil, hè halo.
    Jij schoffeert de kiezer, een politicus wordt door het volk gekozen en moet er dus voor het volk zijn, niet tegen het volk want dat kunnen ze tegenwoordig als de beste, overigens hoor ik je dáár dan weer niet over…

    1. por favor no borres

     immers de klant is koning

     Op voorwaarde dat hij/zij/het zich ook koninklijk gedraagt.
     Een klant welke zich als een scheldend en tierend persoon gedraagt, verliest elk respect.

     1. NO8DO

      Een klant welke zich als een scheldend en tierend persoon gedraagt, verliest elk respect.

      Hier juist wel.
      Waaruit blijkt dat DDS geen afspiegeling van de maatschappij is.

     2. Poemien Noegien

      Tijd dat je opflikkert naar Joop of iedere andere linksfascistische website, Nanko!

     3. september

      Die heb je alleen maar hier die schelden en tieren ,zijn altijd de zelfden.Vandaag weer Poemien Nagien,die moet zelf opflikkeren.

     4. ElGuapo

      De bijdrage van de gepensioneerde Adje patatje vanuit de casa de mierda.

     5. usb3.0

      poerfravoer! jij moet even lekker normaal doen met je “het” een “het” bestaat niet

    2. halo1

     “”De klant is koning”‘..is ook deels onzin hoor!. Dat kan jij wel hardop zeggen, het klinkt leuk, maar zachtop= stiekem denk je dan toch ook aan je eigen portemonnee. En een politicus wordt weliswaar door het volk gekozen, maar is geen slaaf van het volk… hij heeft ook recht op zijn eigen stukje egoisme: aanzien,roem,geld.

     1. usb3.0

      Nee hoor halo, de klant is koning, en de klant betaald dus die bepaald.
      Gekozen parlementariërs dienen het volk te dienen. PUNT

   2. Cootje

    L.o de .w.i.j k de .w.a.a.l en W.iM .k..o .k zijn hun socialistische broeders voort gegaan

   3. Joko

    Een would-be-politicus roept dat hij/zij een vertegenwoordiger van het volk is. Deze pesoon behoort te belangten te verdedigen van het volk. Is hij/zij alleen maar bezig met pluchebehoud dan gaat het dus niet om een voksvertegenwoordiger, maar om een persoon die het volk misleid heeft.

 2. NO8DO

  “Want toen de gesprekken met PvdA en GroenLinks vastliepen weigerde Kaag ieder constructief gesprek met Gert Jan Segers.”

  Vreemd genoeg vinden PvdA en GroenLinks dat er geen serieuze gesprekken met hun gevoerd zijn. Dus aan de gestelde voorwaarden is in eerste instantie door VVD en CDA niet voldaan.
  Maar ja Telegraaf, die hebben, net als DDS, hun eigen waarheid.

  1. ElGuapo

   Als het niet naar je wens is noobo gewoon wegwezen….

 3. Cootje

  Ik vind de situatie nu uitstekend , hoe langer dit duurt hoe groter het ongenoegen en de aversie tegen de gevestigde politiek . Als je ziet dat van welke orde ook de demonstraties groeien dan komt vanzelf de tijd dat het boeltje ploft . Heel veel MKBers worden vol in hun kruis geraakt en worden terecht afgedroogd ze hebben namelijk zelf op het oude zooitje gestemd . En in de peilingen is dat nog zo , dus mag het nog een poosje duren voor er een regering komt .geen beleid is het beste beleid , en de oude politiek stemmers mogen het nog een poosje voelen dat hun ballen zeer doen

  1. MireiIIe

   De teksten worden wat minder chaotisch, @Cootje. Het kan beter, een schepje er op!

   1. ElGuapo

    Taal jankertje!

 4. Piet Klein

  De hoofdrol spelers in de formatie, Rutte, Hoekstra en Kaag hebben een dominante macht binnen hun partijen omdat ze dankzij de mediacratie het gezicht zijn van de partij en in staat zijn bepalend te blijven in wie het gezicht is van de partij.

  Kennelijk zijn de partijen zelf zodanig uitgehold dat deze partijen niet in staat zijn de partij te corrigeren en er voor te zorgen dat er leiders komen die wel opkomen voor de belangen van Nederland en daarmee ook van de partij. Het ter verantwoording roepen van deze leiders door afscheid van ze te nemen is een essentiële voorwaarde om de partij weer in een positieve flow te krijgen.

  Het CDA wil een bladzij omslaan en gaan regeren. Dat staat voor dat ze geen verantwoording willen afleggen over de grove fouten die gemaakt zijn. Alles mag in de doofpot en doen alsof er niets aan de hand was. Ze zijn kennelijk niet instaat nieuwe leiders te vinden. De kiezer heeft echter allang het oordeel klaar, volgens de opinie peilingen zou Omtzigt 25 zetels halen en daarmee is hij feitelijk CDA 2.0. De vraag is hoe lang het duurt voordat Tweede Kamerleden van het CDA zich gaan aansluiten bij het CDA, niet alleen vanwege de authenticiteit van Omtzigt maar ook omdat hun kansen bij de volgende verkiezingen slinken als ze niet overstappen.

  Het tot stand komen van een kabinet met deze clowns zoals Esther zegt zal voor een belangrijk deel afhangen van andere partijen waaronder de CU. Alle partijen buiten het de VVD, D66 en CDA zouden er verstandig aan doen gezamenlijk duidelijk te maken dat het over is met Rutte, Kaag en Hoekstra. Hun falen in de toeslagen affaire, de Omtzigtgate en het geklungel in deze formatie maakt duidelijk dat ze volledig ongeschikt zijn om Nederland te leiden.

  De VVD heeft de beste kansen voor nu en volgende verkiezingen als ze er in slaagt een nieuwe leider naar voor te schuiven en daarmee een ernstige blokkade uit de formatie weg te nemen.

  Het is schandalig hoe deze clowns de formatie chanteren, hoe zeer ze weigeren hun falen in te zien. Nederland verdient beter.

 5. Aborifa

  Wie is mw. Van Fennema nu weer? Denkt zeker dat ze Napoleon is.

  1. por favor no borres

   Esther
   In 2019 was zij een van de oprichters van de politieke partij NLBeter.
   In 2021 was ze bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 lijsttrekker van deze partij die echter niet voldoende stemmen haalde om in het parlement te komen.

   Esther is getrouwd met politicus Olaf Stuger.
   In de jaren 90 was Stuger lid van D66 en nadien van de VVD.
   Lijst Pim Fortuyn (2002-2006)
   PVV (2006-2019)
   GO (2020-2021)

   1. Aborifa

    Je neemt mijn vraag letterlijk. Googelen kan ik zelf ook. De woorden van een psychiater hebben niet meer waarde dan die van een tandarts of fabrieksarbeider.

  2. Poemien Noegien

   Frikandel

  3. usb3.0

   Heks kaag is getrouwd met een terrorist, voormalig ambassadeur van arafat’s plo die nauwe banden heeft met hamas en de fatah beweging, zij is moslima dus een gevaar voor onze maatschappij

 6. allid

  Deze Esther van Fenema geeft mij de indruk een intéligente vastberaden vrouw te zijn
  die, inderdaad, iets beters wenst voor alle gekkigheid op een stokje.

  Wat ik over haar kort lees, had ze een plaats binnen de politiek
  bij de 2021 verkiezingen verdient.

  Misschien binnenkort herverkiezingen.

  Ik denk te zullen genieten van deze Esther van Fenema
  binnen de politieke arena.

  Mooie vrouw trouvens, spéciaal.
  Verder kunnen psychiaters de pot op.

  1. Oepsie

   Ik zal het doorgeven aan mijn vrouw! Oh wacht, haar antwoord is, ”krijg ongezien een stressbal”!

   1. allid

    Oepsie, jongen toch.
    Deed iets pijn.

    1. Oepsie

     Mij natuurlijk niet! Ik ben ongevoelig, voor alles wat jij maar kan bedenken. Maar mijn vrouw is een gezwoelig tiepje en zoekt nu naar een collega, om haar geestelijk bij te staan. Je bent bedankt!

     1. allid

      Oepsie, ik leef met U mee.

      Ik weet dat ik populaire ben voor iedeen achter de politieke schermen.
      Ervaring, kennis, uit eerste hand.

      Soms werd ik weleens Jarod genoemt, soms MacGyver.

      Schijt aan de roverheid, sociologen, psychiaters en andere zieltrekkende tiepjes zal Uw vrouw van goede huize moeten komen indien zij aan mijn ervaring wenst te zuigen.

      Ik voel mij niet verantwoordelijk voor haar zwoelige gesteldheid. Denk eerder dat U faalde als bevrediger.

     2. Oepsie

      Ach kereltje, daar verdoe ik mijn kostbare tijd niet aan. Politiek is iets voor voetbalsupporters, die weten het ook altijd beter. Maar gedraag je als je weer bij de uitkeringsinstanties zit, want dan zal jouw ‘schijt’ wel meevallen. Want ja, als erkende onrendabele, zal je moeten springen als het je gevraagd wordt, en jouw wedervraag zal alleen zijn “hoe hoog”?
      Dat is nu eenmaal het leven van een onrendabele. Geen verleden, geen huidige en zeker geen toekomst.
      En als laatste; ik ben een man, dus er komt altijd een tijd, dat je te kort schiet. Maar helaas voor jou, is die voor mij nog niet actueel. En veel succes met je populaire aanwezigheid. Je zal het best wel druk hebben in je eentje nietwaar?

     3. allid

      Ja Oepsie, ik heb het druk, niet genoeg tijd in 24 uur.

      Deed iets pijn,
      Wie is Uw vrouw waar U het over had, wat heb ik U misdaan.

      “weer bij de uitkeringsinstanties zit”

      Weer? Hoe komt U daarbij. Dat moet zo’n 30 jaar geleden zijn, en was met tegenzin.

      “als erkende onrendabele”

      Ja, ik ben inderdaad voor de roverheid een “erkende onrendabele”.

      ” Geen verleden, geen huidige en zeker geen toekomst.”

      Oepsie, waar haalt U die onzin toch vandaan.

      “En als laatste; ik ben een man, dus er komt altijd een tijd, dat je te kort schiet.”

      Ik heb ook een pe*nis, in mijn paspoort staat man.
      Waar zou ik tekort schieten?

      Ik wens U een lang en vredig leven toe, Ook Uw vrouw, ik laat het hierbij jongen.
      U bent verre van duidelijk en gedraagt zich als een heibel schopper.

  2. Aborifa

   Veel intelligente mensen gebruiken hun intelligentie verkeerd.
   Laat Esther gekken gaan genezen of viool spelen. Je moet wel erg veel geldingsdrang hebben als je je daarnaast met iets triviaals als politiek gaat bemoeien.

   1. EvertB

    Esther Fenema werkt samen met collega’s in het zorgveld. Iemand met jarenlange ervaring en een professionele kijk op zaken. Op nlbeter.nl vind je aansprekende standpunten.

    In 2006 werd de marktwerking in de zorg ingevoerd om stijgende kosten te drukken. Door concurrentie aan te wakkeren, zou de prijs van behandelingen dalen en de kwaliteit toenemen. Daarnaast wilde de overheid iets doen aan de oplopende wachtlijsten en ‘de patiënt centraal’ stellen. De overheid trok zich steeds meer terug en zorgverzekeraars werden de regisseurs van de zorg.

    Het gevolg van dit desastreuze beleid is inmiddels duidelijk:

    Geld stuurt de zorg in plaats van solidariteit en zorgzaamheid. Aan ziek zijn wordt verdiend: niet de oorzaak van een klacht maar de diagnose en het behandeltraject staan centraal en zijn leidend voor de financiering.
    De kosten rijzen de pan uit en zijn binnenkort niet meer op te brengen terwijl het einde van de vergrijzing nog lang niet in zicht is.
    De zorgkwaliteit neemt af waardoor patiënten (en mantelzorgers) toenemend ontevreden zijn en onverantwoorde risico’s lopen.
    De zorgverlener haakt af omdat een overvloed aan regels en zinloze bureaucratie belemmeren om écht te zorgen!
    De zorg is zo gefragmenteerd geworden dat we het overzicht kwijt zijn en problemen zoals wachtlijsten niet kunnen oplossen.

    Wat gaat er niet goed volgens NLBeter:

    # De kloof tussen arm en rijk neemt toe. De elite heeft een betere toegang tot zorg en gezondheid en een gezonde leefstijl is elitair geworden. Inmiddels bepaalt je postcode de kans op ziekte en overlijden.

    # Door eindeloos polderen maken we geen keuzes ten aanzien van de aanpak van problemen in de zorg, en nemen we onvoldoende verantwoordelijkheid voor met name de kwetsbare groepen in onze samenleving.

    # Er ontbreekt politiek leiderschap waardoor verzekeraars, multinationals en dure adviesbureaus in de praktijk de regie hebben over onze gezondheid.

    Fleur Agema zou instemmend knikken.

    1. Emma Louise

     De volgende keer niet zo’n lap tekst hoor, Evert. Zeker NLBeter gestemd?

     Mevrouw Agema kan wellicht knikken maar regeringsverantwoordelijkheid nemen zit er voor haar niet in.

     1. vlekkenoplosser

      mevrouw Agema heeft meer verantwoordelijkheidsgevoel in haar pink nagel dan jij in je hele lijf hork !

 7. vlekkenoplosser

  he

  1. vlekkenoplosser

   waarom wordt de boodschapper gefileerd en krijgt de inhoudelijke boodschap geen kans.

   ze heeft natuurlijk volledig gelijk ongeacht wie ze is, wat ze is, waar zewoont enz

 8. Duckday

  Dat heeft Mevrouw goed gezien niet voor de Burger en niet voor het land EIGENBELANG

 9. PG

  Dat denk ik al jaaaaaren…
  Bij dat er meer wakker worden.

 10. waterman

  Stop met dat Pfas-gezeik als je weer woningen wil gaan bouwen. Oorzaak van Pfas in de grond bestaat v.n.l. uit slijtage van autobanden, zolen van schoenen, etc. en niet van vermaalde fijngeknipte teflonpannen of stukgeknipt plastic.
  Oplossing: geen autos meer op de weg en op blote voeten lopend en wandelend naar je werk. Misschien is het een optie om de grondaarde te saneren van heel Nederland en deze dan door de grondreinigingsmachine te gooien. Ben je de komende 100 jaar van de straat.
  DUS HUIZEN BOUWEN EN SNEL, MIJNHEER RUTTE !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.