Sigrid Kaag doet een judasje: D66 wil niet verder regeren met de ChristenUnie

Het is vanochtend vast even schrikken voor ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. Want hoewel hij nog zo zijn best heeft gedaan om te slijmen bij zijn coalitiegenoten laat D66-leider Sigrid Kaag weten dat ze niet door wil regeren met de ChristenUnie. Er moet een “zo progressief mogelijk” kabinet komen. Dat betekent: met PvdA én GroenLinks. De christenen van de CU zijn niet meer welkom.

Enkele maanden geleden leek ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers héél even iets van principes te hebben. Hij stemde tégen Mark Rutte. Zijn partij had geen vertrouwen meer in de VVD-leider. En, liet hij weten, zijn partij wilde niet weer in een coalitie zitten als die geleid werd door de beroepsleugenaar.

Maar korte tijd later begon Segers toch te draaien. Daarbij verloor hij álle geloofwaardigheid. Iedereen zag hem voor wat hij was: een principeloze machtspoliticus.

Als hij daar nou nog iets aan overgehouden had, soit. Maar dat gaat niet gebeuren. Want Sigrid Kaag laat weten dat zij en haar partij niet willen doorregeren met de ChristenUnie. Nu niet. Nooit niet.

“Wij hebben altijd van het begin af aan ingezet, en dat zullen we ook blijven doen, op een zo progressief en zo stabiel en breed gedragen kabinet,” aldus Kaag tegen het AD. “Als je kijkt naar de grote uitdagingen van vandaag: klimaat, klimaat en klimaat, gelijkheid en gelijkwaardigheid in Nederland, dan kun je alleen maar zeggen dat een progressieve stem en kleur noodzakelijk is.”

Ja dat is een kromme zin, maar Nederlands is natuurlijk haar tweede taal. Neem het haar dus niet kwalijk.

Betekent dit dan dat D66 nog altijd met de PvdA én GroenLinks in een kabinet wil? “Die vraag beantwoordt zichzelf ja… Je moet zo progressief mogelijk zijn. Dan is deze keuze de logische keuze.” Dan past de ChristenUnie dus niet in dat plaatje? “Wat ons betreft niet,” antwoordde Kaag vervolgens heel helder op die vraag.

“Als je kijkt naar de grote uitdagingen van onze tijd, dan moet het roer om. En het roer moet echt anders. En dat doe je door een andere samenstelling,” zei ze voor de zekerheid nog even.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En zo steekt Kaag Segers dus keihard met een bot mes in de rug. Succes ermee Gert-Jan. Dít is jouw dank voor het verraden van je principes. Lekker he, de politiek?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Drostemannetje

  Zijn verdiende loon de huichelaar.

  1. Mr.blauw.sky

   Onzin

 2. Mistgabel

  Groenlinks en PvdA waren met de verkiezingen weggevaagd, geminimaliseerd.
  Nederland wilde dat linkse zooitje dus niet.
  Dan kunnen ze het nu niet maken om daarmee op de proppen te komen.

  Nieuwe verkiezingen moeten er gewoon komen.

 3. Meriadoc Brandebok

  Sigrid Kaag is de weg kwijt. De huidige regeringscoalitie heeft in maart bij de verkiezingen extra zetels gewonnen. Dit is een gegeven. Het is de enige coalitie sinds Paars die een meerderheid heeft behouden. Hieruit volgt de logische conclusie dat een meerderheid van de Nederlanders heeft gestemd voor de huidige coalitie. Een doorstart was direct na de verkiezingen mogelijk.

  Kaag saboteert vanwege ideologische redenen het formatieproces. Zij weet dat zij in een kabinet met twee confessionele en een rechtsliberale partij nooit haar droom van de Verenigde Staten van Europa kan doordrammen noch volgas op het klimaat- en liberale orgel kan. Nu is de VVD al aardig naar het centrum opgeschoven, maar een extreemlinkse coalitie zou het einde van ons land betekeneb.

  1. Flengan

   “Sigrid Kaag is de weg kwijt.”

   Nee hoor, ze is volledig op route. Ze loopt exact de route die Klaus Schwab heeft uitgezet. Je kunt erover lezen in zijn boek; ‘The Great Reset’. Daarnaast zul je steeds vaker lezen over de SDG, ook dat onderschrijft zij, samen met Mark Rutte, volledig.

  2. vlekkenoplosser

   quote Nu is de VVD al aardig naar het centrum opgeschoven, end

   😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣
   het staat er echt , Nu is de VVD al aardig naar het centrum opgeschoven,

   rutte is linkser dan de sp+ pvda , rutte heeft een dubbele agenda , zegt middendoor en gaat over extreem links

   1. Flengan

    “over extreem links”

    Rutte én Kaag gaan doen wat Klaus Schwab heeft geschreven in zijn boek, je weet wel, dat boek waarvan Rutte heeft gezegd dat hij het niet kent, of althans, hij heeft er geen actieve herinnering aan. 😛

  3. Emile Takma

   “Kaag saboteert vanwege ideologische redenen het formatieproces”

   In dat geval doen VVD en CDA dat ook door blokkades op te werpen.

   Voortzetting van de huidige coalitie is om meerdere redenen ongewenst. In de eerste plaats rechtvaardigt de klimaatproblematiek deelname van GL. In de tweede plaats zit het medisch-ethische dossier muurvast omdat CU elke vooruitgang blokkeert. In de derde plaats heeft deze coalitie in de Eerste Kamer geen meerderheid.

   1. Flengan

    Nee

   2. Meriadoc Brandebok

    Je standpunten zijn louter ideologisch gemotiveerd. De politieke realiteit is dat GroenLinks en PvdA electoraal zijn afgestrafd, en de coalitie als geheel haar meerderheid heeft weten uit te breiden.

    Het klimaatdossier rechtvaardigt deelname van GL overigens niet. Juist het tegenovergestelde: deze partij wenst het failliet van Nederland vanwege haar bijkans religieuze obsessie met het klimaat.

    1. Emile Takma

     Als, zoals Rutte aangeeft, het volgende Kabinet een ferme stap vooruit moet zetten op het gebied van het klimaat, is het democratisch gezien nogal wonderlijk dat de partij die al die maatregelen al jaren bepleit en ook in het partijprogramma heeft staan niet aanschuift bij een nieuw Kabinet.
     Ik noemde overigens nog twee andere reden waarom een Kabinet de CU niet goed mogelijk is: men bereikt geen meerderheid in de Eerste Kamer en de CU blokkeert noodzakelijke voortgang op het gebied van medisch-ethisch beleid.

     1. usb3.0

      tamil’s referentiepunt is een pathologische leugenaar, het klimaat is in gezonde staat, tamil denkt dat hij de temperatuur kan regelen met een thermostaatknop, oftewel klimaatbelastingen, je bent echt gewoon dom…

     2. Meriadoc Brandebok

      Rutte zegt wel meer. Doorgaans komt er weinig van terecht.

      De partij die al jaren maatregelen tegen klimaat bepleit wenst een overbevolkt Nederland vol te stampen met lelijke windmolens en de burger op te zadelen met onredelijke kosten. Het is daarom juist zaak om zo’n extreemlinkse partij – die bovendien zwaar heeft verloren – buiten elke coalitie te houden.

      Wat betreft medisch-etisch terrein is alleen D66 nog die daar drammerig om schreeuwt. Er zijn de afgelopen jaren twee commissies geweest die een tegenadvies hebben uitgebracht. Ook daarom zou een extreemlinkse coalitie ongewenst zijn.

      Een meerderheid in de Eerste Kamer is geen must. Er kunnen altijd coalities worden gebouwd.

 4. rasecht wappie

  Off Topic…

  Afghanistan vandaag:
  Onder Trump had dit debacel nooit plaats gevonden.
  Trump hield niet van oorlog maar liet ook nooit met zich sollen en hield zich altijd aan zijn woord.

  Nu maar hopen dat ons demissionaire, laffe kabinet er zich niet mee gaat bemoeien zodat het niet van kwaad naar erger gaat escaleren…..ook voor de veiligheid voor ons eigen volk.

  1. RS

   2012 Obama president.
   Oorlog in MO
   2013.
   Oorlog in MO
   2014.
   Oorlog in MO
   2015.
   Oorlog in MO
   2016.
   Oorlog in MO
   2017. Trump president.
   Vrede
   2018.
   Vrede
   2019.
   Vrede
   2020.
   Vrede
   2021. Biden president
   Oorlog in MO

   Dáárom moest Trump oa kapot.

   1. Monty

    2017 t/m 2021 geweld in diverse Amerikaanse grote steden.

    6 januari bestorming van de Amerikaanse democratie op het Capitool.

    Het is maar wat je 4 jaar vrede noemt.
    Was alleen het buitenland belangrijk voor Trump.

    1. Tommy76

     “2017 t/m 2021 geweld in diverse Amerikaanse grote steden.”

     Ja, opgehitist door de democraten die Amerika wilden zien branden om Trump een hak te zetten.

    2. Flengan

     Monty doet een zwakke poging…

     Trump is geen oorlogen gestart, smarthead.

     1. Monty

      Wie heeft een oorlog nodig als je eigen land brand en tegen over elkaar staat.

      Dan heb je het goed gedaan tweespalt in je land drijven,
      smarthead.

     2. Flengan

      Trump is geen oorlogen gestart, smarthead.

    3. ElGuapo

     Spetterregen vandaag!

   2. Meriadoc Brandebok

    Trump voerde liever oorlog in eigen land. Hij spoorde zijn aanhangers aan terwijl zij het Amerikaanse Capitol bestormden. Daarmee veroorzaakte hij bijna een burgeroorlog en deedde Amerikaanse democratie op de grondvesten trillen.

    Overigens was er onder Trump geen vrede in het Midden-Oosten. Hij liet de Koerden aan hun lot over, bombardeerde Syrië, veroorzaakte een crisis binnen de NAVO, begon onderhandelingen met de Taliban, effende de weg voor China, enzovoorts.

    Trumps propaganda heeft hem altijd als “President voor de vrede” doen voorkomen. Hij was net zo min een “vredespresident” als Adolf dat was.

    1. Flengan

     Trump is geen oorlogen gestart, smarthead.

     1. rasecht wappie

      Ik ga zeker geen namen noemen maar merk dat hier zeker 3 aangevers actief zijn om elke discussie levendig te houden, ook al weten ze zelf dat ze fout zitten.
      Zo ook mijn demente schoonmoeder, waar geen garen mee te spinnen is.

     2. Poemien Noegien

      @Raswappie: Klopt, maar ze krijgen helemaal niets.

   3. Jack Flash

    RS +++

 5. Rieks

  EEn cruciaal moment in de formatie. Kaag speelt het hard, ze wil haar zin doordrijven en zet Rutte voor het blok. De bal ligt nu bij hem en de VVD. Als hij geloofwaardig wil blijven moet hij haar beter direct laten weten dat hij dat niet wil. En dan maar nieuwe verkiezingen. Hij kan het niet maken op basis van de verkiezingsuitslag te kiezen voor een links kabinet. Dat zal hij toch zelf ook wel weten lijkt mij.

  1. dumbfarmer

   Hij zal het zich realiseren, maar het enige pad dat voor hem telt: hoe blijf ik minister president. En daarvoor wil hij best wel een paar voormalige partners voor de bus gooien zonder enig gevoel van spijt of schaamte.

 6. vlekkenoplosser

  dank u wel palezwijnenlover !

  * coalitie CU is onmogelijk
  * coalitie pvda en gl is onmogelijk

  Rest ons niets anders dan nieuwe verkiezingen uit te schrijven.
  Nederland weet inmiddels waar al kaq voor staat dus googbye want uw kwaliteiten zijn immers goed zichtbaar geweest.

 7. Heras

  Ja, zo verraad je je principes, en zo wordt je verraden. Eerlijkgezegd: zat dat er in.

  Ze gaan vol op het WEForgel. Daarbij is een beetje tegenstem ongewenst.

  1. vlekkenoplosser

   anno 2030 zult u geen bezittingen meer hebben maar gelukkig zijn !

   1. Monty

    Precies, dan leven we volgens Baudet in een neocommunistische samenleving.

    1. ElGuapo

     Nog wat gespetter uit konty.

     1. Monty

      Noem de woorden van Baudet maar gespetter.

 8. P. Puk

  D66 is een anti-christelijke en anti-leven partij. Abortus, euthanasie, levensbeeindiging etc. Kaag is een heks van de zuiverste soort en moet de mond gesnoerd worden.
  Nieuwe verkiezingen is de enige oplossing.

  1. Emile Takma

   “D66 is een anti-christelijke en anti-leven partij. Abortus, euthanasie, levensbeeindiging etc.”

   Mensen het zelfbeschikkingsrecht over hun eigen leven te geven is niet anti-leven. Het gaat over de kwaliteit van leven in plaats van zinloos lijden.

   1. Tommy76

    Emile, jij schrijft:

    “Mensen het zelfbeschikkingsrecht over hun eigen leven te geven is niet anti-leven.”

    Ongeboren baby’s door de gehaktmolen halen valt niet echt onder het zelfbeschikkingsrecht.

    Kijk gerust eens op deze website:

    h**ps://www.abortusinformatie.nl/abortus/

    Onverdooft slachten van vee is zielig… Baby’s in stukken hakken is humaan.

   2. Cootje

    Hoop doet leven voor een zolderkamer bewoner

   3. usb3.0

    Jawel, het mogelijk maken om weerloze ongeboren, recht op leven hebbende, baby’s bewust te vermoorden is anti-leven, wie bepaald de kwaliteit van het leven? jij? de wet? voorstanders van het beëindigen van levens? levensbeëindiging op basis van geen zin meer hebben? euthanasie op mensen die men maar vaak genoeg zegt dat ze zullen lijden.

  2. Emile Takma

   “D66 is een anti-christelijke en anti-leven partij. ”

   Onzin. Kaag is een belijdend katholiek.

   1. vlekkenoplosser

    dan moet de strónt vlé®k het programma van druiloren 666 eens lezen bijvoorbeeld over de pil van Drion. Ik koop er graag 1 voor de strónt vlé®k zodat hij van dichtbij de anti leven idioterie kan meemaken.

  3. Lampall

   Volkomen mee eens. (Het is Dood66)
   Maar de oprichter van D66 ,van Mierlo , was toch ook een alcoholist die met voorrang een levertransplantatie kreeg ? Zoiets kan ik mij nog herinneren.

 9. Emile Takma

  Ik kan niet zien wat hier verraad aan is. Kaag heeft, evenals Segers, aangegeven dat er op het medisch-ethisch terrein een inhoudelijk politieke kloof ligt buiten beide partijen. Kaag heeft al voor de verkiezingen aangegeven dat ze op dat terrein een paar stevige stappen wil zetten. Die partijen hebben dus een inhoudelijk probleem. Met verraad, Judas of een mes in de rug heeft dat niets van doen.

  1. vlekkenoplosser

   wat een gewauwel strónt vlé®k.

   Overigens erg prettig , blijft 1 mogelijkheid over. Nieuwe verkiezingen. Met de kennis van nu kan de keuze van toen wel erg bijgesteld worden strónt vlé®k

   het nieuw leiderschap van al kaq komt niet lekker uit de verf strónt vlé®k

 10. Bes Tolen

  E Takma. Rooms katholiek betekent het verdonkeremanen van de vele genocides, die ze op de Europese bevolking heeft los gelaten. Kaag is ook katholiek en met vele andere Nederlanders onderworpen aan die club, die het nu ook in de VS voor het zeggen heeft. Met hun eeuwige dienstverleners er bij waaronder ondertussen ook de geformeerde links extremisten aan neo en multicult marxisten, vernielen ze onze, de westerse samenleving. Al van voor het jaar nul; zij het toen onder andere naam.

  1. Emile Takma

   “Kaag is ook katholiek en met vele andere Nederlanders onderworpen aan die club”

   Het katholieke christelijke geloof aanhangen impliceert niet onderworpenheid aan de Katholieke Kerk.

   1. Flengan

    Aldus de zuigende forumschlemiel.

   2. usb3.0

    Nee hoor tamil, dit lieg jij, kaag is moslima en de arrogantie voorbij

    1. Emile Takma

     Gerrit is opmerkelijk dom en leest kennelijk nooit eenkrant.

     h_tps://www.trouw.nl/politiek/sigrid-kaag-d66-denkt-vanuit-de-barmhartige-samaritaan-maar-dan-zonder-de-letter-c~bb910462/

     1. usb3.0

      Leugenaar klaag is getrouwd met een moslim, zij heeft een grote sympathie voor terroristenorganisaties, dat jij dit mens verdedigt zegt echt alles hoor..
      De d666 is niet samaritaans, ze zijn tegen elke vorm van waardig leven, haten Gods schepping

     2. Poemien Noegien

      Haar echte naam is dan ook Al-Qaq, zoals haar islamitische man heet.

     3. Poemien Noegien

      ‘haten Gods schepping’

      Dat al helemaal, waarbij de D staat voor dood.

     4. vlekkenoplosser

      al kaq , een palezwijner lover die Nederlands belastinggeld overmaakt zodat terreurgroepen wapens kunnen kopen om Israëlische burger doelen te bestoken.

      Dat wijf is een moordenaar van een 14 jarige ! Dat wijf hoort niet in de Nederlandse politiek. Ik wil geen moordenaar in de tweede kamer !

     5. Emile Takma

      Ik informeer Gerrit slechts over de feiten. Het is me echter bekend dat hij daar niet veel boodschap aan heeft: als zijn beperkte wereldbeeld niet overeenstemt met de feiten is dat slechts vervelend voor de feiten.

     6. usb3.0

      tamil haalt een krantje aan zegt dat dit feiten zijn terwijl de hele wereld ziet wie zij is, het werk dat zij doet en met wie zij is getrouwd.
      tamil leeft volledig buiten elke realiteit, het is iedereen echter bekend dat hij daar niet geen boodschap aan heeft: tamil’s onbeperkte onrealistische wereldbeeld stemt niet overeen met de zichtbare feiten….

  2. Mr.blauw.sky

   De invloed van een Christelijk geloofsnsituut dat in de (vroege) middeleeuwen pas haar vorm en organisatie gekregen heeft met terugwerkende kracht projecteren op een tijdperk dat daaraan voorafgaat…

   Hoe krijg je het voor elkaar om zulke logica verzinnen??

   1. vlekkenoplosser

    wat een gewauwel !

    1. Mr.blauw.sky

     Schitterende inhoudelijke weerlegging poepmormel , je doet je IQ weer eer aan strôntclown

    2. Mr.blauw.sky

     Schitterende inhoudelijke weerlegging poepmormel , je doet je IQ weer eer aan strôntclown

     1. Flengan

      Altertje nummer 5

     2. Mr.blauw.sky

      Flegman van Velenamen??

     3. vlekkenoplosser

      wat een gewauwel , zelfs dubbel afgedrukt blijft het dom gewauwel.

     4. Mr.blauw.sky

      Schitterende autistische reactie poepmormel , je doet je IQ alweer eer aan strôntclown

     5. vlekkenoplosser

      de waarheid doet pijn luchtvervuiling ! geweldig , gewoon hilarisch sukkeltje

 11. Cootje

  Het gaat precies zo als je het van tevoren zag aankomen. Arabische merrie wil met de twee verliezende ezels totaal afgestraft door de kiezers , en Pinokkio houd vast / aan wat/ is totaal terechtgesteld met een motie van wantrouwen en een motie van afkeuring . En het CDA komt dadelijk weer volop in het nieuws als omtzigt zich weer laat zien, en het CDA gaat echt niet met de twee linkse partijen in zee , dus aanmodderen en nieuwe verkiezingen , tegen die tijd arriveren de eerste Afghaanse hardlopers in Nederland en worden de wonden van Corona zichtbaar , het wordt een leuk 2021 , kan ook niet anders als 70% het kwalificeert als een kutland .

 12. dumbfarmer

  Gewoon een rot truuk weer om de boel te stagneren.. zodat Mark corona kan afhandelen (lees: dat de muppetshow er nog een grotere bende van kan maken), als demissionair kabinet.

 13. Bunky01

  Ik zou zeggen dat madam Kaag haar voltooid leven programma maar moet uitvoeren. Dan zijn we binnen de kortste keren van haar en haar soortgenoten af.

 14. Duckday

  NIEUWE VERKIEZING
  Stop met het steeds maar vooruit spelen. De formateur moet direct stoppen het is een grote puinzooi dat alleen al aan wacht gelden miljoenen kost. Het is gewoon vriendjes zorgen dat vriendjes dik betaal banen krijgen en flink veel euro opstrijken. En de kiezer heeft diverse partijen al afgestraft en gaan nu de ogen eens verder open zodat met de nieuwe verkiezing wat troep uit de kamer gaat. We slaan inderdaad een plee figuur.
  Stop dit zg leugens en ontkennend kabinet van ONBEKWAAMHEID .We moeten gewoon uit de EU baas in eigenland Nederland is al bijna weggegeven van die baantjes jagers

  1. ElGuapo

   Een schijntje aan wachtgeld in vergelijking tot de 10 miljoen die even vrijgemaakt is voor hulp aan Afghanistan.

 15. tourist1138

  D666 zijn luceferianen.satanisten rule the world. Geen wonder dat ze deze antichristelijke standpunt innemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.