FVD reageert scherp op recent stemgedrag Pieter Omtzigt: ‘Hij stemde allemaal voor, partijkartel breken doe je niet met hem’

Nu Pieter Omtzigt zijn rentree heeft gemaakt in de Tweede Kamer kan de politicus direct rekenen op kritiek van Forum voor Democratie. Forum is van mening dat het partijkartel niet wordt gebroken door Omtzigt, hij stemt namelijk te vaak in lijn met typische ‘kartel’-standpunten. FVD herhaalt nog maar eens dat het partijkartel niet gaat worden gebroken door politici zoals Omtzigt. 

Het stemgedrag van Pieter Omtzigt is de laatste dagen nogal opmerkelijk te noemen. Bij veel moties stemt hij in lijn met het partijkartel. Op sociale media heeft Forum voor Democratie al deze moties op een rijtje gezet. De laatste dagen stemde Omtzigt onder meer vóór het terughalen van duizenden Afghanen, de mogelijkheid tot een vaccinatieplicht én het in stand houden van de coronamaatregelen. FVD stelt daarop stellig dat het partijkartel niet gebroken gaat worden door Omtzigt.

Uiteraard kwam de politicus vrij snel met een reactie, maar er blijven enkele dingen vaag.

FVD zet vraagtekens bij kritische houding Omtzigt

Omtzigt maakt duidelijk dat hij het nog te vroeg acht om alle maatregelen los te laten. Het is voor hem nog te risicovol om dat te doen. Maar het heldert nog steeds niet zijn stemgedrag bij andere moties op. Waarom is hij tegen de invoering van een coronapas, maar ketste hij de motie van Kuzu over een vaccinatieplicht af? Dat is nogal dubbelzinnig te noemen.

Daarnaast is zijn tweede reden, dat hij geen ‘fan’ is om zich als Kamerlid over iets uit te spreken nogal raar. Als Kamerlid neem je een standpunt in of je doet het niet – door bijvoorbeeld niét te stemmen. Doordat hij alsnog heeft gestemd, en veelal in lijn met de coalitie, heeft hij zich alsnog uitgesproken over deze onderwerpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Omtzigt is al jaren goed bezig met de vuiligheid van de vastgeroeste Haagse elite boven water te krijgen, maar té vaak stemt hij nog keurig netjes in lijn met diezelfde Haagse elite. Als hij de slangenkuil in Den Haag definitief wil opruimen zal hij zich harder moeten verzetten tegen de koers van het partijkartel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. vlekkenoplosser

  das toch bekent ?
  Omtzigt is linkser dan links in het kwadraat.
  Voor minder , minder , minder hoef je niet bij Omtzigt aan te kloppen

  1. Nostradamus

   Zit je de uitgedaagde taalnazí weer uit te dagen? 👊🏻👍🏻

   On topic. Hoezeer ik Pieter respecteer t.o.v. Pinokkio, hij zal mijn stem niet snel krijgen. Hij is teveel christen voor mij. Oftewel, veel teveel christelijke misplaatste naastenliefde.
   Of hij moet op de punten die je aansnijdt helemaal om gaan en het ook menen.

 2. vlekkenoplosser

  das toch bekent ?
  Omtzigt is linkser dan links in het kwadraat.
  Voor minder , minder , minder hoef je niet bij Omtzigt aan te kloppen

  1. Albert Egberts

   bekend

  2. Albert Egberts

   .. en geen spatie voor een komma.

   1. usb3.0

    tamil klefberts, met kleine letters want tamil egberts is niet belangrijk dus met kleine letters

  3. Mr.blauw.sky

   Nog maar 2.keer??

   Heb je je dag vandaag wel poepiemonster?

 3. vlekkenoplosser

  das toch bekent ?
  Omtzigt is linkser dan links in het kwadraat.
  Voor minder , minder , minder hoef je niet bij Omtzigt aan te kloppen

  1. por favor no borres

   bekent, bekendt of bekend?

  2. DubbelZout

   U zit met trillende handen achter het toetsenbord ?

   1. vlekkenoplosser

    nee smaakloos heb geen zoutgebrek , overigens dank voor je fantastische inhoudelijke bijdrage nitwit

    1. Mr.blauw.sky

     Nog maar 3 keer?

     Heb je je dag vandaag wel poepiemonster?

  3. Mr.blauw.sky

   Nog maar 2 keer??

   Heb je je dag vandaag wel poepiemonster?

 4. Emma Louise

  Sterke inhoudelijke weerlegging door Omtzigt. De boemerang slaat hard terug in het FvD-gezicht.

 5. RvdBe

  Dat was toch bekend? Omtzigt is een linkse CDAer, die in de clinch met oa z’n partijgenoten lag, doet niks af aan z’n linkse politieke aard.

 6. Aborifa

  Verwacht niet te veel van Omtzigt. Valen volgen hem in de in feite anti-Rutte hetze, via de toeslagenaffaire/fraude.De regering werd a.h.w. gedwongen ook fraudeurs te compenseren.
  O. was een nuttig instrument in handen van D’66.links en rechts in de strijd tegen Rutte. Nu is hij opgebrand en niemand zal hem helpen. Functie elders zou humaan zijn. Maar O. lijkt een eigenwijze autist, die net zo lang te water gaat tot-ie barst.

 7. Mar

  Waarom valt Baudet ineens Pieter Omtzigt aan?
  Kan hij het niet hebben dat Omtzigt op 25 zetels is gepeild?
  Is hij bang voor Omtzigt?

  1. Duckday

   Dat doet niks te zake Omzigt geeft zijn stem met de troep mee. Gewoon niet op zulke partijen stemmen het is al een troep in de NL politiek.

 8. Duckday

  Indien nieuwe verkiezing gewoon op zulke partijen niet stemmen. Men is te veel met eigen belang bezig zoveel mogenlijk zakken vullen lak hebben aan de kiezer zelf zorgen dat ze het goed hebben.De N L P olietiek is corupt als de pest er zijn maar enkele partijen die opkomen voor de belangen van de burger en dit land Later willen ze gewoon in de EU als je vraagt wat voor voordeel heeft de normale man of vrouw in Nederland ontvangen weten ze geen antwoord te geven Stem op die partij die uit dit monsterverbond willen

 9. rasecht wappie

  Baudet heeft nog nooit zo gelijk gehad.
  Omtzigt is ook niet juiste figuur voor dit grote probleem dat steeds maar erger en erger word.

 10. Mar

  In Nederland speelt hetzelfde als in Amerika. Mensen worden tegen elkaar uitgespeeld en laten zich tegen elkaar uitspelen.

 11. Fortiori

  Pieter stemt naar eer en geweten en bovenal naar zijn aard… De massa van de grote aanhang van DDS heeft hem “zeer integer” opgeplakt. FvD moet niet zo zeuren.

 12. Vrijedenkert

  Omtzigt geen lid meer maar blijft gewoon linkerzijde CDA wat betreft richting.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.