Geert Wilders doorziet theatrale poppenkast kabinet: ‘Er verandert niks, laffe elite durft nieuwe verkiezingen niet aan’

PVV-leider Geert Wilders trapt niet in de krokodillentranen van het demissionaire kabinet. Kabinetsleden treuren om het opstappen van D66’er Sigrid Kaag en anderen zien dit juist als ‘nieuw leiderschap’. Maar volgens Wilders is het allemaal een grote poppenkast. Er gaat namelijk niks veranderen zolang de ‘elite geen nieuwe verkiezingen aandurft’, aldus de PVV-voorman. 

Met het opstappen van D66-minister Sigrid Kaag verandert er eigenlijk helemaal niks. Immers, het kabinet is toch demissionair en daarnaast blijft Kaag gewoon fractievoorzitter van D66. De onderhandelingen gaan gewoon verder en de politica zal dit weekend gezellig aanschuiven bij de gesprekken met VVD-coryfee Remkes.

Geert Wilders doorziet dit theatrale spelletje van het partijkartel direct. Het zal namelijk niemand moeten verbazen, aldus de PVV-leider, dat Kaag ‘met een beetje pech’ voor de Kerst alsnog de nieuwe vicepremier zal worden. Ze is dan misschien minister af, maar ze is niet weg uit Den Haag of uit de formatiebesprekingen. In andere woorden: Nederland is nog niet af van Kaag.

Geert Wilders meent dat er niks zal veranderen

D66-adepten spreken lovend over het ‘nieuwe leiderschap’ van de partijleider. Ze menen dat Kaag karakter toont door op te stappen. Maar is dat zo? De laatste maanden heeft ze flink wat gezichtsverlies geleden en haar partij is flink gekelderd in de peilingen. Haar demissionaire positie werd de laatste weken haast onhoudbaar, als ze was blijven zitten dan was het voor de partij echt gedaan.

Nu ze haar functie heeft opgezegd kan ze haar volle aandacht richten op de formatiebesprekingen. Wel of geen minderheidskabinet, D66 zal opnieuw haar stempel drukken op het regeringsprogramma of regeerakkoord.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

PVV-leider Geert Wilders stelt terecht dat het partijkartel op dit moment geen nieuwe verkiezingen wil. Het zou namelijk voor zowel het CDA als D66 uitlopen op een deceptie. En dat weten ze allemaal, dus liever vormen ze zo snel mogelijk een kabinet. Om uit deze crisis te geraken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. ElGuapo

  Een groot vies spelletje is het.

 2. Eertienator

  Dat is politiek sowieso je hebt er eigenlijk helemaal niks aan.

 3. Cootje

  Laat maar rustig aanmodderen , het aanzien in de politiek en nog erger de rechtsstaat is al lang verdwenen 10 jaar Pinokkio heeft een spoor van vernieling achtergelaten , banken die witwassen zonder individuele strafvervolging , moorden op straat , hoogtepunt criminaliteit omzet 80 miljard , ondermijning , doctrines, alle nationale instellingen staan op omvallen, alle gemeentes staan op omvallen, monopolie geld bijdrukken om opvreters te beschermen , en totale chaos in de politiek. Goed voor je zelf zorgen en schijnt hebben aan je mede mens , kan je makkelijk overleven . Maar er vallen ook slachtoffers in dit wanbeleid , maar de politieke elite zit er voor zich zelf niet voor u , dat is slechts een illusie .

  1. Cootje

   Schijt hebben aan je mede mens

   1. Albert Egberts

    “Schijt hebben aan je mede mens”

    Cootje meldt zijn levensmotto.

    1. Cootje

     We kunnen niet allemaal met jou ruilen , bij jou komt de uitkering via de brievenbus en dan gratis op jouw rekening , de mentaliteit van een zakenman heeft mij geen wind eieren opgeleverd maar nog nooit mij hand opgehouden , maar als je afhankelijk bent van je mede mens heb je een slecht leven , en dat heb jij als gehandicapte met maar een hobby de gehele dag hier jou visie van de wereld en specifiek het Nederlandse armoedige politieke spel te etaleren , afhankelijk van derde kan ik het mij voorstellen dat je verlangt naar het wetsvoorstel D66 voltooid leven , en zakelijk gezien scheelt het een uitkering

    2. vlekkenoplosser

     nee strónt vlé®k jouw levens motto.

     schijt aan de grondwet
     schijt aan demissionair

     de verbale diarree van de strónt vlé®k is grenzeloos

 4. Albert Egberts

  Geert Wilders begint steeds meer op Graaf Dracula te lijken.

  1. Augustus

   Is dat een compliment? O.a. Vlad Dracul en de Poolse Husaren zijn de grootste reden dat Europa geen islamitisch continent is, waar we o.a. mensenrechten, vrouwenrechten, homorechten, etc aan te danken hebben.

  2. Oepsie

   Je meent hed! Wad te doen, wad te doen speklapje? Of ben je bang voor het donker. Wand de duisternis komd voor jou steeds diggterbij!

  3. Cootje

   En dadelijk voor jou merrie Kaag , is het collega Wilders .

  4. ElGuapo

   Niveautje weer kwakma🤮

 5. por favor no borres

  Waar zijn al die feestende redacteurs en reageerders van gisteren gebleven?

  Heeft de veroordeelde delinquent Wilders al een conclusie getrokken uit zijn falen om voldoende steun voor zijn motie van gisteren te krijgen?

  1. ElGuapo

   En weer eerst even de redactie afzeiken om vervolgens een nutteloos verhaaltje te doen.

   2 prutsers die aftreden is een goed resultaat.

 6. Rieks

  Met dit soort taal plaatst Wilders zich volstrekt buitenspel en zal geen rol spelen in de huidige politiek. Is al jaren zo trouwens. Jammer voor zijn kiezers. Wilders moet vertrekken.

  1. ElGuapo

   De waarheid is hard!

  2. Albert Egberts

   Wilders heeft maar één doel, op zijn zachte Kamerzetel blijven zitten tot zijn pensioen en zolang de buitenlandse geldstromen blijven binnenstromen.

   1. usb3.0

    tamil is bang voor Wilders, kan ook de inhoudt niet volgen en heeft dat geen argumenten, gaat dan wat brabbelen over pensioenen

   2. usb3.0

    Nee tamil, Wilders heeft als doel voor de Nederlanders opkomen

   3. ElGuapo

    Precies zoals jij dus alleen dan met binnenlandse geldstromen.

   4. Cootje

    Wilders heeft maar één doel en dat is de islam buiten de deur houden , onze gehandicapte mongool heeft maar één doel nu al 11/15 jaar lang op dit forum elke dag 14/15 uur per dag dus 365 dagen in een jaar als zwaar invalide hier het forum te bevuilen met in die jaren een 30 tal verschillende namen , uitkering persoonsgebonden budget plus zijn verlamde onderstel faciliteren deze afwijking

 7. ikweetwatikwil

  Wilders is tegen de geldverslindende EU . Hij is tegen de massa immigratie en tegen islamiseren van ons land. Hij is voor het Nederlandse volk. Fleur zorgt voor de ouderen en de zieken

  1. Monty

   En toch stemmen er te weinig mensen op hem zodat hij een kabinet kan vormen.

 8. Monty

  ”Geert Wilders doorziet theatrale poppenkast kabinet:”

  Nu pas.
  Afgelopen week riep Wilders nog om het hardst ‘wegwezen vertrekken nu’.
  Nu is Kaag weg en nu ziet hij het als een ‘theatrale poppenkast’.

  Had hij dan toch liever gezien dat Kaag aan zou blijven?
  De man is moeilijk tevreden te stellen.

  1. ElGuapo

   Je bent weer aan het spetteren.

   Lees het nog een keertje!

 9. Pieter48

  Hersen verweking in nu echt een nationale afwijking aan het worden. Het team nieuw beleid Kaag stapt op na blunder op blunder gestapeld te hebben. Ze kijkt achterom met haar arrogante uitstraling en ziet een spoor van onvermogen hele en halve leugens en treed af. Haar mede onnozelaars prijzen haar omdat zij haar ontslag indient .Hoe anders gaat het er aan toe in de echte mensen wereld. Bij onbekwaamheid volgt ontslag. En nooit meer terug in deze functie.In de politiek zijn er zoveel vangnetten dat er altijd een terug keer mogelijk is en men weer een nieuw debacle kan gaan bereiden.