Screenshot 2021 09 02 at 093010

Caroline van der Plas (BBB) kijkt terug op eerste half jaar in Tweede Kamer: 'Nu al gepeild op zes zetels'

Politieksep 17 2021, 17:45
Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zit nu al zes maanden in de Tweede Kamer. Veel mensen hadden het niet zien aankomen dat haar partij een zetel zou behalen bij de verkiezingen. Inmiddels is BBB haast niet meer weg te denken uit Den Haag. De partij wordt zelfs al gepeild op zes zetels, wat een uiterst knappe prestatie is.
Gisteren kwam I&O Research met een nieuwe peiling die pijnlijk duidelijk maakte hoe slecht - of hoe goed - sommige partijen ervoor staan. D66 duikt onder de 20 zetels, wat niet heel verrassend is aangezien de partijleider de afgelopen maanden flink onder vuur lag. Het CDA is ten opzichte van de Kamerverkiezingen meer dan gehalveerd.
De grote winnaar is juist de partij die voor veel mensen aan het begin van dit kalenderjaar nog vrij onbekend was: de BoerBurgerBeweging. Het was voor velen een verrassing dat de partij van Caroline van der Plas een zetel wist te veroveren. Maar nu de partij bijna een half jaar in de Tweede Kamer zit heeft het al meermaals een stempel weten te drukken op bepaalde thema's.
Van der Plas en haar partij hebben zich ontpopt tot een kritische oppositiepartij die wél het lot van de boer - én de burger - wil behartigen. De felle en scherpe debatten, de puike mediaoptredens én het niet schuwen van het benoemen van de pijnpunten hebben Van der Plas en BBB inmiddels zes virtuele zetels opgeleverd. Maurice de Hond peilt de partij zelfs op zeven zetels.
Op Twitter laat de BBB-politica weten enorm trots te zijn op deze enorme groei. Al het harde werk wordt beloond met deze goede en positieve peilingen. Met een knipoog schrijft ze dat partij, als de groei op deze manier doorgaat, over vier jaar op maar liefst 48 zetels zou staan.
https://twitter.com/lientje1967/status/1438823059172036615?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
In eerste instantie waren de grote partijen, en veel kiezers in Nederland, bezorgd over de versnippering in het Nederlandse parlement. Inmiddels hebben vele kleine partijen laten zien die zetels meer dan verdiend te hebben. Van Volt tot aan BBB, allemaal staan ze op winst of verdubbeling. Wat stof tot nadenken zou moeten geven bij de gevestigde partijen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten