Geert Wilders pislink: ‘Sigrid Kaag is NIET aanwezig bij APB. Ze moet aftreden!’

Tijdens het debat in de Tweede Kamer gisteren vroeg Geert Wilders aan minister Sigrid Kaag (via de voorzitter) of ze al dan niet aanwezig zou zijn bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Dat is de belangrijkste dag in de Nederlandse politiek. Hij eist dus dat de minister die ook nog eens D66-leider is daarbij is. Nou, in de avond kreeg hij een briefje terug. Mevrouw is er niet bij.

Wilders: Gerucht dat Kaag er niet is

“Volgende week het belangrijkste debat van het politieke jaar,” aldus Wilders. “Nu gaat het gerucht dat de impopulaire politiek leider van D66, ook de minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Kaag, er niet zal zijn. Ik kan me niet voortellen dat dit waar is, dat ze bij de VN zou zijn in New York. Dus ik vraag aan de minister via u een brief waarin zij aangeeft dat zij hier is. Het kan niet zo zijn dat, terwijl wij het belangrijkste debat hebben van het jaar, de leider van D66 – met wat er allemaal is gebeurd het afgelopen jaar – dat die de bezem pakt en naar New York vertrekt.”

“Dat is volstrekt onacceptabel,” ging Wilders verder. “Dus ze moet hier aanwezig zijn.”

De brief van Kaag

Nou, in de avond kreeg hij antwoord. Zoals Wilders samenvat weigert ze inderdaad te komen. “De leider van D66 + minister van Buza. Bij het belangrijkste debat van het jaar. Afwezig. Liever vliegt ze naar New York.”

“NL interesseert haar niets,” gaat hij verder. “Dit is onaanvaardbaar. Ze moet aftreden.”

Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Het is afgrijselijk, en het bewijst eens temeer dat deze D66-mevrouw Nederland helemaal niet interessant vindt. Nee, zij gaat voor internationale erkenning. Dáár voelt ze zich wérkelijk thuis. Nederland kan haar gestolen worden – en dat geldt al helemaal voor oppositiepartijen die de moed hebben kritiek te leveren op haar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is een schande dat dit mens er nog steeds zit. Maar dat gaat helaas niet veranderen. Sterker, ze zijn overduidelijk van zins om haar premier te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Valt de jaarlijkse heksenkring meeting op dezelfde dag

  1. Bunky01

   Beton was in die dagen nog uitgevonden. Overigens bleef men drijven dan was het inderdaad een heks en werd vervolgens afgefakkeld.

 2. RvdBe

  Vroeger had je methodes om iemand te testen op het heks zijn, blok beton aan de benen, in het water gooien, blijft ze drijven is het een heks, zinkt ze dan was het toch geen heks.

 3. halo1

  Het lijkt me niet zo relevant of deze arrogante dame dan al of niet aanwezig is .. belangrijker is dat er een kabinet aan het werk gaat.

  1. Cootje

   En die moet toch geen beleid maken is demissionair , en geen beleid is het beste beleid wat er is . Met de inflatie doorberekeningen krijgt elke burger zijn portie wel thuis en hoe meer mensen er ontevreden zijn des de beter is het . Het moet pijn doen bij de Nederlanders anders denken ze de buurman knapt het wel op , er zijn nu de juiste ingrediënten aanwezig om nog meer mensen van de oude politieke garden los te weken , mensen moeten voelen in hun portemonnee dat ze de immigratie betalen ten kosten van hun zorg , woningen , en veiligheid

 4. HD

  Het is beter om de test die RvdBe beschrijft uit te voeren op verdachte Kaag, zodat we voor eens en altijd de waarheid over haar zullen weten.
  De hofvijver is helaas vanwege haar diepte niet geschikt, misschien heeft iemand een idee voor de juiste plek en diepte.

  1. vlekkenoplosser

   Ik stel voor ’t IJ te Amsterdam. Net voor het oude galgenland in de voorliggende vaargeul. Mensen kunnen dan rondom aanschouwen of de heks ten onder gaat of blijft drijven

   1. Steiner

    Waarom nu weer Amsterdam??? We hebben hier al meer dan genoeg vuiloverlast.

  2. RvdBe

   De Marianentrog, 11 km diep, zekerheid voor alles.

 5. Meriadoc Brandebok

  Kaag zal vandaag moeten vechten voor haar politieke leven als het Afghanistandebat plaatsvind. Het Afghanistandebacle zal politieke consequenties voor haar en Bijleveld hebben.

  D66 zal nu zwaar verzwakt in de formatie staan. En Kaag zal zich nu in dezelfde politieke situatie als Rutte in april vinden, waarbij haar lot afhangt van de gunst van VVD en het CDA.

  Wat als er een motie van afkeuring wordt ingediend? Vorige keer zei ze dat Rutte op basis daarvan moest aftreden.

  1. por favor no borres

   Jaja Merijn, en Omtzigt zou zijn herintreden bij het CDA doen.
   Laat voorspellen aan Egberts over, die heeft meer ervaring.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is gewoon politiek logisch denken. Dat Afghanistanfiasco heeft Kaag zwaar beschadigd.

    We moeten ons realiseren dat we nu niet meer in een kabinetsfase zijn, waarbij coalitiepartijen loyaal aan hun minister zijn. De VVD heeft nog een appeltje met Kaag te schillen na de HJ Schoolezing en ook heeft Kaag nog een rekening uitstaan bij de ChristenUnie en het CDA.

    Dat krijg je ervan als je geen relaties managet en geen koffie drinkt. Je komt op den duur ten val.

 6. Branzino

  Heeft Van der Galien vorige jaren de APB wel eens bekeken? Dan zou hij gezien hebben, dat weliswaar het hele kabinet aanwezig is, maar alleen de premier aan het woord is. De rest zit er voor spek en bonen bij. Ze besteden hun tijd dan nuttig door via hun smartphone in contact te blijven met hun naaste medewerkers en stukken door te nemen. Die APB worden echt niet verstoord als Kaag een ongetwijfeld belangrijke zitting van de VN bijwoont en niet de APB. Met diezelfde smartphone is ook overleg dan nog heel goed mogelijk.

  Wat zou trouwens het commentaar zijn als Kaag die VN-meeting had laten schieten om de hele dag werkloos bij de APB te zitten?

  1. Nostradamus

   Je hebt gelijk. Het maakt bij haar inderdaad niet uit. Ze moet sowieso op dónderen.

   Heks Sieg Kaag onderhandeld met terroristen, geeft ze vele miljoenen en maakt ze sterker. Weet je wat er nu in Afghanistan gebeurd met de burgers die het Westen geholpen hebben?
   Dhimmi en taqiyya, zegggen die woorden je iets?

  2. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla fake nieuws 51

   1. Mr.blauw.sky

    Blabla bla het mekkerschąąp is weer los

  3. ElGuapo

   “als Kaag een ongetwijfeld belangrijke zitting van de VN bijwoont”

   Wat is er zo belangrijk wat haar aanwezigheid daar vereist en niet hier?

   1. Branzino

    @ElGuapo
    Ik ken de VN-agenda voor de volgende week niet. Maar bij de APB mag ze alleen luisteren naar wat ze zelf, en haar collega’s, Rutte ingefluisterd hebben. Voor overleg voor de beantwoording van vragen kan ze heel goed op een andere manier geraadpleegd worden en haar inbreng hebben. Ik vind het een verstandige en begrijpelijke keuze.

    1. vlekkenoplosser

     blabla bladieblabla fake nieuws 51 !

    2. ElGuapo

     Dat kan ook andersom.
     Dat ze de Verenigde Naties voorkeur geeft is begrijpelijk omdat ze weet dat ze onder vuur genomen zal worden en laat wederom goed zien dat ze geen prioriteiten kan stellen en niet begaan is met Nederland.

     1. Branzino

      @ElGuapo
      Maar Kaag zal tijdens de APB helemaal niet onder vuur worden genomen. Sterker nog, ze komt niet eens achter het spreekgestoelte te staan om het woord te voeren. Vandaag wel, natuurlijk, en dat is ook terecht. En vandaag zal ze het niet gemakkelijk krijgen en ook dat is terecht.

     2. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla fake nieuws 51 !

     3. ElGuapo

      Fishyfishy het is een grote faal met dat mens er is niks anders van te maken.

 7. Nostradamus

  De Verenigde Nazí’s worden al decennia beïnvloed door een overmacht aan islam. En daar ligt het hart van de heks Sieg Kaag.

  1. Branzino

   @Nostradamus
   Er zijn nog geen 15 landen met de islam als staatsgodsdienst. Er zijn ongeveer 50 landen waar het grootste deel (50% of meer) van de bevolking moslim is. Er zijn bijna 200 internationaal erkende onafhankelijke staten. Dan is de term “overmacht” ietwat overdreven.

   1. Nostradamus

    Nou, doe overmacht hebben ze duidelijk wel bij de Verenigde Nazí’s.

    1. Branzino

     @Nostradamus
     Geef eens voorbeelden van hoe dat dan zichtbaar wordt, als je wilt. Ik zie het namelijk niet.

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladiblabla , fake nieuws 51

 8. AS210854

  Natuurlijk met het regeringsvliegtuig, want voor MINDER gaat zij niet.🤮

 9. Vrijedenkert

  Interessant lopen doen op internationaal podium en bezem vliegen is voor D666-minister al-Qaq belangrijker dan verantwoording afleggen tegenover volksvertegenwoordiging!

 10. Mr.blauw.sky

  Vanaf de oude Romeinen is het gebruik van beton reeds bekend.

 11. J.C.

  De Tweede Kamer kan toch laten zien, dat zij wel voor Nederland kiest en deze demissionaire minister opdragen gewoon, zoals het hoort, aanwezig te zijn bij ABP?

  1. vlekkenoplosser

   iedereen behoort te werken voor zijn centen behalve politici en ambtenarren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.