Gevolgen opengrenzenbeleid kabinet Rutte: asielopvang vol, noodscenario dreigt

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) luidt de noodklok, er is in Nederland een groot tekort aan opvangplekken voor vreemdelingen. Ondertussen blijven onze grenzen wagenwijd openstaan en blijft de asielinstroom de laatste maanden gestaag stijgen. De asielopvang in Nederland kan het allemaal niet meer aan.

De barmhartigheid van ons kabinet zorgt voor kopzorgen bij het COA. De Nederlandse opvangplekken voor asielzoekers zitten bomvol. Er wordt al gekeken naar noodoplossingen om mensen op z’n minst een slaapplek te geven, maar ondertussen blijven onze grenzen wagenwijd openstaan en stijgt de asielinstroom rap.

Het COA laat weten aan de Telegraaf op zoek te zijn naar plekken om asielzoekers onder te brengen. Als er niet snel nieuwe plekken worden gevonden moeten mensen gaan slapen op veldbedjes in sporthallen en scholen. Het laat pijnlijk zien wat voor een grote problemen een opengrenzenbeleid met zich meebrengt.

De reguliere woningmarkt en sociale woningmarkt zitten muurvast, de doorstroom van asielzoekers naar statushouders hierdoor ook. Er zijn simpelweg niet genoeg woningen voor het aantal woningbehoeftigen in ons land. Ondertussen probeert ons kabinet al jaren enorm ‘solidair’ en ‘sociaal’ te zijn door onze grenzen voor iedereen en alles wagenwijd open te zetten. Alleen kunnen wij de opvang van grote groepen mensen, die later ook nog een huis nodig hebben, gewoon niet aan.

Wat dreigt is een situatie die gewoon niet humaan is. Doordat onze grenzen open staan en wij mensen gretig opvangen zien we de asielinstroom flink stijgen. Ondertussen kunnen wij deze mensen dus gewoon helemaal niks bieden want er zijn gewoon niet genoeg woningen. En het gebrek aan stabiel woonomgeving zal ook de uiteindelijk integratie in de samenleving alleen maar vertragen en belemmeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Gisteren maakte het COA bekend dat er voor het eerst sinds de grote vluchtelingencrisis van 2015 een noodopvanglocatie in een congreshal in gebruik wordt genomen. Er staan Nederland dus flink wat problemen te wachten. Dankzij het waardeloze en vooral ondoordachte kabinetsbeleid van de afgelopen jaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Niets geleerd uit het verleden

  hoe komt pinokkio rutte toch aan 37 zetels in de peilingen ?

  minder, minder, minder

  vol= vol

  33.000 km2 grond en 17.500.000 mensjes in de megastal
  300.000 woningen tekort

  de overheid is volledig krankzinnig

  1. hans-e-pans

   Ergens komen deze berichten me bekend voor, moet nog niet zolang geleden zijn.

 2. Meriadoc Brandebok

  De Duitse verkiezingsuitslag was gisteren lekker overzichtelijk. SDP, CDU/CSU, GRÜNE en FDP.

  Zou hier ook zo moeten zijn. De linkse, christelijke, liberale en populistische partijen staan zo dicht bij elkaar dat zij praktisch kunnen fuseren in blokken.

  De PvdA en GL hebben het voorbeeld al gegeven.

  1. vlekkenoplosser

   gl ? is dat die club die gehalveerd werd bij de laatste verkiezingen ?

   of de gemillimeterde volkspartij pvda ?

   Tezamen minder zetels dan de PVV , een niets zeggende club mastodanten. Zo ook in Duitsland.
   CDU verliest 30% in zuid duitsland , en AFD ( Wilders/Baudet) wint

   Kennelijk begrijp ook jij de signalen niet uit de maatschappij !
   Vooral zo doorgaan. De wal keert het schip vanzelf

 3. Ritter

  Hoeveel keer moet het nog gezegd worden:

  Verreweg de meeste z.g “vluchtelingen” zijn in werkelijkheid illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege de financiële voordelen ( gratis huis; gratis ziekenzorg; levenslange uitkeringen; enzovoorts)

  Eenmaal een verblijfsvergunning zie je dan ook dat velen op vakantie gaan naar het land waar ze z.g “ontvlucht” zijn.

  Kortom , het is een bedrog dat gewoon doorgaat ten koste van de belastingbetaler die voor de kosten moet opdraaien.

  En zolang deze illegale migranten worden beloond met een verblijfsvergunning en alles wat daarbij hoort zullen ze blijven komen. Want miljoenen (potentiële) illegale migranten staan klaar om naar Noord/West Europa af te reizen. Want daar staat de “honingpot”.
  ==========

  “In de jaren 2018, 2019 en de eerste helft van 2020 zijn er in #Zoetermeer 112 sociale huurwoningen gebouwd. In diezelfde periode gingen er 109 naar statushouders. Per saldo 3 woningen toegevoegd voor onze eigen burgers. Precies zoals Geert zegt; onrechtvaardig! #apb21 #PVV”

  ht*ps://twitter.com/geertwilderspvv?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

 4. rafi

  Ze laten dit bewust uit de klauwen lopen, om de samenleving revolutionair te ontwrichten. En op de puinhopen hun dictatuur te vestigen. Anders zouden Rutte c.s. wel voor het Deense model gekozen hebben. Aangeklopt hebben voor een opt-out uit Schengen bij Brussel. Allang. Wij hebben een QR-code plus ID-bewijs nodig voor horeca-bezoek, maar talloze gelukzoekers hoeven geen van beide te hebben, maar mogen gerust ongedocumenteerd zijn, en krijgen toch toegang tot het land, en een woning, met voorrang. Het volk heeft echter de kans om dit stop te zetten en herstelbeleid te entameren via zijn stemgedrag dit voorjaar verbruid.

 5. Nostradamus

  Het asielsysteem is kapot en maakt ook dit land kapot. Mede door types als Albert Mol. En Mindy die ik voorstel met regenboogvlaggen in de hand zingend, 🎵🎶Welkom🎶in🎵mijn🎵land🎶🎵
  Nog even en het is iedereen voor zichzelf.

 6. O.k.

  Iedereen opblaas bootjes doneren aan het COA dan kunnen ze terug

 7. Bunky01

  Nederland is inmiddels het afvoerputje van Europa. Kom maar binnen met je met je hele familie. Het lijkt wel een zondvloed. Wanneer stopt dit nu eens? Dat is geen racisme maar realisme. Kijk niet gek op wanneer de vlam een keer in de pan gaat. De kruik gaat net zo lang te water tot hij barst. De maatschappij piept en kraakt aan alle kanten. Wat doen de politici; slapen. Zij worden pas wakker als het al te laat is.

 8. 56RdK

  Lui die 15.000 euro betalen om de gehele wereld passerend hier aan de uitkeringsruif te geraken zijn parasieten en dienen te worden geweerd!

  En aangezien meer dan 99% van die lui parasiet zijn is het motto: “Grenzen potdicht!” En wel per direct!!

 9. Pieter48

  Hoelang accepteren de burgers van ons land het nog dat we de dure linkse hobby’s moeten betalen. Geld wat ook voor de eigen bevolking goed van pas zou komen. Buiten de kosten is het uitdelen van huizen aan statushouders ook een doorn in het oog van onze burgers. Dit alles word ons door de strot geduwd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.