IND: ‘Afgelopen maand hoogste asielinstroom sinds begin 2017, grote groepen Afghanen nog niet eens meegeteld’

Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) werd Nederland afgelopen maand geconfronteerd met de hoogste asielinstroom sinds begin 2017. In totaal kwamen er 3732 mensen naar Nederland en daar zijn de grote groepen Afghanen nog niet bij opgeteld.

Volgens de IND ging het voornamelijk om Syriërs (1.313), Turken (751), Afghanen (328) en Eritreeërs (121) die zich afgelopen maand hebben gemeld voor een asielverzoek. Het gaat hier om de hoogste asielinstroom sinds begin 2017. In december van 2016 kwamen er wel meer mensen naar Nederland (3900). Maar aangezien er nog heel veel mensen uit Afghanistan niet bij op zijn geteld, lijkt het erop dat december 2016 ruimschoots zal worden overtroffen.

Volgens De Telegraaf komen er ook steeds meer jonge kinderen alleen deze kant op, voornamelijk uit Syrië, Eritrea en Somalië. De periode van rust die de IND had, voornamelijk vanwege de inreisbeperkingen, lijkt dus voorbij.

De druk voor het (demissionaire) kabinet en de IND om actie te ondernemen tegen deze asielinstroom wordt dus verder opgevoerd. De IND heeft al enorme achterstanden bij het wegwerken van huidige aanvragen en mensen worden toch niet teruggestuurd. De mensen die wél recht hebben op asiel, leggen direct nóg meer druk op de woningmarkt. Dit kan zo niet langer, vooral omdat de toestroom van asielzoekers ook alleen maar erger lijkt te worden.

En meer huizen bouwen, ook al zijn het ‘tiny houses‘, gaat ook geen oplossing zijn. De rekening komt bij de burger terecht en het duurt nog jaren voordat die investering terug kan worden verdiend, áls dat al gaat gebeuren. Dat kan namelijk alleen als de statushouders snel degelijk werk gaan vinden. En als ze al werk vinden waardoor ze geen recht meer hebben op een uitkering, dan concurreren ze met de Nederlandse werknemer. Die trekt dan wederom aan het kortste eind, want hierdoor ontstaat concurrentie op loon (terwijl de lasten zullen toenemen).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja, in plaats van dat allemaal te benoemen en in te zien kun je ook gewoon ‘xenofoob’ roepen, je kop in het zand steken en doen alsof er een morele overwinning is geboekt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Nostradamus

  VN (verenigde nazi’s) Replacement Migration Plan in werking.

  1. hans-e-pans

   Nederland gaat steeds meer op een ouderwetse melkkoker lijken, misschien wel snelkookpan, hoe meer je erin doet en hoe warmer de temperatuur eronder des te sneller zal hij overkoken.

   Mocht dat gebeuren dan zal de Roverheid achenwee spreken en zeggen dat ze niet begrijpen dat dit in het keurige en ozo verdraagzame Nederland kon gebeuren.

   Maar als bewoners van de ivoren torens van de macht kijk je niet naar beneden, maar over de horizon waar nog meer vluchtelingen/gelukzoekers smachtend klaar staan om ook mee te smikkelen uit de pot honing.

 2. usb3.0

  De Nederlandse burger word als strönt behandeld en de eu scheept ons op met mensen die hier niet horen.
  De omvolking is in volle gang elke mongool die dit ontkent is natuurlijk niet goed bij zijn hoofd

  1. Albert Egberts

   wordt

   1. ElGuapo

    Inhoudelijk weer niks van schlemieltje.

  2. Mikse

   Waarom spreekt u over mongolen die niet goed bij hun hoofd zijn? Heeft u iets tegen medemensen die niet tot uw referentiekader behoren?

   1. usb3.0

    Lúl niet zo dom..

 3. JFU

  Gelukkig zullen de meeste van die arme drommels opgevangen worden thuis bij al die linkse tokkies die dit beleid van harte ondersteunen…..toch?

 4. Ritter

  Zolang deze illegale migranten weten dat hier de “geldpot” ( ons sociaal systeem) klaar staat voor ze en een huis, uitkeringen, enzovoorts voor hun klaar staat zullen ze blijven komen in steeds grotere getallen.
  ============

  zorg om massa-immigratie’

  Tom de Veer van Connect International, maakt zich terecht zorgen over de massa-immigratie en straks de vaak grote groep nareizigers met een andere cultuur en religie, stelt Willem Himmelreich.

  de mensensmokkelaars reizen zij naar het in hun ogen land van melk en honing. Tegen zeer hoge bedragen komen ze vaak vol verwachting aan, hier zijn ze snel een illusie armer. Gemiddeld 1500 asielzoekers per maand komen er binnen, ook de veilige landers hebben geen enkel perspectief. Integratie is makkelijk gezegd, niet voor hen.

  visie is voor hem het Deense model, 1500 asielzoekers per jaar, opvang in gastlanden met een financiële bijdrage, waarin zij zichzelf kunnen ontwikkelen en vormen. De Nederlandse samenleving ziet een onhoudbare en ongewenst effect ontstaan. De hoge kosten van de verzorgingsstaat, het tekort aan sociale woningen om ook de statushouders te huisvesten, de in hun beleving vaak vreemde religie.

  ht*ps://www.telegraaf.nl/watuzegt/1645643251/brief-1-terecht-zorg-om-massa-immigratie

 5. Pieter48

  Lang leve het verenigd Europa. Ons landje stroomt weer vol met gelukzoekers. Zie eens wat Denemarken laat binnen komen. Daar komt per jaar binnen wat hier per maand arriveert . Wonderbaarlijk dat het Nederlandse volk dit allemaal goed keurt. De kosten van deze hobby van Rutte en zijn trawanten zijn schrikbarend en lopen in de miljarden.

  1. usb3.0

   En de vraag is natuurlijk waarom ze dit doen?

 6. GewoonJohan

  Quote :”Volgens De Telegraaf komen er ook steeds meer jonge kinderen alleen deze kant op.”

  Natuurlijk ! Slimme en gemene zet.
  Kinderen kun je niet weigeren dus moet je ze wel opvangen.
  Je kunt ze ook niet meer terugsturen , want dat doe je toch niet met een kind ?
  3 maanden later komen papa en mama, de 12 broertjes en 7 zusjes.
  6 maanden later komen de ooms en tantes , en 9 maanden later komen de ontelbare neefjes en nichtjes.

  Wedje leggen ?

  1. vlekkenoplosser

   hoef je niet over te wedden , heet gezinshereniging en is al decennia de praktijk

 7. Bes Tolen

  Er is de laatste paar weken een grote doorstroom naar een woning voor dit soort vreemdelingen. Dat in veel plaatsen. Daarover worden de Nederlanders niet geïnformeerd. Maar dat zien ze vaak wel gebeuren. Informeren doet B&W niet. Die zullen zwijgplicht hebben. De vraag is of het B&W wel door COA en dergelijk mag worden gevraagd of nog erger opgelegd. Waarschijnlijk wel. Het is tijd, dat B&W openbare informatieplicht krijgen en dan over dit gehele gebeuren. Dat deze vreemdelingen steeds met absolute voorkeur een woning krijgen, moet wel zo zijn al wordt het ontkend. Sprake is van lieden uit verschillende werelddelen. De vraag is ook hoe gemeenten en woningcorporaties van hun medewerking aan onfrisse praktijken als genoemd, kunnen worden afgehouden.

 8. Bes Tolen

  GewoonJohan. Ja, dat is aantrekkelijker gemaakt doordat GL, D66, CDA en CU dat gedaan kregen van de staatssecretaris. Dat mens is werkelijk van de pot gepleurd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.