Haha! NPO-netmanager meent dat mooie weer oorzaak is slechte kijkcijfers: ‘Talkshows populairder bij slecht weer’

De Nederlandse talkshows worden op dit moment belabberd slecht bekeken. Niet omdat de kwaliteit en diversiteit aan gespreksonderwerpen tegenvalt, nee vanwege het mooie weer, aldus NPO-netmanager Remco van Westerloo. Wanneer de herfst begint, en daarmee het regenseizoen weer van start gaat, zullen de kijkcijfers vanzelf beter worden. 

Bij de NPO doen ze wel op een heel bijzondere manier aan introspectie. In plaats van kritisch te reflecteren op de inhoud van programma’s en het aanbod geven ze liever het mooie weer de schuld van de slechte kijkcijfers. Met name de nieuwe talkshow Khalid & Sophie doet het belabberd, zeker in vergelijking met hun voorganger De Vooravond.

Online is al langer te lezen dat mensen balen van het verdwijnen van De Vooravond op de NPO. Veel kijkers konden het kritische en frisse geluid van Fidan Ekiz wel waarderen. Helaas liep Ekiz niet altijd netjes binnen de strak uitgezette lijntjes van de NPO. De opvolgers doen het qua kijkcijfers een stuk slechter. Maar volgens Van Westerloo zijn de slechte kijkcijfers vooral te wijten aan het ‘mooie weer’. In de Volkskrant zei hij het volgende:

“Als het binnenkort anderhalve week regent, hebben de talkshows er 200.000 tot 300.000 kijkers bij. Het mooie weer speelt absoluut een rol. Daar wil ik niet alles mee afdoen, maar ik ben ervan overtuigd dat de kijkcijfers dit najaar aantrekken”

“Het mooie weer” was dus, volgens de NPO’er, de oorzaak van de tegenvallende kijkcijfers. Ondertussen hebben we een zeer matige zomer gehad met extreem veel regen. Dus van een echt mooie en warme zomer kun je nou ook niet echt spreken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Overigens is dit ‘ontwijkgedrag’ van de NPO-elite typerend. In plaats van kritisch te kijken naar de inhoud van de eigen programma’s, zoekt men naar slappe excuses. Veel mensen haken tegenwoordig af bij de talkshows omdat het een echokamer is geworden van links gebrabbel. Het is allang niet meer een show waar diverse meningen aan bod komen. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom kijkers de afgelopen jaren afhaken. Maar dit zal de NPO helaas nooit erkennen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vlekkenoplosser

  talkshows ????????????????

  OVERHEIDS PROPAGANDA

  men is het gewauwel kennelijk spuugzat

 2. LifeBuddy

  De npo met zijn indoctrinerende reclames van 15 minuten, moeten overgenomen worden door Ongehoord Nederland. Het wordt nu hoog tijd voor veranderingen zonder Nepnieuws. Voor een beetje sport op de tv moet je diep in de buidel tasten en voor Kut films met Schieten,steken,wurgen en veel bl**d aan de paal, krijg je geld bij om te kijken. kots!!!

 3. Drostemannetje

  het gaat steeds slechter met onze nieuws, uitzonderingen daargelaten. Tegengeluid wordt afgezet als extreem rechts, wappies of laagopgeleid. (Extreem) links is nu zo’n beetje het ijkpunt van het nieuwe normaal. alles rechts daarvan is fout. Zie Op1 programma’s

 4. rasecht wappie

  Heel gek, ik kijk en luister al 10 jaar geen NPO en RTL, geen SBS en geen Veronica en andere bagger meer en dit bevalt me tot nu toe heel goed…heel rustgevend ook.

  1. Albert Egberts

   Inderdaad, heel gek, en we geloven er ook niets van.

   1. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k heeft inhoudelijk weer 0,00 bij te dragen
    strónt vlé®k loopt weer te zuigen
    strónt vlé®k hangt weer de hufter uit

    Is wím hútten wel een psychisch onderzocht ?

   2. Nostradamus

    Ook al last van schitzofrenie?

 5. rafi

  Die walgelijke NPO-‘elite’ zal zich wel ‘niet herkennen’ in de zeer lage kijkcijfers. Trump zal wel het tellen ervan vervalst hebben. Lui zonder vermogen tot introspectie zijn gevaarlijk, ongeschikt in een vrije samenleving (waar we toch weer naar toe moeten), en dienen derhalve zo gauw mogelijk uit het publieke domein verwijderd te worden.
  Wat is dat trouwens weer een enorm doorzichtige titel: ‘Sophie en Khalid’: lekker blanke mannen pesten door hun vrouwen te koppelen aan gastarbeiders, die hier – het woord zegt het al – maar tijdelijk zijn. Maar Khalid en Sophie horen helemaal niet bij elkaar. Sophie is niet moslim. Khalid hoort christen te worden. Vorm geen ongelijk span. Komt alleen maar ellende van, zelfs tussen protestants en katholiek.

  1. Albert Egberts

   “lekker blanke mannen pesten door hun vrouwen te koppelen aan gastarbeiders”

   Uiteraard heeft dit gebral niets met racisme te maken.

   🤮

  2. Emma Louise

   Rafi lijkt een aanhanger van een sektarisch griste-lijk clubje te zijn. Die menen het patent op de waarheid te hebben.

   1. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k en zijn sokpop hebben inhoudelijk weer 0,00 bijdrage

    strónt vlé®k en zijn sokpop voldoen aan de verwachtingen

 6. Bunky01

  De snelste manier om al die vervelende shows van de buis te laten verdwijnen is;
  gewoon niet op afstemmen. Al de mensen die erop afgeven; kijk niet en zap weg, door uw kijkgedrag blijft dit fenomeen in stand.

  1. Branzino

   @Bunky01
   “… kijk niet en zap weg, door uw kijkgedrag blijft dit fenomeen in stand.”

   Je hebt 100% gelijk en gewoon niet kijken wanneer een programma niet bevalt is een effectieve oplossing. Vooral voor jezelf, want je omzeilt de ergernis. Doe ik ook. En zo worden de slechte programma’s er vanzelf uitgefilterd. Denk bijvoorbeeld aan Jensen, maar ook bij de NPO gebeurt dit.
   Maar als een programma toch blijft is daaruit af te leiden, dat er ruim voldoende kijkers overblijven, zoals bij de meeste NPO-programma’s.

 7. rafi

  @Albert Egberts: koppeling van blanke vrouwen aan christelijke gastarbeiders is geen probleem. Tenzij die vrouwen zelf niet christelijk zijn. Je bent niet dermate slim dat je weet te onderscheiden tussen ras en godsdienst.
  @ Louise: het is geen sekte: iedereen mag zich aansluiten. En als er een groep is die meent de waarheid in pacht te hebben, dan zijn het de neocommunisten e.d. wel.

 8. Arbeider65

  Ik kijk nooit dat geleuter. Arbeider65 moet er vroeg uit om centjes te verdienen om de belastingaanslagen te kunnen betalen.

  1. LifeBuddy

   Arbeid, 100%+++++ en erg genoeg zijn er voor mij ook nachtdiensten bij, net als achmed ,mohammad die in de Hotelcontainer’s werken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.