KroegbaasOubaha

Haha! NPO-netmanager meent dat mooie weer oorzaak is slechte kijkcijfers: 'Talkshows populairder bij slecht weer'

Binnenlandsep 28 2021, 10:00
De Nederlandse talkshows worden op dit moment belabberd slecht bekeken. Niet omdat de kwaliteit en diversiteit aan gespreksonderwerpen tegenvalt, nee vanwege het mooie weer, aldus NPO-netmanager Remco van Westerloo. Wanneer de herfst begint, en daarmee het regenseizoen weer van start gaat, zullen de kijkcijfers vanzelf beter worden.
Bij de NPO doen ze wel op een heel bijzondere manier aan introspectie. In plaats van kritisch te reflecteren op de inhoud van programma's en het aanbod geven ze liever het mooie weer de schuld van de slechte kijkcijfers. Met name de nieuwe talkshow Khalid & Sophie doet het belabberd, zeker in vergelijking met hun voorganger De Vooravond.
Online is al langer te lezen dat mensen balen van het verdwijnen van De Vooravond op de NPO. Veel kijkers konden het kritische en frisse geluid van Fidan Ekiz wel waarderen. Helaas liep Ekiz niet altijd netjes binnen de strak uitgezette lijntjes van de NPO. De opvolgers doen het qua kijkcijfers een stuk slechter. Maar volgens Van Westerloo zijn de slechte kijkcijfers vooral te wijten aan het 'mooie weer'. In de Volkskrant zei hij het volgende:
"Als het binnenkort anderhalve week regent, hebben de talkshows er 200.000 tot 300.000 kijkers bij. Het mooie weer speelt absoluut een rol. Daar wil ik niet alles mee afdoen, maar ik ben ervan overtuigd dat de kijkcijfers dit najaar aantrekken"
"Het mooie weer" was dus, volgens de NPO'er, de oorzaak van de tegenvallende kijkcijfers. Ondertussen hebben we een zeer matige zomer gehad met extreem veel regen. Dus van een echt mooie en warme zomer kun je nou ook niet echt spreken.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Overigens is dit 'ontwijkgedrag' van de NPO-elite typerend. In plaats van kritisch te kijken naar de inhoud van de eigen programma's, zoekt men naar slappe excuses. Veel mensen haken tegenwoordig af bij de talkshows omdat het een echokamer is geworden van links gebrabbel. Het is allang niet meer een show waar diverse meningen aan bod komen. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom kijkers de afgelopen jaren afhaken. Maar dit zal de NPO helaas nooit erkennen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten