Hypocriete Rob Jetten (D66) dolblij met uitslag referendum in San Marino: ‘Legale abortus is stap in goede richting’

Rob Jetten, voormalig fractieleider van D66 en destijds één van de Kamerleden die tegen het bindend referendum pleitte, is ineens hartstikke blij dat een ander land middels een referendum abortus heeft gelegaliseerd.

Het is voor iedere politieke partij natuurlijk leuk en fijn als andere landen wetgeving invoeren die aansluiten bij het eigen gedachtegoed. Maar Rob Jetten presteert het weer om bloot te leggen waarom zijn eigen D66 toch zo’n huichelachtige en opportunistische partij is.

Meneer laat namelijk in een tweet weten hartstikke blij te zijn met het feit dat San Marino eindelijk abortus heeft gelegaliseerd. Hij ‘vergeet’ er echter bij te vertellen dat deze wetswijziging tot stand is gekomen door middel van een referendum!

Dit opent natuurlijk de deuren voor mensen die maar wat graag willen wijzen op het opportunisme en de intellectuele leegte van die partij. Op Twitter staan de reacties vol met met mensen die Rob Jetten en D66 wijzen op de waarde van een (correctief) referendum. Ook vinden sommigen het nogal frappant dat D66 blij is met deze overwinning voor vrouwenrechten, aangezien zij zelf het begrip ‘vrouw’ af willen schaffen en liever spreken van ‘personen met een baarmoeder‘.

Bij D66 zijn ze dus tegen een referendum als de kans bestaat dat de uitkomst ze tegen zal gaan staan. Maar als de uitkomst binnen hun kaders past, dán is het helemaal prima! Ook spreken ze in hun verkiezingsprogramma nog volop over vrouwen, maar zodra ze even ‘woke’ willen doen, dán passen ze de terminologie aan op de doelgroep die ze op dat moment proberen te bereiken. Exact dezelfde strategie die een reclame- en marketingbureau zou hanteren. Maar goed, daar is die partij dan ook mee doordrenkt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zou alleen fijn zijn als types als Jetten hun eigen hypocrisie een keer zouden erkennen. Dan heeft de rest van Nederland minder het gevoel dat ze tegen een voorgeprogrammeerde robot aan het lullen zijn.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Harry Haller2

  De spijkers op laag water zijn op dit moment in de aanbieding: spotgoedkoop!

  1. Mr.blauw.sky

   Dat is een van de kenmerken waar de Dagelijkse Standaard groot mee geworden is.
   Blijkbaar is daar een markt voor.

  2. Mr.blauw.sky

   Sterker nog, Kaag is de nieuwe antiichrist

   1. usb3.0

    Ook en bloeskei is ook een antichrist

    1. Mr.blauw.sky

     Nou, als bloesje dat al die is dan is UssSpleetje dat natuurlijk al helemaal.

 2. Pieter48

  Mijnheer Jetten weet precies hoe het hoort en hoe het moet. Jammer dat zijn nep democratische partij er hier rare ideeën op na houd . Of het nu over het klimaat of de diversiteit hype gaat hoe gekker hoe beter. Dat zijn partij er hard aan gewerkt heeft om het referendum om zeep te helpen is het team Kaag al vergeten maar wij domme Nederlanders nog nier.

  1. Gerda2

   Rob Jetten is een “aanwinst” voor de Kamer.

   twitter.com/klimatheist/status/1441093938459279378

   Droevig, dit is nu een Kamerlid dat ons gaat vertellen hoe het beter moet, maar de meest simpele dingen zelf niet snapt.

  2. hans-e-pans

   Gelukkig hoeven mannen geen abortus te laten plegen, ze zouden hun vrouw/vriendin alleen kunnen verplichten, maar dat hoeft deze malloot helemaal niet te doen.

   Wat een geluk dat dit soort figuren zich niet verplicht voel om zich voort te planten.

 3. Albert Egberts

  Jetten meldt ingenomen te zijn met de uitslag van een referendum en Wout weet zeker dat hij DOLBLIJ is.

  Dit soort demagogie, daar word ik niet vrolijk van.

  1. Nostradamus

   In jouw geval is abortus na 100 jaar nog legaal.

   1. Albert Egberts

    Betreurt Nostradamus de legalisering van abortus?

  2. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k zijn gewauwel daar word ik niet vrolijk van
   de strónt vlé®k zijn demagogie daar word ik niet vrolijk van
   de strónt vlé®k zijn gezeik daar word ik niet vrolijk van

   strónt vl®k kan beter zijn muil houden want hij heeft geen bijdrage noch een toevoeging in de discussies

   strónt vlé®k is een inhoudsloze decadente plat gewalste t@rrél ! een low life.

   1. Albert Egberts

    De hoeveelheid strónt neemt nog steeds toe. De coprofiel Vlekkenoplosser siddert van genot.

    1. usb3.0

     En daar is onze pro-pedö tamil

    2. vlekkenoplosser

     inderdaad wím , je dagelijkse verbale diarree wordt niet gehinderd door enige barrière . Elke dag weer doe je je naam eer aan

     de strónt vlé®k van DDS, garantie voor fake nieuws en onzinnig gewauwel in een jasje van afzeiken zoals een hufter graag doet.

     VAL DOOD , wím hútten !

    3. vlekkenoplosser

     inderdaad wím , je dagelijkse verbale diarree wordt niet gehinderd door enige barrière . Elke dag weer doe je je naam eer aan

     de strónt vlé®k van DDS, garantie voor fake nieuws en onzinnig gewauwel in een jasje van afzeiken zoals een hufter graag doet.

     VAL DOOD , wím hútten !

  3. Joko

   Jouw vrolijkheid is af te lezen van die intreurige kop van je. Wat ben ik blij dat je dienstweigeraar was. Zo heb ik het geluk gehad je niet tegen te moeten komen… toch nog een vorm van rechtvaardigheid.

 4. usb3.0

  Ja de d666 is een progressieve moordmachine

  1. Mr.blauw.sky

   Sterker nog, Kaag is de nieuwe antichrista

   1. usb3.0

    Klopt, jetten ook en bloeskei ook

  2. AS210854

   Voor klein en groot. 🤮🤮🤮🤮

 5. AS210854

  Als het hun uitkomt gaan principes bij de linkse kliek struisvogelpolitiek zo de prullenbak in.😇😇 🤮🤮🤮

 6. Joko

  Een hersenloze man van een leeghoofdige partij.

 7. Florissa

  Jetten is een homo, de griezel zou zich niet over deze zaken moeten bezig houden ,net zoals Rutte,en meer van dat machtsgeile volk ,die niks weten of hebben met kinderen .

  1. vlekkenoplosser

   soms hebben ze wel wat met kinderen , vraag maar aan de strónt vlé®k !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.