Jesse Klaver pleit na klimaatalarmistisch onderzoek voor nog meer klimaatbeleid: ‘Overheid moet met echte aanpak komen’

‘De huidige generatie kinderen zal nog meer negatieve gevolgen ondervinden van klimaatverandering dan eerder gedacht’, aldus de resultaten van een nieuw klimaatonderzoek. Voor GroenLinks-leider Jesse Klaver reden om voor nog meer beleid voor klimaat te opperen. Het groene gedram van Klaver zal de komende tijd een tandje meer worden.

Er is weer een onderzoek verschenen die omschrijft hoe ernstig de gevolgen van de klimaatverandering zijn. In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht gaat de huidige generatie aan jonge kinderen al een zware tijd tegemoet. Ten opzichte van mensen die in de jaren ’60 zijn geboren gaan zij zeven keer vaker een hittegolf meemaken in hun leven, aldus het Parool.

Tsja, en aangezien er ieder half jaar wel een onderzoek verschijnt dat de Eindtijd aankondigt vanwege de rappe klimaatverandering, kunnen groene politici hier gretig radicale boodschappen aan verbinden. Zo ook de GroenLinks-leider. Jesse Klaver zegt, eigenlijk voor de zoveelste maal, dat de overheid véél meer moet doen om de klimaatverandering aan te pakken.

Dit véél meer doen houdt natuurlijk in dat de belastingdruk nog meer moet stijgen om megalomane groene plannetjes te subsidiëren. Ondertussen mag men natuurlijk ook wel de autorijder opzadelen met nog meer belastingen en betuttelende regels. Je kan het niet zo gek bedenken of men bij GroenLinks heeft het al eens geroepen.

Wat Klaver en zijn klimaatrebellen heel gewiekst doen is Rutte en het kabinet neerzetten als de grote boosdoener. Wat het kabinet ook doet, het is nooit genoeg. Ze zetten Rutte neer als iemand die niks voor het klimaat heeft gedaan. Terwijl in feite de demissionair premier de ene na de andere klimaatregel en -eis heeft ingevoerd. Nederland is wel degelijk bezig met een grote energietransitie, en vormen van vervuilende energieopwekkers zijn allang in de ban gedaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar volgens de klimaatdrammers van GroenLinks moet er een kabinet komen dat de crisis echt aanpakt. Maar wat moet er dan nog meer gebeuren? Onteigenen van boerengronden om nog meer windparken te bouwen? Als het aan de groene rebellen ligt waarschijnlijk wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. vlekkenoplosser

  man donder op met je kattegejank

  0,000001 graad minder opwarming waarvoor heel Nederland op zijn kop moet en wat een eerste investering van 1000 euris benodigd

  K N E T T E R G E K !!!

 2. JohanDijk

  100% gelijk dat onze jeugd de gevolgen van onze omgang met het klimaat gaan merken.

  Zij moeten straks rillen in hun huis (als ze er uberhaupt een kunnen krijgen) omdat zij de rekening niet meer kunnen betalen en onze 7+ miljard moeten terug betalen die uitgegeven zijn aan … ik zou het niet weten. Klavertje heeft al een huis en een fraaie auto van de zaak. Maar blijf vooral op hem stemmen als je later maar niet klaagt over de verdubbeling(en) van je energienota.

 3. Albert Egberts

  We kunnen natuurlijk ook de kop in het zand steken: apres nous le deluge.

  1. AS210854

   Ja TAK, laten we het zelfde doen met het klimaat als onze regering met het immigranten probleem, nl de KOP IN HET ZAND STEKEN. En dan zeggen wat wonen we toch in een gaaf land.

   1. Echtepleb

    Laten we het combineren. Alles wat asiel komt vragen terugsturen voor opvang in de regio. Alle criminelen met een dubbel paspoort ook. Alle problemen opgelost..

  2. vlekkenoplosser

   je moet nog steeds een onderzoek aanleveren waarin de waanzin wordt BEWEZEN strónt vlé®k.

   Even voor de duidelijkheid , dat is dus een onderzoek zonder de kreten mogelijk, indien, als, omdat er geen andere mogelijkheid is , waarschijnlijk enz

   De onbewezen waanzin wordt door onze strot geramd.
   Dan hebben we het nog niet eens gehad over het effect van de idioterie.
   De opwarming van de aarde daalt met 0,00001 graad door de waanzin
   De waanzin vereist een start kapitaal van 1000 miljard euris

   Een onzalige hobby van een stel dwazen. Lees de gewogen kritieken van Guus Berkhout en andere wetenschappers die door de media als paria’s behandeld worden

   climategate.nl
   h**ps://www.stichting-jas.nl/2019/05/nasa-weerlegt-ipcc-wereldklimaatrapport.html
   h**ps://wattsupwiththat.com/2019/11/04/the-giga-and-terra-scam-of-offshore-wind-energy/
   enz enz

   1. Albert Egberts

    Ach, Guus Berkhout.

    ht.ps://pointer.kro-ncrv.nl/klimaattwijfel-zaaien-met-hulp-van-oliegeld-en-populistisch-rechts-netwerk

    1. vlekkenoplosser

     dom gelúl strónt vlé®k , overigens zijn er nog tientallen auteurs strónt vlé®k

     overige linken zijn wel goed strónt vlé®k ?

     heb je al een wetenschappelijk bewijs gevonden strónt vlé®k

  3. Human Beast

   Stak jij je pleuritis harses maar in het zand.
   In een gat van 2 meter diep.
   Zand erover , zijn wij, ja wij van je verlost.
   Of is het verlosd.😇

   1. vlekkenoplosser

    zand erover ? mag het beton zijn ?

    iets meer zekerheid.

 4. Duckday

  Die is volledig de weg kwijt.
  We willen nieuwe verkiezingen gEEN GROENLINKS GEEN PVDA GEEN D66 en stuur ook de VVD naar huis incl CDA EGO trippers zijn alleen voor zich zelf bezig hebben lak aan de kiezers en dit land.

 5. RieninSpain

  Wat is dit nu weer stom gewauwel mbt kinderen en hittegolven. In de mediterrane landen is het van half juni t/m half september overwegend boven de 30 graden en die kinderen leven gewoon door.

 6. Human Beast

  Zo, morgen lekker de houtkachel aan.
  Er ligt al weer 4 kuub elzen om de woning warm te houden.
  Laat de barre winter maar komen.
  Eventueel bij verwarmen met de inverter airco”s in woonkamer en kantoor.
  Dat alle ( zeer schadelijke)
  uitstoot maar naar de Laan van Poot mag waaien.

  1. ElGuapo

   Kijk dat is een goede voorbereiding!

  2. vlekkenoplosser

   de afvoer verlengen en door het keukenraam in de pédólaan ! 😁😁

  3. AS210854

   Inderdaad, in het Duitse sauer land heeft iedereen een houtkachel. Hier maken een stelletje onbenullen je uit voor alles en nog wat.🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 7. GewoonJohan

  Quote :” Onteigenen van boerengronden om nog meer windparken te bouwen? Als het aan de groene rebellen ligt waarschijnlijk wel.”

  Waarom onteigent die groene snotbel niet de vervuilende gebieden van Shell ?
  Het meest voor de hand liggende, daar hoor je deze identiteits-vervalser niet over.

 8. Pieter48

  Misschien heeft de jeugd meer aan het idee dat ze geen10 jaar of langer op een wachtlijst staan voor een huur woning.Af en toe een hitte golf of een stort bui overleven ze ook wel. Klimaat redders denken dat ze met hun plannen de wereld kunnen redden. Wat ze wel kunnen is ons land financieel naar de afgrond duwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.