Jesse Klaver wil NIETS te maken hebben met Rutte IV: “We leveren geen ministers aan rechts kabinet!”

GroenLinks-führer Jesse Klaver is er absoluut niet blij mee dat D66 tóch maar de onderhandelingen in gaat met de ChristenUnie om Rutte IV te vormen. En dat laat hij merken ook. Want op Twitter stelt hij heel duidelijk dat een proefballonnetje van Johan Remkes – dat er ook ministers kunnen komen van andere partijen dan de uitverkoren vier – niet gaat gebeuren. Niet wat hem betreft, tenminste.

Dit is het hilarische voorstel van Remkes:

In zijn advies aan de Tweede Kamer schrijft Remkes dat deze vier partijen ook andere partijen de gelegenheid moeten geven hierover mee te praten. Het gaat dan om PvdA, GroenLinks, Volt, SGP en Fractie Den Haan. Dat zou moeten leiden tot een “constructieve betrokkenheid” bij het nieuwe kabinet. Van PvdA en GroenLinks zegt Remkes zelfs dat ze ministers zouden kunnen leveren.

Dus dan krijg je een situatie waarin GroenLinks en PvdA niet officieel mee mogen doen aan een kabinet – dat willen VVD en CDA niet – maar ze mogen wél de kastanjes uit het vuur halen voor Rutte IV. Oh, en ze krijgen de discutabele eer om kabinetsleden te ritselen.

Jesse Klaver reageert vertoornd

Helaas voor Remkes ziet GroenLinks-leider Jesse Klaver hier helemaal niets in. “Laat ik nogmaals helder zijn: ons gaat het om de inhoud, niet om de poppetjes,” schrijft de groene communist op Twitter. “Wij leveren geen ministers aan een rechts kabinet.”

Dat hij VVD, CDA, D66 en ChristenUnie rechts durft te noemen is natuurlijk een gotspe, maar toch. Het punt staat: GroenLinks levert geen kabinetsleden aan voor een regeringscoalitie waar het officieel geen deel van mag uitmaken.

Een streep door de rekening

Dat is dan toch meteen even een streep door de rekening van Remkes en de rest van de VVD-top. Want die dachten ongetwijfeld een leuk compromis te hebben bedacht: doorzetting van de huidige coalitie, maar met één of twee GroenLinksers en PvdA’ers erbij. Die zouden zich dan toch betrokken voelen (en er dus voor stemmen, ook in de Eerste Kamer waar Rutte III géén meerderheid heeft).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar Jesse Klaver heeft dus geen zin om een soort halfbakken rol te spelen in Rutte IV. Of de VVD gaat volledig groencommunistisch, óf GroenLinks speelt niet mee. Mooi.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. halo1

  Dit bewijst zijn (oud-communistische, ondemocratische) alles-of-niets-mentaliteit.. hij wordt een beetje te veel drama-king…

  1. AS210854

   Nou, hij kan nog heeeeel wat leren van drama Queen Jetten.

 2. Nostradamus

  Gelukkig dat Yasser zichzelf en extremistich g links uitsluit. Hun eigen cordon sanitair!
  Is het de bedoeling dat de PVV en FVD dan niet meer kunnen roepen dat zij als enige uitgesloten worden? Truc werkt niet, vermoed ik. Ga lekker op vakansie naar Marokko Yasser.

 3. Xenon

  Jesse Klaver heeft voor de tweede keer zijn eigen ruiten ingegooid.
  Eerst bij de de formatie in 2017 toen het kabinet bijna rond was en
  hij alles vergooide door niet mee te willen werken aan vluchtelingen-
  kampen in Afrika en nu zette hij zichzelf weer buitenspel door een
  partijverbinding aan te gaan met de Pvda.
  2 keer gegokt…2 keer verloren.

 4. KippiX

  ‘We leveren geen ministers aan een rechts kabinet’ LOLOLOL Beide partijen stemmen bijna exact hetzelfde tijdens de stemmingen als het gaat om klimaat en immigratie ed. Daarnaast kloppen ze met dezelfde smoesjes al onze zakken leeg en liegen, bedriegen, framen en acteren ook als een eeneiige tweeling. Zal me niks verbazen dat ze straks wel samen in een kabinet terechtkomen. Dit soort toneelstukjes komen natuurlijk ook goed van pas om deze randcriminelen nog langer in een demissionair kabinet door te laten oplichten.

 5. vlekkenoplosser

  een rechts kabinet , het staat er echt een rechts kabinet , klaver is krankzinnig geworden nadat hij is afgewezen als regeringspartner

  opsluiten dat gedrocht en de sleutel weggooien

 6. Gerda2

  Gokje doen hoelang het a.s. kabinet het vol gaat houden?

  1. halo1

   Denk twee jaar..de pers is al behoorlijk aan het stoken: er moet nu “nieuw”(=links) beleid komen. Hier wreekt zich de uitsluiting=discriminatie van PVV /FVD.. de VVD moet uiteindelijk toch door de linkse pomp.. alle “oplossingen”‘ zijn links : veel geld uitgeven + alles toestaan.. en de ramp is : het geld wordt gewoon gedrukt.

  2. vlekkenoplosser

   ze zijn doodsbang voor verkiezingen dus slikken ze alles door van elkaar en likken elkaars reet tot de blaren erop staan

  3. usb3.0

   Nou die duurt de volledige 4 jaar de WEF agenda moet natuurlijk gewoon uitgerold worden

   1. Gerda2

    Ze zullen er inderdaad alles aan doen om de groene agenda door te drukken en dat is het kabinet heel veel waard. Anderzijds zal er veel haat en nijd gekweekt zijn de afgelopen tijd. Partijen zullen hun kans afwachten om hun gram te halen, in het bijzonder D66. Als ze denken profijt te kunnen behalen bij nieuwe verkiezingen zullen ze het vast niet na laten het zo te spelen, dat er ook verkiezingen komen.

   2. Fouwels

    @USB: Dat was onder Rutte III al het geval. Het is een doorstart door WEF-slaven.

    1. usb3.0

     BOEM

     1. Albert Egberts

      Usb wordt steeds welsprekender.

      😂

     2. usb3.0

      Waar woon je tamil!

     3. Albert Egberts

      Geef je adres even door usb, of vind je dat eng?

     4. usb3.0

      tamil is erg bang maar wil dat niet toegeven en probeert door wedervraag de vraag of hij zijn adres hier even plaatst te ontwijken.

     5. GewoonJohan

      @usb3.0
      Ik denk dat hij er deze keer niet veel aan kan doen.
      Rolemmers hebben vaak geen vaste verblijfplaats.

 7. Albert Egberts

  “GroenLinks-führer Jesse Klaver”

  🤢

 8. GewoonJohan

  Klaver reageert weer eens als een klein krijsend kind in een winkelcentrum dat geen ijsje heeft gekregen.

 9. sonny

  Klaver maakt lawaai, ‘Haagse bluf’?
  Neen, ‘Noord Afrikaanse bluf’!
  Hij denkt potten te kunnen breken, de misfit!

 10. Response

  “We leveren geen ministers aan rechts kabinet!”; Gelukkig, het zou deze ramp alleen maar groter maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.