Screenshot 2021 09 30 at 220628

Johan Remkes (VVD) is he-le-maal klaar met Haagse roddel- en achterklap: 'Dit moet stoppen'

Politieksep 30 2021, 21:07
Informateur Johan Remkes heeft gereageerd op de roddels (verspreid door D66'ers) over hem. Volgens die D66'ers had hij te veel gedronken tijdens de onderhandelingen/gesprekken. Nou, zegt Remkes, daar is hij niet van onder de indruk. Maar hij wil er wel iets over kwijt: in Den Haag is alles steeds weer gericht "op kapotmaken, niet op heel maken." En daar heeft hij zijn buik vol van.
Het gebeurt niet zo heel vaak dat een informateur zich helder uitspreekt over de sfeer in Den Haag, maar nu Johan Remkes dat doet verdient het natuurlijk extra aandacht. Want de man die ons lijkt op te zadelen met voortzetting van het huidige kabinet heeft even duidelijk gemaakt aan de Haagse marionetten wat hij van hun machtsspelletjes vindt: wal-ge-lijk.
Kijk maar naar deze video, waarin hij stelt dat de Haagse cultuur al tijden gericht is op het "kapotmaken" van mensen, en niet op het "heel maken" van individuen of zelfs maar de maatschappij. Er worden continu keiharde spelletjes gespeeld, waarbij mensen figuurlijk (en ook letterlijk trouwens) over lijken gaan. En dat komt hem de strot uit.
https://twitter.com/SamHvNL/status/1443593966444851202
De vrouw van Pieter Omtzigt, Ayfer Koç, laat in reactie hierop weten dat ze het heel goed vindt dat Remkes zich hier over uitspreekt; over al dat geroddel in Den Haag. En als je naar andere tweets ziet, dan denken heel veel mensen daar net zo over.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten