Kabinet gaat vól oorlog voeren tegen boeren: ‘Vergevorderde kabinetsplannen voor onteigenen boeren’

Zo. Eindelijk is het dan zover. Het heeft even geduurd, maar stapje bij stapje kwam dit punt dichterbij. Nu zijn we er. Waar? Nou, bij de oorlog die het kabinet vanaf nu vól gaat voeren tegen de boeren. Er liggen namelijk vergevorderde kabinetsplannen voor (land-)onteigening van boeren. Dat gaat dan allemaal gebeuren in naam van de stikstofcrisis.

Het is het NRC dat vandaag met het nieuws komt wat het kabinet van plan is. En ja, het is schokkend – hoewel niet verrassend. Want wij van rechts zagen dit natuurlijk al langer aankomen.

Twee plannen

Op dit moment liggen er twee plannen. Daarbij is de invalshoek: als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. In het eerste geval koopt Vadertje Staat productierechten van veehouders op en onttrekt die vervolgens aan de markt. Kostenplaatje: 9 miljard euro.

Het tweede plan gaat nóg verder (en dat wordt uiteindelijk natuurlijk sowieso gedaan): het land van de boeren wordt opgekocht. Oftewel, onteigend. Of ze dat nou willen of niet, ze gaan hun land inleveren onder dit plan. De totale kosten hiervan? 17 miljard euro + een enorme inbreuk op de eigendomsrechten van boeren.

Natuurlijk is er nog niks besloten, aldus het kabinet. Maar gek genoeg zijn de scenario’s al wel helemaal doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving. Met andere woorden, ze weten wat de impact is, de plannen liggen klaar… het hoeft alleen nog maar even officieel aangekondigd te worden.

Oorlog

Dit is niets meer of minder dan een oorlog van het kabinet tegen Nederlandse boeren. Het is ongelooflijk dat we dit moeten meemaken, maar zij die ook maar een beetje opletten konden dit al jarenlang zien aankomen. De manier waarop het vreselijke partijkartel over boeren spreekt is immers al jaren ontzettend negatief. Ze werden ook al een tijdlang weggepest – wegpesten is bijna altijd de laatste stap voor wegdwingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De boeren moeten zich voorbereiden op de strijd van hun leven. Want het is nu einde oefening voor ze als ze dit accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. vlekkenoplosser

  KOREA AAN DE NOORDZEE

  * VERPLICHTE QR-CODE voor uw vrijheid
  * VERPLICHT GASLOOS
  * VERPLICHT GLAS op het dak
  * VERPLICHTE LANDONTEIGENING
  * VERPLICHT VACCINATIEPASPOORT
  * VERPLICHT CO2 PASPOORT

  We zijn volledig krankzinnig dat we dit accpeteren. O,jaaaa , is uw groep nog niet aan de beurt wacht rustig op uw beurt niemand wordt vergeten.

  U zult zich onderwerpen, anno 2030 zult u niets meers bezitten maar gelukkig zijn. Voor de insiders , the great reset vordert gestaag door een DEMISSIONAIR kabinet !

  1. Albert Egberts

   “VERPLICHTE QR-CODE voor uw vrijheid”

   Dat is wel goed geformuleerd. De QR-code geeft vrijheid aan de gevaccineerde mensen die zonder ongevaccineerden niet nodig was geweest.

   1. usb3.0

    Je moet echt je fascistische medische discriminerende stinkbek dichthouden tamil, jullie schoften zorgen ervoor, omdat jullie niet verder nadenken dan je neus lang is, dat dit gaat gebeuren, jullie zijn de privacyverkrächters bij uitstek.
    Jij bent natuurlijk een debiel als je je vrijheid met een qr code terug krijgt, als je dit prima vindt ben je gewoon volledig achterlijk….

   2. september

    En wat die usb3. weer over je zegt moet je niks van aantrekken,Hij moet zelf zijn lelijke tyfusbek houden,het is gewoon een grote……………………………………………

    1. vlekkenoplosser

     daar hebben we het leeghoofd van dds , de t@rrel van de strónt vlé®k

     zielig inhoudsloos portret

    2. Poemien Noegien

     Inderdaad @vlek, je ruikt ‘m van 100 kilometer afstand.

  2. hans-e-pans

   Dan zal er binnenkort ook wel een *VERPLICHTE HUISONTEIGENING komen, als ze vinden dat je in een te groot huis woont.

 2. usb3.0

  Maar boeren laten dit niet op zich zitten hoor…

  1. Poemien Noegien

   @USB: Wij kennen er een paar, niewaar? 😉

   Hugo & Mark overpelen momenteel hun hand. Nog even doorgaan en je kunt straks je lol op! Als je een boer echt kwaad maakt trekt t’ie gewoon je kop eraf.

   1. usb3.0

    @Poemien

    Zeker, ze hebben geen idee

  2. AS210854

   Mag hopen. De beuk erin.

  3. Echtepleb

   De rest wel dan, hoe lang blijven we dit allemaal nemen voor zoete koek? Ik voorzie Franse demonstraties voor het zover is, als het ooit zover komt.

 3. Albert Egberts

  We hebben in Nederland een enorm woningtekort en de bouw van woningen stagneert door de stikstofbeperkingen. De overheid zal dus moeten en het instrument van onteigening bestaat al een eeuw en stelt de betrokken boeren volledig schadeloos. Veel boeren zullen er enorm blij mee zijn.

  1. Mariposa78

   Leugenaar onteigening bestaat al wat langer dan een eeuw.
   De tweede leugen is dat de onteigende volledig schadeloos gestelT zal worden dat is ook niet waar.
   Dat de boeren er blij mee zijn is de derde leugen.
   De vierde leugen is dat het woning tekort door de boeren komt en de zogenaamde Co2. Nee dat komt allemaal door Den Haag en de eisen die ze stellen aan de woning coöperaties daar door word er niks meer bij gebouwd.

   1. Albert Egberts

    “Leugenaar onteigening bestaat al wat langer dan een eeuw.”

    Klopt, de Onteigeningswet dateert van 28 augustus 1851.

    1. vlekkenoplosser

     wederom de strónt vlé®k betrapt op liegen , onbetrouwbaar sujet de strónt vlé®k !

   2. Albert Egberts

    “De tweede leugen is dat de onteigende volledig schadeloos gestelT zal worden dat is ook niet waar.”

    “De Onteigeningswet bepaalt dat u er door de onteigening niet op achteruit mag gaan, niet in vermogen en ook niet in inkomen. U krijgt dus een volledige vergoeding van alle schade die het directe en noodzakelijke gevolg is van de onteigening. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit vergoeding van:

    waardevermindering van de overblijvende grond
    verlies aan inkomsten
    verhuiskosten
    financieringskosten
    belastingschade
    herinrichtingskosten
    advocaatkosten
    andere redelijke deskundigenkosten, zoals van een taxateur, makelaar of accountant”

    ht.ps://www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/Onteigening

    1. vlekkenoplosser

     Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit vergoeding van:

     LET OP HET WOORD BIJVOORBEELD , het hoeven dus niet alle componenten te zijn strónt vlé®k

     Onteigening dekt vaak niet eens 50 % van het totale verlies als de overheid de kreet “in het algemeen belang lanceertdt “.

     je liegdtd dus weer strónt vlé®k !

     1. Poemien Noegien

      “liegdtd”

      😛

     2. Echtepleb

      Zeker, de boer krijgt dan de vergoeding voor natuurgebied en kan het verdere bekijken. Ik weet zeker als de boer zijn grond mag verkopen als bouwgrond, tegen bouwgrondprijzen er niet 1 klaagt. Dat gaat het rijk echter doen na de onteigening. U mag dan grond kopen voor meer dan 100 euri per meter.

   3. Albert Egberts

    “Dat de boeren er blij mee zijn is de derde leugen.”

    Niet alle boeren zullen blij zijn maar voor boeren met een zwakke bedrijfseconomische situatie of die geen opvolger hebben is het een buitenkans.

    1. usb3.0

     Gedwongen onteigening vind geen 1 boer prima, de boer wordt gewoon opgezadeld met stikstofleugens, worden zwart gemaakt en klootzakken als tamil promoten dit.
     tamil is een pathologische leugenaar

     1. Poemien Noegien

      “stikstofleugens”

      Juist! Stikstof is Pokon!

   4. Albert Egberts

    “De vierde leugen is dat het woning tekort door de boeren komt en de zogenaamde Co2. Nee dat komt allemaal door Den Haag en de eisen die ze stellen aan de woning coöperaties daar door word er niks meer bij gebouwd.”

    Als we ons in Europees verband niet hadden verbonden aan een beperking van de stikstof-emissie en we de de dramatische afname van de biodiversiteit in natuurgebieden niet als een probleem hadden erkend was er inderdaad geen probleem geweest en hadden de boeren rustig kunnen doorgaan met hun vervuiling.
    Dat is echter niet de realiteit.

    1. halo1

     Het woningtekort komt voornamelijk door de massa-“immigratie” :een land dat zich heeft laten kaalvreten door binnendringers..zit nu met zijn billen op de blaren.. maar de waarheid moet natuurlijk weggelogen worden (door links)

    2. Mariposa78

     Hee! ik hoef geen bevestiging van jouw te krijgen.
     Ik weet tenminste waar ik het over heb, jij niet leugenaar je snapt het gewoon weg niet.
     Zo mijn laatste posting in dit topic, en hoop dat je vandaag niet teveel andere topics met je gezuig verpest.
     Toedels

     1. Albert Egberts

      jou

     2. vlekkenoplosser

      jouw is ook toegestaan domme jongen , zelfs als taalnazi ben je een waardeloos stuk strónt

     3. Poemien Noegien

      Aldus de vunzige leugenaar en natuurlijk vette speklap.

    3. ikweetwatikwil

     Wat dacht Egberts van al die gelukzoekers die hier heenkomen. Moeten allemaal een huis. Willen allemaal een auto.
     Natuurlijk, het is fijner om de boeren de schuld te geven . Straks kun je,je een bult betalen voor je voeding uit het buitenland.

  2. vlekkenoplosser

   geen gelukszoekers en je woningprobleem smelt als sneeuw voor de zon strónt vlé®k

   1. EvertB

    Vele zoons en dochters willen het ouderlijk huis verlaten en zoeken woonruimte die er niet is. Vlekkie drukt de stempel “gelukszoekers” erop en voilà, probleem opgelost.

    1. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k zijn gewauwel is ziekelijk maar tekekend voor zijn zieke brein !

     1. EvertB

      Het standaardantwoord van Vlekkie ter bevestiging van zijn eigen onzinverhaaltje.

     2. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k is weer uitgewauweld met alias 36

    2. Stanly2000

     Elk jaar een middelgrote stad erbij stelt echt niets voor vlgs EvertB.

  3. Aborifa

   We hebben in Nederland een enorm mensenteveel.

   1. Poemien Noegien

    Ga je gang, niemand houdt jou waarschijnlijk tegen om een goed begin te maken en het goede voorbeeld te geven.

   2. AS210854

    Om dat probleem op te kunnen lossen, is door D666 de pil van drilon in het leven geroepen. Natuurlijk wel alleen voor de Nederlanders. 🤮🤮🤮🤮🤮

  4. RvdBe

   We hebben geen woningtekort maar een teveel aan waardeloze immigranten en een verzonnen stikstofcrisis, dit alles geleid door een waardeloos marionetten kabinet.

   1. Albert Egberts

    Waardeloos of niet, we zullen de immigranten toch moeten huisvesten.

    1. Harry Haller2

     Ze kunnen toch in een kartonnen doos onder een brug slapen? Ze zijn niet welkom in Nederland en alleen hier dankzij een corrupt regime.

     Alle immigranten Europa uit, te beginnen in Nederland.

  5. usb3.0

   tamil is een leugenaar

 4. Albert Egberts

  Het Kabinet gaat 17 miljard uittrekken voor deze operatie. Een krankzinnig hoog bedrag waarbij vervuilers rijkelijk worden beloond.

  1. vlekkenoplosser

   onteigening vergoedt slechts een fractie van de economische waarde strónt vlé®k dus de waarde in het vrije economische verkeer is een veelvoud van de lúllige 17 miljard vergoeding strónt vlé®k

   boeren gelijk stellen aan vervuilers is je naam de strónt vlé®k dubbel en dik verdienen !

   1. Albert Egberts

    ht.ps://www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/Onteigening

   2. Poemien Noegien

    Aldus de vettige leugenaar.

 5. Piet Klein

  Stevige maatregelen van een demissionair kabinet om veel geld te investeren om de landbouw Nederland uit te krijgen om elders met minder strenge normen de stikstof alsnog de lucht in te krijgen. Om daarmee de natuur te redden die hoe dan ook ernstiger zal worden aangetast door de opwarming van de aarde. Fijn dat de luchtvaart en de energiebedrijven stevig gesubsidieerd worden, er gasboringen mogen plaats vinden in de Waddenzee. Echt een daadkrachtige politiek. Nederland verdient beter.

 6. HD

  En niet te vergeten de straks verplichte levensbeëindiging, geheel aangeboden door Kaag en haar terroristische D666

  1. Mariposa78

   Ik weet de perfecte proef persoon daar voor de man vele Nicks.

  2. Aborifa

   Gesteund door Jvr. De Jonge van Ellemeet, van Groen Links.

 7. Lampall

  Dit is ook een Aanval op Nederland
  Voedselvoorziening is nr.1 in een Land
  Komt men dus aan de Boeren , komt men aan het Bestaansrecht van een Land / Volk

  1. Albert Egberts

   Het overgrote deel van onze landbouwproductie is voor de export, Lampall. Onze voedselvoorziening is voorlopig dus niet in gevaar.

   1. Stanly2000

    De Nederlandse export van landbouwgoederen (primaire, onbewerkte goederen en secundaire, bewerkte goederen) wordt voor 2020 geraamd op 95,6 miljard euro, wat 1,0% hoger is dan in 2019 (94,6 miljard euro).
    Dit kunnen we dus best missen volgens Ernst! Als we onze eigen voedselvoorzienig maar niet in gevaar brengen.
    Nederland zal en moet kapot.

    1. Albert Egberts

     Ik merkte slechts op dat onze voedselvoorziening voorlopig niet in gevaar is.

     1. vlekkenoplosser

      de voedsel voorziening is ALTIJD in gevaar strónt vlé®k omdat er al voedsel schaarste is domme jongen

      Wat ben je toch een decadente domme hufter strónt vlé®k !

     2. Stanly2000

      Nee, u suggereert dat zolang ONZE voedselvoorziening niet in gevaar komt, we wel wat boeren kunnen missen. Ik neem aan dat het geëxporteerde voedsel ook gegeten wordt, zodat met wegvallen/verminderen van de export de toch al kritische voedselvoorziening in gevaar komt.
      Ook de opbrengst van de export is toch mooi meegenomen of is geld verdienen nu ook al een “notdone” item?

   2. Lampall

    Wat niet is kan nog komen. Vraag dat maar aan mensen die Hongersnoden hebben meegemaakt, of bv. de Hongerwinter in WW2 , Holodomor veroorzaakt door Stalin, Hongersnoden in China onder Mao brengt Welvaart<

    1. Lampall

     Laatste stuk is weggevallen in mijn commentaar, nl.
     Wat is er mis met Export, dat is Economie , Handel
     Er wordt voortdurend Geproduceerd, Geëxporteerd , maar ook Geïmporteerd,>
     Brengt Welvaart<

   3. usb3.0

    Boeren spekken dus de schatkist domme mongool

   4. Wally

    En wat gebeurt er met de vrije grond? Daar komen woningen op albertje, woningen vor duizenden en duizenden vijanden van dit landje, zogenaamde ‘vluchtelingen’. Heel toevallig allemaal moslims….

 8. Poemien Noegien

  Let op: De EU krijgt de schuld…

  🙂

 9. Evil Zorro

  Er worden in Tuincentra TONNEN meststof verkocht vol stikstof. Die belanden massaal in de moestuin en op gazonnetjes zodat het mooi donkergroen kleurt. Waarom enkel de boeren viseren?

  1. Albert Egberts

   Misschien is het een idee om ook de meststoffen in tuincentra zwaar te belasten. Eens met Zorro, de vervuiler dient te betalen.

   1. Stanly2000

    Ernst, nu we toch NL aan het afbreken zijn kunnen we misschien nog beter de kunstmest producerende bedrijven sluiten? Net als de chemische /staal industrie. Stikstof en CO2 probleem opgelost.

    1. EvertB

     Alle industrie zal uiteindelijk moeten overschakelen op groene brandstof.

     Kunstmest is snel dodelijk voor het bodemleven. Daar moeten we dus zo snel mogelijk van af.

     Een educatieve Engelstalige docu uit het boerenleven is de volgende:

     ht.ps://vimeo.com/136857929

     1. Stanly2000

      EvertB.

      Alle industrie zal uiteindelijk moeten overschakelen op groene brandstof.
      Een wereld zonder kunststoffen bv Het ideaal? Maar hoe had u dat gedacht?

      Kunstmest.
      Een mooi ideaal maar de uitbanning van kunstmest is een denkfout. In Nederland en in de wereld als geheel is voor de huidige bevolkingsdichtheid de natuurlijke bodemvruchtbaarheid veel te laag om voldoende voedsel te produceren.
      Educatief Nederlandstalig uit onze eigen Volkskrant.

     2. usb3.0

      “groene brandstof” tja debieler kun je het niet maken

     3. EvertB

      Stanley, er wordt volop geëxperimenteerd met bijvoorbeeld natuurinclusieve landbouw. Zowel Staatsbosbeheer als regionale eigenaren (van natuurgebied) en landbouwonderzoekers bieden hulp en ondersteuning.

      Zie bijvoorbeeld ht.ps://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/dossiers/natuurinclusieve-landbouw/in-de-praktijk

      o.a.

      natuurinclusieve-landbouw-factsheet-eytemaheert.pdf

     4. Stanly2000

      EvertB
      Dit zijn kleinschalige voorbeelden om ons “stikstofprobleem” op te lossen en de natuurgebieden?? weer in de staat van begin 20e eeuw terug te brengen.
      Maar we kunnen echter niet zonder stikstofkunstmest. Er zijn immers monden te voeden. Dat is pas een duivels dilemma: óf bijdragen aan ecologische verwoesting en klimaatverandering, óf hongersnood.

     5. Albert Egberts

      @EvertB,

      Een deel van die 17 miljard is ook bedoeld om te komen tot minder vervuilden vormen van landbouw.

      NRC: “ Het andere scenario, van het ministerie van Landbouw, is nog ambitieuzer en voorziet een grote transformatie van de Nederlandse agrarische sector. De overheid koopt daarbij ook de grond van de boeren op, om die vervolgens in te richten voor duurzamere vormen van landbouw: minder dieren, minder milieuvervuiling. Dat kost veel geld: tot 17 miljard.”

     6. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k weer in debat met zichzelf , hoe triest is de tról toch

      17 miljard investeren om straks en vierkante meter prijs van het tienvoudige te eisen

      strónt vlé®k steunt deze maffia praktijken van harte en haalt wat aliassen van stal !

     7. Albert Egberts

      vervuilden = vervuilende

     8. EvertB

      Stanley,
      Stikstof is nodig, zeker.
      Echter, de enorm grote hoeveelheden stikstof in ons land zijn uitermate slecht voor de natuur en landbouwgewassen. Er ontstaat ‘monocultuur’: juist de forse afname van plantensoorten brengt onze voedselproductie in gevaar.
      Verder, wij hebben bijen en vlinders hard nodig voor de bestuiving van landbouwgewassen zodat deze vrucht kunnen dragen.

      Experimentele natuurinclusieve landbouw vindt logischerwijs eerst op kleine schaal plaats. De resultaten worden verzameld, geanalyseerd en toegepast op andere gebieden die daarvoor in aanmerking komen. Deze toepassing zal na zo’n vier à vijf jaar plaatshebben.

     9. EvertB

      Albert Egberts,

      Het NRC-artikel is een nuttige aanvulling. Ik verwacht dat de kostbare optie van 17 miljard doorgang zal vinden.

     10. Poemien Noegien

      Aldus Evert, de rugridder van de schlemiel.

     11. Albert Egberts

      @EvertB,

      We leven in een fascinerende tijd. Ik verwacht dat het mogelijk zal zijn binnen een paar decennia over te schakelen op een duurzame energievoorziening waarin burgers ook in toenemende mate hun eigen energie duurzaam kunnen opwekken. Een combinatie van zonnepanelen, warmtepomp, isolatie en eigen energieopslag zal binnen een jaar of tien voor elke burger een haalbare optie voor kosteloze energie zijn, inclusief de elektrische auto voor de deur. Dit zijn geen sprookjes maar concrete realiteit.

    2. Stanly2000

     Ernst.
     “Een combinatie van zonnepanelen, warmtepomp, isolatie en eigen energieopslag zal binnen een jaar of tien voor elke burger een haalbare optie voor KOSTELOZE energie zijn, inclusief de elektrische auto voor de deur. Dit zijn geen sprookjes maar concrete realiteit.”
     Wat een fantast! En wie betaalt de rekening/lening van al dit moois?

   2. Poemien Noegien

    Aldus de vettige leugenaar, hij heeft z’n dagelijkse boertje van honderden dagelijkse boertjes weer gelaten.

   3. Poemien Noegien

    De schlemiel kletst uit z’n nek, als zodanig kun je de reacties ook behandelen.

    1. Albert Egberts

     Poemien is laag opgeleid en daardoor niet in staat tot een inhoudelijke reactie.
     Je vraagt je af waarom deze jongen niet iets met zijn handen gaat doen, aan motoren sleutelen of zoiets.

    2. Poemien Noegien

     Aldus de D66-zuiger en ultracommunist

 10. JDub

  Alles conform het plan. “You will own nothing and be happy” Klaus Schwab. Volgende in het plan is een cyberaanval waarbij cruciale intstanties liefst langere tijd plat gaan (bijv. banken, energie) waardoor de economie (verder) instort. Ook dit heeft Klaus Schwab alvast aangekondigd en ze zijn al aan het oefenen (bijv. oliepijplijn, metro NY, Rabobank). Het door de postcodeloterij gesponserde Urgenda zorgt ervoor dat de boeren worden onteigend, er klimaatlockdowns komen en er een klimaat OMT komt.

  1. Albert Egberts

   Poemien is laag opgeleid en daardoor niet in staat tot een inhoudelijke reactie.
   Je vraagt je af waarom deze jongen niet iets met zijn handen gaat doen, aan motoren sleutelen of zoiets.

 11. Cootje

  Volgens mij kan een demissionair kabinet zulke taken niet uitvoeren als ze dat lukt heb je geen regering meer nodig , dan kan alles in de achterkamertjes beklonken worden , gelukkig zijn de boeren van het kaliber Fransen bevolking en er sluiten altijd wel een hoop dorpsidioten er bij aan. Dat wordt leuk in het najaar en 2022. Als je al 75 jaar de multinationals voorziet van goedkopen werkbeesten en je past je woning beleid daar niet op aan , plus je financierde milieu gekkies krijg je de deksel op je neus , ik denk dat de Corona ontkenners samen met de boeren voor een leuke situatie kunnen zorgen ik verheug mij op de journaals n de talkshows

  1. Cootje

   Maar in 2025 is er nog geen boer weg , en kosten onze huizen het dubbelen. Leuk voor mij kinderen maar wat koop je tegenwoordig nog voor een miljoen € in Amsterdam een twee kamer apartment . Dus die schijnheiligen die zeggen o God ze trekken er 17 miljard vooruit dat is veel geld , ben in blij dat ik alleen de lagere school hebt doorlopen. Het is de bedoeling dat daar geen betaalbare woningen worden gebouwd , maar doorstroming uit de goedkope sector . Daar gaan er een pletter aan verdienen , van der lienden zit al vast klaar en niemand die zich druk maakt over de individuele boer die kan bij zijn mest gaan liggen

   1. Albert Egberts

    “ben in blij dat ik alleen de lagere school hebt doorlopen.”

    Wij niet, jouw onnozele gebabbel in de taal een kleuterschoolkind doet pijn aan de ogen.

   2. Poemien Noegien

    Hij heeft z’n boertje weer gelaten, de schlemiel.

 12. Wally

  En je kunt er vergif op innemen…. de vrijkomende grond wordt he-le-maal volgebouwd met woningen voor ?? Nou, voor wie denkt u?? Burgeroorlog binnen nu en 5 jaar vrees ik.

  1. Albert Egbert

   De burgeroorlog die al 15 jaar lang voorspeld wordt🙂

 13. Albert Egberts

  De sanering van de boerenstand is al in volle gang. Over twintig jaar bestaat bijna 40 procent van de ruim 62.000 agrarische bedrijven in Nederland niet meer. Dat betreft overwegend bedrijven die geen opvolger hebben of te klein zij. om levensvatbaar te zijn.
  De 17 miljard die de overheid er extra in gaat pompen is vooral gericht op het saneren van grote bio-industriebedrijven dicht bij natuurgebieden. Dat is onvermijdelijk omdat we anders volledig vastlopen in de woningbouw en investeringen in de infrastructuur.

  1. usb3.0

   Zie hier een zieke gniffelende klootzak even zijn zegje doen, ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen types als tamil echt even aan willen pakken…
   tamil die voor bedrijven gaat bepalen of ze wel of niet levensvatbaar zijn…

  2. Stanly2000

   Ernst,
   “We hebben in Nederland een enorm woningtekort en de bouw van woningen stagneert door de stikstofbeperkingen. De overheid zal dus moeten en het instrument van onteigening bestaat al een eeuw en stelt de betrokken boeren volledig schadeloos. Veel boeren zullen er enorm blij mee zijn.”

   Prijs landbouwgrond: € 8,00/m2
   Prijs bouwkavel: €200/€500/m2
   Tel uit je winst!

   1. Poemien Noegien

    @Stanly: Zoals Rutte al heeft gezegd: “Gewoon even een paar weilanden leegtrekken.” Geheel in lijn van zijn meester Schwab.

 14. hans-e-pans

  Dan zal er binnenkort ook wel een *VERPLICHTE HUISONTEIGENING komen, als ze vinden dat je in een te groot huis woont.

 15. Bes Tolen

  Nou ja, de Nederlandse boeren zijn niet de eersten, die de dupe worden van het steeds meer uit de hand lopend dwaze politieke beleid. Het zit ingewikkeld in elkaar maar de financiële wereld wordt ook dictatoriaal geregeerd en dat doen vooral de eigenaren van de godsdiensten. Tenminste zo gedragen ze zich en iedereen gedraagt zich naar hun maatregelen toch? Dus daar loopt het al uit de hand en hebben we niets meer over van een normaal financieel beleid wat we kunnen vertrouwen. Maar diezelfde eigenaren verdenk ik er ook van dat ze de immigratiestromen naar de VS en vooral te meer naar Europa in stand houden. Ik verdenk ze er van dat ze ons Europeanen helemaal laten verzuipen in die massa immigratie. En denk dat al de vele stommelingen dat niet willen zien. En niet durven te zien dat de enorme bevolkingstoename elders in de wereld ook enorme invloed heeft op het milieu en dus mee het klimaatvraagstuk zwaarder maakt. Nederland heeft in korte tijd toch al minstens vijfentwintig procent van de bevolking als vestigingsoverschot opgebouwd en daar moet nog deze eeuw zes miljoen rechtstreeks vanuit Afrika bij. En hoeveel wordt dat indirect er bij? En in andere landen van Europa moet er nog een verhoudingsgewijs hoger percentage bij. Lijkt de internationale doelstelling te worden of al te zijn. Ach ja, ook daarvoor moeten boeren wijken en wie weet wie nog meer op wat voor manier ook. Maar daar heb ik de boeren nog niet over gehoord. Maar dat wordt wel hoog tijd want wij allen moeten van heel wat anders af dan die boeren. Wij zelf moeten van alle schroom af want we moeten hard voor onszelf leren op komen en er keihard op in gaan. Er keihard.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.