Leon de Winter vreest ‘dat we in een heropvoedingskamp zijn beland’: ‘Gaat om het beperken van vrijheden’

De Telegraaf-columnist Leon de Winter is lange tijd meegegaan in het coronanarratief van de overheid én het mediakartel. Maar daar lijkt nu een einde aan gekomen. Want hij ziet dat de samenleving helemaal opnieuw ingericht wordt op basis van angst. Het vermoeden rijst dan ook bij hem, “dat we in een heropvoedingskamp zijn beland op Chinees recept.” 

Oh?!

In zijn nieuwe column voor De Telegraaf fileert Leon de Winter het coronabeleid van de staat op schitterend effectieve wijze. Want, stelt hij, eigenlijk wist het RIVM overduidelijk niet wat het deed. En ja, dat gold ook voor het kabinet, dat tegelijkertijd wel enorme schade toebracht aan de economie.

Medicijnen

“Er ontstond een monsterbond tussen overheden, internationale organisaties als de World Health Organization en een groot deel van de media. Als er ergens onverhoeds dissidente stemmen klonken, werden ze tot zwijgen gebracht,” schrijft De Winter. “Het meest bizarre verschijnsel was misschien wel de onderdrukking van berichten over bestaande medicijnen die in een vroeg stadium, zo beweerden onderzoekers, het virus konden neutraliseren.”

Hij refereert daarbij onder meer aan Ivermectine. Maar er zijn, gaat hij verder, meer medicijnen die mógelijk effect hebben. Meerdere hoogleraren die hij volgt hebben daarover geschreven, maar ze werden allemaal weggezet als “wappies.” We moesten wachten op de vaccins. Die zouden uitkomst bieden.

Vaccins

“De vaccins, dat is nu duidelijk geworden, verliezen snel hun beschermende werking en voorkomen niet dat mensen opnieuw besmet raken en het virus gaan verspreiden,” schrijft hij vervolgens. “Hup, een derde shot erbij, een booster hebben we nodig, zeggen deskundigen in weerwil van wat ze zes maanden geleden zeiden. Waarom niet vier of vijf of tien? Niets daarvan is getest, we zijn onderdeel van het grootste medische experiment in de menselijke geschiedenis.”

“Het is voortdurend anders dan wat wordt beloofd of voorspeld,” concludeert hij. “Als we terug willen naar een normale samenleving is het dus tijd om af te wijken van wat er aan middelen door de overheden is ingezet. Lockdowns werken niet, want als ze worden opgeheven keert het virus terug.”

Heropvoedingskamp

En dan komt het belangrijkste deel van zijn column. Want, schrijft De Winter, heeft ernstige zorgen “over mijn eigen gevoeligheid voor het virus, en over het vermoeden dat we in een heropvoedingskamp zijn beland naar Chinees recept. Als dat zo is, gaat het niet meer om het bestrijden van een virus maar om het beperken van onze vrijheden en keuzes opdat we groener gaan leven; we moeten Moedertje Natuur beschermen.”

“Om dat te bereiken,” gaat hij verder, “moet je de bevolking angst aanjagen en in relatie tot gewenst of ongewenst gedrag belonen of straffen, dus moet je ook de stemmen onderdrukken die tot alternatieven oproepen – op tv en in de meeste media zijn ze afwezig, en op sociale media worden ze zoveel mogelijk gesmoord.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Hebben VVD’ers daar iets op te zeggen? Of is Leon de Winter nu ook een “knettergekke wappie”?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. vlekkenoplosser

  SPIJKER – KOP

 2. vlekkenoplosser

  SPIJKER – KOP

 3. vlekkenoplosser

  u zult zich onderwerpen aan hetr vierde rijk , síég héíl

 4. Dennis76

  Graag meer van deze meningen in de msm het is 5 voor 12

 5. Nostradamus

  Precies wat Antifa bij hun tegenstanders wil doen. Dit niveau heeft het kabinet.

  1. AS210854

   👍👍👍 precies de spijker op de kop .

 6. Rieks

  Een heropvoedingskamp naar Chinees recept, zoiets als dat van Bao Ruo Wang denk ik; we weten allemaal wel een beetje hoe dat er uit zou kunnen zien. En we weten ook dat het die kant nooit op zal gaan in Nederland. En dat Leon dus schromelijk overdrijft, om aandacht te krijgen. Maar de gemiddelde, nuchtere Nederlander doorziet dat snel en denkt: ach, die Leon. Het is niet de goede methode om je zaak te bepleiten.

 7. marcel_2011

  Rieks DOE je zo naïef, of BEN je zo naïef?

 8. Albert Egberts

  “dat we in een heropvoedingskamp zijn beland op Chinees recept.”

  Dit soort bespottelijke overdrijvingen veroorzaken dat je de man onmogelijk nog serieus kunt nemen.

  1. Oepsie

   Leest wie het sgrijfd! We nemen speklapje al jaren niet serineus, dus hij kan het weetten

  2. Poemien Noegien

   Top!

  3. Xyz1234

   Uw standaard, afgezaagde reactie als u inhoudelijk een verhaal niet kunt weerleggen. Het is nooit gegaan om volksgezondheid. Andere belangen hebben altijd geprevaleerd. Alleen een volgzame, blinde gelovige zoals u zal dat nooit kunnen inzien.

   1. september

    Er blijven er altijd die de zelfde reactie blijven geven,dat zal niet veranderen.

    1. Albert Egberts

     “Er blijven er altijd die de zelfde reactie blijven geven,dat zal niet veranderen.”

     Een zin van deze strekking heeft september hier al zeker honderd keer gedebiteerd. Veel meer heeft hij of zij kennelijk ook niet te melden.

   2. Albert Egberts

    “Het is nooit gegaan om volksgezondheid. Andere belangen hebben altijd geprevaleerd.”

    Over welke belangen zou dan moeten gaan?

    1. Albert Egberts

     Zin moet luiden: Over welke belangen zou dat dan moeten gaan?

    2. Poemien Noegien

     Wat heerlijk dat het niemand ene moer interesseert.

     1. AIbert Egberts

      Daar ga ik wel van uit, beste Poemien.
      Ik ben inhoudelijk ook nooit sterk geweest, dit zal ik tot in den treure blijven bewerkstelligen.

     2. Poemien Noegien

      Bam!

      🙂

 9. Brenda Welsh

  Lees die krant in zijn geheel om meer indrukken op te doen.

  1. Poemien Noegien

   Altertje

 10. HD

  En dan hebben we het nog niet over het plan van d666 voor “ vrijwillig / verplichte “ levensbeëindiging.
  Ben je straks zeventig dan mag je je melden bij het crematorium van D666. Voor verdere informatie contact opnemen met het politbureau van AlQaq.

 11. ikweetwatikwil

  Wie overdrijft nu. De overheid met hun angst aanjagen en zo meer grip op de mensen krijgen of Leon de Winder die zijn verstand gebruikt.

  1. ikweetwatikwil

   Herstel De Winter.

 12. Bes Tolen

  De gang van zaken in Nederland wat de coronacrisis betreft is niet te scheiden van de handelwijze in de politiek zoals die de laatste decennia zich ontwikkeld heeft. Alleen valt die handelwijze nu meer op. Daar behoort ook toe om het probleem te versimpelen en daarbij valt ontzettend veel dadelijk overboord. We zijn ondertussen slachtoffer van reductie zoals dat in Amerika al lang in de mode is. In werkelijkheid zijn de problemen dan veel ingewikkelder en meent men op technische wijze, dat wil zeggen als fabricage de problemen volledig onder de knie te krijgen. Het is een wijze van denken waarom Amerika ongeschikt is als leider van de westerse wereld.
  Hier openbaart zich ook de denkwijze van een Biden, die fout op fout stapelt. De bijzonder slecht georganiseerde aftocht uit Afghanistan heeft natuurlijk grote gevolgen. Bijvoorbeeld: de kans bestaat nu ook dat Afghanistan zich tot een militaire macht ontwikkelt. Al zal de eenzijdige Amerikaanse pers zo veel mogelijk verdonkeremanen. Dat geldt ook voor de Europese politiek, die zich allesbehalve een zelfstandig denken, zelfstandige visie en strategie heeft eigen gemaakt. En dat heeft weer gevolgen voor politiek op gezondheidsgebied. Want wat is er te vertrouwen van Amerika? Wat van de WHO? Wat van andere internationale organisaties? Ondertussen kunnen we toch vast stellen, dat die organisaties allemaal aan grove eenzijdigheid lijden? Trump stelde dat al. Niet als eerste natuurlijk. Een president van de Verenigde Staten heeft niet de macht om al dat groot grof organisatorisch veelal particulier eigendom of er op lijkend, te lijf te gaan. Dat soort eigendom komt dan krachtig in actie. Het kan de krachten oproepen om elk haar ongewenst beleid te blokkeren. Juist omdat ze beschikt over grote delen van de overheidsmacht waarover democratische politiek en daarvan dus ook de president zou moeten gaan. Voortijdig ook al blokkades door massale indoctrinatie. Daarom is er een bepaald financieel beleid hoe scheef en oneerlijk het ook uitpakt, daarom is er massa immigratie hoe dat ook opbouw van de samenleving ondermijnt, daarom worden onhebbelijke oorlogen gevoerd die door niemand worden begrepen, daarom worden de openbare mening en het menselijk inzicht en gedrag vergiftigd, daarom is er grote diefstal in elk westers land om allerlei organisaties en groepen met bepaalde veelal fake opvattingen voorrang te geven met uitvoeringsmogelijkheden die de toekomst bepalen. Handelen, dat nooit zuiver is en altijd de vooruitgang tegen werkt. Er zou wezenlijk andere politiek moeten komen. Echt democratisch, wel veel eerlijker en voorzichtiger. Niet allen in Amerika, ook in Europa en zeker in Nederland, dat zelf al helemaal niets meer weet in te brengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.