zwagerman m

Marianne Zwagerman steunt de strijd van FVD tegen YouTube: 'De Tech Dictatuur moet gebroken worden'

Politieksep 01 2021, 16:02
BNR-columnist en NPO-podcaster (PowNed) Marianne Zwagerman steunt Forum voor Democratie (FVD) in de strijd tegen YouTube. Want, zegt ze, "de Tech Dictatuur" van Big Tech-reuzen die wel even bepalen wat er gebeurt "moet gebroken worden."
Vandaag is de rechtszaak begonnen van Thierry Baudet en zijn FVD tegen YouTube. De reden dat FVD de videogigant voor de rechter heeft gesleept is simpel: YouTube heeft video's offline gehaald van FVD-politici die dingen zeggen over corona die volgens YouTube niet door de beugel kunnen. Dat het een volksvertegenwoordiger betreft en dat YouTube feitelijk een monopoliepositie heeft vinden de YouTubers volstrekt niet relevant. Zij bepalen wel even wat je wel en niet mag zeggen. En je mag alleen zeggen wat officieel gepromoot wordt door De Staat.
Marianne Zwagerman vindt die censuur van YouTube volstrekt onacceptabel en roept de héle Tweede Kamer op om Thierry Baudet hierin te steunen. Want, zegt ze, de Tech Dictatuur die de afgelopen jaren ontstaan is moet gebroken worden. En snel een beetje.
https://twitter.com/mariannezw/status/1432949585794768902
In de tussentijd komt Thierry Baudet zelf met een héél interessante foto uit de rechtszaal. Want YouTube heeft daar informatie gepresenteerd over wat allemaal in strijd met de richtlijnen is wat betreft corona.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1433051031341047808
Gezien zijn tweet zal Baudet de strijd inhoudelijk best willen voeren. Maar het gaat niet eens om de inhoud als zodanig. Nee, waar het écht omgaat is dat een bedrijf dat min of meer een monopoliepositie geniet denkt dat het voor God kan spelen. Dat het hele discussies stil kan slaan. En dat het zelfs volksvertegenwoordigers de mond kan snoeren.
Dát is de kern van de zaak, en dat is ook waarom Marianne Zwagerman zo fanatiek en uitgesproken is in haar veroordeling van YouTube.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten