Martin Bosma (PVV) haalt scherp uit naar “woke-gezeur” Ingrid van Engelshoven: ‘Kunst wordt niet meer beoordeeld op de inhoud, maar op de maker’

De minister van Onderwijs en Cultuur, Ingrid van Engelshoven, kan op stevige kritiek rekenen van Kamerlid Martin Bosma. De PVV’er hekelt het feit dat men kunst niet meer beoordeeld op de inhoud, “maar op de inhoud van de onderbroek van de maker”, aldus het Kamerlid. Van Engelshoven vindt namelijk dat er meer kunst van vrouwen moet hangen in musea.

In Nederlandse musea zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd, aldus onze minister van Cultuur. Er moeten meer kunstwerken van vrouwelijke makelij gaan hangen in musea. Maar volgens PVV-Kamerlid Martin Bosma slaat zo’n opmerking helemaal nergens op.

Kunst moet beoordeeld worden op haar artistieke waarde, het zou geen zak moeten uitmaken of een man of een vrouw een mooi werk heeft geleverd. Helaas zien we de woke-gekte steeds meer invloed krijgen op ministeries zoals Sociale Zaken en Onderwijs en Cultuur. De woke-ideologie is wel degelijk van mening dat het geslacht belangrijk is. Bosma betreurt dit, want kunst wordt hierdoor beoordeeld op basis van wie het heeft gemaakt in plaats van dat men kritisch naar de inhoud kijkt.

Terecht dat Bosma dit “woke-gezeur” noemt. Want hoe gaat dit er uiteindelijk uit zien in de beleidsvorming? Gaan we schilderijen van mannelijke makelij uiteindelijk in de kelders opbergen om zo te voldoen aan een soort van kunstquotum? Het zou niemand meer in deze tijd verbazen als een vrouwenquotum wordt ingevoerd in de museumwereld. We zijn er gek genoeg voor in dit land.

De laatste maanden heeft de PVV’er er een dagtaak aan bijgekregen om de woke-gekte in Nederland aan te kaarten. Met minister Van Engelshoven aan het roer lijkt deur niet op een kiertje, maar wagenwijd open te staan voor dit giftige gedachtegoed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De laatste maanden is ze al vaak genoeg berispt door Bosma. Van Engelshoven voert gretig diversiteitseisen door op onze onderwijsinstituten of probeert kritische cartoonisten negatief weg te zetten. Allemaal zaken waar, in de ogen van Bosma, de minister zich simpelweg niet mee dient te bemoeien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. rasecht wappie

  Niet van mijzelf:

  Kaag en vertrouwen, 24-09-2021

  Vertrouw niemand, hooguit jezelf. Maar zelfs dat laatste is in het geval van Sigrid Kaag zo goed als onmogelijk.

  Kaag gaf eerder deze week aan niemand te vertrouwen, behalve haar familie en enkele intimi. Hen zou ik aanraden dit vertrouwen niet met gelijke munt terug te betalen. Kaag is niet toevallig zomaar een lid van D66, waarbij de D per ongeluk met een hoofdletter wordt geschreven, omdat die eigenlijk staat voor domweg draaien. En mensen die draaien tot hun adagium verheffen zijn a priori zelf nou net niet te vertrouwen.

  Nou staan mensen die vrij gemakkelijk anderen vertrouwen te boek als naïef, wellicht als een beetje dom. Een idealistische grondhouding en uitgaan van de goedheid in de mens, komt bij mensen als Kaag blijkbaar niet bovendrijven waar het om vertrouwen in “de medemens” gaat.

  ‘Wie anderen snel vertrouwt, is vaak zelf ook te vertrouwen’ stelt René Diekstra. Iets in de trant van een waard en al zijn gasten? Dit zegt derhalve iets, nee heel veel over Kaag.

  Draai66 partijleider Kaag antwoordde immers vol overtuiging op de vraag van Geert Wilders of ze Mark Rutte nog vertrouwde, dat ze haar man, haar familie en een paar vrienden hieromtrent tot de uitzonderingen beschouwde. Dit vond Diekstra schokkend. Om tot zo’n conclusie te komen, hoef je niet psychisch te hebben doorgeleerd.

  Volgens de voorheen nogal eens plagiërende deskundige zijn mensen die in beginsel geneigd zijn anderen te vertrouwen absoluut niet minder intelligent dan wantrouwers. Dit zou blijken uit een IQ-test. Ook zijn ze niet meteen vatbaarder voor suggesties, wat men zou verwachten, maar juist beduidend gelukkiger dan zij die achter alles wat beweegt spoken, leugens en/of bedrog verwachten.

  Waarom is Sigrid Kaag dan zo wantrouwig als ze toch als redelijk intelligent te boek staat en geen herberg bestiert? Hoort het inderdaad tot de laatste van de Draaideur66 kroonjuwelen die in tegenstelling tot enkele andere maar niet verloochend kan worden?

  Of weet Kaag ‘meer dan genoeg’ over haar Haagse ‘vrinden’? Weet ze de ware redenen waarom mensen zitten waar ze zitten? Weet ze dat alle bewindslieden er voor zichzelf zitten en absoluut niet voor het volk? Weet ze dat minimaal 140 van de 150 Tweede Kamerleden de bewindslieden het liefst pootje willen lichten om hun posities in te kunnen nemen? En zonder rancune uiteraard, gevoel- en emotieloos, zoals een onrechtschapen psychopaat betaamt!

  Ja, dan snap ik haar. In dat zeer specifieke geval wil ik haar heel even volledig vertrouwen.
  Hoewel? Zij is wel een prominent onderdeel van die serpentenkuil. Sterker nog, ze leidt met 7 koppen en evenveel gespleten tongen de slangendans om o.a. het Torentje in opdracht van?

  Daarom wil ik, eventueel toch ietwat naïef en een beetje dom heel veel mensen vertrouwen, maar niet haar van Kaag (bij daglicht dansend op een draai666tafel, toen al bekend met de overwinning die pas na 10 uur ’s avonds heel donker goed en wel gestalte kreeg) en al het andere addergebroed daar bezijden de Hofvijver.

 2. Albert Egberts

  Bosma, en veel van zijn fans op DDS, zijn kampioen in het achterhoedegevecht. Ze strijden tegen Zwarte Piet, de gendergelijkheid, de vrijheid van onderwijs, zon-en windenergie, elektrisch rijden, rekeningrijden, de versterking van de EU en de coronamaatregelen.

  Het blijken allemaal windmolengevechten, al die zaken gaan gewoon door.

  1. ElGuapo

   Schlemieltje is het natuurlijk eens met Ingrid dat kunstwerken niet op inhoud beoordeeld moeten worden maar op de maker. Schlemieltje is een beetje de weg kwijt.

   1. Albert Egberts

    Nee, dat vind ik niet, Guppo. Dit is een zielig stropopje.

    1. ElGuapo

     Dat vind jij wel kakkerlak en dat laat je al zien door je trieste poging om Bosma belachelijk te maken.

  2. usb3.0

   tamil is vooral een angstig dom jongetje

   1. Albert Egberts

    Usb, die de taalbeheersing heeft van een basisschoolkind, meent hier mijn intelligentie te kunnen beoordelen.

    😂

    1. ElGuapo

     Schlemieltje die zichzelf als intelligent persoontje ziet maakt als taalnazi zelf met regelmaat taal en spelfoutjes waardoor die niet bestaande intelligentie goed te beoordelen is gelukkig.

    2. usb3.0

     tamil probeert het gesprek angstvallig bij gebrek aan argumenten van de inhoudt naar de vorm te draaien..

    3. AS210854

     Aan je REACTIES op deze SITE te zien Tak, heeft hij GELIJK. Zelf zou ik er nog eigenwijs en oogkleppen op hebbend manneke

    4. vlekkenoplosser

     jouw intelligentie is 0,00 strónt vlé®k

     Je bent een mening loze uitgesmeerde t@rrél die slechts linken kan kopiëren zonder te begrijpen waar het over gaat. Je bent een inhoudsloos decadent stuk strónt.

     1. Albert Egberts

      Op strónt reageren we niet.

     2. ElGuapo

      Te dom om te p*epen ben je kwakma…vandaar de hulp met je luiertjes.

     3. Fouwels

      @El Guapo: En dan ook nog het begrip ‘we’ 🙂

     4. ElGuapo

      Dat is z’n meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

     5. vlekkenoplosser

      wie is WE walgelijk strónt vlé®k ?

      Ik weet wel dat WE doodziek worden van je verbale diarree. Probeer de reacties eens rustig te lezen strónt vlé®k

     6. Albert Egberts

      Poep, luier, strónt en diarree.

      Aldus Guppo en Vlekkenoplosser.

  3. vlekkenoplosser

   ik weet al een gemeente waar de regenboog pieten plaats maken voor echte zwarte pieten na de boycot van 3 jaar geleden

   geweldig , zwarte piet gaat voor de winst !

   1. Albert Egberts

    Welke gemeente is dat? Boerenkoolstronkstradeel?

  4. Jannes46

   Bosma strijdt niet tegen Zwarte Piet. Maar ehhhhh, je vrienden van de mocro-maffia bedreigen inmiddels ook je vriend Pinokkio. Wijd je daar maar eens aan.

 3. Aborifa

  Helemaal eens met Bosma. Deze incompetente draak, die niet eens goed stotteren kan, moet met haar poten van de kunst afblijven.
  Oplossing: functie elders.

 4. Pieter48

  Laten we hopen dat er verkiezingen komen. Dan is het niet ondenkbaar dat de ex Democraten 66 wat uitgedund gaan worden. En daarmee zullen we ook wat van de rare ideeën vertegenwoordigers gaan missen. Missen als kies pijn.Al jaren niets positiefs toegevoegd aan ons land.

  1. Aborifa

   Ik hoop dat D’66 zo verstandig is deze vrouw niet naar een nieuw kabinet af te vaardigen.
   Van Mierlo en Gruyters worden heel onrustig van haar.

 5. Fouwels

  Martin, een man en politicus naar m’n hart.

  1. Zouaaf

   Altijd scherp, geen meeloper.

  2. Wim Bijma

   Im denk dat hij ook een goede weerman zou kunnen zijn.

  3. Heinzelmann

   Een goede co-piloot voor Wilders.

 6. Rieks

  Bosma heeft op zich wel een punt maar je ziet hem toch niet als een Minister van Onderwijs? Dat bedoel ik, de PVV, mocht het zover komen, heeft geen kandidaten voor een ministerspost. De meeste Kamerleden bakken er al niets van.

  1. ElGuapo

   Dom gel*l Riekt als Ingrid die post kan bekleden kan Bosma het zeker.

  2. Albert Egberts

   Bosma is inderdaad niet ministeriabel en ik denk dat hij dat zelf ook beseft.

   1. ElGuapo

    “ik denk”… daar gaat het weer fout….je kan niet denken als je een hersenloos stuk vuil bent.

   2. vlekkenoplosser

    niet denken strónt vlé®k , die kwaliteiten bezit jij niet uitgesmeerde t@rrél

   3. Fouwels

    Goed te lezen dat de zuigstengel slechts lik op stuk krijgt.

    🙂

    1. deKrommenie

     Eh…?

  3. Rieks

   Deze week besteedt ook Syp Wynia in zijn blad aandacht aan dit onderwerp. Lees dat eens en je zult toch moeten erkennen dat Bosma in de verste verte niet kan tippen aan Wynia, ook maar een columnist. Maar wel een kei, lees zijn recente publicatie: Tegen de onzin.

  4. usb3.0

   Nee rieks, wat er nu zit doet het goed???? je bent niet wijs..

 7. 56RdK

  Die Van Engelshoven met haar dito geschifte aanhang bij dat ministerie van Sociale Zaken vergiftigt dit land tot in al de haarvaten met al dat woke- en diversiteitsgedram.

  Politicy als Bosma hebben we dus heel hard nodig in de bestrijding daarvan.
  Politicy met een realistisch gedachtegoed!

 8. 56RdK

  P.S.
  Dat we politicy als een Bosma héél hard nodig bewijst maar weer eens de onveiligheid waarin Rutte nu in verkeert.
  (Dat Wilders daar al jaren in verkeert is geen nieuws, maar goed, die is dan ook een populist, hé …..)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.