Esther Ouwehand hekelt “politiemacht” die QR-code weigerend restaurant sluit: ‘Omdat ze niet meewerken aan disproportionele symptoombestrijding’

In Utrecht is er gisteren flink wat ophef ontstaan nadat een restaurant werd geordonneerd om de deuren te sluiten omdat het niet meewerkt aan het coronapassysteem. Volgens Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand slaat het nergens op dat men een “hele politiemacht” stuurt om zulke regels na te leven. “Politiek van de valse prioriteiten”, aldus Ouwehand. 

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma had het restaurant Waku Waku opgedragen om de deuren te sluiten nadat bekend werd dat de eigenaar weigerde QR-codes te checken. Restaurantgangers en de eigenaar besloten daarop direct een protest te houden – en ook vandaag is er opnieuw een protest voor de zaak. Mensen vinden het niet kunnen dat het restaurant de deuren moet sluiten omdat het niet wil meewerken aan de QR-regelgeving.

PvdD-leider Esther Ouwehand vindt het ook belachelijk dat het restaurant zo hard wordt aangepakt omdat het niet wil meewerken aan de disproportionele maatregel.

Er werd gisteravond een statement uitgedragen door een sitdown. Sympathisanten van het Utrechtse restaurant deelden de mening dat de maatregel disproportioneel is en probeerde op deze manier een statement uit te dragen.

De afgelopen weken was de kritiek op de invoering van de coronapas overal in de samenleving te horen. Veel horecaondernemers gaven aan niet actief de coronapas te gaan controleren. Nu de coronapasmaatregel geldig is blijkt dat sommige ondernemers daadwerkelijk voet bij stuk houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met het ontslaan van de kritische Mona Keijzer en het verzet van ondernemers en burgers tegen de maatregel, wordt het steeds meer duidelijk dat veel Nederlanders helemaal klaar zijn met de koers van het huidige Nederlandse coronabeleid. Terecht zei Keijzer in haar beruchte interview dat de coronapas niet uit te leggen valt aan haar achterban. Zij was zeker niet de enige met deze mening.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. vlekkenoplosser

  De QR-code is het begin van het eind van de democratie. Kennelijk zijn vele niet op de hoogte van de mogelijkheden van de persoonlijke QR-code . Kijk even naar de volks republiek China waar de QR-code al meerdere decennia is ingevoerd.

  Mensen die zeggen dat de QR-code tijdelijk van aard is zouden zich eens moeten afvragen waarom al die peperdure systemen dan worden aangekocht.

  1. Mistgabel

   h*tps://www.agconnect.nl/artikel/eu-onthult-plannen-voor-digitaal-id-bewijs

 2. StemPzeweg

  Mevrouw Ouwehand heeft een punt. Het is wel symptoom bestrijding maar helaas wel noodzakelijk

  1. Mistgabel

   Voor u als gehersenspoelde natuurlijk wel noodzakelijk.

   Verder komt u ook niet.

 3. kattekop

  Volgens de officiele cijfers van het RIVM is er vanaf week 27, dus begin juli, geen covid-19 meer te vinden.
  Wel andere virussen
  Covid 19 is er niet meer dus alle maatregelen konden toen al opgeheven worden maar ons geweldige regering gaat nu harde maatregelen nemen tegen iets wat er niet meer is.

 4. Arbeider65

  Ben ik blij dat de politie macht met covid bezig en zich met onbenullige zaken bezig houd. Kan ik op mijn zolder mij mooi vermaken met 5 vingerige planten……… Oh, ik denk er nog over na om een “chemische Installatie” er bij te zetten voor pillen……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.