Roddelpraat wint én verliest: rechter tikt Televizier op de vingers, maar hoeft programma geen nieuwe kans te geven

Het is een bittere overwinning voor Jan Roos en Dennis Schouten, de presentatoren van YouTube-hit Roddelpraat, in hun strijd tegen de beslissing van Televizier. De rechtbank heeft ze gelijk gegeven over dat de diskwalificatie van het programma voor de Televizier-competitie onterecht was. Toch hoeft Televizier ze geen nieuwe kans te geven.

Het is natuurlijk belachelijk dat een organisatie als Televizier een online competitie houdt voor beste YouTube-programma’s, waar iedereen programma’s mag nomineren en op mag stemmen, om vervolgens één van de meest populaire inzendingen te diskwalificeren: Roddelpraat. Het is overduidelijk een geliefd programma bij het publiek dat de moeite neemt om erop te stemmen, dus Televizier zegt eigenlijk maling te hebben aan de mening van het publiek, bij een publieksprijs.

De rechter heeft Jan Roos en Dennis Schouten nu gelijk gegeven op het punt dat zij niet gediskwalificeerd hadden mogen worden, maar laat het daar ook bij. En dat terwijl de Roddelpraat-heren óók aan de rechter vroegen om weer mee te mogen doen met de competitie. Daar ging de rechter niet in mee, dus in feite geeft hij alleen toe dat het handelen van Televizier ‘geen schoonheidsprijs verdient’, stelt De Telegraaf.

Televizier is dus blij dat ze Roddelpraat niet alsnog toe moeten laten, maar het is wel een teken van zwakte. Vooral als je kijkt naar wat voor inzendingen er verder meedoen met de competitie, is het wel duidelijk dat het één grote deugorgie is en dat Roddelpraat daar nou niet bepaald tussen past. Wat het natuurlijk des te leuker zou maken als zij zouden winnen, want dat laat juist zien dat er ook een groot publiek is die niet zo om die doorsnee deug-rotzooi geeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Toch voegt deze ‘nederlaag’ wel toe aan de charme van Roddelpraat. Het programma begon als iets dat zich buiten de contouren van de huidige maatschappij begaf en dat is nu opnieuw bevestigd. Hilversum hekelt het programma, maar het blijft ongekend populair!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. vlekkenoplosser

  ja het is zo maar we doen er niets aan. typisch voor het linkse gedoogklimaat waar we in verblijven !

  het partijkartel zal wel rete trots zijn op de rechtspraak

  1. sonny

   Links indoctrineerd en censureerd!
   Rechts georienteerden zijn binnenkort dissidenten, welke opgepakt kunnen worden, na het slaken van de eerste de beste ‘rechtse’ kreet!
   Men heeft Putin tot ultiem voorbeeld verklaard!

 2. RvdBe

  Een publieksprijs, maar enkel als de staatsomroep dit goedkeurd, hierbij gesteund door een “rechter” zonder rechtsgevoel.

  1. Albert Egbert

   De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de rechter in deze zaak, ondanks het evident smakeloze karakter van het gepruttel van deze twee overjarige pubers, moeilijk tot een andere uitspraak kon komen. Het is zelfs de vraag of de rechter in kwestie zich met dit salomonsoordeel niet in eigen vingers snijdt.

   Zoals Voltaire naar verluidt al zei: ‘Ik walg van uw mening maar ik zal mijn uiterste best blijven doen om haar te verdedigen.’

   1. Poemien Noegien

    Boeren laten, dat kun jij prima!

    1. Sando

     poemien stinkt en dat is erger als boeren laten!!

   2. Albert Egberts

    Misschien kan Egbert uitleggen waarom de rechter met dit vonnis zich naar zijn oordeel in de eigen vinger snijdt.

    1. sonny

     Ernst,
     Misschien omdat het linkse plebs eerstdaags zijn omboste villa kraakt!
     Heulen met dat volk is uiterst gevaarlijk!

    2. september

     Ben benieuwd wanneer Albert Egbert,de andere,weer uit zijn villa,hier weer verschijnt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.