Thierry Baudet geeft VVD’er Sophie Hermans veeg uit pan: “Wooncrisis komt door uw immigratie”

FVD-leider Thierry Baudet heeft VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans op haar plaats gezet tijdens de Algemene Beschouwingen. Volgens Hermans is de woningnood een groot probleem en Baudet deelt deze mening. Maar er is alleen een probleem: de VVD heeft door het jarenlang aanwakkeren van de massa-immigratie de wooncrisis mede veroorzaakt. 

Thierry Baudet vond het nogal opmerkelijk dat Sophie Hermans in haar pleidooi het woord migratie niet noemde. Dit had wel gemoeten volgens de Forum-voorman, migratie is een van grote veroorzakers van de woningnood in ons land. En laat nu een VVD’er al elf jaar premier van dit land zijn, onder zijn hoede zijn de grenzen wagenwijd opengezet.

Het afgelopen decennium kende Nederland een bevolkingsgroei van anderhalf miljoen inwoners, meer dan 90% hiervan is afkomstig uit de migratie, aldus Baudet. De rol van migratie is dus niet een of andere bijzaak. Het is wellicht de belangrijkste reden voor onze gigantische tekort aan woningen. Naast het feit dat de drie kabinetten Rutte de grenzen ondoordacht openzette voor alles en iedereen, waren het ook nog eens uiterst incompetente kabinetten.

Jarenlang zijn bepaalde targets voor de bouw van het aantal nieuwbouwhuizen niet gehaald. De massa-immigratie én te weinig bouwen hebben tal van problemen veroorzaakt op de woningenmarkt. De prijzen van woningen en huurwoningen schieten omhoog. De VVD is hier medeverantwoordelijk voor.

Baudet stelt dan ook dat door het opengrenzenbeleid van de VVD we opgezadeld zitten met deze woningnood. Hermans deelt de mening van de FVD-leider niet, zij vindt dat hij andere factoren overslaat. Maar als Baudet de fouten van elf jaar Rutte moet gaan opsommen zijn de Algemene Beschouwingen voor middernacht nog niet klaar.

De woningnood is ontstaan door een soort van domino-effect. De VVD heeft ondoordacht de grenzen opengezet, onderwijl werd er in een te laag tempo gebouwd. Het ingrijpen van de kabinetten Rutte was niet adequaat genoeg én na al die jaren zien we het resultaat ervan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Baudet zet terecht Hermans, die simpelweg niet wil erkennen dat migratie de oorzaak is, op haar plaats. Meer dan 90% van de bevolkingsgroei van het afgelopen decennium komt voort uit migratie. En met een slecht functionerende overheid konden we die groei qua woningbouw nooit aan. Hadden we een andere migratiebeleid gehad dan was het probleem bij lange na niet zo groot geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Jack Flash

  Dweilen met de kraan open is niet handig.
  Baudet heeft gelijk.

 2. Duckday

  VOLKOMEN JUIST!!!!!!!!!!!!!!!
  Stop met kom maar binnen van de geluks zoekers Hebben ze een NL paspoort dan gaan ze met vakantie naar dat land wat ze ontvlucht waren. Er gaan miljarden naar toe . Stop gewoon de open grenzen de NEDERLANDER is werkloos en de INPORT werkt als een tierelier al dat verdiende geld gaar naar het voormalig oostblok. Werklozen komen hier naar toe gaan met een krantjes staan en bedelen er op los. De Politiek laat gewoon een steek vallen DE P*VDA roept in Den haag het is een aanwinst. Mensen wanneer worden we eens wakker Voor ons is geen huis te krijgen in mijn straat moet ik een vertaal computer hebben Dak opbouw vliegen de pan uit Huizen worden verkocht voor de gewonen man onbetaalbaar en het waren allemaal sociale woningen

  1. Loes

   Klopt duckday,hier heb je ook een tolk nodig,zelf bij mensen die hier al 30 jaar wonen,we wonen hier op een plein met 50 woningen waar van 12 nationaliteiten,en ze gaan allemaal met NL paspoort 2 tot 3x pj naar hun “onveilige land” op vakantie, allemaal een uitkering grote dikke auto,s, geen sociale dienst die wat zegt,ze laten de vrouw met 6 kinderen thuis als de soos langs komt want man is op familie bezoek naar het land die ze ontvlucht zijn voor een half jaar met uitkering op de bank,wanneer wordt den haag wakker?zal wel niet met pinokkio en al kag,waar gaan we heen met ons land?

 3. Monty

  Natuurlijk is het de schuld van de buitenlanders.
  ‘Ausländer…….’

  1. Oepsie

   Zoek hulp! Het is echt nodig. Als onrendabele heeft u geen mening. Wie betaalt bepaalt!

  2. ElGuapo

   Spettertjes uit Konty weer.

  3. Mistgabel

   Ja.

  4. Mistgabel

   Eindelijk komt er iets verstandigs uit.

   Als het 94% is, kun je wel spetteren dat het andere factoren zijn, maar die factoren allemaal bij elkaar is maar 6% dan.
   En die krijgen nog voorrang ook.

   Die kut wil het niet benoemen, net als de Fakefabriek de NOS laatst.

   1. Monty

    ElGuapo
    Spettertjes uit Konty weer.

    1. ElGuapo

     Alleen maar spettertjes uit Konty.

  5. usb3.0

   Nee monty het is de schuld van 10 jaar rutte dompie

  6. Duckday

   Niet de schuld van de buitenlander!!!! Maar de schuld van dit onbekwame politieke spel
   Men is bezeten van de EU en EURO Open grenzen .
   Wat voor voordeel welvaart werkgelegenheid heeft de EU en EURO ons nu gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland . Wat zijn we er op vooruitgegaan.
   De politiek vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen .Men smijt met subsidie en de burger betaald het gelag.Straks kunnen we geen stroom meer gebruiken want de laadpalen schieten de grond uit.Bezopen om subsidie te geven aan deze auto,s.En ga zo maar door. O ja de zorgkosten vliegen de pan uit ja dat komt ook door kom maar binnen beleid.

 4. LifeBuddy

  HahaHaHa. Dom blondje hermans heeft nog niet eens in de gaten, dat de gelukzoekers 5 vrouwen hebben die met gezinshereniging allemaal een huis moeten hebben ,die ze weer aan anderen doorverhuren. Hoe crimineel blijft
  [nedere]land

 5. ikweetwatikwil

  En zo is het Wilders en Baudet. Gelijk hebben jullie. De “boven ons gestelden ” willen dat niet horen want zij voelen het ook niet. Dat doet de gewone burger en daar hebben ze maling aan.
  De grenzen open zetten is de grootste miskleun aller tijden.

 6. ElGuapo

  Sophie kan ook beter iets anders gaan doen.

 7. vlekkenoplosser

  tja , hoor graag de ontkennende argumenten op de stelling !

  Een huis kan je maar 1 keer weggeven , of aan een gelukszoeker of aan Nederlander !

  Wachtlijst inmiddels 20 jaar !!

 8. por favor no borres

  Als Wilders er stemmen mee binnenhaalt, probeert Baudet die truuk ook maar eens.
  Maakt op zich niets uit, die twee zijn toch communicerende holle vaten.

  1. vlekkenoplosser

   zegt de frikandellen huls !

  2. Stopperspil

   Wilders en Baudet hebben gewoon gelijk. Hoor bovendien daarnet Jetten van D’66 zeggen dat de immigratie het gevolg is van de klimaatverandering. Waanzin. De immigranten komen voor een deel omdat ze veiligheid zoeken, maar voor een groter deel omdat het in Nederland heerlijk is om te verblijven. En van klimaat-vluchtelingen, zoals Jetten beweert, is nul sprake.

   1. vlekkenoplosser

    uitkeringen , toeslagen en gratis zorg !

    daar komen de leegzuigers voor

   2. palko

    @Stopperspil, ik kan me niet voorstellen dat er veel verstandige, fatsoenlijke en hardwerkende burgers in Nederland zijn te vinden die het met snotterbel Rob Jetten eens zijn. Niet zo vreemd natuurlijk, want Jetten stond destijds bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket. Het is voor ons land te hopen dat er snel nieuwe verkiezingen komen.

  3. ikweetwatikwil

   Andere partijen proberen door de grenzen open te zetten stemmen binnen te halen . Dan doen Wilders en baudet het eerlijker.

   En jij por faver no borres schijnt goed bekent te zijn met holle vaten. Je zult ze wel veel horen en dan hoor je niet meer de waarheid. Jammer voor jou.

  4. ElGuapo

   De bijdrage van de gepensioneerde shoarmarolslokker vanuit casa de la perra.

   1. J. Punt

    Blanke Bejaarden enclave’s in het zuiden.
    Elke dag lekker in je korte jaren 70 broek en slippers slenteren naar de farmacía op de hoek pilletjes halen tegen de hoge bloeddruk veroorzaakt door “Het Goede Leven”daar.

  5. Winfrida

   @por favor no borres

   De heren Wilders en Baudet snappen het in elk geval. Kabinet Rutte, maar vooral D66, wat een arrogantie.

   1. Monty

    ”De heren Wilders en Baudet snappen het”

    Hoe noemde Wilders Baudet ook alweer?

  6. usb3.0

   Nederlanders zouden Wilders of Baudet moeten stemmen die zeggen namelijk precies waar om draait.

   1. Monty

    Wat zei Wilders ook alweer over Baudet….. usbtje.

    1. ElGuapo

     Wilders zei “die konty blijft maar spetteren” …. Baudet was het daar mee eens.

     1. Mr.blauw.sky

      Aldus het busje dat altijd uitwijkt in plaats van antwoord te geven…

     2. usb3.0

      Ja maar bloeskei, je bent slechts een onnozele voorbijganger

     3. Mr.blauw.sky

      Ja maar ja maar….’

      busje ten voeten uit: altijd op zoek naar de makkelijke uitweg..

     4. vlekkenoplosser

      inhoudelijk nog wat te melden luchtvervuiling

    2. usb3.0

     Wat loog leugenclown rutte de afgelopen 10 jaar monty konty mindy

     1. Monty

      Ik stel je een simpele vraag usbtje en je duikt meteen weer weg.
      Wilders noemde Baudet toch ‘knettergek’.

      Wat zal dat een goede samenwerking worden usbtje.

     2. usb3.0

      Nee onnozele monty, je stelde geen simpele maar een retorische domoor.

      Beantwoord nu mijn vraag!

     3. Monty

      ”de afgelopen 10 jaar”

      Verwacht usbtje nu een heel verslag van mij?
      10 jaar leugens valt niet in één zin samen te vatten.
      Of lukt dat usbtje wel.

     4. usb3.0

      Jazeker verwacht ik dat én dit is slechts over 10 jaar hè

     5. vlekkenoplosser

      een inhoudelijk antwoord verwachten van kónty of de strónt vl®k heeft ongeveer dezelfde kans als de hoofdprijs in de staatsloterij winnen.

      gaat niet gebeuren dus

     6. usb3.0

      Nou beetje vertrouwen in monty tinder mindy Vlekkenoplosser🥸

     7. Monty

      ”Jazeker verwacht ik dat”

      Jammer voor je, ik zit niet op lange verhalen.
      Je moet er maar genoegen mee nemen dat ik Rutte net zo’n leugenaar vind als Wilders.

     8. usb3.0

      Logisch anderen wel van alles vragen en zelf gewoon niets doen, laf hoor

     9. Monty

      ”anderen wel van alles vragen”

      Ik stel simpele vragen.
      Waar een eenvoudig antwoord op gegeven kan worden.
      Bijvoorbeeld ‘klopt, Wilders noemde Baudet knettergek’.

      Maar jij verwacht van mij een verslag van 10 jaar leugens van Rutte.
      En dan nog verontwaardigd zijn ook dat ik geen elle lange teksten schrijf usbtje.

      Hoe simpel kan jij zijn?

     10. usb3.0

      Nee je stelt retorische meningloze vraagjes, en zelf ben jij niet in staat om 1 vraag zonder tegen vraag te beantwoorden, over simpel gesproken, jou simpel noemen is slechts een understatement…

 9. Paardenmiddel

  vvd zal nooit zijn eigen fouten bekennen; de woning nood is door immigratie. een andere reden is er niet. nu moeten ze een oplossing (alweer) voor een eigen gecreëerd probleem zien te vinden. Bouw in de lucht, op plekken in de stad.

 10. por favor no borres

  De lijst van meest populaire politici van onderzoeksbureau I&O Research wordt aangevoerd door voormalig CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij krijgt van kiezers het rapportcijfer 7. Laurens Dassen van Volt staat er ook goed op, hij krijgt een 6.
  FvD-voorman Thierry Baudet is met een 2,5 hekkensluiter.

  Humor toch!

  1. ElGuapo

   Nog een waardeloze bijdrage van de gepensioneerde aardappelslikker vanuit el manicomio.

  2. Human Beast

   “Humor toch!”.
   Ja joh, lachen met jou……..
   Zak in de strònt randdebiel.

  3. usb3.0

   Ruim 480.000 mensen vinden Baudet populair

 11. Pieter48

  Mijnheer Baudet heeft groot gelijk met zijn betoog over de woningnood. Aan gezien dat de v.m Democraten 66 er geen probleem mee hebben dat er nog vele honderdduizenden gelukzoekers naar ons land zullen komen en een woning nodig hebben en uiteraard een uitkering. Sinds mijnheer Rutte en zijn trawanten dit land besturen is het nog nooit zo hard achteruit gegaan. Deze regeerders hebben dit land vol laten stromen met honderdduizenden soort vluchtelingen. Wat ook zeer merkwaardig overkomt is dat er Afghanen hun vreselijk gevaarlijke land ontvluchten en als zij hier toegelaten zijn op vakantie gaan in hun vaderland.Dan moet onze regering alles uit de kast halen om deze vakantiegangers weer te repatriëren. Wij worden geregeerd door niet Demeester bekwame politici.

 12. Brenda Welsh

  Een veeg uit de pan is weer eens wat anders dan de vloer aanvegen.

  1. ElGuapo

   Terug je kooi in sok/trekpop.

 13. HD

  Dan gaat het langzamerhand tijd worden die gasten het land uit te jagen.
  Laten we zeggen voor 5 december, kunnen we ook weer gezellig het Sinterklaasfeest vieren.
  Met Zwarte Piet.

 14. Albert Egberts

  Is jullie ook opgevallen dat Thierry zo’n 20 kilo is aangekomen?

  1. ElGuapo

   Weer niks inhoudelijks te melden?
   Of wil je het net als je k*ntmusketier buddy het over z’n kleding hebben?

  2. usb3.0

   Hiermee geeft tamil te kennen dat Baudet de spijker op z’n kop slaat, tamil geeft Baudet gelijk.

  3. ikweetwatikwil

   Nee eigenlijk niet . Maar we beoordelen iemand op wat hij zegt en niet hoe hij/zij er uitziet. Dat is een reden dat je achterblijft AE

  4. leukeditter

   al komtie 200 kilo aan eikel, hij heeft weer gelijk zoals altijd

   1. september

    voor mij krijgt hij nooit gelijk

 15. rasecht wappie

  Ik kan tal van volumematen als voorbeeld geven die niet ineen ander passen. Ik zal 1 voorbeeld geven: een 8 liter emmer water in een 1 literflesoverschenken.

  En zo is het ook met de immigratie versus woningen.
  Het gaat niet passen.
  En daar heb ik Baudet niet eens voor nodig om dit te weten.

 16. Nostradamus

  Ze heeft toch een beetje gelijk. Het heeft niet 1 op 1 met elkaar te maken. Het heeft namelijk 0.94 op 1 met elkaar te maken. Heul belangrijk! 😂😂😂😂
  Ze heeft om precies te zijn 6% gelijk. Wat een dom kamerlid die Hermans.

  De ravage van 10 jaar VVD met Pinokkio…

  1. usb3.0

   🥸

 17. HD

  En misschien krijgen we dan ook weer blanke reclames terug.

 18. Bes Tolen

  Nogal dom van Sophie Hermans om de belangrijkste oorzaak en als je goed telt voor vrijwel het hele land de enige oorzaak van de woningnood te ontkennen, Die oorzaak is de massa immigratie. Het zou de VVD sieren als zij al haar politici, die met dezelfde leugen als Sophie aankomen, ontslaat.

 19. GewoonJohan

  Mijn god ! Die Hermans is totaal niet geschikt voor de functie die ze heeft want ze is absoluut niet stressbestendig.
  Als ze een feit voor haar voet geslingerd krijgt, dan begint ze meteen te keffen en om zich heen te bijten als een klein teefje. (Lees : vrouwtjeshond)

  Goed.
  Misschien was het geen 1op1 verband , maar wél een 1 op 0.94 verband.
  Statistisch gezien zou je dit getal dus mogen afronden naar 1, waardoor de stelling van Baudet dus klopt.

  Waar het om neerkomt is dat Hermans de totale focus heeft op 0.06 % van het probleem op de woningmarkt, en dat ze 0.94% van het probleem niet wilt benoemen omdat het anders de politieke agenda van D66 schoffeert.
  Welk probleem op de woningmarkt gaat Hermans dan oplossen, wanneer ze blind is voor de feiten die statistisch zijn onderbouwd ?
  De beste oplossing is dan opstappen en een ander baantje zoeken.

 20. Albert Egberts

  Uit die bijdrage van Baudet bij de Algemene Beschouwingen gisteren moet worden afgeleid dat de man volledig van het padje is geraakt.

  h.tps://www.hartvannederland.nl/nieuws/politiek/d66-groenlinks-verlaten-kamerdebat-om-baudet

  1. ElGuapo

   D66 en GroenLinks zijn zeer goed in falen en wegduiken.

 21. Bes Tolen

  Lui uit D66 en Groen Links proberen al lang de normale discussie en de vrijheid van meningsuiting om zeep te helpen. Begin tachtiger jaren waren er al ten voorbeeld M.L. Snijders en J. Terlouw om de schrijvende pers m.n. de dagbladen, zware beperkingen op te leggen. Zogenaamde gentlemen agreement. Ze zijn wel geslaagd maar de dagbladen zijn sindsdien onbetrouwbaar met al het belangrijkste nieuws. Bijster ongelukkig Nederland.

 22. Evil Zorro

  Baudet houd haar in een wurggreep terwijl ze zich in allerlei bochten wringt. Aan de intelligentie van Thierry kan deze vrouw niet tippen. Het angstzweet breekt haar uit. Dit is echt genieten.

  1. Evil Zorro

   Het zou handig zijn om uw eigen reacties aan te kunnen passen. Een fout is snel gemaakt. Zijn er nog mensen die deze functie missen?

   1. ElGuapo

    Zou wel handig zijn.

 23. Albert Egberts

  Zag zojuist de bijdrage van de heer Baudet in tweede termijn. De paljas las een gedicht voor.

  De man heeft kennelijk alle pogingen om politiek nog een relevante rol te spelen opgegeven.

  Triest.

  1. usb3.0

   tamil is bang voor Baudet

  2. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k heeft inhoudelijk niets te melden ?
   strónt vl®k voldoet aan de verwachtingen !
   strónt vlé®k laat weer een straal verbale diarree lopen over het forum.

   1. Albert Egberts

    Mijn voorspelling dat de coprofiel Vlekkenoplosser gaandeweg alleen maar meer strónt en diarree zal spuiten komt helaas uit.

    😕

    1. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k heeft inhoudelijk niets te melden
     strónt vl®k voldoet aan de verwachtingen
     nog meer verbale diarree over het forum