Vernietigende analyse klimaatplan Frans Timmermans: ‘Consument moet diep in buidel tasten, nauwelijks klimaatwinst’

De klimaatplannen van de Brusselse klimaatkoning Frans Timmermans worden met de grond gelijk gemaakt door onderzoekers. De Universiteit van Kiel heeft de ‘Farm to Fork’-plannen van de EU onderzocht en de resultaten zijn alles behalve positief te noemen. De consument gaat extreem dure tijden tegemoet en de klimaatwinst is haast te verwaarlozen. 

De conclusie van de onderzoekers uit Kiel? Vrijwel alles in de supermarkt gaat duurder worden. Van vlees tot aan groentes, we moeten in de nabije toekomst fors meer gaan betalen. Ondertussen wordt ‘onze’ CO2-uitstoot niet gigantisch verminderd. Onderzoekers vrezen dat naast de al bestaande energiearmoede er opnieuw een zware kostenpost bijkomt op ons besteedbaar inkomen, zo lezen we in de Telegraaf.

Boeren worden stevige restricties en productie-eisen opgelegd, waardoor wij in de supermarkt veel meer moeten gaan betalen. Boeren mogen bijvoorbeeld nog maar de helft van de hoeveel pesticiden gebruiken en ook het gebruik van kunstmest moet met een vijfde worden verlaagd. Daarnaast moeten weilanden en akkers diverser worden – er moet meer ‘groen’ komen. Aan de randen van deze boerengronden moeten bloemenvelden of bomen komen. De oogst zal dus minder worden vanwege verschillende reden én dus zal de prijs voor een product stijgen. En de prijs zal niet een klein beetje stijgen:

“Als gevolg van de dalende productie is rundvlees straks 58% duurder, melk 36% en granen, oliezaden, groente en fruit rond de 15%.”

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak komt dan ook met het sombere nieuws dat de kosten voor klimaatplannen door de consument moet gaan betaald worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Uiteindelijk zullen de plannen weinig bijdragen aan de reductie van de CO2-uitstoot concluderen de Kielse onderzoekers. We betalen dus dankzij Frans Timmermans fors meer voor onze primaire levensbehoeftes en ondertussen draagt het nauwelijks iets bij aan het klimaat. Peperdure, ingrijpende maatregelen die vooral goed voor de ego van Brusselse bobo’s zijn, maar feitelijk gezien weinig rendement opleveren. Dat zijn de plannen van de PvdA-klimaatkoning.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Albert Egberts

  Heeft iemand een link naar het oorspronkelijke onderzoeksrapport? Dit lijkt niet veel meer dan factfree stemmingmakerij.

  1. ElGuapo

   h**ps://www.psychologiemagazine.nl/artikel/gevoelloze-machines/

  2. vlekkenoplosser

   Als de strónt vlé®k een willekeurige krant open slaat komt ie vast een stuk verder. Wat al breed gedeeld en bekend is wordt nu ook in onderzoek gedeeld.

   De investering van 1000 miljard voor de energie transitie is weggegooid geld en resulteert in een theoretische verlaging van de temperatuur verhoging met 0,000001 C strónt vlé®k

   Een onzinnige investering en pure symboolpolitiek ongeacht wat een rechter daarvan vindt strónt vlé®k !

 2. rafi

  Ik hoor op de avond dat Timmermans namens Nederland verkozen werd bij de live uitzending nu nog om die reden die oliedomme snotneusjes van de Jonge Socialisten keihard juichen toen dat bekend werd. Hoe dom, of eigenlijk is het dwaas, moet je dan zijn?

 3. Steiner

  Je vergeet nog iets te vermelden uit het artikel,vergroting van de wereldhonger.
  Omdat de Green Deal Europa dwingt tot meer voedselimporten en dus ook hogere voedselprijzen buiten de EU,zal het aantal ondervoede personen in 2030 wereldwijd groeien met 22 miljoen.Als Brussel haar groene eisenpakket ook oplegt aan haar belangrijkste voedselleveranciers,stijgt het aantal hongerigen zelfs met 103 miljoen.

  1. Albert Egberts

   “zal het aantal ondervoede personen in 2030 wereldwijd groeien met 22 miljoen”

   Op welke bron baseer je je?

   1. ElGuapo

    h**ps://www.psychologiemagazine.nl/artikel/gevoelloze-machines/

    1. palko

     @ELGuapo, tsja dan heb je hier van die leeghoofdige deugkneuzen rondhobbelen die helemaal hitsig worden van bronvermelding. Voor deze non-valeurs heb ik maar één antwoord: Je gezonde verstand gebruiken. Als je dat, zoals Albert Egberts c.s., niet hebt wordt het heel lastig.

   2. vlekkenoplosser

    we gaan even de strónt vlé®k onderwijzen
    de stomme decadente tról heeft geen idee van de bevolkingsgroei en kan natuurlijk geen website vinden omdat na te slaan. De hufter komt niet verder dan te zeiken over een bron.

    Waren er in 1960 nog 3.000.000.000 mensjes op aarde zitten we nu ergens tussen de 7,5 tot 7,7 miljard mensjes

    h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldbevolking
    met een jaarlijkse toename van 83 miloen mensjes komn er dus de komende jaren747 miljoen mensjes zodat in 2030 uit elkaar spat met een overbevolking van ruim 8500 miljoen mensjes

    In 2050 zal de aarde mogelijk vergaan door 11.000.000.000 mensjes op aarde. D strónt vlé®k maakt zich liever druk over een verlaging van 0,00001 C van de aarde door een belachelijke energietransitie

  2. Echtepleb

   Dit is niet het probleem van onze Frans (maar geeft wel macht).

 4. Nijntjes

  Ben ook benieuwd naar het artikel waar naar wordt verwezen.
  De studie van prof Christian Henning is zeker niet vernietigend.
  Integendeel!

  1. bifbof

   The forecast reduction in greenhouse gas emissions through a reduction in European agricultural production is completely cancelled out by an increase in greenhouse gas emissions outside the EU as well as by changes in land use in the EU,” said Professor Christian Henning.

 5. Bunky01

  Die volgevreten linkse idioot zal er geen boterham minder om eten en geen glas minder om drinken. Stinkend idioot zooitje daar in Brussel, en wij maar betalen. Autorijden en vliegen straks alleen nog voor de rijken en de 4 maal modalen. Het gewone volk moet z’n bek houden en betalen.

  1. Mikse

   Stem SP of PvdA

   1. Duckday

    STEM GEWOON PVV of FVD of BBB dat zijn de partijen die opkomen voor dit land.
    En stop met dat ze geen verantwoording durven te nemen WANT ze krijgen gewoon geen kans De Angst hazen sluiten deze partijen al bij voorbaad uit. Dus geef ze een kans op het ogenblik is het al een puinhoop de rijken rijker en de armen in de KOU

   2. vlekkenoplosser

    pvda , jaren het centrum van de macht geweest

    de pvda van ome joop verantwoordelijk voor gezinshereniging en miljarden euro’s uitkeringen naar het buitenland om over de miljarden ontwikkelingshulp van janthje pronk nog maar te zwijgen
    de pvda van ella vogelaar die miljoenen heeft verspild in zinloze wijkprojecten de vogelaar wijken genoemd
    de pvda van wimpie cock, de man van 25 commissisariaten en verantwoordelijk voor de inzet van alle privatiseringen van alle sociale zekerheid.

    ken je klassiekers voordat je aperte onzin neerplempt. Nederland is door de pvda naar de klote geholpen vandaar dat de ex arbeiders partij slechts 9 zetels heeft en zich overal probeert tussen te wurmen zoals met de idioot timmerfrans !

    de pvda is de doodsteek voor de arbeider want regentenclubjes hebben het enkel met zichzelf goed voor

 6. Paardenmiddel

  Dit zijn geen klimaatplannen, maar we moeten rijken nog rijker maken. Pensioenpotten zijn leeg, banken failliet door speculaties op de beurzen.
  Laat de rijksten der aarde maar eens in de buidel tasten; moet je kijken hoe gauw die onzin dan voorbij is.

 7. Echtepleb

  Ik zag het eerst niet, maar vind het nu een geweldige strategie. Wij kunnen nog wel wat meer betalen voor voedsel en energie, de arme landen niet. Is er eindelijk weer een goede reden om 14 kinderen te hebben, er overleeft er vast 1tje om voor de oude dag te zorgen. De rest komt gewoon om van de honger, nou daar hebben wij zelf dan weer geen last van. Gewoon alleen voor eigen bevolking of eigen gezin produceren, laat de rest maar creperen. Dacht eigenlijk dat eigen volk eerst geen pvda standpunt was, maar briljant.

  1. andergeluid

   Dat kan zeker maar dan zonder gif dus geen glyfosaat en geen Chemtrails meer en Haarp dan hebben we en mooi weer weinig wind en verderop geen orkanen bijna en goed water zonder medicatie van een ander er in
   er is nog zo veel te doen geen vliegtuigen meer op brandstof want als je kerosine verbrand komt er o,a zwaveldamp uit ook dat ademen we in en komt in het water en in onze voedsel keten terecht enz enz

 8. andergeluid

  Klimaat winst !! Vrije energie van Tesla ook wel o punt energie
  Geen Chem trails meer of Geo-engineering genoemd gif bestaande uit o.a Aluminium barium Graphene oxide en nog meer van deze lekkere spullen
  heel Nederland word er bijna elke dag mee dicht gespoten van uit de speciale vliegtuigen maar daar hoor je niemand over
  oh ja de zogenaamde windmolen de wieken kunnen niet gerecycled worden die worden massaal begraven.
  Oh ja ik heb nog met urgenda en greenpeace en nog een paar van die mooie instanties gebeld en ja je raad het al ze willen het er het liefst niet over hebben want dan krijgen ze geen subsidie meer .
  Word wakker het is allemaal om ons geld uit de zak te kloppen. de wereld kan zo veel schoner maar pak eerst de echte grote dingen aan

  1. vlekkenoplosser

   ach , de duurzame agenda is inhoudelijk een vreemd gebeuren

 9. Duckday

  Weer een flut voorstel uit de EU.Nederland moet snel uit de EU en EURO dit hoogmoed oroject zorg voor de gewonen man ARMOEDE en straks OORLOG . Wat heeft dit monsterverbond nu bijgedragen aan welvaart werkgelegenheid voor de NORMALE MAN VROUW in Nederland wat zijn we er op vooruit gegaan.We houden steeds minder over en zei leven als een vorst met monster salaris zonder iets te doen. WE gaan naar de volgende oorlog door dit monsterverbond eigen belang eerst de vluchtwegen zijn er al voor de elite De burger is gewoon de klos.

 10. sonny

  “Consument moet diep in buidel tasten”
  Timmermans heeft makkelijk praten, hij is zoals de meeste huidige EU beleidsmakers financieel onafhankelijk!
  Hun kostje is gekocht, de arme ‘Jan modaal’ en lager, zijn het wederom het haasje!