Vliegcultuur! D66-moeder overste Sigrid Kaag is op wereldrondreis: Eerste stop is in haar geliefde ‘arbeidersstad’ Qatar

Demissionair D66-minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is vertrokken naar slavenhoofdstad Qatar. Ze zou daar zijn aangekomen om te overleggen over de situatie in Afghanistan. Maar bij vliegfanaat Kaag weet je het maar nooit. Officieel maakt haar wereldrondreis deel uit van een internationale inspanning om de evacuatie uit Afghanistan weer op gang te brengen. Maar zou de Taliban echt denken bij het zien van Kaag: ”Voor jou gooien wij de gates van Kabul Airport weer open?!”

Vliegvakanties. Ze zijn er dol op bij D66. En ondanks dat we volgens D66 vooral aan het milieu moeten denken, hebben we gelukkig nog Midden-Oosten kenner Sigrid Kaag in the house. Zij durft het tenminste aan om te vliegen omwille van ´humanitaire redenen´. De leidster van D66 is dan ook vanuit Amsterdam vertrokken naar Qatar om daar op een diplomatieke manier de vluchtelingenstroom vanuit Afghanistan weer op gang te brengen.

Woensdag overlegt Kaag in hoofdstad Doha met haar ambtgenoot uit Qatar. De Arabische Golfstaat was eerder het gastland van onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en de Taliban. Zodoende is de bemoederende Kaag daar als Nederlandse export expat helemaal op haar plek. Laten we alleen even verzwijgen dat Nederland helemaal geen enkel contact heeft met de nieuwe Afghaanse machthebbers: De Taliban. Maar goed, een paar kopjes thee en mevrouw Kaag mag vast en zeker aanschuiven bij de nieuwe wereldleiders van de Taliban.

Kaag maakt er overigens een echte good-old vliegvakantie van. Na haar stop in Qatar vliegt ze door naar Pakistan. Dat buurland van Qatar is momenteel de meest invloedrijke buitenlandse speler in dat gebied, en rescue-Kaag kan daar misschien wel even de hele wereldvrede gaan redden. En alsof deze hele wereldreis nog niet genoeg is, eindigt Kaag uiteindelijk in het vredige Turkije. De Turkse regering heeft namelijk aangegeven dat ze met liefde het internationale vliegveld van Kabul willen beveiligen. Maar of de Turken ook zitten te wachten op de bemoeienis van de invloedsloze Kaag? Dat moeten we nog zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Na haar rondreis gaat Kaag bijkomen in het rustige en idyllische Slovenië voor een informele bijeenkomst van Europese ministers van Buitenlandse Zaken. Het belangrijkste onderwerp op de agenda van die bijeenkomst zijn de recente ontwikkelingen in Afghanistan. Zal Kaag daar worden ontvangen als heldin des Europees vasteland? Het valt nog te bezien. Maar één ding kan niemand haar nog afnemen: Kaag behoort tot het exclusieve clubje dat gemachtigd is om in coronatijden wereldreizen te maken. Ze noemen dat alleen ´humanitaire missies´ bij D66. En vanuit hun oogpunt gezien is het eigenlijk ook wel logisch dat ze er zo´n vredelievend werelds-sausje overheen kwakken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. vlekkenoplosser

  we hebben de MH-17 gehad. Mogelijk nog zo een foutje

 2. vlekkenoplosser

  we hebben de MH-17 gehad. Mogelijk nog zo een foutje

 3. Nostradamus

  Wat Johan zegt: h**ps://www.youtube.com/watch?v=X4DX2YK7ErU

 4. Joko

  Een vlijmscherp en cynisch stukje proza. Ik ben er dol op,

 5. Nostradamus

  Qatar. Is dat niet het land waar heel veel slaven sterven voor de bouw van voetbal stadions?
  Natuurlijk interesseerd Sieg Kaag dat niet. Hoort namelijk bij de islamitische cultuur.

  1. usb3.0

   Boem

   En je kunt tegenwoordig zoomen je hoeft niet meer te vliegen om te vergaderen

 6. P. Puk

  Ze zal het prima naar haar zin hebben in die terroristenomgeving. Kunnen ze haar daar niet houden? Zijn wij van die heks af.

 7. Jannes-46

  Hopelijk is ze haar hoofddoek niet vergeten, en heeft ze het aannemen van een nederige houding nog terdege geoefend voor de passpiegel.

 8. AS210854

  Schijnbaar ook nog eens met het regeringsvliegtuig, voor minder doet deze vrouw het niet. Noemen ze dit lijden aan grootheidswaanzin ?????

 9. Albert Egberts

  Als je deze noodzakelijke diplomatieke missie, die een poging is mensenlevens te redden, afschildert als een vakantiereis kun je niet meer serieus genomen worden.

  1. Nostradamus

   Ze gaat daar heel politiek opportunistisch de redder in nood spelen. Zie ook: h**ps://www.youtube.com/watch?v=X4DX2YK7ErU

   Ze kan het daar beter over mensenrechten en slavernij hebben. Alleen wordt ze daar dan keihard uitgelachen en het land uitgetrapt.

  2. Cootje

   Al op het potje geweest vandaag ?

  3. Cootje

   Mensen levens redden , je bedoelt een selectie maken of er Olympische atlete bij zitten , criminelen die met justitie in aanraking zijn er op zeker bij , gewoon in de regio opvangen geloofsbroeders zat in die landen kunnen zo op de matjes met hun kont naar het oosten .

  4. ElGuapo

   “Als je deze noodzakelijke diplomatieke missie, die een poging is mensenlevens te redden, afschildert als een vakantiereis kun je niet meer serieus genomen worden.”

   Als je nog gelooft dat die melaatse nps stinkheks iemand anders dan zichzelf wil redden ben je zelf niet meer te redden.

  5. Poemien Noegien

   Het mooie is en zal blijven dat de kelderrukker hier nóóit meer serieus genomen wordt!

   🙂

   1. ElGuapo

    Na die voorspellingen van hem zeker niet😂😂

 10. Bunky01

  En maar dicteren dat u en ik minder moeten vliegen. Dat geldt uiteraard alleen voor het plebs en niet voor deze zwaar over het paard getild madam. Zij “schittert” in landen waar dictatuur aan de orde van de dag is en waar -hoe kan het anders- de islam de scepter zwaait. Zij zal het wel even gaan maken, zij het dan wel weer een paar maanden te laat. Maar ja het staat natuurlijk altijd goed op je cv dat je ahum, wereldleiders hebt ontmoet.
  Uiteraard heeft zij de tijd er voor want de door haar gewilde nieuwe regering gaat vooralsnog niet door. Kan zij niet koningin worden van een vallei in Afghanistan, dan zijn we van haar ook weer af. Ben overigens wel benieuwd hoeveel gemeenschapsgeld dit tripje voor de buhne ons dadelijk weer gaat kosten aan de opvang van zielige vluchtelingen en ontwikkelingshulp, die in het geval van Afghanistan direkt wordt omgezet in wapentuig.

 11. Brenda Welsh

  Ik zou het onverstandig vinden als ze ging zwemmen of roeien. Ik hoop dat zij daar wat kan bereiken om ons mooie land als een lichtend voorbeeld te stellen. Suc6 mevr. Kaag!

  1. Cootje

   Brenda wacht op een lieve Afghaan , met een klein inkomen kan zij misschien op maat gezet worden , romantiek kunnen de Arabieren niet licht uit en op de lucht af , moet succes op leveren bij Brenda , en anders kan ze zich vermaken met de easy toy spulletjes , in ons mooie land kunnen 3 internationale banken samen een boete van 2000 miljoen € betalen omdat ze onfrisse praktijken hebben uitgevoerd maar er is geen een individuele persoon vervolgt , dus het lichtende voorbeeld kan je met een korreltje zout nemen ,

   1. Poemien Noegien

    @Cootje: Omdat de forumschlemiel volstrekt alleen staat haalt hij zijn altertje erbij. Je hebt het dus tegen de kelderrukker.

    1. Albert Egberts

     Als je niet ziet dat Brenda vanwege stijl en inhoud onmogelijk een alter ego van mij kan zijn ben je behoorlijk dom.

     1. Cootje

      Maar ik denk dat Brenda je twee maal per dag verschoond en je luiers opruimt , en misschien nachts in bed hijs dus er zullen wel raak vlakken wezen , aangezien de onderkant geen fiunctie meer heeft bij onze gehandicapte mongool . Zal het wel een zakelijke basis wezen , en betaald van zijn persoonsgebonden budget .

     2. Poemien Noegien

      @Cootje: Het doet mij vreugdevol deugd dat de forummongool aanslaat op zijn titels: Forumschlemiel en kelderrukker. En natuurlijk is Brenda een zuivere alter, net als Vanduinen en Emma Louise.

     3. ElGuapo

      Wel weer je rokje uitgedaan en de nagellak remover gebruikt voor je weer als kwakmeister ingelogd bent?

  2. ElGuapo

   Brendaatje, Brendaatje, Brendaatje…..
   Ben je niet vergeten om je rokje aan te trekken en je nageltjes te lakken voordat je de gender x rol gaat spelen?

 12. Meriadoc Brandebok

  Laatste nieuws: VVD wil Johan Remkes als informateur

  De VVD neemt de touwtjes in handen. Kaag heeft even in de zandbak mogen spelen, maar nu nemen de ervaren politici weer contröle om serieus te doen.

  Gaat goed dit.

  1. Albert Egberts

   De haat van Meriadoc jegens Kaag begint een beetje gênant te worden.

   1. Poemien Noegien

    Aldus de kelderrukker.

   2. usb3.0

    Niet alleen van occultje hoor, als je heks kaag een uitstekend politicus vindt en je verdedigt hetgeen zij voor ogen heeft, ben je niet goed bij je hoofd natuurlijk…

   3. Cootje

    Buiten de grachtengordel neemt toch niemand de Arabische merrie serieus , is een ras diplomate , en dan kan ze in vele talen zich uiten tegen mensen in de diplomatie , die denken dat die aardappel in haar keel een Nederlands accent is , terwijl als je 100% in Nederland ondervraagt zeg 80% het is koude kak , en als je met een Arabier bent getrouwd is dat normaal , die zijn te vrede met koude kak , die doen het licht uit en zijn alleen bezig met de verplichte daad , romantiek staat niet in een woordenboek in de arabische wereld , dus het is geen haat het is koude kak

   4. Meriadoc Brandebok

    🤣

 13. Wally

  Geachte mevrouw mijnheer of x Kaag….
  Ik zou graag willen dat u antwoord geeft op de volgende vraag…
  In Delfzijl, jaja dat bestaat, is een hele nieuwe woonwijk klaar. Mooie woningen hoor, maar NIET voor de Nederlander. Neenee, alleen voor uw moslimvriendjes. graag wil ik van u weten waarom dit goed zou zijn….

 14. Stanly2000

  “De aanvragen van Afghanen die naar Nederland willen, groeien de ministeries boven het hoofd. In nog geen twee weken tijd zijn bij Buitenlandse Zaken 13.000 aanmeldingen gekomen van Afghanen die claimen in aanmerking te komen voor evacuatie en asiel. ”
  Het succes van Kaag?

  1. Albert Egberts

   Kaag kan het niet goed doen. Als haar niet scherp verweten wordt dat ze er niet in slaagde alle Afghaanse collaborateurs van Nederland tijdig uit Afghanistan te evacueren zal haar het verwijt treffen veel te veel van die mensen naar Nederland te hebben gehaald.

   1. Poemien Noegien

    Niemand, absoluut niemand neemt de kelderrukker serieus.

    1. AIbert Egberts

     Ik ben nu op zolder aan het rukken, beste Poemien. De luchtvochtigheid in de kelder is vrij hoog. Aangezien ik al op leeftijd ben, is dat niet zo best voor mijn gewrichten.

    2. Poemien Noegien

     @AIbert: Dat verbaast mij niets.

     1. september

      Dit is de andere Egberts met 1 s op het eind.en Ik Zie ook Albert en AIbert. Albert Egbert is de enige echte. Op letten op. de Kleine verschillen

     2. Emma Louise

      Op de kleine verschillen dient de lezer inderdaad te letten, september: Albert Egberts is de enige echte.

     3. usb3.0

      Altertje emmaatje komt het wel even zeggen en liegt, egberts is niet, ik herhaal niet de echte, egberts is een dikke tyröl

   2. usb3.0

    Klopt tamil, kaag doet het ook niet goed, zij doet niets voor Nederlanders

 15. J. Punt

  Elke afgezant krijgt een vergrootglas, 15x. Kunnen ze mooi zien op een gigantische kaart van europa waar NL ligt als de nieuwe leider haar mond opentrekt. Enige wapenfeit zal wel zijn dat de taliban met veel tegenzin die achterlijke regenboogvlag moet laten wapperen….

  1. september

   Nog even ALBERT EGBERT is dus de enige echte hier.Kijken hoe laat hij hier weer verschijnt vandaag.

 16. Sando

  Kop doekje weer op zetten vindt ze heeeeel leuk past wel bij mij Ben toch een liefhebber van de moslims.

 17. Albert Egbert

  .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.