Voorwoord Prinsjesdag uitgelekt: demissionair kabinet gaat vol inzetten op klimaat, want ‘probleem kan niet wachten’

Zoals gebruikelijk is lekt er ieder jaar wel iets uit van wat ons te wachten staat op Prinsjesdag. Ditmaal is het voorwoord van de Miljoenennota uitgelekt en direct wordt duidelijk waar het demissionaire kabinet vol op gaat inzetten: het bestrijden van de klimaatverandering. Ondanks dat het kabinet demissionair is, kan het klimaat ‘niet wachten’ en moet het nodige gebeuren. Het kabinet gaat bijna zeven miljard euro investeren in de bestrijding van de klimaatverandering. 

Het kabinet gaat diep in de buidel – of beter gezegd: onze portemonnee – tasten om zich te houden aan de Urgenda-eisen. Het voorwoord van de Miljoenennota is uitgelekt en in handen van het AD. Zij melden dat ons nog méér klimaatwaanzin te wachten staat.

Ondanks het feit dat ons kabinet demissionair is gaat het meer doen aan de bestrijding van de klimaatverandering. Minister Wopke Hoekstra schrijft in het voorwoord dat het met de economie opvallend goed gaat: “Anderhalf jaar na het begin van de coronacrisis staat de Nederlandse economie er opvallend goed voor.”

Wat een perfecte reden is om met gigantische bedragen te smijten richting het klimaat. Met ‘gerichte investeringen’ wil het kabinet de problemen die klimaatverandering veroorzaakt tackelen. Wat deze investeringen zullen zijn moet nog duidelijk worden. Of we kunnen rekenen op enig realisme, en daarmee eindelijk de bouw van enkele kerncentrales, is hoogst onzeker. Waarschijnlijk zullen we het moeten doen met nog meer biomassacentrales of windparken die nauwelijks draaien.

Prinsjesdag zal demissionaire koers laten zien

Terwijl het demissionaire kabinet afscheid neemt van de ene na de andere bestuurder, de verkiezingsuitslag duidelijk liet zien dat Nederlanders smachten naar een ander beleid, blijft men in Den Haag stug doorgaan met het vruchteloze klimaatbeleid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De grote vraag is natuurlijk hoeveel Nederland voor deze geldverspilling moeten gaan betalen. Het ‘liberale’ kabinet Rutte zal zelfs in demissionaire status de belastingdruk vergroten, wat een toch wel een knappe prestatie is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. ElGuapo

  “Het ‘liberale’ kabinet Rutte zal zelfs in demissionaire status de belastingdruk vergroten, wat een toch wel een knappe prestatie is.”

  Geen 1000 maar wel een grote pot vaseline voor iedereen alvast.

  1. Cootje

   Maar elke Nederlander krijgt wat hij verdient , en als er nog zoveel malloten genaaid willen worden door Rutte en Timmermans , en elke maand hun inkomen met 300€ achteruit zien gaan is dat de ultieme pijngrens voor het draagvlak , in Frankrijk gaat dat niet lukken maar Hoelang laten de Nederlanders met hun ballen spelen .

   1. Emma Louise

    Cootje heeft makkelijk praten sinds zijn castratie.

    1. Albert Egberts

     Ach, wat tragisch!

     Cootje is weerzinwekkende domme klootzak, maar dit gun je niemand.

     1. ElGuapo

      Het niveau van Kwakma blijft maar dalen….is er een bodem?

     2. vlekkenoplosser

      tuurlijk niet , de strónt vlé®k is een onbegrensde gierput met zijn sokpoppen zoals emma

      inhoudelijk altijd het nulpunt bij die twee aliassen van wím

     3. Cootje

      Dat is jou grootste gebrek , maar je heb er een uitkering voor en kan iedere minuut hier reageren . En deze domme klootzak heeft het uitstekend voor elkaar , maar ik ben bang dat Emma Louise een echte transgender is . En dan kan ze niet tegen staande genomen worden

    2. ElGuapo

     De sok/trekpoppetjes komen weer tevoorschijn.

    3. Cootje

     Je mag er kennis mee maken , en het licht mag aan blijven . Maar de domme Nederlander laat gemiddeld over hem lopen terwijl de zuid Europese opvreters een wat korter lontje hebben maar hem wel duidelijker gebruiken . En met Me 71 ste kan ik jou nog wel op maat zetten .

     1. ElGuapo

      😂🤣😂👍

     2. Brenda Welsh

      Met uw 71 heeft u er recht op “Co” genoemd te worden. Daar zou ik het eerst aan werken.

     3. Emma Louise

      Een paar weken geleden was Cootje nog 73.

      Hier is meer aan de hand.

     4. ElGuapo

      Sokpop inloggen….trekpop uitloggen…sokpop inloggen….zal je best moe van worden maar gelukkig heb je hulp en een uitkering dus dat scheelt.

     5. vlekkenoplosser

      wat wil de sokpop ?

     6. vlekkenoplosser

      sokpoppen worden opdringerig hoe rustiger de strónt vlé®k

     7. ElGuapo

      Die komt zo weer tenzij hij zin heeft om komkommertje nog even in te loggen.

     8. Freba

      Helemaal eens. Kom net uit Istrie. 25 jaar geleden voor het laatst geweest. Geen Lada, geen Zastava, helemaal niets ouds meer te vinden. De EU heeft er miljarden in geinvesteerd, waarschijnlijk mede door het ABP. Ik ben 74 en ben die veertigers met hun volgeprikte dametjes helemaal zat. Hoe kan een stel van net in de 40 een huis kopen van 1 miljoen? Waar wordt dat geld verdiend? Een voormalige weermevrouw woont bij mij in de buurt. Zit in “het Groen”. Zonnepanelen op het dak en twee Teslaatjes voor de deur. Terwijl er daarvoor een paar ouwe bakken voor de deur stonden. Overigens staat heel Duitsland stil op de autobahnen. Alleen maar stinkende diesels met achter het stuur de koelies 2.0 Ben zo blij dat de Chinezen de nieuwe zijde route aanleggen. Minder schepen in Rotterdam, betekent minder vrachtauto’s over onze wegen, dus minder uitstoot. Dat is pas groen denken. Maar de gemiddelde domme NL-er is bang voor De Chinezen. Ik ben banger voor de z.g. “democratische Amerikanen” die al 75 jaar lang de wereld in de brand laat staan dan de gemiddelde Chinees. Lang Leve de VEC, De Verenigde Europese Compagnie!!!!

 2. vlekkenoplosser

  het verdienmodel met achterlijke windjammers en zonnepanelen duwt men gewoon door terwijl alles nu al vast gelopen is

  1 jaar wachten voor aansluiting op het net ! hoe verzin je het en demissionair pinokkio duwt gewoon stug verder

  Wat een randdebielen

  1. Antihedo

   En het verdienmodel van een kerncentrale ziet er veel beter uit???

   1. usb3.0

    Op langer termijn zeker weten

   2. Albert Egberts

    Nee, kernenergie is veel te duur, zeker op de langere termijn waarin de prijs van zon- en windenergie nog verder gaat dalen.

    1. usb3.0

     Nee hoor tamil, je probeert het wel naar je komt tekort, het gaat tamil niet om SCHONE energie maar om het verdienmodel!

     1. Albert Egberts

      Het gaat me wel om schone energie maar de schone energie van kerncentrales is veel te duur in vergelijking met andere schone bronnen.

     2. usb3.0

      Nee hoor het gaat jou niet om de schone kern energie de andere “bronnen” zijn niet in verhouding schoon en duurzaam..

    2. J. Punt

     Een ECHTE ingenieur heeft berekend hoelang het duurt voordat een standaard windmolen een lege Tesla auto oplaadt. Inclusief alle verliezen, enz. Standaard dat de molen 24/7 draait bij kracht 5.

     119 dagen, 22 uur, 14 minuten.

     Koop er maar een goed boek bij.

 3. vlekkenoplosser

  het verdienmodel met achterlijke windjammers en zonnepanelen duwt men gewoon door terwijl alles nu al vast gelopen is

  1 jaar wachten voor aansluiting op het net ! hoe verzin je het en demissionair pinokkio duwt gewoon stug verder

  Wat een randdebielen

 4. Albert Egberts

  Geen enkel kabinet zal ontkomen aan zeer ingrijpende maatregelen op het gebied van het klimaatbeleid. Dat is ook slim, het nemen van een koppositie op het gebied van een duurzame economie kan Nederland economisch enorm veel opleveren.

  1. vlekkenoplosser

   duurzaam strónt vlé®k zoals je zegt

   daar vallen zonnepanelen en windjammers niet onder strónt vlé®k

   de strónt vlé®k denkt nog steeds dat duurzaam gekoppeld is aan geld de zielige hufter

  2. Cootje

   Hun ondergang l.u.l , lees 600 nieuwe kolencentrales in Azië brengt doelstellingen in gevaar water naar de ietsje hogere zee brengen .

  3. usb3.0

   Je moet grote smerige fascistische smoel houden tamil, weet tamil nog steeds niet dat een demissionair kabinet, volgens de grondwet, geen ingrijpende beslissingen mag nemen, licht lopende zaken mogen worden afgehandeld, maar de eerste en enige prioriteit is dat een demissionair kabinet en nieuw kabinet dient te vormen

   1. Albert Egberts

    Waar staat dat in de Grondwet, usb?

    1. usb3.0

     Demissionair is een beginsel in het Nederlandse staatsrecht en heeft betrekking op de uitvoerende macht. Demissionair is een synoniem voor ontslagnemend en duidt op de toestand waarin deze macht zich bevindt nadat zij haar ontslag heeft ingediend bij het staatshoofd.

     Een minister als individueel lid, of een regering als collectiviteit is demissionair indien deze niet langer het vertrouwen geniet van een meerderheid van de wetgevende macht en als gevolg hiervan haar ontslag heeft ingediend. Het gevolg hiervan is dat deze regering enkel nog de lopende zaken mag afhandelen en geen omstreden zaken mag behandelen

     1. Albert Egberts

      Dat was de vraag niet, usb. Je verwees naar de Grondwet en ik vroeg waar jouw interpretatie in de Grondwet is te vinden.

     2. usb3.0

      Jij moet even lekker opflikkeren

     3. Albert Egberts

      Usb lúlde dus maar wat en zal nu ook begrepen hebben dat zijn gebabbel over de Grondwet nergens op sloeg.

     4. usb3.0

      Ja op de inhoudt ingaan kunnen we tamil natuurlijk, zoals gewoonlijk, niet betrappen…
      tamil vindt de schoffering van de Nederlandse kiezer en burger een uitstekend uitgangspunt voor nog meer schoffering..
      De onnozele tamil weet zich geen raad natuurlijk

     5. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k denkt dat de grondwet niet leidend is
      de strónt vlé®k is wederom een uitgelúlde decadente tról

     6. Albert Egberts

      “ Ja op de inhoudt ingaan kunnen we tamil natuurlijk”

      Nou, steek maar van wal, usb.

      😎

     7. usb3.0

      Je bent een dom jongetje

     8. Albert Egberts

      Usb citeert uit de Wikipedia, die de Grondwet niet noemt.

      Verderop in de bron van usb staat:

      “ De vraag is nu of een demissionair kabinet minder mag doen dan een kabinet dat dat niet is. Duidelijk is dat een demissionair kabinet meestal minder kan: er is geen politieke steun meer voor het kabinet.

      Zuiver juridisch is een demissionair kabinet volledig bevoegd: het kan wetsvoorstellen indienen, besluiten nemen, Nederland in het buitenland vertegenwoordigen. Wel is er een algemeen idee dat zo’n kabinet zich moet beperken tot spoedeisende zaken en onderwerpen die politiek niet controversieel zijn. Controversiële onderwerpen, zo is het idee, moet het kabinet maar overlaten aan een volgend kabinet dat weer het vertrouwen heeft van de Tweede Kamer: “Je moet niet over je graf heen willen regeren”.

      Het is omstreden of dit idee nu berust op gewoonterecht, of dat het alleen gaat om politiek fatsoen. Bovendien is de norm vaag: wat is controversieel? Is iets controversieel als de grootste oppositiepartij er anders over denkt dan de regering?”

      Er is dus hoogstens sprake van een gewoonterecht dan wel stilzwijgende afspraken.
      Formeel mag een demissionair alles doen wat steun kan vinden in de Kamer. Die steun is ook bepalend voor de mate waarin een demissionair kabinet nieuw beleid mag initiëren. Dit Kabinet kan nog steunen op dezelfde Kamermeerderheid die het in zijn missionaire staat had, zelfs twee zetels meer. Het is dus democratisch logisch dat dat dit demissionaire kabinet zich welhaast missionair gedraagt.

     9. usb3.0

      Precies tamil, wat goed van jou.
      Demissionair betekent ontslagen, dus opmieteren, vervelend dat tamil dit wél prima vindt dat ze blijven, eigenlijk maakt het geen réét uit wat tamil zou denken natuurlijk, deze fascist is gestoord in z’n bovenkamer..

     10. vlekkenoplosser

      probeert de strónt vlé®k weer dommerdje te spelen over de taken van een demissionair kabinet ? uitleggen heeft geen zin , dat is al 1000 x gedaan

      de strónt vlé®k blijft zijn gewauwel toch hrhalen
      de decadente tról weet niet beter dan hier de hufter uithangen

      dus nogmaals voor de arrogante decadente strónt vlé®k !

      h**ps://www.parlement.com/id/vhnnmt7j3lxp/demissionair_kabinet

      quote De demissionaire status van een kabinet betekent dat er alleen nog ‘lopende zaken’ worden afgehandeld, en dat omstreden (ook wel controversiële) kwesties niet aan de orde komen. end

     11. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k zijn domme gewauwel gaat steeds meer lijken op het dedain gedrag en decadente gewauwel van malle pietje

      Wat een hufter ben je strónt vlé®k

    2. Albert Egberts

     “ Demissionair betekent ontslagen, dus opmieteren, ”

     Nee, demissionair betekent niet opmieteren maar doen wat gedaan moet worden in afwachting van een nieuw te vormen kabinet.

     Je weet er echt niets van, is het niet?

     1. usb3.0

      Jawel hoor, het betekent ontslagen kabinet, je bent een dom jongetje

 5. Cootje

  Rutte is net zo links als de milieu gekkies , geen steun voor de klimaat gekte een allesbrander professioneel aangelegen verwarmd mij hele huis , een generator en we zijn klaar voor de toekomst , deze waanzin gaat de arme nederlander zijn kop kosten , voor de gemiddelde Nederlander gaat met de inflatie 2022 hun maand lasten gemiddeld met 300€ omhoog , dat gaat een economische ramp worden en dan daalt het draagvlak vanzelf voor de geitenwollen sokken families . Ik denk dat er in Frankrijk leuke ontwikkelingen op het programma staan in 2022 , maar eerst nog maar even de 5 de golf Corona trotseren die ook nog een duit in het zakje komt doen

  1. Branzino

   @Cootje
   Dergelijke rampen voorspel je nu al twee en ook dat die binnen een jaar staan te gebeuren. Ik wacht het vol vertrouwen rustig af, als je het goed vindt.

   1. vlekkenoplosser

    blablabla bladieblablabla fake nieuws 51

   2. Cootje

    Je mag er ook bij gaan liggen.

    1. Branzino

     @Cootje
     “Je mag er ook bij gaan liggen.”

     Komt het dan sneller???

  2. Branzino

   Het opmerkelijk in Nederland is, dat de rechter de overheid heeft opgedragen om veel meer tegen de klimaatverandering te doen. Dus het kabinet moet wel, zelfs al zouden ze niet willen. In dat laatste geval is al gedreigd met een claim van heel, heel veel geld en ook dan moet er uiteindelijk toch veel tegen het klimaat gedaan worden. Kortom, Rutte kan niet anders dan grote stappen zetten.

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblabla fake nieuws 51

   2. usb3.0

    Ja regeringen worden buitenspel gezet

    1. Branzino

     Onder de trias politica is dat inderdaad mogelijk. Niet alleen het parlement kan de regering buiten spel zetten, de rechters kunnen dat ook. En zo hoort het ook.

     1. usb3.0

      Ze kunnen de gekste klimaat verdienmodellen erop loslaten natuurlijk, als de rechterlijke macht aanhangers zijn van de d666 of GL dan zal er altijd een opening gevonden worden om hun beleid tot in de rechterlijke macht te verdedigen en uit te dragen waarbij de onafhankelijkheid van deze rechterlijke macht natuurlijk ernstig ter discussie staat…

 6. Albert Egberts

  DDS is kampioen in de eredivisie van de achterhoedegevechten en zal zich dus kranig blijven verzetten tegen een transitie naar een duurzame economie. Niet dat het wat uitmaakt, overigens.

  ht.ps://novistukken.nl/richting+geven+op+prioriteiten/duurzaam+economisch+groeipotentieel/default.aspx

  1. vlekkenoplosser

   domme strónt vlé®k

   h**ps://www.at5.nl/artikelen/210994/ondernemers-boos-over-brandbrief-krapte-stroomnet-wat-heeft-wethouder-afgelopen-vier-jaar-eigenlijk-gedaan
   h**ps://www.at5.nl/artikelen/210982/opnieuw-twee-delen-in-de-stad-waar-stroomnet-aan-maximum-zit-geen-plek-voor-nieuwe-grootverbruikers
   h**ps://www.at5.nl/artikelen/210938/aantal-transformatorhuisjes-moet-verdubbelen-veel-straten-zullen-openliggen
   h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/elektriciteitsnet-raakt-in-steeds-meer-wijken-overbelast-door-snelle-economische-groei~bd07d87a/
   h**ps://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5254737/liander-stroomnet-netbeheerder-capaciteit-vol-overbelast
   h**ps://www.zonnestroomnederland.nl/kennisbank/terugleverbeperking-gebieden-waar-je-je-stroom-niet-kwijt-kunt/

   misschien kan de strónt vlé®k zijn verbale diarre herformuleren. strónt vlé®k verspreidt weer fake nieuws en dom decadent gewauwel

   1. Albert Egberts

    Het lijkt wel of Vlekkenoplosser een inhoudelijk punt probeert te maken maar dat is helaas volledig bedolven onder strónt en diarree. Daar kunnen we dus niet op ingaan.

    1. vlekkenoplosser

     game – set – match strónt vlé®k zoals altijd !

     je fake nieuws en leugens raken kant noch wal strónt vlé®k

  2. usb3.0

   Elk DDS achterhoede gevecht is betere dan jouw zieke pedöseksuele gedachtegoed van het misbruiken van jonge kindertjes in je gedachte…

 7. Mar

  “de verkiezingsuitslag duidelijk liet zien dat Nederlanders smachten naar een ander beleid”

  Heu???? Het kabinet had zo door kunnen gaan in dezelfde samenstelling.

  1. vlekkenoplosser

   heeft onze trut het duwtje terug van dieven 666 niet mee gekregen ?

   overigens gaat het demissionair kabinet gewoon door als of de neus bloedt !

 8. rasecht wappie

  Ach, wat zal dat alleen wonende oude mensje drie deuren verder het koud krijgen doordat ze haar energierekening niet kan betalen.

  Bij deze stel ik dan ook dit kabinet volledig verantwoordelijk als dit mensje iets overkomt dat haar dood kost.

 9. Mar

  De laatste officiele verkiezingsuitslag dateert van 17 maart 2021. D66 plus 5, VVD plus 1, CDA min 4, CU gelijk gebleven 5. Van 76 zetels naar 78 zetels.

  1. vlekkenoplosser

   ja en ? omdat al kaq Segers niet pruimt was dit de eerste formatie die sneuvelde trut

 10. Pieter48

  Natuurlijk is het klimaat belangrijk voor de regeerders. Dat ons land op veel fronten in het moeras aan het zakken is een feit. Op veel punten is het chaos.Van woning bouw tot politie en nog veel meer maatschappelijke belang rijke zaken blijkt dat er meer fout dan goed gaat.Aangezien onze politici meer met party belang dan met landsbelang bezig zijn is het toch een schande dat een formatie zo lang duurt.Zoals mevrouw Kaag de Christen Unie het bos in stuurde met een voor D66 zo belangrijk onderwerp het levens einde punt. Of we zonder deze voor D66 hippe eis niet verder konden met dit land.Gelukkig is deze hoog opgeleide vervreemd van de gewone mens mevrouw even van het politieke toneel verdwenen.Helaas komt zij zeker terug. Dit land moet nog omgevormd worden volgens de D66 ideale wereld. Dus met meer van zaken waar de doorsnee Nederlander het niet mee eens zal zijn. Van alles meer van windmolens en meer gelukzoekers tot meer Brussel. Gelukkig voor mevrouw Kaag zijn de bewoners van ons land de politiek zo zat dat ze het allemaal wel best vinden.Dus de weg is vrij voor de D66 omvorming van ons eens zo stabiele en goed geregeerde landje.

 11. Mistgabel

  Tijd om een houtkachel aan te schaffen.

 12. Brenda Welsh

  Ik zou er maar eens haast mee maken. Genoeg tijd verspild aan muggenziften.

  1. ElGuapo

   Je kunt weer terug de kooi in cash betalingen expert.

  2. vlekkenoplosser

   slecht advies van de sokpop immers men is druk bezig met een verbod op private houtstook met als drijvend kracht fijnstof uitstoot.

   1. Albert Egberts

    Klopt, de overheid probeert de particuliere houtstook terug te dringen en zal waarschijnlijk de komende jaren met een verbod op houtkachels komen in de bebouwde omgeving.

    1. ElGuapo

     Het moet niet gekker worden…. nog een voorspelling!
     Tot je voorspelling uitkomt zal ik zodra het wat frisser begint te worden ze allemaal lekker opstoken en gebruiken als allesbrander.

     1. Pauline Kummer

      Wat heeft u dan allemaal te verbranden? Aftands tapijt, oude huisraad?

     2. ElGuapo

      “Wat heeft u dan allemaal te verbranden? Aftands tapijt, oude huisraad?”

      Je oude jurkjes en pruiken van je alterego’s ook hoor als je wilt…als het maar lekker warm binnen is.

     3. september

      De voorspellingen van Albert Egberts zijn en komen zelden uit,dat zal niet veranderen

    2. Harry Haller2

     De overheids-houtstook (324 biomassacentrales) is natuurlijk helemaal OK.

     1. vlekkenoplosser

      yep krankzinnig

      de longen van de aarde verstoken
      de strónt vlé®k heeft er maling aan

      h**ps://www.welingelichtekringen.nl/tech/3000973/doorbraak-nieuwe-elektrische-auto-haalt-bijna-837-kilometer-op-een-acculading.html

      rekent u even mee ? met de snelader 1000a ofwel de capaciteit 876 huishoudens , elektriciteit een dood lopende weg

      h**ps://www.at5.nl/artikelen/210994/ondernemers-boos-over-brandbrief-krapte-stroomnet-wat-heeft-wethouder-afgelopen-vier-jaar-eigenlijk-gedaan

      kom er maar in strónt vlé®k met je gewauwel en onzin

    3. Cootje

     Dan lach ik mij te pletter .

 13. Eertienator

  Klimaat verandering is een natuurlijk proces daar hebben wij mensen minimaal tot geen invloed op dus al deze doelen zijn zeer nutteloos en pure geldverspilling.

  1. usb3.0

   Juist

 14. Mar

  Illustratief voor deze tijd.

  Het is of een natuurlijk proces of het is de mens die veratwoordelijk is.
  Een deel natuurlijk proces en een deel de mens tezamen verantwoordelijk, dat is vloeken in de kerk.

 15. Mar

  Dat heeft niets te maken met verkiezingsuitslag die wat zou aangeven en een duw die D66 zou hebben gehad bij verkiezingsuitslag. Dat zat in de volgende fase niet in de verkiezingsuitslag.

 16. Eertienator

  Ik ben het er dan wel weer mee eens dat we eens wat zuiniger met onze planeet moeten zijn en niet over onze troep weg smijten.

  1. usb3.0

   Maar volgens jou hebben wij de mens toch geen invloed?

 17. Nederland is naar de kloten

  Het kabinet gaat vol inzetten op het weg treiteren van de boeren. En als ze niet vrijwillig oprotten dan krijgen ze geen vergunningen meer om te mogen boeren.

  Of worden onteigend van hun grond, boerderij en bezittingen.

  Ik denk dan ook dat het kookpunt bij de boeren zo langzamerhand wel is bereikt.

  Een kat in nood maakt rare sprongen wat gaat een boer in nood doen?

  En dit allemaal voor de grond.

  Grond om immigratie woningen te kunnen bouwen om onder anderen de Afghanen een huis te kunnen geven en natuurlijk een heuse Nederlandse verblijfsvergunning en paspoort.

  Dit alles kan de belastingbetaler ophoesten hij/zij die nog het geluk heeft een baan te hebben.

 18. sonny

  Nederland gaat vol inzetten op het klimaat, het demissioneer kabinet gaat Azie en oost Europa dwingen te stoppen met vervuiling!
  Niet goedschiks dan maar kwaadschiks, anders wordt ons hightech leger ingezet!
  Onze wereldmacht maakt immers de dienst uit!

  1. ElGuapo

   Nederland zet hiervoor speciaal de AT-AT in om dit te bewerkstelligen.

  2. right

   Sonny@
   De klimaat fanatici hebben verweer!
   Ze denken dat innovatie van alternatieve energieopwekking en transitie een schone nieuwe welvaart zullen inluiden!
   Een fata morgana, over enkele jaren zijn China , Azie en Rusland militaire grootmachten, die onze innovatie voor nop meenemen, behalve onze armoede, deze mogen we houden!

 19. Piet Klein

  Komy Kaag nog terug in een volgend kabinet. Net zoals bij bepaalde sporten, een aantal seconden straftijd en dan gewoon weer aan de bak. Of is Kaag over en uit. Omdat ze haar bestuurlijke incompetentie, haar matige politiek tactische kwaliteiten en haar vermogen tot slecht liegen voldoende op het politiek podium heeft gezet.

  Dat is niet alleen de vraag voor de volgende minister-president, dat is zeker de vraag voor de kiezer, maar het is ook de vraag bij de D66. Met Kaag lijkt D66 op geen enkele manier meer op D66 van Terlouw, van Borst. Wellicht heeft Kaag voldoende tijd gehad om aan te tonen dat ze beter kan definitief kan vertrekken.

  1. Albert Egberts

   De positie van Kaag in de kabinetsformatie is enorm versterkt.

   NRC:

   Kaag kan de formatie nu naar zich toetrekken
   Formatie Een ‘moreel herrezen’ Kaag is voor D66 nu een belangrijke troef. Voor de VVD zijn nieuwe verkiezingen nu minder aantrekkelijk.

   Het idee dat Rutte in een campagne steeds maar weer zal moeten uitleggen waarom hij níet aftrad na een motie van afkeuring tegen hem in april dit jaar, zoals Sigrid Kaag donderdag wél deed, is voor de VVD helemaal niet aantrekkelijk. Rutte zal er te veel woorden voor nodig hebben. Het beeld van plucheplakker zal hem zo goed als zeker achtervolgen.

   Het aftreden van Kaag verandert de krachtsverhoudingen tussen haar en Rutte in de formatie. Het zal Rutte niet helpen dat het CDA ook een ingewikkeld verhaal heeft: minister van Defensie Ank Bijleveld, tegen wie ook een motie van afkeuring werd aangenomen, dacht eerst nog dat ze kon aanblijven als minister. Net als Rutte in het voorjaar. Vrijdagmiddag stapte ze alsnog op, omdat „aanblijven discussie oplevert” en haar werk in de weg zit. Kaag onderscheidt zich zo nóg duidelijker van de rest.

   En Kaag zal daardoor, lijkt het, met haar verhaal over nieuw leiderschap en een andere bestuurscultuur, alleen maar méér gaan schitteren. Zo kon je Rutte donderdag al meteen na Kaags aftreden erg zijn best zien doen om geen fouten te maken. Ze hadden eerst samen koffie gedronken, daarna zou Kaag de journalisten te woord staan. Rutte vond het geen leuke verrassing toen er ook journalisten stonden bij de uitgang die híj nam: „Staan jullie hier ook al?” Nee, hij kon nog niets zeggen.

   Ná Kaag wel. En op een manier die collega’s in het kabinet goed van hem kennen: door er flink wat scheppen bovenop te doen. Haar aftreden was „echt verschrikkelijk” en Kaag was „een grote mevrouw” die volgens hem „een wereldwijd gerespecteerde, vooraanstaande minister van Buitenlandse Zaken” was. Het was dus voor Nederland „een groot verlies”.

   Kaag had Rutte in april nog de les gelezen omdat hij niet was afgetreden na de motie van afkeuring
   Als Kaag donderdag wél was gebleven, was haar positie zo goed als zeker flink verzwakt in de gesprekken over een nieuw kabinet. Zíj had Rutte in april nog de les gelezen omdat hij niet was afgetreden na de motie van afkeuring. Ze kwam niet sterk over als verantwoordelijk minister voor de evacuatie uit Kabul. En ook in de formatie ging het tot nu toe niet heel goed met de D66-leider: ze duwde op een onhandig moment de ChristenUnie van tafel, ze kwam in haar HJ Schoo-lezing met een uithaal naar Rutte die nogal hard en on-Haags overkwam, en waarover ze later deed alsof ze niets bijzonders had gezegd.

   Partijpolitiek mijnenveld
   Politici die slim te werk gaan en weten te overleven in het partijpolitieke mijnenveld, daar is in Den Haag doorgaans bewondering voor. Politici die zich principieel of kwetsbaar opstellen, gelden al snel als naïef. Zoals GroenLinks-leider Jesse Klaver twee jaar geleden, toen hij in de Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag beloofde om geen ‘scorebordpolitiek’ meer te zullen bedrijven. Daar hoorde je al snel niets meer over. Zo leek het ook te gaan met Kaags ‘nieuwe leiderschap’. Maar na donderdag ziet het er voor haar helemaal anders uit: al kon ze weinig anders, ze heeft met haar aftreden wel laten zien dat ‘ze doet wat ze zegt’, en ze lijkt ook meteen de toon te hebben gezet. Bijleveld kon vrijdag niet achterblijven.

   Bijleveld speelde een veel grotere rol in het Afghanistan-debacle. Kaag werd eind mei pas minister van Buitenlandse Zaken, erfde veel van de problemen die er toen al waren bij de evacuatie van Afghaanse tolken van haar VVD-voorganger Stef Blok. In het debat woensdag onthulde Rutte dat het Kaag was geweest die had voorgesteld om de evacuatielijst langer te maken dan het kabinet van plan was geweest. CDA en VVD waren altijd harder geweest, als je al te ruimhartig was kon dat ‘aanzuigend’ werken.

   In het debat over Afghanistan, de dag voor Kaags aftreden, leek Rutte alweer begonnen om de omgang tussen Kaag en hem weer goed te krijgen. Kaag maakte de indruk dat ze dat waardeerde. Of dat ook goed nieuws is voor de formatie – dit weekend komen de leiders van VVD, D66 en CDA bij elkaar op een landgoed in Hilversum – is lang niet zeker. De krachtsverhoudingen kunnen flink zijn veranderd als D66 het idee heeft dat ze het ook op verkiezingen aan kunnen laten komen, met een moreel herrezen Kaag als troef.

   Informateur Johan Remkes werkt aan een minderheidskabinet, waar D66 weinig in ziet. Kaag kan zich nog zelfbewuster opstellen dan ze de afgelopen weken al deed en bij anderen de indruk wekken dat ze haar dansjes op tafel al aan het oefenen is.

   Nog grotere chaos bij CDA
   En dan is er ook nog het CDA, waar de voortdurende chaos alleen nog maar groter lijkt te worden – nu Pieter Omtzigt voor zichzelf is begonnen en Ank Bijleveld ten onder is gegaan. Tot nu toe leek de onrust Hoekstra’s opstelling in de formatie nauwelijks te beïnvloeden: volgens betrokkenen kwam het vooral door hem, en veel minder door Rutte dat GroenLinks en PvdA niet samen aan de onderhandelingstafel werden toegelaten. Maar kan hij dat volhouden als nieuwe verkiezingen écht dichtbij komen? Als die voor één partij rampzalig kunnen uitpakken, is het wel het CDA – geen andere partij staat er in de peilingen zo slecht voor.

   Ook als Hoekstra zich klein maakt is de vraag: wil D66 nog wel in een kabinet met de partij die de motie van afkeuring tegen Kaag indiende, de PvdA, en een partij die de motie steunde, GroenLinks? Is er nog een rol denkbaar voor de ChristenUnie, die Kaag had kunnen redden maar het niet deed? Bij die partijen is er nu ongemak: ze wilden dat het ging om de ellende van de mensen die niet op tijd konden wegkomen uit Afghanistan. Het ging ze ook vooral om Bijleveld, veel minder om Kaag.

   Een zwaar inhoudelijk debat, een Tweede Kamer die scherp is en volhoudt, coalitiepartners die kritisch zijn over elkaar en elkaar niet krampachtig vasthouden, ministers die opstappen na falend beleid: het klinkt bijna als de nieuwe bestuurscultuur waarover het al sinds de verkiezingen gaat. Maar nu zit iedereen wel met een knoop in z’n maag.

   1. ElGuapo

    Copy/paste blablabla.
    Door haar falen wat iedereen heeft gezien en meegemaakt is je heksje flink aangetast.
    Je kunt de drol mooi verpakken maar het blijft een drol.

   2. usb3.0

    Het NRC!!! hahahaha, politieke spelletjes?

    1. Pauline Kummer

     Het is een duidelijk en goed artikel in de NRC wat door u niet begrepen wordt door een tekort aan geheugencapaciteit.

     1. ElGuapo

      Ga toch weg sok/trekpoppetje…je eigen verhaaltjes kracht bijzetten door alterego’s.

     2. september

      Het is inderdaad een goed artikel en die blijf je ook houden met een slecht geheugen.En wat voor kabinet er zal komen,dat gaat nog lang duren.

   3. sonny

    Ernst,
    Een minderheidskabinet is uiterst onwerkbaar in de huidige politieke verhoudingen en sfeer, elke ‘kaag’ wens zal getorpedeerd en weggestemd worden!
    Een verrechtsing is in de samenleving al merkbaar, dus nieuwe verkiezingen zijn inderdaad te link voor de huidige hypocriete club!

    1. Albert Egberts

     Ik ben het eens met Sonny dat een minderheidskabinet geen goed idee is. Ik ben daarom voorstander van een vijfpartijen-kabinet.

 20. Response

  Er is geen sprake van lekken maar van het bewust beschikbaar stellen van informatie aan bepaalde media. Op diezelfde media kan dan door de beschikbaarsteller van de informatie bij gelegenheid een beroep worden gedaan indien dat op dat moment politiek welgevallig is. Gewoon ordinair wheelen en dealen.

 21. 56RdK

  Nederland gaat ten onder aan:

  Misplaatste, detrastreuse en jarenlange bezuinigingen en marktwerking op en in de (gezondheids)zorg, politie, brandweer, Defensie,

  De ongebreidelde jarenlange instroom van islamistisch volk en parasieten in kader van asiel en gezinshereniging,

  Foute, naïeve deug/wokewet- en regelgeving, rechtsspraak waardoor dit land een paradijs is voor criminelen en asocialen komend uit de gehele wereld, waardoor de echte Nederlander zijn veiligheid, vrijheid en welzijn verliest,

  Nee, dan is het begrijpelijk dat het klimaat voorrang boven alles, want zo is dat in Brussel besproken en geregeld.

  Dat die windmolens een volkomen achterhaald en milieuvervuilend aspect zijn, zeker voor de natuur, ach dat wordt over tientallen jaren pas erkend, als Rutte en zijn clubje aanhang elders goed zijn onderbracht.

 22. Karel Broere

  Buiten het feit dat het klimaat nooit iets door het kleine Nederlandje opgelost kan worden, wat ze ook doen, valt me op dat er een groepje is, ik noem een paar namen, Albert Egberts
  Vlekkenoplosser
  Cootje
  Usb 3.0
  die elkaar voor rotte vis uitmaken, maar ook zeker geen oplossing aan dragen. Die zijn er ook niet, de enige oplossing is namelijk minder mensen, dan hebben we minder van alles nodig, maar geen vrouw meer als 2 kinderen, dat krijg je wereldwijd niet voor elkaar. Rutte en Kaag gaan weer met elkaar knuffelen, hebben we ook niets aan. Dus of een nieuwe pandemie, of een wereldoorlog is het enige wat de toemost ons kan bieden.

  1. usb3.0

   Het klimaat lost het zelf op, bepaalde mensen denken dat er ergens een thermostaatknop zit op aarde, het probleem is dat dit mensen kap-pi-talen kost, het is een verdienmodel.
   Minder mensen?!! dan word je wel heel warm van de d666 denk ik, nog actiever het vermoorden van weerloze, recht op leven hebbende, ongeboren baby’s, poepertjes voor mensen om zelfmoord te plegen, de zieke gedachten van voltooid leven…..

 23. Tepelkloofje

  Als de Kung Flu bangmakerij uitgewerkt begon te raken, zou men vol op het orgel gaan met klimaathysterie.
  Toegegeven op verborgen camera door CNN.

  Blijf het volk bang houden voor een onzichtbare vijand, en zolang je beweert dat je de ‘magische oplossing’ hebt, zullen ze uit je hand eten.
  Dit zien we nu overal gebeuren met de massa schapen die die injectie propaganderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.