Zorgmedewerkster met goedkeuring van rechter ontslagen wegens ‘te harde’ kritiek op vaccinatiebeleid

We zijn lekker aan het doorslaan in Nederland. De Gelderse zorginstelling De Waalboog heeft met goedkeuring van de rechter een zorgmedewerkster ontslagen vanwege haar ‘te scherpe’ kritiek op het vaccinatiebeleid.

De zorgmedewerkster in kwestie heeft op social media ‘emotioneel, veroordelend en beledigend’ kritiek geuit op het vaccinatiebeleid van de overheid en haar werkgever, waardoor ze mag worden ontslagen, zo luidt het bericht.

Zij begon eind vorig jaar berichten te versturen op LinkedIn en ontkende daar de coronapandemie. Waarschijnlijk was ze daarom ook tegen de coronamaatregelen en het vaccinatiebeleid. De vaccins noemde ze ‘experimenteel, risicovol en dodelijk’.

Nou is het vrij belachelijk om de coronapandemie te ontkennen, maar bij de rest van haar uitspraken heeft ze hier en daar wel een punt. Allereerst betreft het inderdaad vrijheid van meningsuiting, zoals ze zelf ook steeds heeft aangegeven. Ze nam zelfs (uiteindelijk) de moeite om bij haar berichten te vermelden dat haar werkgever het niet eens wat met haar uitspraken, meldt RTL Nieuws.

Eigenlijk zou het helemaal prima moeten zijn dat zij kritiek uit op het overheidsbeleid en het beleid van haar werkgever, zolang ze zich maar wel professioneel blijft gedragen en de taken uitvoert die er van haar worden gevraagd.

Want dat je de coronapandemie ontkent is weliswaar idioot (misschien deed ze dat alleen toen er net over werd bericht in het nieuws), maar op het vaccinatiebeleid en de coronamaatregelen is genoeg aan te merken. We hebben allemaal kunnen zien hoe dat van de ene mislukte maatregel door denderde naar de volgende faalmaatregel. Sterker nog, we zitten daar nog midden in! Kijk alleen al naar coronaminister Hugo de Jonge, die nú nog coronatoegangsbewijzen in wil gaan voeren voor praktisch de hele maatschappij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Uit het bericht van RTL Nieuws wordt niet duidelijk waar het volgens de werkgever precies schuurt. Dat zo’n zorgmedewerkster kritiek heeft op het vaccinatiebeleid moet namelijk gewoon kunnen, terwijl het ontkennen van de coronapandemie wel raar is, maar niet perse kwalijk en zeker geen reden zou moeten zijn om te worden ontslagen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. HD

  Als dit waar is leven we in een fijne samenleving waar de linkse minderheid de meerderheid onderdrukt.

  1. Nostradamus

   Wie zijn toch die mensen die op de grootste leugenaars blijven stemmen?
   Waarom krijgen Pinokkio en Pinokkia anders die bijnamen?!

   (rigged elections 🤔)

  2. Albert Egberts

   Als een medewerker van een zorginstelling publiekelijk het medisch beleid van die instelling belastert is dat een keiharde ontslaggrond.
   We kennen het dossier niet maar ik durf te wedden dat dat hier de ontslaggrond ook was.

   1. vlekkenoplosser

    totaal belachelijk strónt vlé®k voor een democratie !
    Haar mening doet niets af aan de kwaliteit van het werk strónt vlé®k

    De dictatuur wordt duidelijker met de dag

    corona is een hoax, 4,5 miljoen doden op 7700 miljon mensjes ofwel een mortaliteit van 0,05% !

    1. Albert Engberts

     “Want dat je de coronapandemie ontkent is weliswaar idioot” ..

     Dat epidemie-ontkenner Vlekkenman het nog steeds uithoudt op dit forum mag een klein wonder heten.

   2. Joko

    Mensen die het hoofd weten te bieden aan de deuger-massapsychose noemen dit een ‘Berufsverbot’. In dit geval is ze een dwarsligger die garant staat voor het stevig functioneren van een lopende trein. Hiervan hebben we er meer nodig en niet van die halfzachte deugers die kritiekloos onder in de touwen hangen. We worden bevolkt door een steeds groter wordende groep van slappe zakken.

  3. hans-e-pans

   Een staat in de staat!

 2. Nostradamus

  1e: Een gevaarlijk precedent. Voorbode voor een dictatuur. Mensen worden bang om ontslagen te worden en zullen nog meer gehoorzamen.

  2e: Tsja, D666 rechters…

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 3. O.k.

  Zoveel tekorten aan personeel in de zorg,dus de juiste keuze zullen we dan maar zeggen.
  Een nieuwe wereld waarin je alleen nog maar ja en amen mag zeggen.

 4. Monty

  ”Want dat je de coronapandemie ontkent is weliswaar idioot”

  Dit wordt op dit blog ook ter discussie gesteld.

  1. Nostradamus

   Er is wel een pandemie Mindy. Maar die was er voor covid ook al met de gewone jaarlijkse griep. Deze is alleen een beetje heftiger geweest. Het lijkt wel alsof moeder natuur de luizen uit haar vacht aan het schudden is.

 5. rafi

  Ik begrijp perfect waarom ze het geen pandemie noemt: de definitie ervan heeft de WHO vlak voor Corona zeer verruimd, waardoor er helemaal niet zo veel doden meer hoeven te vallen als voorheen om over een pandemie te kunnen spreken. Zij gaat uit van de enige echte inhoud van het woord ‘pandemie’. Het is net zoals met het homo’huwelijk’. Je kunt het wel zo NOEMEN, maar het blijft onzin, omdat een huwelijk per definitie is tussen 1 man en 1 vrouw die beiden meerderjarig moeten zijn.

  1. Jack Flash

   Ik hoop dat de schoften die dit beleid aangestuurd hebben zeer zwaar gestraft zullen worden.

  2. vlekkenoplosser

   4,5 miljoen doden op 7700 miljoen mensjes ofwel 0,05% mortaliteit

   corona is een hoax en zeker geen pandemie !

   pandemie 1 , Algemeen. Wereldwijd wordt het aantal doden op 75 miljoen geschat, waarvan tussen de 20 en 50 miljoen in Europa. De uitbraak van de Zwarte Dood in de 14e eeuw had een dramatisch effect op de Europese bevolking en ontwrichtte de maatschappij. Velen dachten dat de ziekte een straf van God was.

   pandemie 2 ,De Spaanse griep was een grieppandemie in de jaren 1918-1919. Deze wereldwijde epidemie eiste naar schatting 17 tot mogelijk 100 miljoen levens, een aantal dat het totale dodental van de Eerste Wereldoorlog ruimschoots overtreft. Het virus dat de Spaanse griep veroorzaakte was van het type H1N1.

   corona is geen pandemie , corona is een verkoudheidvirus met dezelfde eigenschappen en complicaties als influenza !

 6. Stanly2000

  Geen vaccinatiedwang? Hoe wil men dit anders noemen, da vaccinatiedwang!

 7. J. Punt

  Ontslagen worden om een denkbeeldig virus. Vraag de werkgever aan te tonen dat het virus bestaat. Anders is het een mondelinge berisping. Allemaal zwaar overtrokken. Zorgpersoneel kan jobhoppen wat ze willen. Hoeven niet ‘bang’ te zijn voor hun baan of werkgever. Gras is altijd groener bij de personeel zoekende zorginstelling een straat verder. Hegemonie van werkgevers is voorbij. Ze moeten op de knieën om het personeel binnen te houden, slijmen, met stroop smeren…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.