Afgesplitste FVD’er keert weer terug bij partij: “Het oude gevoel is er weer”

Het Zuid-Hollandse Statenlid Ewald Kegel keert weer terug naar zijn oude partij Forum voor Democratie. Vorig jaar stapte hij nog over naar Groep Otten, maar werd uiteindelijk omringd door JA2’ers. Nu het oude gevoel weer terug is bij FVD heeft hij zich weer aangesloten. 

Forum voor Democratie heeft zojuist aangekondigd dat Ewald Kegel de eerste van een aantal afgesplitste partijleden is die terugkomt.

Na zijn afsplitsing en overstap naar Groep Otten merkte hij dat hij al snel werd omringd door JA21’ers. Terwijl de oude sfeer in Forum, door de overstap van vele JA21’ers, weer terugkeerde. Voor Kegel was dit een reden om toch weer te gaan nadenken over een terugkeer naar zijn oude partij:

“Ik was toen omringd door mensen die uiteindelijk naar de partij JA21 zouden overstappen. Ik voelde mij in die periode steeds minder thuis binnen de provinciale fractie. De oorspronkelijke FvD-boodschap, de visie van Baudet, werd steeds meer verloochend. Sinds het vertrek van die mensen is de energie bij FvD weer terug”

Met zijn terugkeer zal de partij van Baudet weer een zetel rijker zijn in de Provinciale Staten. In een persbericht kondigt Forum alvast aan dat Kegel niet de enige is die zijn rentree zal maken bij de partij. Mogelijk kunnen we de komende tijd meer van dit soort overstappen zien, een woordvoerder van de partij hint hier naar tegenover het AD:

“Achter de schermen worden al langer gesprekken gevoerd met verschillende Statenleden en andere volksvertegenwoordigers. Allen benadrukken ze dat na de oorspronkelijke hetze die in de media werd gevoerd tegen Baudet inmiddels helder is geworden dat FVD de enige echte oppositiepartij in Nederland is; de enige die zich serieus verzet tegen de bizarre coronamaatregelen, het onbetaalbare klimaatbeleid, de massale immigratie en de EU.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De rust lijkt teruggekeerd te zijn bij Forum voor Democratie na de roerige periode met de JA21-afsplitsers. Met de naderende gemeenteraadsverkiezingen in het achterhoofd is dat goed nieuws voor Forum. Om de strijd aan te gaan met het partijkartel op lokaal niveau kunnen ze de kritische volksvertegenwoordigers goed gebruiken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Nanninga en Eerdmans , twee slangen die dachten gecamoufleerd een hindernis voor Baudet te kunnen opzetten.

  Wie een kuil graaft voor een ander …………………………..

  1. hans-e-pans

   Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zullen we maar zeggen.

 2. leukeditter

  kijk goed nieuws plus elke week weer een zetel dr bij…

  1. Mikse

   Dat FvD hiermee weer in zee gaat. Ik ben benieuwd wanneer hij wat mag zeggen en wanneer.

 3. Joko

  Een Judasstreek. Ergens anders gaan shoppen en als dat niet gaat zoals gewenst is op hangetje pootjes terug. Karakterloos en uiterst zwak. Mensen als Kegel weten niet wat ze willen. Deze mensen horen absoluut niet in de politiek thuis.

  1. Joko

   Overigens…Otten. Een tijd niets van gehoord.

   1. vlekkenoplosser

    Uitgerangeerd. Met zo een vriend heb je geen vijanden nodig

 4. Sjofar

  Golddigger. De naam van het statenlid zegt al veel.

 5. zeester

  de enige die zich serieus verzet tegen de coronamaatregelen, het klimaatbeleid, de massale immigratie en de EU…….ENNN Het sadistische kindermisbruik door hoog geplaatste ambtenaren in oa justitie

 6. janrama

  Baudet, politiekleider die het lukt om met gestoorde uitspraken van 26 virtuele naar 5 zetels terug te vallen.
  Dat zegt genoeg.

  DDS heeft zich wegens financieel belang via M@ke verbonden met dit figuur.

  1. vlekkenoplosser

   jandrama maakt weer een unheimliche koppeling en trekt daaruit een conclusie gebaseerd op aannames. Triest volk loopt er op deze aardbodem.

   1. janrama

    Niks geen aannames.

    USB mode:
    Vlekkenoplosser steunt net als Baudet, W Engel en Lange Frans enz.

    1. vlekkenoplosser

     wederom aannames , niemand die op jouw subjectieve onderbuik gewauwel zit te wachten jandrama ! Probeer je eens te beperken tot feiten. Gewoon een objectief herleidbaar commentaar. Kom op , moet lukken. ? Hoewel …..

   2. Mr.blauw.sky

    Als je nu nog niet door hebt door welke bron DDS financieel (mede)gevoed wordt, moet je wel een enorm stel unheimlich aangelegde hersenen bezitten.

 7. Klaus Schwab

  Helaas barst het op deze site van Baudet fans met oogkleppen op. Hopelijk gaan jullie het licht nog een keer zien. Voor vlekkenoplosser zal dat waarschijnlijk te laat zijn. Die kunnen ze beter opnemen in een inrichting voor psychiatrische patienten.

  1. Mr.blauw.sky

   Die?
   Die houdt zich uitsluitend bezig met de “objectieve feiten”.
   (Met dien verstande dat het gaat om de feiten die naadloos in zijn subjectieve referentiekader passen, alleen dat zegt hij er nooit bij.)

  2. vlekkenoplosser

   wederom aannames , overigens klaus schwab kan zich beter klaas vaak gaan noemen.

   stem sociaal , stem PVV en dat is dus geen baudet , welterusten

  3. Word lid

   De Baudetters en de Wilders volgers zien het juist..

 8. tata

  Nou vooruit dan maar. Iedereen verdient een 2e kans, maar sterk vind ik dit optreden niet.

  1. Sjofar

   U mag niet vergeten dat Baudet eerder zèlf de brui er aan gaf. Maar daar zit zijn aanhang niet mee, soepel meebewegen. Daarover geen commentaar te horen…

 9. Janna47

  Wat mij steeds opvalt is, dat JA21 geen stijging vertoont eerder daling, terwijl FvD weer in de lift zit! Prima ontwikkeling!

 10. dumbfarmer

  Een andere uitleg is ook mogelijk: die lui die nu dus die zetels geroofd hebben voelen aan hun water dat ze in no way met een volgende verkiezing op diezelfde zetel terug komen. Aangezien ze elders niet hoeven aan te kloppen nemen ze de stap om dan toch maar effe bij FvD onderdak te vinden.
  Zal mij benieuwen of ze dan na de verkiezingen en het bemachtigen van hun oude zetel nog steeds zo loyaal zijn..

 11. Florissa

  Neem Gideon ,niemand in de tweede kamer kan hem schaakmat zetten ,omdat hij zeer beslagen voor de dag komt,en bij het deel wat het probeerd om tegengas te geven moeten met hangende poten afdruipen ,ook de autoritaire Dekker, die vond dat rechters niet bevooroordeeld zijn ,nou ze zijn zo rot als de pest.
  Met mensen zoals v Meijeren wordt ook FVD ijzersterk,daar kunnen de 800 raadgevers van de VVD en D66 niks aan veranderen ,ook de media wordt allang niet meer serieus genomen ,de mensen worden momenteel op zulk hoge kosten gejaagd dat zelfs de oelewappers wakker worden .

  1. Albert Egberts

   probeert

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.