“Bizar!” Simone Kerseboom (FVD) ontmaskert QR-maatschappij: ‘Het is een sociaalkredietsysteem’

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Simone Kerseboom maakt zich ernstig zorgen over de mogelijke implementatie van een sociaalkredietsysteem. Dat hebben ze in China, en de impact ervan is ongekend. Daarom wilde graag weten van het kabinet of zij ook plannen hebben om dat verfoeilijke, dictatoriale systeem naar Nederland te halen. Ongelooflijk genoeg ontkent het kabinet dat in de antwoorden… terwijl de ministers per ongeluk toegeven dat het QR-systeem feitelijk juist daar op neerkomt. Cognitieve dissonantie, much?

Simone Kerseboom van FVD wilde graag duidelijk hebben dat het kabinet niet van zins is om een sociaalkredietsysteem in te voeren in Nederland. Dat systeem hebben ze in China. Het houdt in dat mensen continu in de gaten gehouden worden. De hele dag door worden hun bewegingen gemonitord… en ze krijgen daar dan een sociaalkredietscore uit. Als je kredietscore te laag is word je vervolgens beperkt in je doen en laten. Zo zijn er miljoenen Chinezen die letterlijk niet mogen reizen. Niet omdat ze misdaden hebben gepleegd, maar omdat hun dictatoriale leiders hen niet volgzaam genoeg vinden.

Dit is 1984 van George Orwell op steroïden. En het is ook de werkelijkheid in China. Ongelooflijk, natuurlijk.

Dan is de vraag natuurlijk: komt dit systeem ook naar Nederland? Want je begint je onderhand toch ernstig zorgen te maken met dat zogenaamde “groene paspoort” of “QR-code” die gerelateerd is aan je vaccinatiestatus (en teststatus).

De QR-maatschappij is een sociaalkredietsysteem

Daarom heeft Simone Kerseboom van Forum voor Democratie hier Kamervragen over gesteld.  Het kabinet antwoordt dat het “niet aan een sociaalkredietsysteem naar Chinees model” toewerkt omdat dit “zich moeilijk [verhoudt] tot onze rechten.” Maar dan wordt het bizar. Want vervolgens legt het kabinet uit wat het sociaalkredietsysteem van China eigenlijk is.

Nou moet je even goed kijken naar die beschrijving. Ik citeer: “Waarin individuele keuzes door technologie worden gemonitord en directe invloed hebben op het recht tot deelname aan aspecten van het sociaal-maatschappelijk leven.

Say what? Natuurlijk is dit precies wat de QR-maatschappij doet. De individuele keuze om je al dan niet te laten vaccineren (of testen, voorlopig nog) wordt gemonitord door technologie en heeft inderdaad direct invloed op het recht tot deelname aan het sociaal-economisch leven. Laat je je niet vaccineren of testen, dan mag je niet naar het café, het restaurant, of de bioscoop. Om maar iets te noemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kortom, als we kijken naar de letterlijke definitie van het sociaalkredietsysteem, zoals gedefinieerd door het kabinet zelf, dan hébben we het al: de QR-maatschappij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. por favor no borres

  Simone Kerseboom gaat namelijk schrijven over wat haar opvalt in Den Haag, wat er daar nu speelt, wat er in háár omgaat, en ga zo maar verder.

  Michael Van Der Galien schrijft over wat Simone Kerseboom opvalt in Den Haag, wat er daar nu speelt, wat er in háár omgaat, en ga zo maar verder.

  Vlerkenverlosser schrijft wat Michael Van Der Galien vindt van wat Simone Kerseboom opvalt in Den Haag, wat er daar nu speelt, wat er in háár omgaat, en ga zo maar verder.

  1. Harry Haller2

   🙂 🙂

  2. ElGuapo

   En de frikandeldeepthroater gaat schrijven over de mensen die een artikel schrijven op dds om de redactie en anderen af te zeiken omdat hij dit allemaal beter kan en zich enorm stoort aan de artikelen. Toch blijft hij hier z’n mayo spuwen ipv gewoon op te rotten.

 2. Albert Egberts

  Volgende week gaat Simone aan het kabinet vragen of ze van plan zijn om concentratiekampen te bouwen voor ongevaccineerden.

  🤪

  1. Docm

   Er wordt ook niet gemonitord of je gevaccineerd bent, er wordt gemonitord of je een persoonlijke QR code bij je hebt. Als je je mobieltje met QR code thuis laat liggen dan kom je er ook niet in. En als je wel gevaccineerd bent maar nog geen QR code hebt aangevraagd dan ook niet. Dus geen QR code kunnen tonen bewijst niet dat je niet gevaccineerd bent, maar ook niet dat je dat wel bent.

   1. rafi

    In ieder geval worden ongevaccineerden via het QR-systeem uitgesloten.

    1. Docm

     Dat weer wel.

    2. Fouwels

     En we worden geregeerd door het ongekozen OMT

     1. Albert Egberts

      Nee, we worden geregeerd door de regering die zich laat adviseren door het OMT.

      Sommige mensen moet je werkelijk álles uitleggen.

     2. vlekkenoplosser

      neee strónt vlé®k , luister naar pinokkio rutte en hugo goebbels

      De regering volgt de aanwijzingen van het omt
      Weer lieg je strónt vlé®k

     3. Mikse

      @Albert,..De pseudo wetenschappers zijn talrijk. De cøntrøleurs van zowat iedere post.

    3. Antihedo

     Nee hoor, je kunt je ook laten testen.

     1. Harry Haller2

      Een test is 24 uur geldig. Iedere dag testen dus, wat ca 1,5 uur kost?

     2. Antihedo

      Ik geef toe dat het slimmer is om je te laten vaccineren maar in principe kunnen ongevaccineerden overal aan meedoen.

     3. usb3.0

      “je kunt je ook laten testen.”

      Nee dat gaat in tegen het zelfbeschikkingsrecht over eigen lichaam dus het testen gaat tegen de rechten van mensen in en is een schoffering tevens discriminerend.. erger nog, het moeten “bewijzen” dat men gezond is gaat mijlen te ver…

     4. vlekkenoplosser

      me laten testen om aan te tonen dat ik “gezond “ben.

      hoe durven de randdebielen hier nu nog te zeggen dat er geen medische apartheid is ingevoerd !

     5. vlekkenoplosser

      me laten testen om aan te tonen dat ik “gezond “ben.

      hoe durven de randdebielen hier nu nog te zeggen dat er geen medische apartheid is ingevoerd !

     6. Albert Egberts

      “me laten testen om aan te tonen dat ik “gezond “ben.”

      Als je staande wordt gehouden bij een alcoholcontrõle moet je blazen om aan te tonen dat je niet teveel hebt gedronken. Als daaruit blijkt dat dit het geval is word je gedwongen tot een bloedafname.

      Nog nooit een wappie daar bezwaar tegen horen maken.

     7. usb3.0

      Ik drink niet domoor..

     8. usb3.0

      tamil probeert angstvallig alles te vergelijken met een wetenschappelijke onbetrouwbare test, tamil vindt ook dat iedereen ongeacht in wat voor situatie zich zou moeten verantwoorden middels een blaastest, tamil snapt alleen niet, dom dat tamil is, dat dit slechts mag bij geringe twijfel of iemand heeft gedronken…

     9. vlekkenoplosser

      quote
      Albert Egberts 7 minuten geleden
      “me laten testen om aan te tonen dat ik “gezond “ben.”

      Als je staande wordt gehouden bij een alcoholcontrõle moet je blazen om aan te tonen dat je niet teveel hebt gedronken. Als daaruit blijkt dat dit het geval is word je gedwongen tot een bloedafname.

      Nog nooit een wappie daar bezwaar tegen horen maken.
      end

      domme decadente leugenaar
      QUOTE Als daaruit blijkt dat dit het geval is word je gedwongen tot een bloedafname. END Hoe kom je toch aan die onzin strónt vlé®k ?

      je grossiert in leugens en fake nieuws strónt vlé®k

     10. Albert Egberts

      ht.ps://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/handhaving/alcohol/alcoholcontr0le

     11. usb3.0

      Nee tamil, als er geen aanleiding is mag de politie geen alcoholcöntröle uitvoeren zeker geen bloedafname, en tamil probeert angstvallig te rechtvaardigen wat niet te rechtvaardigen is…

     12. Albert Egberts

      “als er geen aanleiding is mag de politie geen alcoholcöntröle uitvoeren zeker geen bloedafname”

      Die aanleiding kan pas na de blaastest of bloedproef worden vastgesteld. Elke agent kan daartoe besluiten als hij daartoe aanleiding ziet.

     13. vlekkenoplosser

      wat staat er over een bloedafname strónt vlé®k !!

      wat staat er over ademanalyse strónt vlé®k

      je bent een domme decadente leugenaar strónt vlé®k

     14. vlekkenoplosser

      quote

      Albert Egberts 4 minuten geleden
      “als er geen aanleiding is mag de politie geen alcoholcöntröle uitvoeren zeker geen bloedafname”

      Die aanleiding kan pas na de blaastest of bloedproef worden vastgesteld. Elke agent kan daartoe besluiten als hij daartoe aanleiding ziet.
      end

      hoe haal je deze onzin nu in je kop strónt vlé®k

      hoe krijg je die leugens geformuleerd strónt vlé®k

      Tegenwoordig werken we met ademanalyse strónt vlé®k.
      Als ik je bek dicht getimmerd heb en we moeten vast stellen of jij gezopen hebt word een bloedproef afgenomen strónt vlé®k

      normale mensen worden uitsluitend bedient met een ademanalyse strónt vlé®k

      je bent een domme decadente pathologische leugenaar strónt vlé®k

      Ongelofelijk die stomme doorzichtige leugens van je hufter

     15. usb3.0

      Nee hoor tamil, men, de politie mag niet zomaar iets doen zonder dat er aanleiding toe is, de politie mag geen bloedproef afnemen.
      Als men niet te hard rijd mag de politie je niet staande houden voor te hard rijden domoor

      De QR code, oftewel de onethische vraag naar je medisch geheime gegevens, is een vinkje die middels een id, dus niet anoniem, wordt gecheckt, het sluit mensen buiten, als de smartphone leeg is en iemand is gevaccineerd dan komt de gevaccineerde niet binnen.
      Het gaat dus veel verder dan jou onnozele vergelijking….

     16. Albert Egberts

      De bijdragen van Vlekkenoplosser druipen van de strónt en om dit ziektebeeld niet te versterken ga ik daarom niet op in.

     17. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k ging er uiteraard continu wel op in. Nu onomstotelijk vast staat dat de strónt vlé®k een leugenaar en fantast is staakt het verweer

      de strónt vlé®k is een hufter die liegt en bedriegt

      blijf jij maar geloven dat er bloedproeven worden uitgevoerd strónt vlé®k

      game – set – match

      strónt vlé®k verliest wederom een discussie

     18. usb3.0

      tamil ontwijkt natuurlijk de volledige de echte inhoudt

     19. Albert Egberts

      inhoud

     20. vlekkenoplosser

      inhoudtd heb je niet strónt vlé®k

     21. usb3.0

      Hup en tamil gaat van de inhoudt naar de vorm, wat een onnozel leeg leventje heeft tamil

     22. Fouwels

      Etterpuisten hebben maar één inhoud: pus

     23. Albert Egberts

      En Elvin loopt maar warm voor één onderwerp: etter en pus.

     24. usb3.0

      Klopt Fouwels, tamil is een etterende stinkpuist, deze ranzige kindervriend wordt volledig uitgekotst.

   2. Fouwels

    Mensen die zelf nadenken en vraagtekens zetten bij het overheidsnarratief zijn al een tijdje in staat dit te doorzien. Van de geschiedenis hebben we geleerd dat we niets hebben geleerd van de geschiedenis.

   3. Heinzs

    Een praktische oplossing is de code op de rug van je hand laten tatoeëren. Of voorhoofd.

    1. Fouwels

     Aldus de nietszegger. Maar deze keer ben je warm en vlakbij. Het is de natte droom van Rutte en zijn meester Klaus Schwab.

   4. vlekkenoplosser

    dom gewauwel malle pietje. blabla bladieblabla

  2. rafi

   Dat zou inderdaad een goede vraag zijn. Al getuigt volgende week al van paranoia bij de reaguurder.

  3. Fouwels

   Tot zover de lekkende Egberts ettepuist.

  4. rasecht wappie

   Wat toevallig dat je hierover begint, want in China dit al een feit.

  5. leukeditter

   en de galg voor de gevaccineerden

  6. vlekkenoplosser

   heeft de strónt vlé®k iets inhoudelijks te melden ?

   5.000 b.o.a’s in opleiding om de “tijdelijke ” QR – code maatschappij te handhaven.

   We hadden beter 5.000 verpleegkundigen kunnen opleiden strónt vlé®k dan hadden we geen QR- maatschappij hufter.

   De QR-code is niet tijdelijk , weltrusten dom volk !

 3. Fouwels

  Van wie is die check-app eigenlijk?

  1. allid

   Aan Fouwels

   Een interessante vraag die mij deed speuren/.

   Dit is een goed begin voor een antwoord.

   h**ps://github.com/minvws/nl-covid19-coronacheck-app-android

   Dit is een FOSS versie.
   h**ps://github.com/obfusk/nl-covid19-coronacheck-app-android

  2. Fouwels

   @Allid: Code owners: @minvws/android-or-ios-or-backend

   De overheid (Hugo de Jonge) dus.

  3. Fouwels

   Extra vraag: Wil je een app van de overheid op je telefoon? En wat als de (verplichte) update komt? Wat stoppen ze daar dan in?

   #allesvooreenvinkje

   1. allid

    Geschreven onder de European Union Public Licence (EUPL).
    Eerste keer dat deze licentie mij opvalt.

    Helaas nu geen tijd voor het uitpluizen van dit alles.
    Veel text om door te nemen.
    Ik woon niet eens in Nederland.
    Misschien kom ik er op terug.

    Aan Fouwels,
    “Extra vraag: Wil je een app van de overheid op je telefoon? En wat als de (verplichte) update komt? Wat stoppen ze daar dan in?”

    Drie vragen. :-/

    Tja, indien dit een persoonlijke vraag is luid het antwoord Neen.
    Die andere twee zijn eigenlijk overbodig.

 4. Crassus

  Eene geleerde verhandeling van Simone, ik word er niet bang van. Je moet ergens mee beginnen.
  Zo beleg ik in groene energie fondsen. Trendinvest, het behoorlijke rendement compenseert de stijging van de energieprijzen in de toekomst.

 5. Albert Egberts

  “Natuurlijk is dit precies wat de QR-maatschappij doet. De individuele keuze om je al dan niet te laten vaccineren (of testen, voorlopig nog) wordt gemonitord door technologie en heeft inderdaad direct invloed op het recht tot deelname aan het sociaal-economisch leven”

  Van monitoring door de Overheid is bij de QR-code geen sprake, net zo min dat het geval is bij paspoorten, rijbewijzen of kentekenbewijzen.

  Dit is bizarre demagogie.

  1. vlekkenoplosser

   domme strónt vlé®k probeert een rijbewijs of kentekenbewijs te vergelijken met een QR-code

   domme strónt vlé®k is een domme hufter

   mijn rijbewijs of geen rijbewijs is geen beperking in het maatschappelijk domme tról
   strónt vlé®k is volledig krankzinnig getuige zijn gewauwel

   1. Antihedo

    Dan schaffen we de QR-code weer af. De 1,5 meter moet dan weer ingevoerd worden en dit zal gevolgen hebben voor de economie, die van de horeca in het bijzonder. De staat zal er dan weer voor moeten opdraaien en daarmee de belastingbetaler. Dank u wel!

    1. Albert Egberts

     En dan te bedenken dat de mensen die te hoop lopen tegen de QR-code vooral ongevaccineerden betreft, het volk dat de QR-code noodzakelijk maakt.

     1. usb3.0

      “Van monitoring door de Overheid is bij de QR-code geen sprake”

      Jawel hoor tamil, immers is de QR gelinkt aan je id en die dien je ter legitimatie te laten zien…
      Overigens zijn er massaal gevaccineerden die inmiddels sympathiseren tegen de QR idioterie, in Amsterdam liepen er heel veel namelijk tamil.

      “Dan schaffen we de QR-code weer af. De 1,5 meter moet dan weer ingevoerd worden”

      Het jullie enkel nog om de regeltjes waarbij hele groeperingen worden buitengesloten, oftewel de horeca dan wel gewone gezonde mensen, is je smartphone leeg maar ben je gevaccineerd mag je er niet in, jullie zijn echt te dom om te snappen dat gaat om cöntröle, er is GEEN pandemie gaande domoren, besmettingen op basis van een p©r zijn onbetrouwbaar…

    2. vlekkenoplosser

     wat een dom gelúl , Zie graag een onderzoek dat bevestigd dat de corona idioterie iets gebracht hebben !

     We weten inmiddels
     * muilkorven werken niet (h**ps://www.youtube.com/watch?v=_ZKsbi9UaJc)
     * avondklok heeft niets gebracht (h**ps://nos.nl/artikel/2378742-avondklok-na-drie-maanden-afgeschaft-effect-laat-zich-niet-meten)
     * 1,5 meter staat vol ter discussie
     * besmette gevaccineerde kunnen anderen besmetten

     Je vraagt je overigens af hoe imbecielen paniek blijven zaaien met slechts 130 man op de I.C . Corana is een smerig politiek spel wat de politiek in stand probeert te houden ondanks de hoge vaccinatiegraad. ( wat men zelf beweerd)

     Overigens kan je de legitieme vraag stellen waarom we doorgaan met vaccineren en alle verschrikkelijke bijwerkingen accepteren terwijl er al diverse werkzame medicijnen zijn die zieke mensen beter maken.

     gelet op de cijfers van de actualiteit kun je hier de legitieme vraag stellen waarom op het dieptepunt van de besmettingen men een discrimineerde QR-code invoert die mensen ernstig beperkt in hun vrij bewegn en in hun vrije bedrijfsvoering.

     je domme inhoudloze geúl is tenen krommend mafklapper

     dank u wel

    3. Xyz1234

     Je kunt prima alle maatregelen afschaffen. Maar u bent geïndoctrineerd met het idee dat het óf de 1,5 meter regel moet zijn óf de qr code. Ik heb oprecht medelijden met geestelijk beperkte mensen zoals u.

     1. usb3.0

      @Xyz1234 je slaat de spijker op z’n kop..precies wat ik bedoel..

 6. Xyz1234

  Ja, zo gaat dat op elk mediaplatform. En ook u doet een duit in het zakje met uw inhoudsloze reactie. Dus wat is uw punt eigenlijk?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.