TCE 20210429 Tweede Kamer152

Woede om imperialistische uitspraken over Caribisch Nederland door Kajsa Ollongren: 'Wat een dedain!'

Politiekokt 20 2021, 11:00
We wisten het al langer, maar het is toch heel mooi dat zo'n dame als Kajsa Ollongren het weer eens bevestigd: diep van binnen zijn progressieve globalisten de nieuwe imperialisten. Case in point? De minister vertelt bewoners van Caribisch Nederland dat ze... voortaan maar even minder moeten douchen. Oh ja, en ze moeten hun airco ook minder laag zetten. De reacties op het Internet liegen er niet om. 'Wat een dedain,' schrijven mensen terecht. Inderdaad. Wat een arrogantie. Wat een imperialisme.
Je zou maar Caribisch zijn en denken dat jij en je bevolking niet langer gebukt gaan onder kolonialisme. Je hebt het prima voor elkaar op zich. Het zijn allemaal geweldig mooie eilanden. Het leven is op zich wel prima. Je bent vrij. Natuurlijk hoef je je niet te veel aan te trekken van Den Haag, maar je bent wel min of meer gelijkwaardig aan de rest van het koninkrijk.
Nou ja, dat is niet helemaal waar. Want met enige regelmaat zijn er zogenaamd 'progressieve' politici die je tóch steevast op je plek zetten als je niet precies doet wat zij willen. En door dat te doen, bewijzen dat het kolonialisme nog lang niet achter ons ligt én dat 'progressieve globalisten' de nieuwe imperialisten zijn.

Kajsa Ollongren: minder lang douchen!

D66-minister Kajsa Ollongren vindt "het klimaat" belangrijker dan wat ook. Alles moet daarvoor wijken. Individuele vrijheid én onafhankelijkheid inclusief.
Degenen die het nu moeten ontgelden zijn bewoners van Caribisch Nederland. Want mevrouw de nepdemocraat heeft een voorstel in elkaar gefrommeld dat er op gericht is mensen aldaar "minder lang" te laten douchen én hun airco minder hard aan te zetten. Want CO2/water/stikstof/natuur/klimaat!
"Uit het onderzoek kwamen drie besparingsmogelijkheden naar voren die voor ieder eiland relevant bleken en slechts een lage of geen financiële investering vereisen: zuinig aircogebruik, besparen met ledverlichting en het besparen van water en energie tijdens het douchen," aldus mevrouw in een brief aan de Tweede Kamer.
Woede
Het zal niemand verbazen dat er woedend gereageerd is op de bemoeienissen van Ollongren. "Ik zou wel eens willen weten hoe vaak mw. Ollogren doucht als het dagelijks 30+ graden is en hoe ze slaapt bij een temperatuur van 28 graden snachts," aldus een bewoner van Bonaire. "Ze hoeft ze in ieder geval geen zorgen te maken over een sociaal minimum waar ze amper/niet van rond komt."
En zo zijn er veel meer vergelijkbare reacties. Ook op Twitter:
https://twitter.com/TriPhotographic/status/1450448100863139848
"Wat een dedain, wat een onnozelheid" schrijft een ander terecht:
https://twitter.com/Yamapama/status/1450436809444446212
https://twitter.com/Cat_Gaming_/status/1450436656029446148
Zo is het maar net. Ollongren denkt werkelijk dat ze Caribisch Nederland de wet kan voorschrijven. Dit is het oude kolonialisme. Het imperialisme is duidelijk terug van weggeweest. Ziekmakend.
Je zou maar op Bonaire zitten... Het is bijna voldoende om je een vrijheidsstrijd te laten beginnen.
https://twitter.com/mohan28879470/status/1450734269475823617
https://twitter.com/vosje62/status/1450731749500129281
Ook Caroline van der Plas (BBB) reageert op het imperialisme van de D66-gek.
https://twitter.com/lientje1967/status/1450537571327496194
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten