Ollongren (D66) brengt klimaatgospel naar Caribisch Nederland: ‘Korter douchen en minder airco gebruiken!’

Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) stelt in een brief aan de Tweede Kamer dat er in Caribisch Nederland ‘nog veel winst te behalen is met het vergroten van draagvlak, kennis en ervaring omtrent energiebesparing in de woning onder de bevolking’. Men dient volgens Ollongren korter te douchen en minder de airco te gebruiken, want energiebesparing.

Uit de spreadsheets van een onderzoek van Milieu Centraal kwam naar voren dat men in Caribisch Nederland minder zuinig met energie omgaat dan in de rest van Nederland. Niet zo gek, want het is daar standaard iets van 29 graden, ook ’s nachts. Maar om het klimaat te redden kan men ook daar het beste beentje voor zetten, meent Ollongren.

En om haar klimaatgospel kracht bij te zetten heeft de D66-bewindsvrouw ervoor gezorgd dat Caribische Nederlanders flyers in de bus krijgen met tips voor lager energieverbruik, meldt De Telegraaf. ‘Korter douchen, minder airco, zuinig wassen en drogen, koop een energiezuinige koelkast of vriezer’, aldus de flyer-tips van Ollongren. Want u weet: als Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustasius en Saba niet hun best doen, dan gaan we straks allemaal dood. En als zij hun beste beentje voor zetten, dan zullen China en India vast snel kappen met de bouw van nog meer kolencentrales! Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

De Dagelijkse Standaard

Het is toch werkelijk ongelofelijk dat een demissionair minister van D66 zich bezighoudt met zulk ‘klein grut’? Straks komt ze aanzetten met ideeën als het vaker dragen van een warme trui in de winter voor Europese Nederlanders. Dan hoeft ze het tenminste niet te hebben over de stijgende energieprijzen (als gevolg van klimaatbeleid) en kan ze lekker blijven lullen over het redden van milieu en klimaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar goed, het kan niet helemaal als een verrassing komen dat ze over dit soort onzin begint. Al die lui van D66 en GroenLinks praten liever over allerlei onzinnige maatregelen die totaal geen zoden aan de dijk zetten, terwijl het probleem volgens hen apocalyptische proporties aanneemt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Nostradamus

  Het enige wat help is een sterke daling van het aantal wereldbewoners. Maar om te beginnen om te stoppen met het binnenhalen van warmelandiërs die de woningen innemen van eigenlandiërs waardoor er een woningtekort is en weer heul veel energie vretende woningen bijgebouwd moeten worden.
  D666 zijn prutsende struisvogels.

  1. hans-e-pans

   Dat demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) het op papier krijgt. Totaal van de kop los!

 2. leukeditter

  plek genoeg voor wereldbewoners, daar gaat het niet om

 3. albertliegt

  domme trut met haar onzin en fake nieuws

  Ongehinderd door enige kennis kakelt het onwetende orakel verder

  1. Sjokse

   Waar haalt u de mosterd?

 4. dumbfarmer

  Dus… het eerstvolgende “werkbezoek” mag de airco uit en krijgt ze per dag 1 muntje waarmee de (koude.. want het is toch al warm zat?) douche het 5 minuten doet, en de wasserette doet maar 1 keer per week (met biologische zeep..) de was…

  Het volgende dat je ergens ziet is een bericht dat de minister het een kut hotel vond, want het was veel te warm, douchen kon niet om af te koelen en de bezwete kleren werden niet elke dag vers gewassen op het bed gelegd.

  1. dumbfarmer

   oh en niet te vergeten.. met een handdoek kun je ook 2 of zelfs 3 dagen doen! Scheelt was.. dus die worden ook niet elke dag gewisseld

 5. Mikse

  Een volk dat 40 jaar door de woestijn zwierf had ook geen airco, droogtrommel voor de was. Je leert omgaan met beperkingen. Dat uit zich. Sjalom!

  1. Borreby Duytsch

   Klopt, Mikse.
   Echter, een volk wat 40 jaar(40!!!) Jaar de door de woestijn zwerft zijn uitermate slechte navigators.
   Dit volk zou in de woestijn moeten blijven, voor het zelfde geld zwerven ze straks 400 jaar door Noord-Europa!

  2. Tommy76

   @mikse

   Ja maar de mensheid wordt steeds zwakker. Er treden steeds meer kopieerfoutjes op.

   Ze hebben wel het geluk daar dat ze niet doodvriezen in de winter omdat het gas op is.

 6. Ben van Zwol

  Aldus de ontslagen leugenaar en WEF-slaaf.

 7. mboret@hotmail.com

  Ik heb gewerkt in het onderwijs op 1 van de Antilliaanse eilanden. Als de school om 07.00 uur begint, mag je echt voor 6 uur opstaan. Geen elektrische boiler, dus je douche water is ongeveer 20 graden. Wil mevrouw Ollongren bij haar volgende bezoek ’s morgens om 6 uur met water van 20 graden douchen?
  Wij vonden dat niet aangenaam!
  Je was wel meteen wakker!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.