Filmpje! Thierry Baudet ontmaskert de échte reden voor stijgende energieprijzen: ‘De klimaatwet!’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet weet wel waarom de energieprijzen de spuigaten uitlopen: de klimaatwet. Maar toch stemt zijn partij voor een onderzoek naar “de oorzaken” van deze razendsnel oplopende kosten. De reden legde hij uit in de Tweede Kamer: misschien dat het een paar leden dan toch wakker schudt.

In de Tweede Kamer liet FVD-voorman Thierry Baudet weten dat zijn partij voor een motie zal stemmen waarin opgeroepen wordt om de oorzaken van de stijgende energieprijzen “te onderzoeken.” “Wij gaan voor de motie stemmen,” zei Baudet, “maar dat is niet omdat wij niet al weten wat daar uitkomt. Maar omdat wij natuurlijk continu zoeken naar manieren om jullie uit jullie hypnose, uit jullie slaapstand, wakker te krijgen.”

“Het partijkartel heeft de krankzinnige klimaatwet ingediend en hier laten aannemen. Al dat klimaatbeleid is de reden dat de energieprijzen stijgen. Het volstrekt onverantwoordelijk sluiten van de gaskraan in Groningen is de reden dat de gasprijs nu zo stijgt,” ging hij verder.

“Dus ik hoop dat dat onderzoek waar wij dus voor gaan stemmen terwijl we al weten wat daar uitkomt, dat dat misschien een soort van wake up is voor jullie; dat jullie denken ‘oh, oh, dat is een gevolg van ons eigen beleid. Wow! Dan gaan we dat veranderen!’ Dat zou fantastisch zijn.”

Fat chance

Natuurlijk weet Baudet best dat dit van zijn lang zal die leven niet gaat gebeuren. Zo’n onderzoek kan er komen, daarmee wordt dan wat gedraaid en gespind… maar uiteindelijk is het partijkartel ervan “overtuigd” (of zeggen ze dat te zijn) dat er “iets moet gebeuren” vanwege “het klimaat.”

Beter gezegd, ze zien dat “klimaat” als een geweldige mogelijkheid om de plannen door te voeren die ze al jaren koesteren. “Klimaat” is een leuk nieuw excuus voor neocommunisme. That’s all there is to it, zoals ze in Amerika zouden zeggen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Natuurlijk weet Baudet dat ook. Maar daar gaat het hem niet om. Want eigenlijk bewijst dit juist dat het ’t partijkartel a) niets uitmaakt en b) dat ze desnoods over lijken gaan om hun radicale visie aan ons op te leggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. leukeditter

  PATSSSSSSS de spijker op den kop…weer raak baudetje

 2. por favor no borres

  Vanwege de Nederlandse klimaatwet sluiten in de UK fabrieken.
  Wat een briljante conclusie.
  Nederland kan trots zijn op zo een zienert en zijn (betaalde) volgelingen.

  1. leukeditter

   in elk geval 5000000% slimmer dan jou

 3. Albert Egberts

  “Het volstrekt onverantwoordelijk sluiten van de gaskraan in Groningen is de reden dat de gasprijs nu zo stijgt,”

  Deze beslissing heeft niets met het klimaatbeleid te maken.

  1. Hendrik_Groen

   De problemen die de Groningers hebben met hun huizen die het direct gevolg zijn van de aardgaswinning zal Baudet een zorg zijn.

   1. leukeditter

    hendrikje hendrikje…meer islamietjes…huizentekort… boodschappen niet te betalen… al je centjes naar het verzonnen klimaatsprookje enzzzzzzzzzz .. maar het zal de rest van het kabinet een zorg zijn

  2. Xyz1234

   Volgens mij ook niet. Dus daarover zijn we het eens. Maar een effect op de gasprijs zal het ongetwijfeld hebben. Denkt u ook niet?

   1. leukeditter

    maakt ook geen moer meer uit , kan er ook wel bij

  3. albertliegt

   idioten blijven beweren ” Deze beslissing heeft niets met het klimaatbeleid te maken. ”

   Mensen die kunnen nadenken begrijpen wie de schaarste georganiseerd heeft en waarom.

   Zelfde reden als mensen uitsluiten met een QR-code. Bij de 1 is het dwingen mee te gaan in de energietransitie en bij de ander om vaccinatie af te dwingen. De maffia is nog niet zo behendig in chantage als de overheid.

  4. Word lid

   albert komt wat dom uit de hoek, het heeft er alles mee te maken…
   En niet te vergeten dat dit bewust gebeurt…

  5. Antihedo

   Nee, Thierry snapt er echt geen bal van. Van economie begrijpt hij ook niet veel. Bij marktwerking moet je zorgen dat er concurrentie ontstaat zodat er geen sprake is van een monopolie. Bij een monopolie kan de aanbieder elke prijs vragen. Door alternatieve vormen van energie in de markt te brengen kunnen de prijzen van de energie door fossiele brandstoffen gedrukt worden. Thierry is er bij zijn redeneringen vanuit gegaan dat de energieprijzen niet zouden stijgen als we niet investeren in alternatieve vormen van energie opwekken. Dat is wel heel erg naïef.

 4. zeester

  FVD zal ze niet wakker geschud krijgen ze zijn al wakker maar kiezen voor Narcistisch Rutte beleid Voor mij is het in ieder geval wel duidelijk Ik stem FVD

 5. dumbfarmer

  die clowns zijn door de Amerikanen al gewaarschuwd in het verleden voor dat plan met die gascarousel en zo..
  Maar as usual, denken die faalhazen in Den Haag het beter te weten (of niet, en negeren ze het gewoon omdat ze domweg niet capabel zijn te bevatten wat de impact zal zijn), en zitten we nu met het resultaat.
  Hun zal het een worst wezen verder met hun 10k per maand, maar degenen die van de bijstand moeten rondkomen merken het des te meer.

  Ze moesten zich de ogen uit hun kop schamen dat een nederlands gezin serieus zit te blauwbekken in huis terwijl ze dan ook nog naar een voedselbank moeten om dat ze het financieel niet redden.

 6. Word lid

  Klopt ze drijven de prijzen zo verschrikkelijk omhoog dat het zo meteen net lijkt alsof de energiedwangtransitie goedkoop lijkt

 7. albertliegt

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/941011737/nederland-ontbreekt-in-lobby-voor-kernenergie-ergernis-onder-kamerleden

  zo serieus is ons kabinet bezig met oplossingen

  Vast houden aan de krankzinnige windjammers en zonnepanelen

  K N E T T E R G E K

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.