Caroline van der Plas vraagt debat aan over “veroorzaakte tweedeling in maatschappij”: “Nu Corona, straks uitsluiting bij griep?”

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is niet te spreken over het nieuws dat er mogelijk coronamaatregelen komen voor ongevaccineerde Nederlanders. ‘Wanneer stoppen we en wanneer is de grens bereikt’, aldus de BBB-politica. Ze wil opheldering en wil graag dat de Tweede Kamer alle kaarten op tafel legt, ze vraagt daarom vandaag een debat aan. 

Het kabinet lijkt zich klaar te maken om speciale maatregelen in te gaan voeren voor niet gevaccineerde Nederlanders. Mogelijke nieuwe regels voor alleen ongevaccineerden is ineens niet meer taboe. Dit tot grote zorgen van PVV-leider Geert Wilders en BBB-politica Caroline van der Plas. Want wanneer stoppen?

Vandaar dat Van der Plas meldt dat ze een debat gaat aanvragen over de alsmaar erger wordende tweedeling in de samenleving – een tweedeling die nota bene door de overheid is veroorzaakt. Het wordt tijd dat iedereen alle kaarten op tafel legt. Gedurende dit jaar heeft onder meer coronaminister Hugo de Jonge tal van keren gezegd dat er geen vaccinatiedrang of -dwang zal komen en dat er geen tweedeling in de maatschappij zal komen.

De laatste maanden zagen we langzaamaan toch echt een ander beeld ontstaan. Wie niet gevaccineerd is werd beetje bij beetje steeds meer buitengesloten van het sociale leven – of de ene na de andere drempel werd opgeworpen voor niet gevaccineerden om wél mee te doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

BBB-politica Caroline van der Plas wil nu duidelijkheid van zowel het kabinet als de Tweede Kamer: waar ligt de grens? Want de grens die een half jaar geleden werd getrokken hebben we inmiddels al ver achter ons gelaten. De overheid stuurt op dit moment wel degelijk aan op een bewuste tweedeling. Van der Plas wil nu ook graag weten wat de rest van de Kamer hier van vindt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Xyz1234

  Verdeel en heers werkt nog prima. Als je maar genoeg primitieve apen op de apenrots hebt die een autoritaire leider achterna lopen.

  1. dumbfarmer

   nouja.. autoritair.. laten we het er op houden dat het de minst erge optie is van die hele bende daar…

   1. Xyz1234

    Het is juist de ergste die er rondloopt.

    1. dumbfarmer

     qua uitvoering wel, maar laten we wel wezen, wie zou je er voor in de plaats zetten.. Kaag?
     Dan blijf ik liever bij de duivel die ik ken, weet ik tenminste al van hoe die zich misdraagd.

 2. DubbelZout

  Volgens recent onderzoek van de Hond is het wappiegehalte onder trippel B aanhangers behoorlijk groot
  Caroline is uiteraard niet te beroerd om haar achterban te pleasen met deze debataanvraag

  1. Jack Flash

   Omgekeerde wereld.
   Coronabelievers zijn inmiddels de wappies.
   Basta!

  2. Woordkunst

   Dubbelfout

   Mensen die de term wappie hanteren zijn bij voorbaat al af, ikzelf kan je een slaafs schaap noemen maar wat schieten we daar nu mee op?

  3. Woordkunst

   Dubbelzot,

   Wat is je gedachtengang? Denk je nou echt mensen over te kunnen halen door ze maar vaak genoeg wappie te noemen?

  4. CZ

   Volgens recent onderzoek van gezond weldenkende mensen is gebleken dat alle gevaccineerden ongelijk hebben en de ongevaccineerden, vaak als “wappie” weggezet, gelijk hebben gekregen en elke dag krijgen, het wordt tijd dat alle gevaccineerden die anderen als wappie hebben weggezet, hun diep gemeende excuses gaan aanbieden

   1. Krasvast

    @CZ: Het is bijna onmogelijk om degene die in de val zijn getrapt daarvan te overtuigen.

  5. Xyz1234

   Als u niet verder komt dan de afgezaagde term wappie, zegt dat behoorlijk wat over uw geestelijke bandbreedte. Probeer eens iets op eigen kracht naar voren te brengen. Een inhoudelijk argument bijvoorbeeld.

 3. RS

  Goed zo Caroline en Wilders……pak ze bij de horens! Ben benieuwd!

 4. JFU

  In 1935 begon het ook zo…..en net als nu weinig protest. Het vervolg kennen we… Alles herhaalt zich…

  1. DubbelZout

   Sterker nog: wat u deze dagen meemaakt als ongevaccineerde doet de Jodenvervolging nu al verbleken

   1. Woordkunst

    De vervolging kwam pas later, maar de tweedeling & uitsluiting is wel degelijk gaande.
    En dat wordt steevast genegeerd door de pro-vaccers…

  2. dumbfarmer

   niet helemaal.. ondermeer hadden ze ineens geen COA meer nodig.. dat probleem was redelijk snel opgelost! zie ik hier niet gebeuren..

  3. AS210854

   JFU, ook toen was het LINKS.

  4. Xyz1234

   Ik zou eerder refereren naar de Russische revolutie. Die werd namelijk ook aangezwengeld door globalisten/bolsjeviken.

 5. por favor no borres

  Ze wil opheldering en wil graag dat de Tweede Kamer alle kaarten op tafel legt, ze vraagt daarom vandaag een debat aan.

  In een debat wil ze dat de tweede kamer, waar zij zelf onderdeel van is, alle kaarten op tafel legt.
  Mag aannemen dat zij als eerste haar kaarten op tafel heeft gelegd.
  En dan?

  1. DubbelZout

   Ik gok op een potje blufpoker 😀

  2. Monty

   ”dat de Tweede Kamer alle kaarten op tafel legt”

   Dan zal er eindelijk naar boven komen dat er wereldwijd geen corona bestaat.
   Maar er alles opgericht is om een ‘totalitaire contr0lestaat’ te creëren zoals Baudet heeft gezegd.

  3. dumbfarmer

   ik denk dat je er meer aan hebt als je kunt forceren dat het ‘demissionaire’ kabinet de kaarten op tafel legt. De tweede kamer stelt ondertussen geen bal meer voor en hebben zichzelf buiten spel gezet doordat de grote partijen er alleen wat stemvee neer hebben gezet en diezelfde kamer vervolgens voor die spoedwet gestemd heeft.

 6. maraton

  De populisten beginnen nu al onder elkaars duiven te schieten.
  De enigste die deze schietpartij overleeft is Wilders.
  Hij is de beste schutter met de meeste ervaring.

 7. dumbfarmer

  wat zou ’t als ze niet geinjecteerden gaan targetten. Laten we wel wezen, iedereen wijst naar de biblebelt, maar het overgrote deel bid met hun kont omhoog..
  10 tegen 1 dat in die regionen niks aan handhaving gedaan wordt, omdat die weekend helden boa’s geen grote bek kunnen verdragen en vervolgens met hun eigen wapenstok de wijk uit worden getimmerd.
  Dus.. heel die heisa gaat niks veranderen, behalve voor de blanke nederlander die vaak met reden (nog) niet geinjecteerd wil worden met goede reden (allergie, zwangerschap, enz).

 8. Pieter48

  Wie onze op vele fronten liegend en bedriegende overheid nog vertrouwde tot nu geloofd ook nog in de kerstman denk ik.Ik spreek mensen die in het ziekenhuis werken en die vertellen twee belangrijke dingen. Het aantal gevaccineerden en ongevaccineerden die opgenomen worden in het zieken huis verschillen niet schokkend veel in aantallen. De drukte in de ziekenhuizen is ook niet veel meer dan wat je kan verwachten in deze tijd van het jaar. Dus zoals wel meer vertoont is deze overheid is niet betrouwbaar.

  1. por favor no borres

   Het aantal gevaccineerden en ongevaccineerden die opgenomen worden in het zieken huis verschillen niet schokkend veel in aantallen.

   Zodra er 85% gevaccineerden worden opgenomen, mag u terecht twijfelen aan het nut/effect van vaccineren.

 9. leukeditter

  Begin dit jaar heeft het RIVM aan Sanquin gevraagd bij te houden hoeveel procent van de donoren antistoffen heeft tegen Covid. Door het jaar heen liep dit logischerwijs steeds verder op. In augustus stond de teller op 95% met antistoffen. Hierop heeft het RIVM aangegeven dat verder rapporteren niet meer nodig is.
  Aannemelijk is dat dit percentage nu nog hoger ligt (dus ergens tussen 95 en 100%)
  Je zou dus kunnen zeggen dat vrijwel iedereen antistoffen heeft tegen Covid

  1. por favor no borres

   Je zou dus kunnen zeggen dat vrijwel iedereen antistoffen heeft tegen Covid

   Bent u bloeddonor cq te gast bij Sanquin geweest?

 10. Nostradamus

  Dus als je al een (paar) keer ziek ben geweest, beter beschermt én beter beschermd bent dan geprikten, dan moet je buitengesloten worden, als een Jood in iNazi Duitsland of als een neger in Zuit-Afrika. Moderne apartheid.

  1. Krasvast

   @Nostra: Rosa Parks hoefde niet met de bus, zo kon ook gewoon lopen.

   ht.ps://i.imgur.com/9ffNOYH.jpg

   1. Nostradamus

    Je hoeft je niet te laten vaccineren want gevaccineerden komen ook met corona in het ziekenhuis. In Limburg zelfs zijn ze zelfs de 80% waar de niet-gevaccineerden de 20% zijn. Trálálá…
    h**ps://tpô.nl/2021/10/26/ics-limburg-lopen-vol-coronapatienten-80-wel-gevaccineerd/

 11. Piet Klein

  Er zijn mensen die de risico’s van corona niet willen en daarom zich laten vaccineren. Hoewel het vaccin betrekkelijk nieuw is en gebaseerd is op nieuwe geavanceerde technieken. Het vaccin verlaagt aanzienlijk maar niet helemaal de kans op ernstige gevolgen. En ook bestaat de kans dat mutaties van het virus door het vaccin heen breken waardoor opnieuw gevaccineerd moet worden als het vaccin dan beschikbaar is.

  Er zijn mensen die het risico van problemen met nieuwe technieken groter achten en verwachten dat zij met natuurlijke immuniteit het virus kunnen verslaan. De (onbekende) risico’s van het vaccin vinden ze een groter risico dan het risico op corona. Deze mensen lopen een (beperkte) kans om dood te gaan of op long covid. Zij lopen niet het risico op mogelijke (lange) termijn problemen van het vaccin. De opbouw van natuurlijke immuniteit leidt tot meer mensen in de ziekenhuizen en meer druk op de ics. Extra maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat de druk op de zorg te groot wordt.

  Het toepassen van het vaccin kan mogelijk minder geschikt zijn voor mutaties waardoor de weerbaarheid van niet gevaccineerden en opgebouwde immuniteit voor mutaties beter is. Vaccinatie kan een langduriger hogere druk op de zorg met zich meebrengen.

  Het probleem van deze regering is dat zijn volop de vaccinatiestrategie volgt en tegen de opbouw van natuurlijk immuniteit zijn (hoewel ze daar weliswaar slecht voorbereid bij de start voor kozen).

  We kunnen elkaar proberen te overtuigen dat er maar één strategie is die we willen maar de kans daarop lijkt niet groot het enige wat bereikt lijkt te worden is meer polarisatie, meer verdeeldheid in de samenleving.

  We kunnen ook elkaars standpunten respecteren. Dat betekent dat anti-vaxxers bereid zijn belasting mee te betalen aan de vaccins en dat we met elkaar bereid zijn om maatregelen te nemen om beide strategieën mogelijk te maken en de druk op de zorg acceptabel te houden. Dat kan bijvoorbeeld door:

  – verschillende evenementen toe te staan. Evenementen waarbij je gevaccineerd/getest moet zijn zodat iedereen weet dat de kans op virusverspreiding beperkt is. En evenementen waarbij dit niet nodig is maar waar we bijvoorbeeld bereid moeten zijn om mondkapjes bij diverse gelegenheden te dragen bijvoorbeeld bij evenementen, in de supermarkt etc. om de druk op de zorg beperkt te houden.

  – Het is aan een regering om adequate maatregelen te nemen. Het is aan een regering om ruimte te maken voor verschillende opvattingen. Het is aan een regering om te verbinden. Het is aan de samenleving om respect te hebben voor elkaar en met elkaar te zoeken naar maatregelen die ons allen helpen.

  – Het is de vraag of deze coalitie wil verbinden of verdelen. Nu hebben ze een kans om te laten zien wie ze zijn.

  1. Nostradamus

   “Hoewel het vaccin betrekkelijk nieuw is en gebaseerd is op nieuwe geavanceerde technieken”
   In andere woorden, experimenteel. Waarbij lange termijn effecten nog niet bekend zijn. Geef mijn deel maar aan kwetsbaren in arme landen.

 12. Mistgabel

  Gisterenavond Italie.
  Hoort u niets van.

  h*tps://youtu.be/4MKOeKblzoM

 13. Duckday

  Wanneer komt Nederland nu eens in opstand We gaan terug naar 40-45 daar werden ook diversen apart gezet.Wat gaat er in het hoofd van het CDA om Het overgrote deel van de Nederlandse politiek maakt en is voorstander van TWEE deling Dat noemt men dan nieuw beleid. De juppen willen gewoon meer ruimte hebben en dat kan men door een deel van de bevolking weg te zetten.Kijk ook maar eens in de USA daar doet die ook uitsluiting. Zou het niet zo zijn dat die mensen die de prik gehad hebben de grootste boosdoeners zijn bij het verspreiden van het virus.Deze mensen hebben lak aan alles en negeren alle voorschiften.En wat te denken van het kom maar binnen beleid. Dat is nog niet zo vreemd uiteindelijk halen we ook gevaarlijke teroristen terug

  1. Jack Flash

   UMC Maastricht meldt dat 8 van de 10 ic’s bezet zijn door gevaccineerden.

   1. Albert Egberts

    Bron?

    1. Branzino

     @Jack Flash en Albert Egberts
     Ik heb wel een bron, 1Limburg. Die bevestigt dit beeld, dat het AD een week geleden ook al schetste. Zie: 1limburg.nl/mumc-schrikt-van-hoge-coronacijfers-maken-ons-ongerust en ad.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

     Maar het grootste deel van de opgenomen patiënten in Nederland is ongevaccineerd. Mertens, bestuursvoorzitter in Maastricht, merkt in het artikel op, dat de situatie in het MUMC+ anders is dan in andere delen van het land. “Het overgrote deel van onze coronapatiënten is gevaccineerd.”

     In Maastricht zijn het vooral oudere, kwetsbare mensen. Gisteren in Op1 werd door een paar studiogasten uit ziekenhuizen benadrukt, dat men vandaag ook een grotere groep jongere, heel zieke, ongevaccineerde patiënten verpleegt. Niemand zou veilig zijn.

    2. Mistgabel

     ff gebruik van maken.

     Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad. Ze hoeven niet naar de ic worden gebracht, maar zijn wel zo ziek dat ze de zorg van de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis nodig hebben. Aan hun bedden hangen zuurstofflessen, de patiënten staren naar de muur. Je hoort het geluid van de extra zuurstof die hen wordt toegediend.

     Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad.

     https://www.ad.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

    3. Mistgabel

     ff gebruik van maken…

     Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad. Ze hoeven niet naar de ic worden gebracht, maar zijn wel zo ziek dat ze de zorg van de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis nodig hebben. Aan hun bedden hangen zuurstofflessen, de patiënten staren naar de muur. Je hoort het geluid van de extra zuurstof die hen wordt toegediend.

     Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad.

     h*tps://www.ad.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

    4. Mistgabel

     Oh jee, ik schat u ook in ergens rond de 80 jaar.

     1. Branzino

      @Mistrgabel
      “ff gebruik van maken…”

      Precies, heel goed, want dat is nu juist de bedoeling. Er wordt teveel allerlei ononderbouwde rubbish rondgebazuind, die niet is te verifiëren en meestal onjuist is.
      Die 9 van de 10 covid-patiënten die in het MUMC+ gevaccineerd zijn is trouwens wel een heel zwakke cijfermatige basis. In een regio als die rond Maastricht heeft dat statistisch weinig waarde. Als er drie gevaccineerde patiënten vertrekken en drie ongevaccineerden voor terugkomen, dat is in die praktijk heel goed denkbaar, verandert het plaatje totaal. De toevoeging, dat het vooral gaat om patiënten op hoge leeftijd is ook veelzeggend. Die nu nog lage aantallen maken het moeilijk om realistische conclusies over de ontwikkeling te trekken.

      Het voorgaande geeft heel goed weer hoe complex het interpreteren van cijfers in zo’n situatie is. En ook ingewikkeld het daarom zal zijn om anderen te overtuigen van jouw standpunt. Dat geldt voor jou, maar net zo goed voor mij met een tegenovergestelde mening.
      Ik ga vooral en graag af op de info van mensen uit de praktijk, de wetenschappers en de mensen uit de zorg. En die maken zich grote zorgen, gebaseerd op wat zij dan na dag zich zien ontwikkelen. Zij hebben een beeld van de werkelijkheid dat hier op DDS en vergelijkbare blogs nauwelijks is te vinden.

      Ik ben overigens niet oud, maar juist jong en nog volop actief, vooral op enkele ministeries. Dat is dus in tegenstelling tot de meeste andere deelnemers hier, gezien de aard en inhoud van hun reacties. Verder ben ik volledig gevaccineerd en tot dit uur volledig zonder bijwerkingen gebleven. De mensen in mijn directe omgeving hebben trouwens ook nergens last van.

 14. CZ

  Zij is lekker scherp en verwoord het voor de normaal gezond weldenkende burger

  1. Albert Egberts

   verwoordt

 15. Albert Egberts

  “Het wordt tijd dat iedereen alle kaarten op tafel legt.

  Dat lijkt me ook. We kunnen niet meer accepteren dat gevaccineerden de dupe zijn van het stupide en asociale gedrag van vaccinweigeraars.

  1. leukeditter

   heb je ook nog wat anders te vertellen kwalbert of blijf je in herhaling vallen met je gespetter. zoek nou zelf eens een bron op joh, bijv van dat umc in maastricht , en dat er geen oversterfte was in duitsland en in nederland. en dat steeds meer landen alleen maar gevaccineerden in de ziekenhuizen krijgen. zoek dat nou zelf op , je kan het , het staat er allemaal , of vind je de NPO HET kanaal met de waarheid

   1. Mistgabel

    (Trek)pop met knop op zijn rug, druk erop en het kent maar 1 riedeltje.

  2. Mistgabel

   Wat dan? U bent niet getest en kan het toch krijgen en doorgeven.
   U bent een superverspreider met troep in uw lichaam dat niet werkt.

   Geef u hooguit nog 2 jaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.