Casino verkoopt elf werken Picasso om ruimte voor diversiteit te maken: ‘Meer kunst van vrouwen en mensen van kleur’

De woke-gekte lijkt ook het gokwalhalla Las Vegas te hebben bereikt. Het Bellagio-hotel doet elf werken van Picasso weg om zo ruimte te maken voor andere kunstwerken die de diversiteit meer bevorderen. De werken van Picasso zijn voor 85 miljoen euro verkocht, van dit geld wil men kunst met een meer rijke diversiteit kopen. 

Moederbedrijf MGM Resorts wil met de opbrengst een meer diverse collectie kopen, aldus de NOS. Er moet een collectie komen hangen waarin meer wordt gekeken naar de achtergrond van de makers. Er moeten meer kunstwerken van vrouwen, gehandicapten en mensen van kleur gaan hangen.

Waarmee het woke-gezeur nu ook zijn intreden heeft gedaan in de gokhoofdstad van de Verenigde Staten. Eerder maakte PVV-Kamerlid Martin Bosma zich ook al zorgen over een soortgelijke trend in Nederland. “Kunst wordt niet meer beoordeeld op haar artistieke waarde. Maar op de inhoud van de onderbroek van de maker. Woke-gezeur”, aldus de politicus.

Het is prima dat het MGM Resorts meer aandacht voor relatief onbekende kunstenaars wil geven, maar om hier nu werken van Picasso voor op te offeren onder het mom van ‘diversiteit bevorderen’ is niks meer dan een politieke keuze.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Overigens zal het niet alleen bij dit soort ‘incidenten’ blijven. In Nederland, en ook Engeland, zien we dat men vanuit de overheid zich probeert te distantiëren van te ‘witte’ kunst. Het is dan ook terecht dat Bosma spreekt over woke-gezeur, het gaat namelijk helemaal nergens over. Men beoordeelt kunst niet op haar echte waarde, maar op het feit of het wel voldoet aan bepaalde, fictieve diversiteitspunten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. por favor no borres

  Tegemoet komen aan de wensen van de bezoekers is een eeuwenoud commercieel principe. Wat is daar verkeerd aan?
  Of zullen de anti-woke, pro-Trumpstemmers nu wegblijven uit het Bellagio

  1. Nostradamus

   Omdat het niet “tegemoet komen aan de wensen van de bezoekers” is maar tegemoetkomen aan woke terreur. Gefinancierd door NGO’s van Marxisten als Soros.

   1. Pauline Kummer

    Neemt u dit artikel serieus? U laat zich goed beetnemen!

 2. Xenon

  Blank en wit mogen niet meer.
  Je plafonds wit sauzen…schandalig
  Blanke lak en blanke vla…schandalig
  Wit papier in je printer…schandalig
  Witte toiletpot…schandalig
  Verplegend personeel in witte jassen…schandalig
  Witte suikerklontjes…schandalig
  Witte sigaretten…schandalig
  Waarschijnlijk zal ook de verkoop van witte auto’s
  binnenkort verboden worden.

  1. Winfrida

   @Xenon

   Zwarte Piet mag ook niet meer van de woke-familie. Zwarte lak en Bruine vla? Ik weet het niet.

 3. Vanduinen

  Een van de beste artikelen van DDS tot nu toe. Na de gedetaillerde analyse over de echtheid van de snor van Madonna.

 4. trutje

  Misschien kunnen ze de tamponfoto van Helen van Royen kopen.

 5. Harry Haller2

  Picasso en Van Gogh behoren tot de meest overschatte kunstenaars. Kunst voor een scheurkalender en/of het klootjesvolk.

  1. Branzino

   Noem eens een paar kunstcritici die Picasso en Van Gogh naar hun werkelijke waard schatten. Naast jezelf, natuurlijk.

   1. ElGuapo

    Onder de 20 woorden….dat is een complimentje waard.

    1. Branzino

     @ElGVFuapo
     Alsjeblieft en dank voor je compliment. Maar nu antwoordt Harry Hakker hbelemaal niet, eerder in een andere post ook al niet. Dit doe ik dus niet weer, want het werkt averechts: is de bijdrage te kort, dan geen interesse.

     1. ElGuapo

      Blijf het proberen!

     2. Krasvast

      “( . . . ) is de bijdrage te kort, dan geen interesse.”

      Ik kijk alleen even naar de naam en sla dan beleefd over.

     3. Branzino

      @Krasvast
      Er er hier nog een paar die zeggen, dat ze dat doen en die ook niet te beroerd zijn om dat elke keer weer even te melden. Heel vriendelijk, maar niet zo geloofwaardig en arbeidsintensief, Maar toch, blabla bladieblabla!!!.

 6. KippiX

  Dus als ik het goed begrijp lopen daar in de nabije toekomst alleen nog maar meisjes met rood en blauw haar rond. Doelgroep verandering…
  Van die verwende antifa trutjes die op hun 17e de hele wereld willen vertellen hoe te leven en hoe te denken, komen dan fijn naar kunst kijken van hun geslachtsgenoten.
  En natuurlijk zullen ze gaan lopen klagen over de kunstwerken die zijn blijven hangen en door mannen is gemaakt. Net zo lang totdat er alleen nog maar vrouwelijke, extreemlinkse bagger te vinden is.

  1. Wally

   Zijn ze snel zat hoor. Eens moeten die stakkers toch iets gaan doen. En das schrikken dan.

 7. Bes Tolen

  Misschien vinden ze tegenwoordig Picasso niet mooi meer zodat ze juist deze schilderijen verkopen nu ze nog veel opbrengen. Blijft over de woke gekte en de eigenaren van ”Las Vegas”. Die eigenaren zijn inderdaad geen vrienden van Trump.

 8. Joko

  Welja, Picasso inruilen voor moeder’s woensdagmiddaggefröbel. Woke is ziek, doodziek.

 9. Wally

  Laat E maar leker doen hoor. Hier ook graag. Nog veel meer cultuur van Nederland opofferen voor anderen en dan natuurlijk uitsluitend ‘gekleurde’ mens. Dan is dat geen racisme dus. Proest…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.