‘Criminele bendes’ laten moordcijfers Zweden sterk stijgen, terwijl die in meeste Europese landen dalen

Zweden behoort tegenwoordig tot de Europese top als het om moordcijfers gaat. Opvallend, want in vrijwel alle Europese landen dalen deze cijfers juist. De daadwerkelijke oorzaak wordt echter niet benoemd.

Volgens de Volkskrant en EenVandaag heeft Zweden zomaar ineens last gekregen van drugsbendes en bende-oorlogen in Malmö, Stockholm en Gotenburg. Toevallig ook de steden waar men veel arme niet-westerse immigranten aantreft. Er lijkt haast wel een link te zijn tussen ruimhartig immigratiebeleid, slecht integratiebeleid en hoge moordcijfers…

Die achtergrond wordt echter nergens benoemd door EenVandaag. Ook worden de cijfers enigszins weg gerelativeerd. Zweden heeft namelijk moordcijfers van tussen de 1,08 en de 1,5 per 100.000 inwoners, terwijl het gemiddelde in de wereld op 6 ligt. En Litouwen en Letland worden genoemd als Europese landen waar het nóg erger is dan in Zweden. Valt allemaal wel mee toch? Totdat je ziet dat het in Zweden voor 2015 echt een behoorlijk stuk lager lag. Sommige jaren wel 50 procent lager.

Bij geradicaliseerde islamisten praten we over ‘verwarde mannen’. Bij criminele allochtone tieners praten we over ‘jongeren’. En bij moordende niet-westerse immigranten praten we over ‘drugsbendes’ en ‘bende-oorlogen‘.

Zweedse cijfers laten steeds meer zien dat het multiculturele droomproject keihard heeft gefaald. Van integratie is nauwelijks sprake en daar wordt net zo hard weggekeken als hier in Nederland. Hoe anders verklaart men deze hyper-specifieke constatering?

“Dan gaat het vooral om afrekeningen tussen bendes in de buitenwijken van grote steden. Een heel specifieke groep dus, en het stijgt alleen daar: de andere soort moorden nemen juist al jaren af”, zegt correspondent Annegrietje Fransen over de situatie in Zweden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen gaat dat hele land langzaam naar de knoppen en kijkt men met totale verbazing toe hoe ‘populisten’ en ‘extreemrechts’ aan populariteit winnen. Misschien is het wel een reactie op de absurde ontwikkelingen in het land en niet zomaar een willekeurige aantrekkingskracht van populisme? Wie weet!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Volgens de berichten gaat Nederland hard achter Zweden aan . Er wordt er hier ook wat gemoord. Nog nooit zo erg geweest.

  1. Monty

   ”Volgens de berichten gaat Nederland hard achter Zweden aan”

   Als dat zo zou zijn zou dat zeker in dit bericht geschreven worden.

   Wat lezen we echter;
   ‘Opvallend, want in vrijwel alle Europese landen dalen deze cijfers juist’

 2. Augustus

  Categoriseer het op etniciteit en je weet genoeg. Daarom staan linkse politici in Nederland er zo sterk voor om 2e of 3e generatie Afrikaanse en Arabische volkelingen ‘Nederlands’ te noemen om de cijfers te manipuleren.

 3. Nostradamus

  Zweden, het voorbeeldland voor links-extremisten.
  “Welkom islamitische (nep) vluchtelingen. Welkom in mijn land en verkracht de vrouwen. Het is niet erg want jullie staan hoog op de zielig-ladder”

  1. CZ

   Precies het is de import dat de cijfertjes doet stijgen…

  2. hans-e-pans

   Zoals we in Nederland toch al wel moeten weten gaat het niet van vanzelf over. Zeker niet als veel stemgerechtigden op de partijen blijven stemmen waarop ze daarvoor steeds stemden.

   1. Monty

    ”Zeker niet als veel stemgerechtigden op de partijen blijven stemmen”

    Op de één of andere manier weten populisten’ en ‘extreemrechts’ in Nederland niet aan populariteit te winnen.

    1. CZ

     monty doet daar keihard aan mee natuurlijk

     1. Monty

      Ben jij het, usbtje/Rutte liegt?

 4. halo1

  Hierboven: 3 lekker ouderwetse rechtse reacties.. ga zo door!. En ik geloof warempel dat de schelders alle weg zijn….proficiat iedereen.. ons forum krijgt weer een beetje niveau!

  1. Albert Engberts

   Nou, het is ook en vooral de ( afgedwongen? ) afwezigheid van de Poepschreeuwer wat voor een ongekende détente in de verhoudingen gezorgd heeft.

   Houwe zo!

   1. september

    Ik denk dat hij weer van naam veranderd is voor de zoveelste keer,de derde Albert hier.Albert liegt heeft zeker een andere naam.

    1. Albert Egberts

     Ik veranderde niet van naam, september. Albert Engberts is een tról die hier slechts komt om te zieken.

 5. Monty

  ”En Litouwen en Letland worden genoemd als Europese landen waar het nóg erger is dan in Zweden.”

  Wist niet dat er in Litouwen en Letland zoveel moslims woonden.

  Gelukkig dalen de cijfers in
  vrijwel alle Europese landen.

  1. CZ

   Dat is natuurlijk op Europees niveau zo geregeld dat ze altijd “gemiddelden” hanteren, de eu denkt echt dat het een veilige omgeving is

   1. Mr.blauw.sky

    Gelukkig is het in Mexico en Colombia wel overal veilig

   2. Vanduinen

    Als je geen aanleiding geeft is ons land een veilig land. Loop je tegen het verkeer in of ga je dwarsliggen bij alles wat in alle redelijkheid aan de burger gevraagd wordt, dan roep je het zelf af.

    1. CZ

     De Nederlandse regering geeft alle aanleiding om onveilig te zijn, ze haken hele steden binnen die de westerse cultuur niet begrijpen….

    2. Woordkunst

     Vandaar de “vergis-moorden” zeker?
     Die onschuldige bijstaanders waren natuurlijk dwarsliggers die het op zich afriepen.

     Jij bent niet het scherpste mes in de bestek-lade he?

     1. Brenda Welsh

      Een blindganger in het verkeer zal zich ook niet van te voren bekend maken. Uitzonderingen blijf je altijd houden. Die vergismoorden getuigen van een gebrek aan intelligentie.

  2. Mikwa

   Er woonden eertijds ook veel Joden. Litouwse bewakers waren berucht in de kampen vanwege hun extreme wreedheid.

 6. tata

  Failed state Zweden.

  1. Jack Flash

   Zolang er niet onthoofd wordt val het wel mee.

   1. Jack Flash

    Valt

 7. Eppo123

  Wat een verrijking die immigratie.

 8. Bolkestein

  Zou er een causaal verband zijn met de omvolking van Zweden? In 1975, toen het land nog niet was omgevolkt en het veilig en schoon was, de kwaliteit van de arbeid het hoogst was etc. waren deze verkrachtingen en moorden er nog niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.