Bende-oorlogen in het tolerante Zweden zijn het nieuwe normaal na de ‘summer of crime’

Dit artikel van The Spectator vertelt de bittere realiteit van het hedendaagse Zweden, dat ten onder lijkt te gaan aan haar eigen tolerantie. Naast corona kreeg het land namelijk ook nog eens te maken met een ‘summer of crime’, waardoor men nu is gaan spreken van bende-oorlogen. Voor de linkse overheid is het een bittere pil, want zelfs de tolerante bakfietsmoeders en de manager vaders beginnen nu wakker te worden.
Zweden wordt nog altijd gezien als tolerant, progressief en een voorvechter van linkse en humane idealen. Maar daardoor zit het land nu met een enorm probleem. Veel mensen wezen al op de verrotte bende die er is ontstaan (Malmö bijvoorbeeld), maar dat werd altijd weggewuifd. Men strooide wat met welbekende termen als: xenofobie, racisme, discriminatie en algehele intolerantie, en dan kon het probleem weer veilig genegeerd worden.

Maar in Zweden is het nou zó erg geworden, dat men op links er ook niet meer onderuit kan. De dood van een 12-jarig meisje, door een verdwaalde kogel van een bende-oorlog, zette daar een hele discussie in gang.

Geweerschoten en rond suizende kogels waren volgens geïnterviewde kinderen (die het slachtoffer kenden of er uit de buurt kwamen) namelijk heel normaal. Sterker nog, ze hebben het nooit anders meegemaakt! Dat bleek als een schok te komen voor een groot deel van de Zweedse bevolking. Hierdoor klapte de Zweedse politiechef uit de school en erkende dat er minstens 40 misdaad-families in Zweden actief zijn. Praktisch allemaal van buitenlandse afkomst en ze trekken inmiddels zelfs andere immigranten aan, die maar één doel voor ogen hebben: georganiseerde criminaliteit.

De politiek-correcte reflex van de Zweedse premier kun je zo invullen, want in Nederland zou men er waarschijnlijk hetzelfde op hebben gereageerd. ‘Laten we criminaliteit niet aan etniciteit koppelen’. Dat ging alleen niet meer, want de criminele bendes begonnen deze zomer (gemaskerd en gewapend) wegen te blokkeren en checkpoints op te stellen!

Over dit soort ‘no-go zones’ werd al wel langer gesproken natuurlijk, maar dit noemde de Zweedse overheid jarenlang fakenews (en werd bestreden met een ‘go-go zones’-campagne, LOL). Helaas was het dit keer wel héél erg in your face, en bleek er helemaal niets ‘fake’ aan te zijn!

De linkse premier ging nog een stapje verder. Zo zouden de rijke kinderen die drugs gebruiken volgens premier Löfven de oorzaak van het probleem zijn, zij creëren namelijk de vraag naar drugs! En die arme immigranten moeten haast wel drugs verkopen om te overleven, want ze worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt!

Annie Lööf (Zweedse Centrum Partij) wist er nog aan toe te voegen dat veel van die bendeleden al decennia in Zweden wonen en dus ‘gewoon Zweeds’ zijn. Durft ze gewoon te zeggen hè? Terwijl Zweden tien keer zoveel moorden door bendegeweld kent als Duitsland! En iedere Zweed weet dat dat vroeger niet zo was.

In Nederland gaat die discussie dezelfde kant op. De criminaliteit stijgt (maar we registreren het niet meer) en Nederland is praktisch een narcostaat geworden. De criminelen die we zien zijn voornamelijk buitenlanders (of nauwelijks geïntegreerde ‘Nederlanders’). Maar oh wee als je dat zegt. En ook hier was niet de drugscriminaliteit het probleem, maar de drugsgebruiker.

In Zweden werden ze pas echt wakker toen ze een nieuw fenomeen ontdekten, de zogenaamde ‘humiliation robberies‘, roofovervallen met een sadistisch element. Eind augustus werden twee tienerjongens iets buiten Stockholm gevonden. Ze waren ontvoerd, verkracht, neergestoken en levend begraven door immigrantenjongeren. Ze hebben het ternauwernood overleefd. Dat schijnt de linkse en gematigde Zweden de ogen te hebben geopend en nu vreest het linkse kabinet natuurlijk de opkomst van ‘rechts-populisme’.

Maar gelukkig kan niemand ze beschuldigen van intolerantie of xenofobie!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. vandaag

  zijn ze in Nederland al jaren met het trieste dieptepunt de vergismoorden !

 2. Rene van der Grijp

  “Dat schijnt de linkse en gematigde Zweden de ogen te hebben geopend”.

  Nee, daar is veel meer voor nodig en als het zover is, is het waarschijnlijk al veel te laat.

 3. Blondie

  Dit is wat jij Mark Rutte, ook voor ons als goedwillende Nederlanders aan het voorbereiden ben.

  Er komt een moment, dat jij je moet verantwoorden vergeet dat niet.

  Ga je diep schamen Mark Rutte , dat jij dit ons Nederlanders durft aan te doen.

 4. J.Pz. Coen

  Je mag Zweden hiermee zien als ons voorland. Zolang mensen die uitgaan van rechtse denkbeelden stelselmatig als racisten worden bestempeld en linkse klaplopers ongehinderd mogen experimenteren met allerlei kansloze intergratie projecten en ongenode individuen niet het land uit worden gesodemietert wanneer zij zich misdragen gaat het precies dezelfde kant op als nu in het voormalige beloofde socialistische heilstaat.

 5. Cootje

  Ze kunnen in Zweden nog wat leren van de Nederlanders , een bakkie thee en wegkijken helpt uitstekend .

  1. Maurits Dekker

   Zweden heft niks meer te leren van de Nederlanders.
   Voor Zweden is het te laat.
   Dit land is ten onder gegaan aan haar eigen tolerantie.
   Aan tolerantie tegen intoleranten.
   Nederland volgt Zweden op de voet.
   Over 2 jaar zijn wij ook reddeloos verloren.

 6. rexm

  Volgens de recente uitzending op de Duitse TV zijn er alleen al circa 30 maffia bendes in operatie, laat staan nog voor de rest.
  Cijfers van Nederland houd men angstvallig onder de hoed, maar het zal niet anders zijn.
  Justitie in Nederland doet of er niets aan de hand is, maar men weet wel beter.

  1. Cootje

   In Nederland gaat er 40/50 miljard € in om in het criminelen circuit , en dan rekenen we de banken niet mee .al betalen die wel een boete van 750 miljoen € . En er sneuvelen heel wat mensen op jaar basis en de ondermijning is niet algemeen bekend . Maar de zogenaamde rechtsstaat met een begroting van een dubbeltje op de eerste rij zitten , en liever het subsidiëren van zuid Europa kan je wachten tot je de deksel op je neus krijgt .

 7. Cootje

  Je wilt gastvrij wezen en linkse politici verpatsen je land , immigratie is namelijk een kansloze missie , analfabeten uit oerwouden en bergen dwingen te integreren . Is Rob Jetten een hetero te laten worden wat ook niet lukt .

 8. homefront

  Tolerantie is voor softies, gezellig kopjes thee drinken en dan een foei gesprekje puur om maar uit de weg te gaan om mensen aan te spreken, ook welgenaamd de millenial appgeneratie..

 9. rexm

  Hoe men het ook keert of draait, ook in de geschiedenis, de kogel komt altijd van Links.

  1. Gebande3

   Anders Behring Breivik, is de dader van de aanslagen in Noorwegen in 2011, waarbij in totaal 77 mensen om het leven kwamen. Hij werd in augustus 2012 veroordeeld voor meervoudige moord en terrorisme.

   1. Maurits Dekker

    Gebande3
    Noorwegen is niet hetzelfde als Zweden.
    Heeft u geen aardrijkskunde gehad op de BLO?

    1. M.Dikker

     Ik denk dat Gebande ook een anderskokende is. Of (s)links.

    2. Gebande3

     Sorry, had niet begrepen dat rexm het specifiek over de Zweedse geschiedenis had.
     Opmerkzaam van u dat u dat wel begrepen/gelezen had.

   2. M.Dikker

    Triest. Er zijn zoveel aanslagen gepleegd door islamieten; Charlie Hebdo, Boko Haram die aanslagen pleegt ook op slapende studenten! De aanslagen in Múnster, Keulen, Manchester, Parijs, Boston, New York; allemaal moslims. In Gaza de aanslagen op Joden (raketten, maar ook brandende ballonnen voor de kinderen!). IS, Al Qaida, noem ze maar op. En waar kom jij mee? Breivik. Ja, dat was ook fout. Breivik pleegde de aanslag op mensen waarvan hij vond dat de jeugdigen te links waren en de aanslagen van moslims een beetje downplayden. De jeugd heeft idealen die later niet blijken te kloppen. Ze moeten door schade en schande wijs worden. Daar mag je ze niet voor vermoorden! Maar doe niet net alsof Breivik de enige foute gast was!

    1. Willem Bever

     Sorry ik moet verder lezen
     🙂

    2. Ernest Stern

     Breivik was zeker niet de enige foute extreem-rechtse gast. Extreem-rechts is een breed om zich heen grijpend probleem.

     ht*ps://www.ad.nl/buitenland/vrees-voor-extreemrechtse-terreur-groeit-in-duitsland~a8871d837/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

     1. vandaag

      helaas voor de stront vlek gaat het topic niet over de extremist breivink maar over islamitische bende oorlogen en islamitisch geweld.

      Net als in Nederland. Met het dieptepunt de vergismoorden. Onze huistról zoekt ter afleiding andere onderwerpen. Wat ben je ziek in je kop dan

     2. Ernest Stern

      “helaas voor de stront vlek gaat het topic niet over de extremist breivink”

      Ik begrijp het ongemak van vandaag.

     3. Factor

      etc

     4. Factor

      enz

     5. Henk Albarda

      Ernest Stern, en nu graag met antwoord op mijn vraag?

      In 2018 en 2019 heeft de Duitse Overheid publiekelijk moeten erkennen dat alle criminaliteit die niet bewijsbaar door links, moslims, Afrikaanse en MO import is uitgehaald, geclassificeerd wordt als rechts cq rechts extremisme. Aangezien net als in Nederland, in Duitsland minder dan een 25 % van de criminaliteit wordt opgelost, is daarmee bewezen dat Links de cijfers manipuleert en de gegevens die u aanhaalt, dus vervalst zijn.

      Misdaad journalisten hebben in Duitsland bewezen dat Links en moslims het overgrote aandeel van criminaliteit en geweld voor hun rekening nemen.

      Uw overheids vriendjes belazeren alle cijfers, dus uw grote bek levert u niets dan leugens op, UW leugens.

     6. Grasmaaier

      Dat klopt Henk Albarda: Ernest Stern is een pathologische leugenaar – hij moet dus dwangmatig liegen en dat doet hij ook bij iedere ademteug. Hij flanst, liegt en bedriegt alles aan elkaar en kent werkelijk het onderscheid niet tussen waarheid en leugen.

      Aan dit ziektebeeld is helaas niet veel te doen en op termijn zal het alleen nog maar verslechteren.

     7. Gebande3

      RPML 2 weken geleden Beantwoorden

      Wiegel zei het al: links maakt zich continu druk om andermans problemen, rechts drinkt een goed glas wijn en geniet samen met zijn vrinden van het leven

     8. Ernest Stern

      @Albarda,

      Betwist u de feiten in het AD-artikel waar ik naar verwees?

      In dat geval is het adequater het AD de leugenaar te noemen.

     9. werikke

      extreem rechts of hoe jij het ook noemt is de oplossing en niet het probleem. jaren lang wegkijken zal moeten leiden tot correctief optreden.

     10. Ernest Stern

      “extreem rechts of hoe jij het ook noemt is de oplossing en niet het probleem.”

      Het staat er echt!

   3. Willem Bever

    Waarop komen we uit als we individuele kansparel moorden optellen?
    Juist
    Veel meer

   4. vandaag

    ja en ? de verhouding is volledig zoek als je de terreur van je islamitsche vriendjes meeneemt.

    tja de moordenaar van de democratie kreeg in Nederland 12 jaar een uitkering van ruim 2600 euris en een pracht huis. We zijn knettergek om een terrorist die een politicus vermoord vrij te laten of weet meneer volkert toch ietsje meer van bepaalde linkse figuren.

    De meeste kogels komen van links al zou je de betaling als maatstaf nemen. Betaald uit de subsidiegelden van linkse adepten. Ga nou maar weer friteurdampen snuiven

   5. Henk Albarda

    Gebande 3, in Zweden zijn in de afgelopen 6 maand door Afrikaanse en MO bendes een veelvoud autochtone blanke zweden vermoord, in vergelijk met de NOOR Brevik in 2011.

    Sinds 2011 Brevik, zijn er in Europa een veelvoud autochtone blanken vermoord door Afrikanen en MO indringers die door uw partij niet worden uitgezet, tov moordpartijen illegale indringers uit Afrika en MO, door extreem rechtse sujetten.

    Als u vage uitspraken doet, doe ze dat tenminste volledig en verzwijg niet alles wat u niet instaat.

    1. Gebande3

     Alleraardige, totaal geflipte, Hilarische Henk.
     Ik ageerde uitsluitend tegen de domme opmerking van rexm die in zijn/haar totale verstandsverbijstering poneerde:“Hoe men het ook keert of draait, ook in de geschiedenis, de kogel komt altijd van Links. “

     Een buitengewoon gezellige en suksesvolle dag wens ik u toe.

     1. Hardline

      En zo ken ik Waldorf weer, wordt op zijn nummer gezet, en gaat beledigen.

      Leer eens dat wanneer je kritiek geeft deze ,indien onterecht, feitelijk zal worden weerlegd.

      Je doet nu een Ernestje, die wordt ook altijd persoonlijk wanneer hij wordt ontmaskerd .

      Zwak , Genante3

     2. vandaag

      spiegel reflectie totaal geflipte ?

   6. werikke

    er is altijd iemand die dan weer een excuus zoekt om alle argumenten van tafel te vegen. dat u een eikel bent wil niet zeggen dat uw familie het ook is .

   7. Adriaen van Bergen

    Breivik werkte aan de oplossing, niet aan het probleem.

 10. M.Dikker

  Je mag niks zeggen. Je mag niks zeggen als 1 autochtone Nederlandse jonge tiener door een groep allochtonen wordt aangevallen, zijn mobiel wordt gejat en hij wordt gekleineerd en een sigaret op zijn bovenbeen wordt uitgedrukt. Want dan loop je het risico dat je racistisch bent. En zo is het in Zweden ook begonnen. Het interesseert mij niks; een ban op facebook (vanwege een Iraanse “zwarte Piet” foto), de mond gesnoerd door GeenStijl, omdat je niet mag vinden dat onze regering het autochtone Nederlandse volk benadeeld en ons land verkwanseld. En dan lees je dat nieuwkomers in Den Haag niet hoeven in te burgeren. Ondanks al het geld dat we daar in geïnvesteerd hebben. We krijgen wat DENK voor ogen heeft; gemeenschappen binnen de gemeenschap. Dit gaat fout aflopen! Ik blijf erbij: aanpassen of opzouten!

  1. vandaag

   Ik hou het bij opzouten. Aanpassen is geen alternatief gelet op het verleden.

   Weg met die ideologie die de rechtstaat en de democratie weigert te erkennen.

   stem sociaal , stem PVV

 11. R.H.J. van Hees

  Je houdt je hart vast als je dit leest en de parallel trekt met Nederland……. Met gepaste groet Ronnie uit Z.

  1. Jack Flash

   Door permanente tot bloedens toe aanwezigheid van extreem links komt er een kort en krachtige reactie van extreem rechts eenlingen zoals Breivick.
   Ja, je kunt de kat op het spek binden.Extreem links roept dit over zichzelf af.
   Ik keur het niet goed, maar zeg wel;
   Lekker puh!

 12. Loelap

  Onder het tapijt vegen en vervolgens naar extreem Rechts wijzen, werkt niet meer.

 13. evil knievel

  Joehoe…..!?
  Ernest,Beukman,meria,komkommer,van duin en co!?

 14. Eppo123

  Als je thuis je kinderen niet opvoedt, dan wordt het ook een rotzooi. Zo is het ook met burgers van een land. Door geen regels te stellen of deze niet na te leven, nemen de (criminele) burgers steeds meer het initiatief. Het is allemaal zo simpel, maar ik heb het al eerder geschreven, wij willen de problemen niet oplossen.

 15. yellow thread street

  Zweden is slechts een voorproefje van wat ons ook te wachten staat.
  De heilige oorlog, de jihad, zal losbarsten, en degenen die zich niet onderwerpen aan het enge geloof zullen uitgeroeid worden.
  De heilige lente komt er aan, en toestanden zoals in Afrika zullen bij ons ook de normaalste gang van zaken worden.
  Het staat allemaal in de geschiedenisboeken geschreven, de Islam zal de wereld veroveren en voor de ongelovigen is er geen plaats.
  Pomp ze maar vol met lood, het zal de enigste oplossing zijn.

  1. Mogguh

   ‘Pomp ze maar vol met lood, het zal de enigste oplossing zijn.‘

   Precies dit of deporteren op zijn minst.

   1. Ernest Stern

    Ik zie hier rechts-populistische ‘oplossingen’ voorbij komen.
    Huiveringwekkend.

    1. vandaag

     ach oplossingen zijn oplossingen zolang er geen andere oplossingen zijn die een oplossing bieden voor het probleem

     minder , minder , minder , stem sociaal , stem PVV
     De democratische oplossing

     1. Ernest Stern

      De onnozelheid van vandaag heeft iets vertederends.

     2. vandaag

      onnozelheid kan soms de meest simpele oplossingen brengen.

      narcisten lossen nooit iets op omdat het in zichzelf gekeerde autisten zijn.

      stem sociaal , stem PVV

  2. Heinz

   Min vraag: Wie gaat dat doen. Ziet u dit als een 9 tot 5 baan, met toekomstgarantie ?

  3. Pjotter

   YS., +++++++++

 16. RvdBe

  Zweden wordt angstvallig uit het “nieuws” gehouden door msm, liever heeft men het over dictators in Rusland en Hongarije en natuurlijk een criminele neger in USA welke door politie optreden omkwam wat natuurlijk de schuld van Trump was.

 17. Response

  Zachte heelmeesters maken ………………..

 18. plakband

  Shithole Zweden.
  Toen Trump dat zei probeerden alle linkse deugmensen hem neer te sabelen..
  Linkse deugmensen hebben meer kapot gemaakt dan je lief is.
  Stem het linkse partijkartel weg.
  Stem PVV of FvD.
  En niet te vergeten, Nexit voor het te laat is.

 19. werikke

  rechtspopulisme is niet het gevaar maar de oplossing

 20. Pjotter

  De socialistische Heilstaat, ze worden pas wakker als haar moraal de eigen volgelingen vernietigt.

 21. Freba

  100 jaar geleden gebeurde hetzelfde in Europa. Links en Rechts tegen elkaar. Elke honderd jaar een grote schoonmaak kan geen kwaad. Hoe komt het toch dat er in het Grote Boek al duizenden jaren wordt verhaald over Arabieren die elkaar naar het leven staan? En toen was er zelfs geen Islam. Kan eea iets met een volksaard te maken hebben ? In de dierenwereld zijn er immers ook roof en prooidieren. (Bron:” Tranen van de Krokodil” prof. Piet Vroon) uiteraard werd deze man verguisd en weggezet als een racist en het verdere rijtje……Beter weer een grote oorlog, na vijf jaar klaar, en weer verder. Dit kankergezwel blijft eeuwig anders…

 22. Drollevanger

  Wij waren jaren geleden van plan in Zweden een zomerhuis te kopen, omdat je daar je auto niet op slot hoefde te doen en criminaliteit nagenoeg afwezig was. Toen ik het jaar daarop in Malmo geld van de bank haalde, veranderden onze plannen.
  Ik ben ontzetten blij dat het niet is doorgegaan. We gaan nu naar O-Europa, dat is veiliger.

 23. Drollevanger

  Wij wilden 10 jaar terug een zomerhuisje kopen in Zweden. Gelukkig heeft mijn vrouw dat toen tegen gehouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.