Diederik Gommers vreest nu al voor het ergste: ‘Versoepel niet! Piek van 400 IC-patiënten kunnen we niet aan’

De Nederlandse IC-baas en NPO-paradepaardje Diederik Gommers waarschuwt dat het kabinet niet te snel moet versoepelen. De afgelopen dagen stijgen de coronacijfers weer en Gommers vreest voor het ergste. De ic’s in Nederland kunnen een piek van 400 mensen niet aan in januari. 

Gisteravond was coronaminister Hugo de Jonge aangeschoven bij Op1 om indirect te melden dat we voorlopig nog geen afscheid gaan nemen van de coronapas. Het is volgens de CDA’er nog niet verstandig om begin november de maatregel weer af te schaffen. De Jonge baseert zijn excuus op de opleving van het virus, of het risico daarop, maar Gommers’ kritiek gaat ook vooral op de algehele zorgcrisis waar Nederland mee te maken heeft.

Vandaag kwam Diederik Gommers, ook al zo’n vaste stamgast bij de NPO, met een waarschuwing. Hij kwam vandaag met de boodschap dat de intensive care nog niet klaar is voor een piek van 400 patiënten in januari. Hij zegt er het volgende over tegen de NOS:

“Onze verpleegkundigen zitten er psychisch echt doorheen, zij hebben meer tijd nodig. Er liggen nu 130 patiënten op de IC’s, 180 kunnen we aan, maar een piek van 400 niet. We moeten dan reguliere zorg weer afschalen en dat willen we eigenlijk niet”

Vandaag is het aantal nieuwe besmettingen gemeld op maar liefst 3700 nieuwe gevallen. En met de boodschap van De Jonge bij Op1 en de waarschuwing van Gommers lijken versoepelingen definitief van de baan te zijn. Sterker nog: met het huidige tempo zal het niemand moeten verbazen als er zelfs weer maatregelen worden verzwaard.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus maak de borst maar nat voor opnieuw een lange, donkere winter met veel restricties. Als de beleidmakers en OMT-leden ruim voor de versoepelingsdatum met zulke boodschappen en waarschuwingen komen is dat een teken dat we juist nieuwe maatregelen kunnen verwachten. Terwijl het kabinet dit makkelijk had kunnen voorkomen door de laatste maanden, en jaren, meer geld te investeren in de zorg. Genoeg kritische Kamerleden hebben hier al voor gewaarschuwd, maar de beleidsmakers hebben gewoon niet geluisterd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. albertliegt

  400 I.C patiënten kan ie niet aan terwijl de minister zegt dat we inmiddels 1800 plaatsen hebben

  in plaats van 5000 b.o.a’s opleiden had men beter 5000 verpleegkundigen kunnen opleiden.

  Echter het gaat niet over de druk op de zorg

  U ZULT ZICH ONDERWERPEN !

  de b.o.a’s worden daar speciaal voor opgeleid !

  1. LifeBuddy

   Nu doen ze het Weer, de leugen regeert. Alle ziekenhuizen hebben 9 miljoen euro winst en ze mogen Geen winst draaien. Hoogst waarschijnlijk zal die 9 miljoen wel 29 miljoen zijn. Het wordt hoog tijd voor een RECHTS kabinet.

 2. Mistgabel

  h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/dr-peter-mccullough-hartaanvallen-veroorzaakt-door-bloedstolsels-zijn-nu-een-wereldwijde-pandemie/

  1. albertliegt

   tja , zie de lijst met bijwerkingen .

   h**ps://stichtingvaccinvrij.nl/18-redenen-waarom-ik-het-covid-vaccin-niet-ga-halen/

   Is al lang bekend maar ze blijven doorspuiten. Nu met prikje 3 in in 2022 met prikje 4&5. Ze staan al in de rijksbegroting.

   9 oktober 2021
   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1751085929/i-jsland-stopt-met-moderna-prik-vanwege-bijwerkingen

   Ik neem wel een frikandel. Laat de rest maar de spuit nemen.

   1. dinaro

    Blijven spuiten is het devies.
    Hoe eerder iedereen dement is of al niet is.
    Zelfs artsen zitten in de farmacie met aandelen onder andere.
    Zo verrot is het nog nooit geweest!
    Nieuwsuur van gisteravond 12-10-2021 gezien?
    Toch wel heldhaftig van de NPO.

  2. LifeBuddy

   Heb verschillende mensen gesproken met een hartstent. Ze hebben allemaal ernstige hart klachten gekregen. Vrouwen met menstruatie problemen lopen nu ook al de deur plat bij de dokter. hoe sLinks zal dit aflopen?

   1. Emma Louise

    Onvruchtbaar kunnen deze vrouwen niet worden.

    1. albertliegt

     aldus onze huisgynaecoloog, terug naar de studio !

 3. Albert Egberts

  Met een kleine twee miljoen ongevaccineerden had je dit kunnen zien aankomen. De vaccinatiegraad is eenvoudig te laag om van deze maatregelen af te komen.

  1. Mistgabel

   U ziet helemaal niets, das het probleem.

   1. Albert Egberts

    Ik houd me eenvoudig bij de feiten, Mistgabel: meer dan 90% van de coronapatiënten in het ziekenhuis en de IC betreft ongevaccineerden en de huidige sterke toename van besmettingen vindt overwegend plaats in streken met een lage vaccinatiegraad.

    Hieruit kan maar één zinnige conclusie worden getrokken: de toegenomen besmettingen en de noodzaak de motregenen te handhaven is te wijten aan de te lage vaccinatiegraad. Hier lijkt me geen speld tussen te krijgen.

    1. Word lid

     Feiten albert? jij hangt een complottheorie aan wat betreft ongevaccineerden en verspreid daarover desinformatie..

    2. albertliegt

     je waanzinnige gewauwel zijn geen feiten maar een selectieve onderbuik en we weten allen wat daar uit komt

    3. albertliegt

     wat probeert de taalnazi eigenlijk te zeggen ?

     quote de toegenomen besmettingen en de noodzaak de motregenen te handhaven is te wijten aan de te lage vaccinatiegraad. end

    4. Xyz1234

     U zou er dan ook bij moeten vermelden dat het registreren van de vaccinatiestatus van de patiënten zeer onzorgvuldig en onvolledig verloopt waardoor van zo’n 80% van de patiënten bij de overheid niet eens bekend is of ze gevaccineerd zijn en dit gemakshalve bij het aandeel ongevaccineerden wordt opgeteld. Hierover zijn al meerdere verklaringen afgelegd door ziekenhuispersoneel, zowel anoniem als in het openbaar. Maar dat hoort u liever niet.

     1. Albert Egberts

      De besmettingscijfers worden verzameld door de GGD en die weet altijd of er bij een individuele besmetting sprake is van vaccinatie of niet.
      De bewering van Xyz mist elke grond.

     2. Xyz1234

      In uw droomwereld gaat u ervan uit dat alle systemen van alle instanties naadloos op elkaar zijn aangesloten en dito communiceren. Alleen wanneer je je nooit in de echte wereld begeeft en niet bereid bent te luisteren naar ziekenhuispersoneel wat hier ervaring mee heeft, kun je dit soort waanideeën in stand houden.

     3. Albert Egberts

      “In uw droomwereld gaat u ervan uit dat alle systemen van alle instanties naadloos op elkaar zijn aangesloten en dito communiceren.”

      In dit geval zullen er weinig fouten worden gemaakt omdat vaccinaties en testen plaatsvinden volgens de DigiD-code.

      Overigens zullen heel weinig gevaccineerden zich laten testen. Zoals je weet worden die zelden ernstig zieke en zullen ook blij lichte klachten zich in de regel niet laten testen.

     4. Word lid

      “Overigens zullen heel weinig gevaccineerden zich laten testen.”

      Precies en dat is het grote probleem, albert geeft het toe dat gevaccineerden het probleem zijn

     5. albertliegt

      weer fake nieuws en leugens , zo triest

      besmette gevaccineerde en ongevaccineerde hebben exact dezelfde hoeveelheid virus materiaal bij zich en zijn dus even besmettelijk domme jongen !

      Wetenschappelijk aangetoond, link heb je al 1000 x ontvangen en toch blijf je onzin verkondigen. Dat ze jou hier handhaven is werkelijk te triest voor woorden. Kampioen leugens en fake nieuws !

     6. albertliegt

      weer fake nieuws en leugens , zo triest

      besmette gevaccineerde en ongevaccineerde hebben exact dezelfde hoeveelheid virus materiaal bij zich en zijn dus even besmettelijk domme jongen !

      Wetenschappelijk aangetoond, link heb je al 1000 x ontvangen en toch blijf je onzin verkondigen. Dat ze jou hier handhaven is werkelijk te triest voor woorden. Kampioen leugens en fake nieuws !

  2. albertliegt

   1800 I.C plaatsen

   wat een gewauwel domme jongen. Wat een nonsens verkondig je toch !
   Overigens , gezellig winkelen in de grote winkels. Samen door de rekken snuffelen, rijen bij de paskamers, samen in de rij bij de kassa maar even wat drinken in het restaurant mag dan plotseling niet. Dan moet er een QR-code overlegd worden ! Wie lgt deze kolder even helder uit !!

   Gelukkig zitten de restaurants nagenoeg leeg domme jongen.

   symboolpolitiek voor de buhne en domme mensen albert de leugenaar

  3. RvdBe

   Ongevaccineerden mogen niets meer zonder QR code en dienen negatief getest te zijn bij deelname aan sociale activiteiten.
   Het kan dus niet anders zijn dat de niet geteste op elkaar kruipende gevaccineerden de schuldige zijn.

   1. albertliegt

    👏👏👏👏👏👏👍

    1. Mistgabel

     Denk dat Alberts last begint te krijgen van bloedstolsels.
     Logisch nadenken kan ie al niet meer.

     1. ElGuapo

      Dat is al geruime tijd zo.

     2. Mistgabel

      ElGuapo

      Symptomen van een delier.

     3. albertliegt

      hij geeft waarschijnlijk de ongevaccineerde de schuld van zijn gewauwel !

   2. albertliegt

    👏👏👏👏👏👏👍

  4. ElGuapo

   De domme opmerkingen en fabeltjes die je elke dag aan het verkondigen bent blijven maar komen.

  5. Xyz1234

   Dus de maatregelen werken niet Engbert? En het vaccin al helemaal niet, want met een vaccinatiegraad van 85% zou je aanzienlijk minder capaciteit nodig hebben, als het vaccin zo goed werkt. Dus verklaar dat eens op basis van officiële cijfers svp.

   1. Albert Egberts

    @Xyz,
    Meer dan 90% van de coronapatiënten in het ziekenhuis en de IC betreft ongevaccineerden en de huidige sterke toename van besmettingen vindt overwegend plaats in streken met een lage vaccinatiegraad.

    Vaccinatie werkt dus wel degelijk en dat wordt bewezen door bovengenoemde feiten.

    1. Word lid

     Je verspreid desinformatie, ook omdat jij je niet laat testen…

    2. ElGuapo

     Fabeltjes.

    3. albertliegt

     onzin domme leugenaar !

     besmette ongevaccineerde en gevaccineerde dragen dezelfde hoeveelheid virus materiaal bij zich. Je bent een ziekelijke pathologisch leugenaar.

     vaccinatie werkt niet tegen corona maar zorgt wel voor een vleugellam immuunsysteem en vele doden.

     h**ps://www.wochenblick.at/jugendliche-sterben-nach-der-impfung-sportler-brechen-ploetzlich-zusammen/

     h**ps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/oversterfte-in-europa-bij-75-minners-explosief-gestegen-in-vergelijking-met-coronajaar-2020-zorgelijk/

    4. Xyz1234

     U ontwijkt de vraag: de vraag is waarom de ziekenhuizen weer vol kunnen lopen als 85% minder mensen in aanmerking komen voor opname vanwege het feit dat ze gevaccineerd zijn? En over de vaccinatiestatus van patiënten kan ik nog melden dat van een zeer groot deel die status niet bekend is en ze dus gemakshalve als niet gevaccineerd worden meegenomen in de cijfers. Dit op basis van verklaringen van ziekenhuispersoneel. Maar u zult het wel beter weten.

     1. Albert Egberts

      “de vraag is waarom de ziekenhuizen weer vol kunnen lopen als 85% minder mensen in aanmerking komen voor opname vanwege het feit dat ze gevaccineerd zijn? ”

      Dat gaf ik al aan: 1.8 miljoen mensen zijn ongevaccineerd en vormen rond 95% van de ziekenhuisopnames voor Covid.

     2. albertliegt

      Als je geen toestemming geeft om je vaccinatie door te melden blijf je als ongevaccineerd in de boeken staan.

  6. J. Punt

   Zeker weten, omdat anderen dat zeggen. Wou dat ik deur tot deur verkoper was in uw buurt. Gegarandeerd altijd beet, ook zo’n koopverslaving van tell sell omdat u ook daarvan alles gelooft?

 4. Mistgabel

  Net RTL nieuws gezien, het begint nu zelfs lachwekkend te worden.
  Dat daar nog mensen intrappen is echt triest om te zien.

 5. Xyz1234

  Voor wie het zich niet meer kan herinneren: Gommers is de persoon die zei dat er niet opgeschaald moest worden omdat er niets zo erg is als ziekenhuispersoneel dat zich zit te vervelen.

  1. Mistgabel

   Tja en nu gaat Gompie piepen.

 6. Augustus

  Dus bij elke standaard griepgolf kunnen ze vanaf nu tot in het oneindige klagen dat er politieke bemoeienis en monetaire handjeklap moet komen. We zijn goed bezig.

  1. Albert Egberts

   Dat hangt van de ernst van de pandemie af, Augustus. Als er een griepvariant opduikt die net zo dodelijk is als Corona zal de overheid wat moeten doen.

   1. Word lid

    albert’s complotdenken neemt nu wel heel erge vormen aan.
    Er is geen pandemie, je verspreid leugens albert, zo geïndoctrineerd en angstig dat je bent.
    De delta variant is vaccinatieschade..

   2. albertliegt

    corona is net zo dodelijk als influenza vandaar de overweging om bij influenza uitbraak de corona maatregelen in te zetten !

    fascisme in zijn volle glorie leugenaar

   3. Mistgabel

    Haha, 0,14% noemt Alberts een pandemie.
    Hilarisch.

    1. Albert Egberts

     Daarmee ben ik in goed gezelschap.

     ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Coronapandemie

     1. albertliegt

      In goed gezelschap , nog geen 5 miljoen doden wereldwijd over 24 maanden op 7700 miljoen mensjes. De domme ziekelijke pathologisch leugenaar weet niet wat een pandamie is. best triest

      doe even google gebruiken op bijvoorbeeld , pest , spaanse griep enz
      Dan mag je spreken van een pandemie !

      Wat ben je toch een ongelofelijke sukkel , dat is wel een feit inmiddels.

     2. Vanduinen

      @Albertliegt, u of @Word lid, bagatelliseert het aantal Corona doden? Hadden zij net als de ongeboren vrucht ook niet recht op leven.

     3. Word lid

      Eens kijken of vanduinen hier op te zeggen heeft, over bagatelliseren gesproken..

      Gelukkig heeft 99,8% van de bevolking niemand verloren.
      Maar speciaal voor vanduinen even het volgende, het aantal mensen vanaf maart 2020 overleden aan “corjona” is 18.277, het aantal abortussen, het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s vanaf maart 2020 is ruim 69.000 daar hoor ik je niet over.
      Er is een abortuspandemie gaande, er worden 50.000.000 baby’s per jaar wereldwijd vermoord middels abortus”.

     4. albertliegt

      bagatelliseren doe ik niets ! aangeven dat de cijfers geen aanleiding geven tot de titel “pandemie” doe ik wel.

      5 miljoen doden wereldwijd over 24 maanden op 7700 miljoen mensjes.

      das dus bij verre geen pandemie

 7. Niemandalletje

  “De ic’s in Nederland kunnen een piek van 400 mensen niet aan in januari.”

  De conclusie is simpel:
  Als het tot heden nog niet geregeld is dat je een kleine 400 mensen op een miljoenen bevolking niet aan kunt op de IC’s in Nederland, dan schort er iets aan de leidinggevenden en/of het beleid.
  Met of zonder voorgewend virus.
  Ik verwacht binnenkort over uw ontslag te mogen vernemen?

 8. J. Punt

  Gezeur in de marge.
  Meeste ongerief zit bij het personeel om de toenemende regeldruk en talloze administratieve handelingen en roosterplanningen.
  Omdat verzekeraars en Pharma de touwtjes in handen hebben en alle protocollen bepalen. Dat weet deze meneer heel goed. Het prikbeleid opvoeren om de gecreëerde tekortkomingen te compenseren. De schuld bij het personeel leggen met zielige verhaaltjes in de media is zo hollands geworden. Valt nog mee dat hij geen OK-suit aantrok om het een en ander nog hopelozer te doen lijken.

  personeel vertrekt niet om het zware werk maar om het eeuwige gezeur en gezwalk van de overheid over hun rechtspositie en toekomst. Denken ze daar eventjes te kunnen oplossen door nieuwe NLérs daar neer te plempen voor 5 euro bruto per uur?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.