Doorgedraaide Sigrid Kaag viert 55 jaar D66: ‘Onze opdracht is urgenter dan ooit!’

Vandaag precies 55 jaar werd D66 opgericht door Hans van Mierlo. De idealen van de partij waren toen indrukwekkend en positief: voor transparantie, voor democratie, voor zeggenschap van burgers. Helaas is de partij onderhand afgegleden tot een fascistische bende geleid door een vrouw die hilarisch genoeg roept dat de missie van D66 “urgenter” is dan ooit. 

Kijk eens hoe trots ze zijn bij D66! “Wij zijn jarig! Vandaag precies 55 jaar geleden richtte een groep ongeruste Nederlanders D66 op,” schrijft de partij op Twitter. “Net als toen werken we aan een werkelijk vrij bestaan voor iedereen.” Vervolgens laat de partij weten dat het lustrum gevierd wordt tijdens het D66 Congres van 13 november.

De video die erbij staat moet je echt even kijken. Want Van Mierlo en zijn kameraden legden al die jaren geleden uit waarom ze deden wat ze deden. Ze wilden meer democratie omdat ze zich zorgen maakten over de groeiende afstand tussen burger en politiek. Hij kwam met een plan voor een nieuw kiesstelsen. Een plan voor vernieuwing en verjonging. “Voor doorbreking van het oude, vastgeroeste partijpatroon.”

Sigrid Kaag: kartelvrouwe

En dan zie je Sigrid Kaag, de belichaming van de huidige vastgeroeste patronen, heel trots dit tweeten:

“‘De partij zal streven naar […] bevordering van de ontplooiing van ieders individualiteit op basis van gelijke kansen.’ Vandaag precies 55 jaar geleden zag D66 het levenslicht met deze in het Appèl geformuleerde missie. 55 jaar later is die opdracht urgenter dan ooit,” schrijft deze Grote Leider van de nepdemocraten 66.

Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest was. D66 is verworden tot dé kartelpartij bij uitstek. Vastgeroester dan daar worden ze niet gemaakt, zelfs niet in de Nederlandse politiek. De partij heeft álle oude principes laten varen om maar mee te mogen doen aan het machtsspel. Referenda? Weg ermee. Nieuw kiesstelsel? Het kan D66 niet boeien. Gekozen burgermeesters? Haha!

En ga zo maar door. Alles waar D66 van oudsher voor stond is te grabbel gegooid, maar ze hebben dan toch nog de euvele moed om net te doen alsof ze die oude waarden wel degelijk nog steeds onderschrijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Verrotter dan die partij én met name haar leider Sigrid Kaag komen ze écht niet voor. Vandaag is dan ook niet een dag dat we vieren dat D66 55 jaar bestaat. Nee. Het is juist de dag waarop we moeten treuren over wat er van die partij geworden is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. LifeBuddy

  “Net als toen werken we aan een werkelijk vrij bestaan voor iedereen.” Wat Ik opgebouwd heb, breekt de arische sLinkse d66 gelijk af, om aan goddeloze gelukzoekers te geven.

 2. albertliegt

  De redenen van opstart in 1966 zijn in 2012 nog steeds niet opgestart.

  Opheffen d66 , na 46 jaar nog niets gepresteerd hebben is best een prestatie

  nutteloze club regenten zoals Al kaq heeft laten zien afgelopen 6 maanden

 3. Albert Egberts

  Er is in de Nederlandse behoefte aan een links liberale partij als kleur in het politieke spectrum. Daarom is D66 een blijvertje.

  1. Harry Haller2

   Net zoals de PVV een blijvertje is. En inmiddels virtueel weer groter dan Doordrammers66. Wen er maar aan.

   1. Albert Egberts

    Ja, het rechtspopulisme is ook een onmisbaar segment in het politieke spectrum. Of dat na het vertrek van Geert Wilders echter nog in de vorm van de PVV zal worden belichaamd is onzeker.

    1. september

     Geert Wilders wil nog tot zijn pensioen in 2030 doorgaan.En dat is nog heel lang.Wat zou erdan nog van de PVV overblijven

   2. Monty

    ”inmiddels virtueel weer groter dan Doordrammers66”

    Virtueel Harry precies.
    In 2017 was Wilders virtueel de grootste partij met maar liefst 41 zetels.
    Enfin de werkelijke uitslag ken je wel he Harry.

   3. Onslow

    Daar blijft het dan ook bij. Er moet ook nog wat uitkomen.

  2. Docm

   Ja, dat is zo. Alleen was D66 wat naïef over democratie, dus men schrok toen er een echt referendum plaatsvond; het volk bestaat niet alleen uit intellectuelen. D66 is de enige partij die EU recht serieus neemt, dat waardeer ik dan weer wel. En hieronder staat dat de PVV ook een blijvertje is, dat is ook weer waar. Het lijkt wel of we ons in de 19e eeuw bevinden.

   1. albertliegt

    de EU !!

    Inmiddels een rekening van wekelijks 200 miljoen euris om een grenswisselkantoor in stand te houden.

    NEXIT AUB !! en snel

    10.000.000.000 euris terug op de rijksbegroting wat een feest

  3. halo1

   Ze zijn heel schadelijk (geweest) hoor t.a.v criminaliteitstoename, verloedering, normvervaging.. ze denken dat intellectueel zijn maar het (mensbeeld) is veelal grotelijks-naief..alleen het recht-op-eigen-leven(sbeeindiging) vind ik goed.

  4. albertliegt

   quote
   Albert Egberts 2 uur geleden Beantwoorden

   Er is in de Nederlandse behoefte aan een links liberale partij als kleur in het politieke spectrum. Daarom is D66 een blijvertje.
   end

   Gelukkig lijkt de behoefte snel af te nemen getuige de peilingen .

   Met al kaq aan het roer gaat alles naar zijn moer. Op naar de 0 zetels met het dedain van de politiek.

 4. janrama

  Zo zo, een sekte lid met een gestoorde leider laat zijn ware gezicht zien.Hij voelt zich een strijder voor individuele vrijheid, hoe gestoord kun je zijn.

  1. por favor no borres

   hoe gestoord kun je zijn.

   Dat antwoord vindt u in de korte of lange veelbeluisterde podcast nummer 13 van deze week.

  2. albertliegt

   geen idee waar decadente arrogante rutte “zijn kennis ” vandaan haalt

 5. Eppo123

  De DDR bestaat niet meer, nu D66 nog.

 6. Joko

  Walgelijke zelfgenoegzaamheid. We weten waar Egberts zijn arrogantie van geleend heeft.

 7. J.C.

  Heeft Kaag over de mondiale missie, die zij tegenwoordig slaafs lijkt uit te voeren, want die wijkt nogal af van wat Van Mierlo en Gruijters destijds bedoelden…………

 8. J. Punt

  Die plaat voor hun kop heeft rustig in 55 jaar de volle omvang kunnen bereiken

 9. Hendrik_Groen

  Oeps, dacht even dat er bij de DDS niet meer gescholden mocht worden. Gelukkig begint onze Mi**el weer met schelden dus mag onze vlekkie ook weer beginnen.

  1. por favor no borres

   Nu weet ik niet hoelang u deze website al bezoekt/volgt, maar consequent zijn is niet bepaald de sterkste kant van de raad van redacteuren.
   Vaak is het handelen het tegenovergestelde van de verkondigde principes/meningen.

   1. Piepertje

    Ohhhh! Echt waar miniCockje? Wat nu? Zijn we er nog morgen? Vragen, vragen, maar geen antwoorden.

   2. ElGuapo

    Weer een nutteloze bijdrage van de gepensioneerde frikandelfluffer vanuit casa de la perra.

  2. albertliegt

   de ware nsb’er verraadt zelfs zijn moeder

  3. albertliegt

   de ware nsb’er verraadt zelfs zijn moeder

 10. plakband

  Sigrid Kaag is pas 3 jaar op de hoogte van het bestaan van D66. Ze heeft zich nooit op de hoogte gesteld van de bestaansreden van D66. Sigrid Kaag predikt puur eigenbelang. De belastingbetaler is de dupe.

 11. Bes Tolen

  D66 gedroeg zich altijd als een luis in de pels van de PvdA. Dat leek meestal hypocrisie en op de houding van kak, die D66 aannam tegenover de als maatschappelijk minderwaardig geachte PvdA stemmers. D66 koos op kritieke ogenblikken voor de op basis van tijdens het confessionele tijdperk door voortdurende propaganda aanvaarde kant van het CDA, dat automatisch het gelijk in moeilijker politieke vraagstukken aan haar gematigde zijde zou hebben. D66 koos al te vaak voor belemmering in de persoonlijke vrijheden zoals op het gebied van de vrijheid van meningsuiting en scheve verhoudingen wat privacywetgeving en uitvoering aan gaat. Het waren enkelingen, die daardoor Nederland op deze punten in de achteruit zetten. Maar dat is wel D66. Als we nu naar D66 kijken dan zien we politici met extreme aanpak. Bijvoorbeeld Van Engelshoven lijkt wel wild en Koolmees lijkt de levens van gepensioneerden te willen bekorten. Het gaat te ver. Extremer vinden we het in heel Europa waarschijnlijk niet. Nou ja, Oekraïne of zo uitgezonderd. En de PvdA? Die partij is door eigen toedoen haar functie meest kwijt. Juist aan de politieke partijen is in Nederland van alles te verbeteren.

 12. Docm

  In de Kaag tweet: ‘De partij zal streven naar […] bevordering van de ontplooiing van ieders individualiteit op basis van gelijke kansen.’ Dat was dus 55 jaar geleden de missie van D66. Nou, in de VS wordt er al aan gewerkt: https://equitablemath.org/, daar gaat het dus om ” anti-racist math practice”. Wiskunde zou racistisch zijn, wat volledige waanzin is. Dus ik vraag mij wel af wat D66 onder “gelijke kansen” verstaat.

 13. Ben van Zwol

  Hans draait zich om in zijn asurn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.