Drenthe, Zeeland en Overijssel schieten opvangcentrum Ter Apel te hulp en gaan asielzoekers opvangen

De provincies Drenthe, Zeeland en Overijssel gaan met tijdelijke opvanglocaties asielzoekers van het overvolle aanmeldcentrum Ter Apel opvangen. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol ziet dit als een kleine overwinning, maar eigenlijk is het diep triest.

Aanmeldcentrum Ter Apel heeft slechts 275 tijdelijke opvangplekken voor asielzoekers, terwijl er daar op dit moment zo’n 750 zitten. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft momenteel plekken voor ruim 600 asielzoekers in beeld om ze tijdelijk te kunnen opvangen.

Dit is echt helemaal niets om over naar huis te schrijven. Met man en macht konden er maar een paar honderd tijdelijke (!) opvangplekken worden gevonden, terwijl de wachtlijst uit duizenden namen bestaat. Het demissionaire kabinet moet voor 1 november (minder dan een week dus) 3.000 plekken zien te vinden, meldt RTL Nieuws. De plekken die ze tot nu toe hebben gevonden zijn goed voor een tijdelijke opvang van een week of vier.

De instroom van asielzoekers blijft onverminderd hoog en Broekers-Knol vertelt de Tweede Kamer vol trots dat ze een paar honderd tijdelijke opvanglocaties heeft weten te regelen. Dan ben je de ernst van de situatie toch volledig aan het ontkennen?

Als er niet snel wat gebeurt dan wordt het een situatie waar men de asielzoekers blijft rouleren tussen opvanglocaties. Een weekje hier, een maandje daar. En in de tussentijd maar hopen dat ze alsnog weggaan, want nieuwe huizen en opvanglocaties worden er nauwelijks gebouwd. Het enige resultaat wat hiermee bereikt wordt is dat het administratieve en logistieke deel van het verantwoordelijke staatsapparaat op volle toeren draait, terwijl de boel vast blijft lopen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat is op korte termijn slecht voor de maatschappij, maar uiteindelijk goed. Dan krijgt men ook in Den Haag eindelijk eens door dat de rek er echt volledig uit is. Helaas voor ons (en de asielzoekers) zijn ze behoorlijk hardleers en stuk voor stuk een kei in het ontkennen van de realiteit. Het zal dus nog wel even gaan duren voor ze daar de druk óók beginnen te voelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ab Infinitum

  Er zijn meer provincies dan deze drie.

 2. palko

  Asielzoekers? Zullen we deze figuren maar gewoon bij naam noemen? Nepvluchtelingen!!!

 3. plakband

  Wanneer schieten de provincies te hulp om de woningnood onder Nederlandse jongeren te lenigen. Nu worden hen weer een paar honderd woningen door de neus geboord. Dat noem ik het paard achter de wagen spannen.

  1. Jack Flash

   Drenthe Zeeland Overijsel?
   Tuurlijk, het hele land wordt voorzien van deze plaag, maakt u zich geen zorgen.

   1. Heinzs

    Overijssel dan maar, @Jack, een mooie provincie vooral Twente.

  2. Augustus

   Waarom zouden ze? Het doel is omvolking.

   1. Mikse

    Omvolking bestaat niet. Ontvolking is het. Wij hebben het ervaren, selectief benaderen en benoemen. Zeg maar dat het niet waar is. De asielzoekers zijn niet gewenst.

   2. Jannes46

    Dus betekent dat het importeren van inteelt.

 4. Scevian

  Volgens H worden binnenkort QR code weigeraars en ongevaccineerde hun huis uitgezet.
  Dit zal genoeg ruimte opleveren voor onze nieuwe tolken, I.C medewerker, tandartsen,en verplegers .

 5. Jannes46

  Olleke Bolleke Broekers Knol.
  Typisch VVD. Veel geblaat weinig wol.

 6. Morgan4321

  We hebben in Vugt en Westerbork toch zo’n mooie opvang kampen staan die al eerder dienst gedaan hebben.

 7. dumbfarmer

  ik hoor t helemaal hier denken: “YESS!!!! gelukt, excuus om geen zak meer uit te voeren en mijn tijd uit te zitten, die hete aardappel is voor de volgende”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.