Filmpje! Vladimir Poetin fileert de Woke-gekte: ‘Nog erger dan de agitprop van de Bolsjewieken’

In wat misschien wel de beste speech is van zijn carriere heeft Vladimir Poetin keihard uitgehaald naar de achterlijke Woke-gekte die het Westen in haar ban houdt. Deze idioterie is niets meer of minder dan een “misdaad tegen de menselijkheid,” zei de Russische president. En ja, ging hij verder, hij weet waar hij over spreekt. In Rusland probeerden de Bolsjewieken namelijk precies hetzelfde te doen wat de Woke-gekken nu proberen. 

In een recente toespraak heeft Vladimir Poetin niet alleen de Woke-gekte gefileerd, maar hij heeft luisteraars en kijkers ook meteen een belangrijke geschiedenisles gegeven. Want, zei hij, dat hele Woke-gebeuren is simpelweg een herhaling van de geschiedenis. Na de Russische revolutie van 1917 deden de Bolsjewieken namelijk precies te doen wat de Wokers nu willen: ondermijning van de cultuur, het gezin, van de religie. Alles moet opnieuw gemaakt worden. Daardoor wordt alles wat bestaat ondermijnd en afgebroken.

Poetin ontleedt de ware aard van Woke

“We kijken met verbazing naar de processen die gaande zijn in de landen die traditioneel beschouwd worden als de standaarddragers van vooruitgang,” zei Poetin. “Natuurlijk zijn de sociale en culturele schokken in Amerika en West-Europa niet onze zaak. We houden ons afzijdig. Sommige mensen in het Westen geloven dat de agressieve eliminatie van hele hoofdstukken uit hun eigen geschiedenis, ‘positieve discriminatie’ tegen de meerderheid in het belang van de minderheid, en de eis om traditionele begrippen als moederschap, vaderschap, het gezin en zelfs gender… Zij geloven dat dit allemaal mijlpalen zijn op de weg naar sociale vernieuwing.”

“De voorstanders van deze zogenaamde ‘sociale progressie’ geloven dat ze de mensheid een nieuw en beter bewustzijn geven. God zegene. Wapper je vlaggen. Doe je ding. Het enige dat ik nu wil zeggen is dat hun ideeën helemaal niet nieuw zijn. Het zal sommige mensen verbazen, maar Rusland heeft dit al eens meegemaakt.”

Poetin: Woke is het oude Bolsjewisme

Dat is het moment waarop de geschiedenisles begon. Want hoewel het ons zelden verteld wordt waren de oude communisten niet alleen maar van “de productie samen doen.” Het ging niet alleen om eigendom. Oh nee, ze wilden de hele mensheid en de hele menselijke natuurlijk hermaken.

“Na de Revolutie van 1917,” zei Poetin dan ook, zeiden de Bolsjewieken, die zich baseerden op de dogma’s van Marx en Engels, dat ze de bestaande gewoontes en tradities wilden veranderen. Niet alleen op politiek en economisch gebied, maar de hele notie van menselijke moraliteit en de fundamenten van een gezonde samenleving. De vernietiging van oude, vertrouwde waarden, religie en de relatie tussen mensen onderling, zelfs inclusief de totale afwijzing van het gezin… Ja, dat hadden wij ook. De aanmoediging om geliefden te verraden. Dit alles werd ‘vooruitgang’ genoemd. En, trouwens, dit werd ook nog eens in grote delen van de wereld gesteund. Het was behoorlijk modieus allemaal. Inderdaad, net zoals vandaag.”

Shakespeare

“De strijd voor gelijkheid en tegen discriminatie is veranderd in een agressief dogmatisme dat aan absurditeit grenst,” ging de president verder, “als zelfs werken de grote auteurs van het verleden zoals Shakespeare niet meer gelezen worden op scholen of universiteiten omdat hun denkbeelden als ‘achterhaald’ worden beschouwd. De klassieken worden achterlijk verklaard en onwetend wat betreft het belang van ‘gender’ en ‘ras.’ In Hollywood worden memo’s rondgestuurd over ‘de juiste manier om een verhaal te vertellen.’ En zelfs over hoeveel karakters welke kleur of gender moeten hebben.”

“Dit is nog erger dan de agitprop departement van het Centrale Comité van de Communistische Partij in de Sovjet Unie,” zei Poetin. Ja, oké, ging hij verder, racisme tegengaan is iets goeds. “Maar de nieuwe ‘cancelcultuur’ heeft het veranderd in ‘positieve discriminatie,’ wat wil zeggen: omgekeerd racisme. De obsessie met ras verdeeld mensen meer, terwijl de echte strijders van gelijke rechten juist droomden van eensgezindheid, en terwijl ze juist weigerden om mensen te verdelen op basis van hun huidskleur.”

Kleurblindheid

Vervolgens citeerde hij de grote Martin Luther King Jr., die tijdens de civil rights demonstraties zei dat hij droomde van een wereld waarin zijn kinderen beoordeeld zouden worden op basis van hun karakter, en niet op basis van hun kleur. “Dit is de échte waarde,” aldus Poetin. “Maar nu zien we dat het heel anders gaat overal.”

“Trouwens, de meerderheid van de Russen denkt niet dat de huidskleur van een persoon belangrijk is. We zijn allemaal mensen. Dát is waar het om gaat.” Dat, zei de Russische leider, is waar de focus op zou moeten liggen. Niet alleen in Rusland, maar overal elders.

Schimmenspel

“In een andere Westerse landen is het debat over mannen- en vrouwenrechten veranderd in een schimmenspel. Zeloten van deze ideologie willen deze concepten (van mannelijkheid en vrouwelijkheid) zelfs helemaal afschaffen. Iedereen die durft te zeggen dat mannen en vrouwen bestaan – wat een biologisch feit is – riskeert verbannen te worden,” zei hij terecht.

“‘Ouder nummer één’ en ‘ouder nummer twee,’ ‘geboortegevende ouder’ in plaats van moeder, ‘en menselijke melk’ in plaats van ‘borstmelk’ – allemaal om te voorkomen dat mensen die niet zeker zijn over hun gender niet van slag te laten raken.’ Ik herhaal, dit is niet nieuw. In de jaren 20 waren er de zogenaamde Sovjet Cultuurdragers die ook Newspeak uitvonden en die geloofden dat ze op die manier een ‘nieuw bewustzijn’ konden creëren, en waarden en normen zo konden veranderen.”

Bescherm de kinderen

En er zijn nog meer voorbeelden van dit soort “schimmenspelen” aldus Poetin. Want wat te zeggen van “afschrikwekkende zaken als dat kinderen vanaf jonge leeftijd geleerd wordt dat een jongen makkelijk een meisje kan worden en omgekeerd. Dit betekent dat de leraren feitelijk een keuze aan hen opleggen die we zogenaamd zouden hebben. Ze doen dit terwijl ze ouders uitsluiten van dit proces, en het kind dwingen keuzes te maken die zijn hele leven op z’n kop zetten.”

“Ze praten zelfs niet eens met kinderpsychologen hierover. Of een kind wel een staat is dit soort beslissingen te nemen? Dingen te benoemen zoals ze zijn.”

Dit grenst aan een misdaad tegen de menselijkheid. En het wordt gedaan in de naam en onder de vlag van ‘vooruitgang’,” fulmineerde Poetin vervolgens.

Rusland kiest voor gezond conservatisme

“Nou, als iemand dit wil, laat het ze doen,” zei hij. “Ik heb al gezegd dat, wat onze aanpak betreft, we ons laten leiden door een gezond conservatisme. Dat was een aantal jaar geleden, toen het internationale debat nog niet zo verhit was, hoewel de donkere wolken toen ook al samenkwamen.”

“Nu, terwijl de wereld een structurele ontwrichting doormaakt, is het hebben van een redelijk conservatisme als fundament voor politiek beleid belangrijker dan ooit. Dit juist omdat de risico’s en gevaren snel toenemen, en de werkelijkheid om ons heen fragiel is.”

Westerse conservatieven kunnen leren van Poetin

Het is een fantastisch belangrijke én inhoudelijk goede speech van Poetin. En nee, het is niet de eerste keer dat Poetin zich zo duidelijk uitspreekt tegen de Woke-gekte en allerlei andere extreemlinkse gestoordheid. Hij doet dit vaker – en elke keer dat hij het doet heeft hij honderd procent gelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sterker nog, niet alleen heeft hij gelijk, maar wij van rechts in Nederland moeten de moed hebben om hem als inspiratiebron te gebruiken en om van hem te leren. Dit is hoe je opstaat tegen Woke. Je kunt geen “compromissen” sluiten met deze totalitaire ideologie. Ze moet totaal en compleet verworpen worden, wetende dat Woke ronduit kwaadaardig is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Albert Egberts

  “In Rusland probeerden de Bolsjewieken namelijk precies hetzelfde te doen wat de Woke-gekken nu proberen. ”

  Soms kun je hier je eigen ogen niet geloven.

  1. Nostradamus

   Ja, inderdaad. De geschiedenis herhaalt zich en dat moeten we voorkomen. Hopelijk is dit een eye-opener voor die woke-gekken/woke-sukkels in het Westen.

   Ik ben geen fan van Poetin maar hier slaat hij de spijker keihard op z’n lelijke kop!

  2. Stanly2000

   Misschien even doorlezen, komt u er vanzelf achter wat Putin bedoeld met zijn vergelijking?

   1. Albert Egberts

    bedoelt

    1. Stanly2000

     Is dit uw enige reactie, slimme jongen toch?

  3. Docm

   Putin heeft het over “ondermijning van de cultuur, het gezin, van de religie.” Dus hij vindt de secularisatie ongewenst, zoals het een goede 19e eeuwse conservatief betaamt: religie houdt het gewone volk op het rechte spoor, daar hebben we het “opium voor het volk” weer. En inderdaad, “Rusland kiest voor gezond conservatisme”. Wel vreemd, die Russische geschiedenis van de laatste 120 jaar ..

 2. marcel_2011

  Inderdaad Albert Egberts, soms kun je je eigen ogen niet geloven wat er nu in de westerse wereld gebeurt

  1. Albert Egberts

   Wat er gebeurt geloof ik wel, maar de krankzinnige conclusies die sommigen trekken uit de feiten is ongelooflijk.

 3. Hendrik_Groen

  Als de DDS reageerders die zo onze regering afkraken dit in Rusland zouden doen hadden ze al in Siberië gezeten. Maar gelukkig kunnen ze hier de grootste onzin verkondigen achter hun veilige toetsenbord.

  1. Albert Egberts

   Putin vergiftigt politieke tegenstanders of zet ze gevangen. Hij ontmoet hier veel waardering en bewondering.

 4. Albert Egberts

  “wij van rechts in Nederland moeten de moed hebben om hem als inspiratiebron te gebruiken en om van hem te leren.”

  Huiveringwekkend.

 5. Bunky01

  Aan deze uitgesproken mening kan menig mens een een voorbeeld nemen. Je hoeft het op een heleboel vlakken niet met deze man eens te zijn, maar deze uitspraken zijn wel een houvast in deze totaal verloederde woke-wereld. Ongetwijfeld zal de heer Poetin hierop het nodige tandengeknars bij alle gender-idioten hebben veroorzaakt.

  1. Albert Egberts

   De liefde en bewondering voor deze buitenlandse dictator is hier groot.

   De geschiedenis herhaalt zich.

   🤢

   1. Magyar

    Kwakma denkt dat als iemand vindt dat hij/zij een dolfijn is iedereen hem/haar maar Flipper moet noemen, laat je nakijken weerzinwekkende gek!

    1. Albert Egberts

     Magyar begrijpt mogelijk zelf wel wat hij hier beweert.

     1. Magyar

      Dat je niet al te snugger bent wisten we al hoor Kwakma, dat hoef je niet extra te benadrukken.

      😀

 6. Vanduinen

  Ooit gehoord van Fjodor Dostojevski ? Die kon pas fileren, daar is Poetin een krabbelaar bij.

  1. Branzino

   @Vanduinen
   Ik heb verschillende boeken van Dostojewski gelezen. Wat bedoel je met zijn vaardigheid om te “fileren”. Ik kan me zo’n kwalificatie voorstellen bij zijn uitwerking van menselijk gedrag.

  2. Docm

   Het is inderdaad nuttig om naar de 19 eeuw te kijken om te begrijpen wat er nu gaande is. Het onderliggende probleem is: waarom zouden we zomaar iets geloven? De wokes beweren maar wat, en nu Putin ook weer. In de 19e eeuw waren de conservatieven ook bang voor democratisering en vervlakking. Daar hadden ze wel een puntje. En dus is Putin ook niet zo democratisch over een vrije pers etc.

 7. Branzino

  “Het is een fantastisch belangrijke én inhoudelijk goede speech van Poetin. …… Sterker nog, niet alleen heeft hij gelijk, maar wij van rechts in Nederland moeten de moed hebben om hem als inspiratiebron te gebruiken en om van hem te leren.”

  Vooral die tweede zin is heel helder over wat DDS zou willen uitdragen.

  Maar Poetin maakt helaas een paar missers. Ik noem er twee van meerdere. Hij rept nooit met een woord over zijn jarenlange dienst bij de KGB, de gehate en gevreesde Russische geheime dienst. Natuurlijk was hij toen al overtuigd van de foute KGB-opstelling, lol, maar hield hij zijn kaken stijf op elkaar uit vrees voor zijn veiligheid (gifmoord, toen ook al) en toekomstige carrière. Laat me niet lachen.

  Verder doet Poetin het nu voorkomen, alsof de maatschappelijke situatie in het Rusland van de Bolsjewieken ook maar in de verste verte te vergelijken is met die in onze moderne Westerse samenleving. We kunnen die Russische samenleving uit de begintijd van de Russusische revolutie nog steeds zien in oude films, in boeken en tijdschriften. Maar ook dat zal bedrog zijn en gefaked, lol, zal Poetin toelichten. Maar niemand vraagt hem dat, heel verstandig. Want deze man houdt niet zo van tegenspraak, zo zien we in verschillende zeer vredelievende en menslievende acties van hem.

  Kritiek op “woke” is prima, gewenst zelfs, want daar wordt die cultuur alleen maar sterker van. Maar we zouden geen kritiek van Poetin moeten ndulden. Denk aan MH17, Oekraïne, De Krim, een paar gifaanslagen/-moorden. Ik begrijp nu hoe DDS hiervan wegkijkt, maar ik zoek liever een andere inspiratie.

 8. Vanduinen

  Lees het boek van Kysia Hekster “de Putin show” Dan krijgt u een ander beeld van deze nieuwe Tsaar.

 9. Pauline Kummer

  “Wij houden ons afzijdig” over sociale en culturele schokken. Dat valt duidelijk op te merken aan MH17 en de inlijving van de Krim, meen ik.

  1. Ztjes

   Wie valt er meer er verwijten, dan onze eigen overheid, die over een oorlogsgebied bleef vliegen ondanks alle vliegverbod waarschuwingen.
   De Krim is altijd van Rusland geweest en is in een dronken bui door president Chroesjtsjov aan zijn eigen provincie geschonken. Daarnaast is de Oekraïne nooit een land geweest, voor WO2 behoorde het Westelijk deel aan Polen en het Oostelijke deel bij Rusland.