‘Fit for 55’-plannen Frans Timmermans met de grond gelijk gemaakt: ‘Onhaalbare en onbetaalbare doelen opleggen aan de landbouw is een recept voor misoogsten’

De klimaatplannen van Frans Timmermans worden niet door iedereen positief ontvangen. Nederlandse Europarlementariërs zien vrij weinig in de megalomane plannen voor de toekomst. SGP’er Bert-Jan Ruissen vreest voor een kaalslag van het platteland. 

Binnen de klimaatalarmistische scène wordt Frans Timmermans op handen gedragen, maar bij de partijen die nog wel oog hebben voor het lot van de boeren kan hij op minder steun rekenen. Europarlementariërs van onder meer het CDA en de SGP zijn uiterst kritisch op de plannen van de PvdA’er. SGP’er Bert-Jan Ruissen laat aan het AD weten dat de plannen van Timmermans wensdenken zijn:

“Onhaalbare en onbetaalbare doelen opleggen aan de landbouw is een recept voor misoogsten, kaalslag van het platteland en groeiende afhankelijkheid van voedselimport uit landen met lage normen”

Ook CDA’er Annie Schreijer-Pierik ziet geen heil in de plannen. Europese boeren zijn al enorm duurzaam bezig en nieuwe regels zorgen voor een contraproductief effect:

“Nederlandse boeren zijn per kilogram product de duurzaamste voedselproducenten van Europa, EU-boeren op hun beurt weer de duurzaamste ter wereld. Verdere verschuiving van vee en voedselproductie vanuit Nederland en Europa naar het buitenland leidt dus tot méér wereldwijde klimaatemissies en verdere aantasting van de mondiale biodiversiteit.”

Terwijl de toekomst voor de Europese boer er alles behalve rooskleurig en enerverend uit ziet worden de plannen van Timmermans door een groot deel van het Europarlement omarmd. Naar kritische geluiden lijkt amper te worden geluisterd. Dit terwijl de kritieken hout snijden. De Europese boer wordt overladen met wetten en regels, terwijl de grote vervuilers verplaatsen naar landen waar ze wel ongestoord hun gang kunnen gaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In Europa gaan we met miljarden strooien om te verduurzamen en ondertussen zullen concurrerende staten in onder meer Azië lak hebben aan de klimaatafspraken. Want terwijl wij in Europa van de kolenenergie afgaan opent men in Azië de ene na de andere centrale.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Albert Egberts

  “ Terwijl de toekomst voor de Europese boer er alles behalve rooskleurig en enerverend uit ziet worden de plannen van Timmermans door een groot deel van het Europarlement omarmd. ”

  Dus de plannen worden helemaal niet met de grond gelijkgemaakt. Slechts een kleine minderheid sputtert nog tegen.

  1. Nostradamus

   Welke kleine minderheid?

   Als je de feiten zoals aangegeven voorlegt dan vind je achter die volgevreten timmerfrans alleen een groepje financiëel afhankelijke eurocraten. Dat is de kleine minderheid.

  2. Albert Egberts

   Moet jij ons niet weer eens bijpraten over luiers, Cootje?

  3. right

   Albert@
   “Timmermans door een groot deel van het Europarlement omarmd ”
   Klopt, precies zo als Adolf werd onarmd door het volk!!!!!
   Dit soort volks ‘omarmingen’ impliceren dus niet de juistheid en/of correctheid van politieke overtuigingen en stellingnames!
   Het is een vorm kuddegevoel, een massa psychose!

   1. Albert Egberts

    “Het is een vorm kuddegevoel, een massa psychose!”

    Gelukkig steunend op omvangrijk wetenschappelijk bewijs.

    1. dumbfarmer

     niks van wetenschappelijk bewijs gezien eerlijk gezegd, behalve rapporten dat de aarde opwarmt..
     Maar voor de rest.. zijn het allemaal aannames die men doet wat de maatregelen gaan doen, en helaas veelal ingegeven door een compleet leger van lobyisten die over het algemeen alles behalve het algemeen goed dienen of voor ogen hebben, in de laatste plaats Timmerfrans, die gewoon op zijn pik getrapt is omdat ie niet voorzitter is geworden.
     Nu probeert hij gewoon macht naar zich toe te trekken, onder meer door bijvoorbeeld de regel dat ze vanuit de klimaat groep (lees: Timmerfrans) een land sancties op kunnen leggen als ze hun klimaat doelen (lees: uit de duim gezogen en opgelegd door Timmerfrans) niet halen.

  4. dumbfarmer

   even een realitycheck: het europarlement is absoluut niet representatief voor de bevolking.. die lui leven in hun eigen bubbel daar in brussel, zonder gehinderd te worden door een vorm van realiteit.
   Als je buiten die bubbel stapt zul je merken dat heel die idioterij door vrijwel niemand gedragen wordt behalve de muppetshow in het parlement.

 2. Mistgabel

  Kan er niets aan doen, maar zodra die beroepsleugenaar ergens verschijnt denk ik gelijk aan: knuffel, ring, zuurstofmasker en valse krokodillentranen.

 3. Brenda Welsh

  Jij krijgt toch ook alle ruimte. DDS zou er zelfs nog een bijlage voor over hebben om u te gerieven.

 4. Albert Egberts

  Alles wat Cootje hier over mij zit te brallen is verzonnen. De man weet niets van mij en de rare fantasieën die hij over me koestert informeren ons hoogstens over hemzelf.

  In de redactie hier een keer naar kijken? Dit wordt wel een beetje hinderlijk.

  1. AS210854

   AB, ga voor de spiegel staan en zie je degene die hier de hele dag zit te brallen.

   1. AS210854

    En moet dan zijn.

  2. Human Beast

   @Svlieg, “in de redactie” LOL😂

  3. Cootje

   In het kruisje geraakt

  4. Nostradamus

   Wij, en waarschijnlijk kan de redactie dat ook terug zoeken, weten meer van je dan je nu wilt toegeven. Mocht de redactie dat onderzoeken dan bestaat de kans dat je weer een andere naam moet zoeken. Vieze man.

   1. Albert Egberts

    Cootje is inderdaad een vieze man.

  5. september

   Het is en blijft Cootje en hij verzint veel over je dat je in een rolstoel zit dat zal nooit ophouden.Cootje Leugenaar

 5. Duckday

  Het zal niet lang meer zijn dat deze HR langzaam uit het beeld zal verdwijnen De HEKLE EU is gewoon een grote ROTZOOI belust op macht hoogmoed waanzin en is uit op de volgende vernietiging

 6. Bunky01

  Deze volgevreten tuinkabouter wordt met de dag gekker. Het is jammer dat dat hij zoveel dicipelen heeft. Als we met z.n allen aan de geeuwhonger liggen dan zal een speciale commissie over een jaar of wat toegeven dat het beleid niet goed is geweest en dat we met de kennis van vandaag in het verleden de fouten niet hadden gemaakt, tot dat er een volgende groenfanaat opstaat.

 7. J. Punt

  …Dan moeten er wel miljarden zijn om mee te smijten. Elke voorstander wil ik nog wel eens zien juichen als een zak witte weekendpuntjes en mierzoete limonade bij elkaar EU 65,00 kost. Ze vinden het allemaal schitterend. Wat ze schitterend vinden kunnen ze zo snel niet uitleggen.. Dat zijn symptomen van makke schaapjes gedrag.

 8. sonny

  Timmermans wilt elke vorm van stikstof, co2, fijnstof productie boycotten, met als tovermiddel, de gehele landeigen productie, en dus de handelsbalans onderuit halen!
  De concurrentiepositie en daarmee de economie elimineren is voor Timmermans irrelevant!
  Wij gaan enkel milieubewust importeren,
  oa:
  Vlees uit Ierland, auto’s uit Azie, moslims uit de hele wereld, aardgas van Rusland, electriciteit middels de kerncentrales Frankrijk!
  Vervolgens is iedereen tevreden, behalve de NL bevolking!

  1. right

   Sonny@
   Gezien jouw reguursels, representeer je voor mij de normale mens, er moet iets ernstig mis zijn met het electoraat!
   Immers gezonde en weldenkende mensen kunnen naar mijn mening toch niet kiezen voor het ontluisterende NL/EU beleid!

  2. dumbfarmer

   milieubewust importeren…. is dat niet een tegenstrijdigheid op zich? 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.