Groot schandaal in Frankrijk: 330.000 slachtoffers van kindermisbruik door Franse Rooms-Katholieke Kerk

De Rooms-Katholieke Kerk heeft te maken met een ‘bombshell’. Een onderzoeksrapport wijst uit dat er sinds 1950 binnen de Kerk zo’n 330.000 gevallen van kindermisbruik zijn geweest, gepleegd door zo’n 3.000 daders. Twee derde van hen zijn priester (geweest).

De Katholieke Kerk wordt al jaren geteisterd door ernstige beschuldigingen van kindermisbruik, in vrijwel alle landen waar zij gevestigd zijn. De daadwerkelijke omvang van het kindermisbruik was altijd onduidelijk, maar er was een redelijk vermoeden dat die behoorlijk veel groter was dan door de Rooms-Katholieke Kerk werd toegegeven (voor zover ze dat überhaupt deden). Dit onderzoeksrapport uit Frankrijk zet dat vermoeden nu kracht bij, en hoe!

In het ruim 3.000 pagina’s tellende rapport wordt een schatting gedaan van het aantal slachtoffers en daders. En omdat zij hebben geconstateerd dat het kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk systematisch was, is dat niet meer zo’n moeilijke opgave. Zij constateerden rond de 330.000 slachtoffers en in 80 procent van de gevallen ging het om jongens van vooral tussen de 10 tot 13 jaar oud. Het aantal daders (2.900 à 3.200) is een minimale schatting, meldt het AD.

Dit rapport over kindermisbruik is echt een mokerslag voor de Rooms-Katholieke Kerk, aangezien zij decennialang alles systematisch hebben proberen te verzwijgen en ontkennen. Het wordt dan ook hoog tijd dat de Kerk gaat hervormen en er alles aan doet om misbruik (en pogingen tot het verzwijgen daarvan) te voorkomen. Doen ze dat niet, dan zijn ze alle geloofwaardigheid kwijt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In het onderzoeksrapport staan maar liefst 45 aanbevelingen, waarvan  een schadeloosstelling voor de slachtoffers er één van is. Maar dit is (opnieuw) zo’n gigantische dreun voor de Kerk dat ze zich goed mogen afvragen of die 45 aanbevelingen genoeg gaan zijn. Tot in het jaar 2020 werd er namelijk nog steeds misbruik geconstateerd. Dan kun je nog zo gelovig zijn (en dat zijn ze in Frankrijk), wie vertrouwt zijn kind nu nog aan de Kerk toe? Hier is geen organisatie meer tegen bestand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Het walhalla van de strónt vlé®k. Hoe roomser de uitstraling hoe bedenkelijker.

  Noemen we ook wel hypocriet volk. Heb je hele volksstammen van in alle gelederen

 2. Harry Haller2

  De katholieke kerk is een misdaadsyndicaat onder de dekmantel van een religie. Een vieze, immorele en gewetenloze bende die per vandaag gesloten en verboden moet worden.

  1. vlekkenoplosser

   lijkt de is-lam wel alleen hebben deze kinderen nog alle stukjes ledematen en andere lichaamsdelen.

   Zo heb je altijd baas boven baas

   1. Nostradamus

    Over een paar honderd jaar, na de verlichting van de islam. Groot schandaal in Arabië: 330.000.000 slachtoffers van kindermisbruik door salafistische moskeeën.

 3. Bes Tolen

  Frankrijk is voorbeeld van eeuwige tweedeling en van verraders op de voor Rome net geschikte ogenblikken. Geschikt omdat het voortbestaan van de kerk ernstig in gevaar zou kunnen komen. De laatste keer is al lang geleden. Napoleon redde de kerk en dat in tegenstelling van de bedoelingen van de revolutionairen. Zo ver is nu de situatie niet geëvolueerd. Een revolutie komt er zeker niet. Er is wel iets opzienbarends aan de hand, iets heel ernstigs wat met het karakter van de kerk heeft te maken. Dat kan een verdergaande afbraak betekenen van de geloofwaardigheid. Die geloofwaardigheid, die de kerk nooit heeft gehad en daarom is het te hopen, dat vele Fransen de moed zullen hebben de kerk voorgoed de rug toe te keren. Wat is de eeuwige tweedeling? Wel die tussen de waarheid en de macht van de kerk enerzijds en wat er aan vrijheid in de maatschappij en voor de mensen overblijft om zelf hun leven in te kunnen richten. De gezondmaking van de Europese mensen is gediend met bewust in alle vrijheid gekozen keuzes van de mensen. Daar is nog heel wat werk aan te verrichten en de kerk van Rome is altijd een verkeerde keuze geweest.

 4. Monty

  Alsof dit alleen in Frankrijk heeft plaatsgevonden en alleen in de katholieke kerk.

  Dit gebeurt in alle religies en alle landen in de wereld.

  1. ElGuapo

   Ook op zolderkamers van agnosten.

   1. Monty

    💩

 5. ElGuapo

  Waar is schlemieltje??
  Dit is een als rode lap voor een stier voor de gender x.

 6. Bes Tolen

  Monty. U mag over de woorden van Harry Haller2 nadenken. Dat mag. Uw verantwoordelijkheid.

  1. ElGuapo

   Konty denkt niet die spettert alleen maar.

 7. sonny

  Het is ontluisterend wat die katholieke nonnen doen met die jongetjes!
  Je vraagt je af wat het celibaat voorstelt!

  1. Vit

   Je krijgt er gefrusteerde mensen van en dat is logisch, “All you need is love” John Lennon in zijn rug geschoten trieste zaak, in het celibaat is daar geen sprake van terwijl mensen het nodig hebben

 8. Vit

  Vroeger had je hier in Den Haag een internaat “Groenestein” geleid door priesters en nonnetjes, toen dat werd afgebroken zeiden de mensen als muren konden spreken, het was een bekend fenomeen.

  Ik wijd het deels aan het celibaat wat niet gezond is voor een volwassen vent (of vrouw).

  1. Albert Egberts

   “Ik wijd het deels aan het celibaat wat niet gezond is voor een volwassen vent ”

   Ja, het celibaat veroorzaakt verwrongen seksueel gedrag.

   1. vlekkenoplosser

    hou jij je bek aub hufter

    de strónt vlé®k vindt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk
    de strónt vlé®k is sponsor van martijn
    de strónt vlé®k is verwrongen seksueel gedrag. De idioot komt klaar op strónt zoals hij recentelijk erkende !

    1. Albert Egberts

     Je spoort niet, Vlekkenoplosser.

     1. vlekkenoplosser

      als wij op 1 lijn zouden zitten had je gelijk strónt vlé®k !

      nu verkondig je wederom quatsch strónt vlé®k !

     2. Vit

      @ Vlekkenoplosser
      Kan jij ook nog normaal aan een discussie deelnemen? tot nu toe produceer je alleen forum vervuiling en dat is jammer.

     3. vlekkenoplosser

      probeer het eens op inhoud jochie en ontdek !

   2. ElGuapo

    “Ja, het celibaat veroorzaakt verwrongen seksueel gedrag.”

    Niet in het geval van Albertus smegmabaard daar het celibaat niet voor nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.