Het straffen van Polen gaat beginnen: Europarlement wil Eurocommissie dagen voor rechter om EU-subsidies in te trekken

De afgelopen maanden hebben de EU-bobo’s geprobeerd Polen in bedwang te houden. Het mocht echter niet baten, Polen verzet zich met hand en tand tegen de almaar groter wordende invloed vanuit Brussel. Omdat de Europese Commissie niet actief genoeg heeft opgetreden daagt het Europarlement de Commissie voor de rechter. Op deze manier hopen ze het intrekken van EU-subsidies voor elkaar te krijgen.

De Pools-Brusselse soap gaat weer verder: gisteren mocht de Poolse premier nog hard uithalen naar de bemoeizucht van de EU, vandaag heeft hij een reactie terug mogen ontvangen van de eurofiele fracties uit het Europees Parlement. Zij pikken de passiviteit van de Europese Commissie niet langer meer en dagen het bestuurlijk orgaan voor de rechter, dat meldt de Telegraaf.

Het Europees Parlement hekelt het twijfelachtige gedrag van de Commissie. Ze hadden al meerdere keren Polen kunnen straffen voor het uitkleden van de rechtsstaat, maar dit is niet gedaan door Ursula von der Leyen en consorten. En dus probeert het Europarlement dit nu zelf te doen door naar de rechter te stappen. Mocht de Commissie alsnog Polen tijdig straffen dan gaat de rechtszaak niet door.

Sinds 1 januari gelden de zogeheten rechtsstaatvoorwaarden binnen de EU, wie de geldende regels binnen dit eisenpakket overtreedt kan EU-geld mislopen. De Europese Commissie is bij machte om EU-subsidies stop te zetten, maar tot frustratie van een meerderheid van het Europarlement heeft men dit nog niet gedaan bij Polen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl de Europese Commissie machteloos oogt probeert het Europarlement Polen wel zo snel mogelijk te willen straffen. Waardoor een confrontatie tussen de Poolse politiek en de eurofiele fracties in Brussel onvermijdelijk wordt. Na de Brexit kan de EU niet nog meer gezichtsverlies lijden; een rebellerende natie zoals Polen is een doorn in het oog van veel pro-Europese politici. En dus zit er maar een ding op voor ze: de Polen hard straffen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Mistgabel

  Straffen haha, EU lijkt wel een kleuterklas.

 2. Morgan4321

  De commissie ziet de bui waarschijnlijk al hangen: daarna volgen er wel wat veto’s van Polen op dingen die de EUrofielen weer belangrijk vinden.

 3. CZ

  Hier zien we het ware gezicht van de “eu”

  1. Mr.blauw.sky

   Als je ook de durf had gehad om deze opmerking voor het het Poloniumbeleid van Putin tov dwarsliggers te bezigen, was je misschien nog zuiver op de graat geweest…

   1. RvdBe

    Poloniumbeleid van Putin?
    Weer zo,n hoax zonder bewijs.

 4. Mistgabel

  Hup Polen eruit, de tweede na de Brexit.
  Gaat dan de goede kant op, ontmantelen die bemoeizuchtige ondemocratische kut EU.

 5. Albert Egberts

  Mooi, de EU pakt door.

  1. CZ

   De “eu” is geen eu

   1. Mr.blauw.sky

    Jawel hoor kijk maar in je woordenboek

 6. KippiX

  Mooi om te zien hoe dat door onze strotten gedrukte totalitaire machtsmoloch steeds verder afbrokkelt en zichzelf aan het vernietigen is. Hulde aan Polen en Hongarije! Eigen Soevereiniteit Eerst!

  1. Jack Flash

   Eu bluf.

   Door middel met geld dat niet bestaat.

   Hilarisch.

 7. Klaus Schwab

  De Polen hebben naar mijn mening gelijk. Absurd dat Europees recht voor nationaal recht gaat. Ben er van overtuigd dat het merendeel van de Nederlandse bevolking ook niet wil dat Europees recht belangrijker wordt geacht dat Nederlands recht. Het is onzinnig om beslissingen van von der Leyen, Timmermans, Michel en het Euro parlement boven je eigen regering, parlement en justitie te stellen. Niemand zit op zo’n soort Europa te wachten waar Brussel ons beleid bepaald.

  1. Mistgabel

   Daar zou een democratische referendum over moeten komen.

   1. Heinzs

    Dat gaat te lang duren en de opkomst zal zeker tegevallen. Beter is het Polen het lidmaatschap te ontnemen. Subsidie stoppen. Weet je wel hoeveel huizen hiervan gebouwd kunnen worden voor huisvesting van vluchtelingen en starters.

    1. Morgan4321

     Daar kan geen enkel huis van gebouwd worden want dat mag niet door de op papier gecreeerde stikstof “crisis”.

   2. dumbfarmer

    dat is er al geweest.. een paar keer zelfs..
    – EU grondwet: weg gestemd, hebben ze later door ieders strot geragd onder een andere naam: lissabon pact.
    – associatieverdrag ukraine: weg gestemd.. is een inleg velletje voor gekomen en alsnog er door gejaagd
    – marakesh pact: welliswaar niet over gestemd, maar alle peilingen zeiden: nee, slecht idee. Dat is er ook gewoon door gejaagd. Sterker nog: een paar landen weigerden te tekenen maar worden nu gedwongen door ‘marrakesh 2’, en dus alsnog door de strot gepropt wordt als bindend iets binnen de EU.
    – CETA: ook, iedereen roept dat het een slecht idee is en waarschijnlijk zelfs slecht is voor onze en canadese markt en sociale zaken, EU jaagt het er vrolijk door.

    EU en met name ook onze eigen regering geeft dus telkens gewoon aan: we hebben lak aan jullie mening, we zetten ons prestige projectje gewoon door.

  2. CZ

   Klopt dat vindt elke normaal gezond weldenkende Nederlander ook

  3. Albert Egberts

   Als je dat als land vindt is het onlogisch om dan lid van de EU te willen zijn.
   Waarom stappen de Polen er niet uit?

 8. Mistgabel

  Ook Nexit voordat we helemaal volgepompt worden door dat Marrakesh pact.

 9. Mistgabel

  Sinds de verkiezingen over de Europese grondwet heb ik zo een ontiegelijke hekel aan die kut EU gekregen.

  1. AS210854

   Helemaal met u eens, het is ons buiten onze wil, door de FARIZEEËR Balkenende door de strot geduwd.

 10. Itsme

  Als polen het verdrag van Lissabon ondertekend heeft hebben ze hun soevereiniteit opgegeven. Net als dat Bakellende dat voor Nederland gedaan heeft, en daarmee en passant weer de doodstraf heeft ingevoerd in NL

 11. halo1

  Je moet de voor- en nadelen afwegen: rijkdom+ welvaart versus de beperkte vrijheid. Las laatst wel dat de Duitse bond in 1835, het begin van de eenwording, voor de enorme latere macht van Duitsland gezorgd heeft. Maar uiteindelijk ook voor de ondergangen 1918/1945 …en die weer voor de situatie nu.

 12. RvdBe

  De eu heeft zichzelf opgelegd om in 2050 co2 neutraal te zijn, dat kost geld, geld wat Polen niet meer heeft als de subsidies worden ingetrokken, ze kunnen niet uit de eu gezet worden, zijn zij nou zo slim of is de eu zo dom?

 13. J. Punt

  Als alle Poolse medewerkers de pijp aan maarten geven, ligt het luie holland overmorgen op zijn gat.
  Want dat is werk waar wij ons te GOED voor voelen, te HOOG voor zijn ‘opgeleid” enz.. er is geen animo voor ondanks 675.000 langdurige werkelozen.

  1. dumbfarmer

   Dat gaat helemaal goed komen!!! we krijgen vrouwen quota’s! 😉

 14. J. Punt

  Polen vinden ons een lui en verwend volkje. Weinig daadkracht wordt er getoond en zeuren overal om. Maar volgens hun verpakken wij dat als een “Kritische maatschappelijke Blik”
  Over het paard getilde hollands villa mutsen die een tientje teveel vinden als daarvoor alle ramen worden gewassen door Poolse medewerkers. Daar staan ze echt verbaasd om. Alles moet voor niks. Behalve miljarden naar de EU. Hopende dat er een leuk baantje klaarstaat als dit kabinet klapt zsm.

 15. sonny

  Elke lidstaat moet met hart en ziel achter het toekomstige Eurabia staan, anders,,,,,,,,!
  We moeten alles al delen en onze relatieve welvaart gedag zeggen, alle lasten zijn voor het “rijke” westen!
  Timmermans wilt aartslui en inactief Afrika pamperen door de wereldvoedselproductie voor nop met hen te delen, de inflatie/deflatie slaat door, omdat de rente tbv potverterend Zuid Europa kunstmatig laag wordt gehouden, immigratie wordt versneld om naar een islamitisch electoraat toe te werken!
  We moeten ons dringend ontdoen van het in ontbinding verkerende EU-lijk, dit politiek pad strekt enkel tot nadeel van de Noord Europese bevolking!

  1. right

   Sonny@
   Mee eens!

  2. dumbfarmer

   gewoon terug naar EEG, die werkte prima. De EU is een etterent vat waar nu de deksel krampachtig op wordt gehouden, maar dat gaat een keer gigantisch fout.

 16. Duckday

  Dit land komt op voor de eigen rechten. Nu maar hopen dat ze hun poot stijf houden.Hopenlijk zal het EXIT worden uit dit MONSTERVERBOND dat uit is op macht hoogmoed waanzin.En waarschijnlijk de volgende zal uitlokken totale vernietiging van EUROPA

  1. Albert Egberts

   Polen wil helaas niet uit de EU stappen. Als je last hebt van de EU-regels zou dat logisch zijn maar de meerderheid van de bevolking wenst er in te blijven.

   1. CZ

    De “eu” dient respect te hebben voor de wetten van landen en dat hebben ze niet op basis van deze informatie (dat men denkt dat de “eu” wel te vertrouwen is) lijkt het alsof de bevolking voor is, we zien in de praktijk, dus niet wat jij ziet op de nos, dat dit niet het geval is…

   2. Eindbaas

    Iedereen hier wil ook van jou af, Albert Egberts. Echter, jij blijft hier, tegen beter weten in, de hele dag rondhangen.

    1. Albert Egberts

     Wat komt Eindbaas hier eigenlijk doen?

     1. Eindbaas

      Ik kom jou duidelijk maken dat je een trieste loser bent, Albert.

     2. Albert Egberts

      Is het niet een beetje triest dat je alleen maar op dit blog komt om mij te stalken, Eindbaas?

      Probeer eens een inhoudelijk standpunt. Dat tilt de discussie op een hoger plan.

    2. RvdBe

     Egberts moet blijven,
     Want ook mensen met een geïndoctrineerde naïeve kijk op de wereld moeten de gelegenheid hebben om zich te verbeteren.

   3. september

    Ze blijven er ook liever in en A.E. blijf maar hier en trek je niks van de mensen die je hier weg willen hebben.

    1. Eindbaas

     En daar heb je Alberts gatlikkertje weer.

     Ik vraag me af, waarom die klaploper van een Albert jou je schrijfwijze niet bekritiseerd.
     Leestekens gebruiken, September, heb je daar al eens van gehoord?

     1. Albert Egberts

      “gatlikkertje”

      Mogelijk heeft Eindbaas niet meegekregen dat de redactie van DDS tegenwoordig stevig op scheldpartijen modereert.

 17. Patt

  Laat je niks wijs maken er gebeurt niks.

 18. dumbfarmer

  Dus met andere woorden: de klucht gaat nu gewoon een jarenlange in-fighting worden binnen brussel. Die polen lachen zich echt een breuk ondertussen.