Lilian Marijnissen (SP) woedend op kabinet: “Nog niet eens het fatsoen om een gesprek toe te zeggen met de getroffen mensen zelf”

SP-leider Lilian Marijnissen kan nog steeds niet geloven dat de motie van haar en Kamerlid Pieter Omtzigt is weggestemd. Ze diende samen met het oud-CDA-Kamerlid een motie in die er voor moest zorgen dat het kabinet in persoonlijk gesprek zou raken met slachtoffers van overheidsbeleid. Helaas ontbreekt het de coalitiepartijen aan fatsoen, aldus Marijnissen. 

Het zou eigenlijk al de normale gang van zaken moeten zijn. Burgers die klemgezet zijn door de overheid, van de Groningse gaskwestie tot aan de toeslagenaffaire, kunnen na het aankaarten van de problematiek rekenen op een persoonlijk gesprek met de verantwoordelijken. Maar niet in Nederland. Jarenlang werden deze mensen van het kastje naar de muur gestuurd.

Nu wilden SP-leider Lilian Marijnissen en onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt hier verandering in brengen. Zij willen dat in de toekomst de onderhandelende partijen een gesprek voeren met de slachtoffers van deze situaties om zo de problemen echt onder ogen te zien. Helaas hebben de voormalig coalitiepartijen deze motie weggestemd. En volgens Marijnissen laat dit zien dat de ‘nieuwe bestuurscultuur’ één grote farce is. Het klinkt mooi voor de bühne, maar uiteindelijk gaan we weinig vooruitgang krijgen.

De verontwaardiging en de woede bij Marijnissen is groot. Terecht stelt ze dat de demissionaire kabinetspartijen geen fatsoen kennen. Als er één les kan worden getrokken uit de miskleunen van afgelopen jaren is dat het kabinet méér menselijkheid mag/moet tonen. De overheid is zélf de schuldige in dit verhaal, maar weigert ondertussen de slachtoffers onder ogen te willen komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

BBB-leider Caroline van der Plas herinnerde het kabinet er ook al eerder aan: de overheid is er voor haar burgers en niet andersom. Helaas valt daar nog steeds weinig van te merken. De nieuwe bestuurscultuur zal er simpelweg nooit komen, hoe mooi ze het ook willen framen. Het is inderdaad niks meer dan een farce.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vlekkenoplosser

  dat is het nieuwe lijderschap (geen fout) waar al kaq en rutte voor staan !

 2. vlekkenoplosser

  dat is het nieuwe lijderschap (geen fout) waar al kaq en rutte voor staan !

 3. ElGuapo

  Doen alsof ze begaan zijn maar intussen gewoon schijt aan het volk.

  1. vlekkenoplosser

   schijten op het volk !! het volk sla@pt rustig verder

   1. ElGuapo

    Onbegrijpelijk dat het zo is.

 4. Aborifa

  Politici maken nu wel erg lang gebruik van de zgn. slachtoffers om tegenstanders zwart te maken.

 5. Albert Egberts

  Dit betreft een populistische motie voor de Bühne.

  Slachtoffers hebben niets aan dit soort gesprekken waarin voor de honderdste keer excuses worden aangeboden, ze willen oplossingen in de technisch hondsmoeilijke dossier.

  Dit soort populistische moties maken duidelijk waarom de SP nooit in een regering zat en daar ook nooit zal belanden.

  1. vlekkenoplosser

   waar stond dat strónt vlé®k ?
   waaruit kan jij afleiden dat deze serieuze vraag gehuld in een motie een poging tot populisme is strónt vlé®k

   jouw opportunistische reactie is zeker populistisch strónt vlé®k

   1. Albert Egberts

    Jammer, door al die strónt kan ik hier niet op ingaan.

    1. vlekkenoplosser

     je verbale diarree zit elke inhoudelijke discussie in de weg strónt vlé®k

    2. Cootje

     Onze gehandicapte mongool maakt er een hondsmoeilijke dossier van , terwijl alle verantwoordelijke bukken , ontkennen , doofpotten constructie opzetten om de boel te belazeren , meineed , dossier verdwijningen , zwarte letters , en rekken om de des betreffende ambtenaren en hun zelf te ontzien , hondsmoeilijk wordt het na dat de jaren verstreken , / zie Groningen / gewoon een corrupte benden die de macht over onze belastingcenten wil houden , met lobby multinationals .

     1. Albert Egberts

      Ik snap dat ons laaggeletterde Cootje dit helegaar geen complex probleem vindt.

      😎

   2. Aborifa

    Schelden is prima, soms zelfs leuk. Maar daarbij steeds uitwerpselen te gebruiken is vies. Niet doen.

  2. Joko

   Daarentegen pleit Egberts wel voor het vele malen excuseren voor het slavernijverleden.

   1. Albert Egberts

    Eén keer is genoeg, Joko.

    1. vlekkenoplosser

     1 keer is 1 keer teveel strónt vlé®k !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.