Paniekvoetbal! D66 en VVD proberen nu kabinet te smeden met expertises van Pieter Omtzigt, slachtoffers toeslagenaffaire én gaswinning Groningen

De informateurs Wouter Koolmees (D66) en Johan Remkes (VVD) denken de sleutel in handen te hebben om de deur te openen naar kabinet Rutte IV. De rebelse ex-CDA´er Pieter Omtzigt mag aanschuiven aan de onderhandelingstafel. Ook de slachtoffers van de toeslagenaffaire en de gaswinning in Groningen zijn uitgenodigd. Dat men daar nu niet eerder op is gekomen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen…

Tijdens een persconferentie over de maandenlange durende onderhandelingen voor een nieuw kabinet hebben informateurs Wouter Koolmees en Johan Remkes hun nieuwe strategie uit de doeken gedaan. Ook critici op het kabinetsbeleid van tien jaar Rutte mogen nu aanschuiven aan de onderhandelingstafel. Het kritische en door Rutte en consorten beschimpte ex-CDA´er Pieter Omtzigt blijkt opeens de sleutel naar politieke verlichting.

Naast Omtzigt mogen ook de slachtoffers van de toeslagenaffaire alsmede de gaswinning in Groningen nu proberen om de deur te openen naar een nieuw kabinet Rutte. Nadat al deze partijen nooit eerder serieus zijn gehoord door het kabinet Rutte III, is het de vraag of het handig is dat ze nu wél opeens zullen aanschuiven aan de onderhandelingstafel.

Zelf duiden informateurs Koolmees en Remkes deze zoveelste onderhandelingsfase als “verdieping en uitwerking”. Breekpunten zijn er volgens Koolmees vooralsnog niet. Wat niet is kan nog komen. Dat laatste hebben we inmiddels wel geleerd van het onderhandelingsproces. Nog niet zo heel lang geleden sloot D66-akela Sigrid Kaag samenwerking met de ChristenUnie nog uit. Inmiddels zitten zowel D66 alsmede ChristenUnie weer in hetzelfde onderhandelingsbankje.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We gaan het allemaal weer meemaken. Volgens mede-formateur Remkes is “niets besloten tot alles is besloten”. Van 27 tot 29 oktober zullen de besprekingen verder gaan in Hilversum. Op 4 en 5 november zal dat gebeuren in Groningen. “De kop is eraf”, aldus Koolmees. Dat laatste mag ook wel nadat er inmiddels alweer bijna een beschamend record is bereikt qua onderhandelingsduur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Monty

  Zou het de volksheld Pieter Omtzigt wederom lukken om het demissionair kabinet Rutte met succes ten val te brengen.

  Op naar nieuwe verkiezingen.

  1. Cootje

   Als het goed is weet hij zoveel van de fatsoenlijke dat ze hem niet tegen de enkels durven te schoppen , maar er zijn gelukkig ook nog een paar journalisten van het betere soort die nog een beetje materiaal achter de hand hebben.

  2. dumbfarmer

   ik hoop het eerlijk gezegd..
   het is toch gewoon te bezopen voor woorden dat een bewezen onkundig en ondertussen demissionair kabinet gewoon weer dezelfde lui op dezelfde plek gaat zetten?!?!
   ok.. we zijn een aantal al kwijt, naar functies elders (bijvoorbeeld luizenbaantjes als lobyist ofzo)..

   Is daar echt nergens een regeling of wet over??

  3. RvdBe

   Wat een incompetent zooitje, het hangt met leugens en onkunde aan elkaar, nu moeten aardbeving slachtoffers en toeslagen zwendelaars of slachtoffers gaan zeggen hoe het moet.
   Er krijgen er voor minder de zak.

 2. Cootje

  Je zal Groninger wezen. En de mafkezen in Den Haag zeggen kom gezellig een kop koffie drinken, dan kan je er voor de bühne weer 5 jaar tegen , je zal je vent kwijt geraakt zijn of andersom , je twee kinderen hebben , 8/10 jaar verwaarloosd hebben omdat ze je als fraudeur bestempelde . Terwijl er een half peloton aan bestuurders en politici voor de rechters moeten komen wegens meineed , komen die er wel straffeloos mee weg , die staan namelijk boven de wet . En omtzigt moeten ze nog steeds sensibiliseren anders blijft hij te veel graven , gelukkig zijn er nog de juiste jounalisten die een kar vol explosief materiaal hebben , en zo heerlijk op de man / vrouw kunnen spelen , tegen die tijd dat de formatie ergens op gaat lijken , weer zo leuk verhaal in de ether gooien .

 3. halo1

  Het wordt waarschijnlijk.. a la Duitsland.. behoorlijk links.. ik zie geen enkele “”rechtse”” oplossing voor een probleem. ..ze zijn er wel.. maar ja, dan dan word je niet herkozen…

  1. albertliegt

   het is 10 jaar links slimpie ! of wil je het partijkartel anders bestempelen.

   Een middenpartij voert de extreem linkse agenda uit en het electoraat sl@@pt.
   De linkse roeptoeters hebben niets te klagen.

 4. dumbfarmer

  ik snap ondertussen echt niet meer waar die muppetshow mee bezig is eerlijk gezegd..

 5. Mistgabel

  Het is sowieso van de zotte dat dit falende, liegende, bedriegende kabinet gewoon weer na alle debacles gaan formeren.

  D66 is door de NPO die dagelijks op tv was te zien met belastinggeld omhoog gestuwd.
  Pure propaganda verkiezingsbedrog.

  1. Ben van Zwol

   @Mist: Juist! Het hele leugenzooitje is ontslagen, vervolgens treden ze in exact dezelfde volgorde weer aan. Het is sowieso niet mijn regering maar het electoraat verdient het natuurlijk wel.

   Dat ze langzaam in de strop gaan en onderdeel worden van een mondiaal contrôlesysteem ontgaat ze sowieso. Onverschilligheid heeft een hoge prijs: vrijheid.

   1. albertliegt

    quote
    Onverschilligheid heeft een hoge prijs: vrijheid.
    end

    Allen, die hier tesamen zijn,
    de levenden, de doden,
    de handbreed, die ons scheidt, is klein,
    wij zijn tesamen ontboden voor het gericht …

    Gedenk de liefste, die hier ligt,
    de broeder, vrind of vader,
    maar gun Uw ogen wijder zicht,
    aanzie het land en alle mens tegader,
    hoor dit bericht:

    Wij staan tesaam voor het gericht
    voor goed of kwaad te kiezen,
    een volk dat voor tirannen zwicht,
    zal meer dan lijf en goed verliezen,
    dan dooft het licht.

  2. plakband

   @Mistgabel, hetzelfde gebeurde destijds al bij de omwenteling in de voormalige Sovjetunie. Uiteindelijk verdween maar een enkele machthebber. De rest werd overgoten met een dun sausje democratie en bleef gewoon het ‘oude werk’ voortzetten. Rutte, een ex-geschiedenisleraar heeft dat trucje gewoon overgenomen, net als het stemvee-mechanisme.

   1. dumbfarmer

    je kunt dan in ieder geval wel stellen dat hij niet heeft zitten slapen tijdens zijn (met studiefinanciering betaalde) studie..

    1. Mikse

     Rutte is gewoon heel gewiekst. Een uitstekende eigenschap. Daar heb ik gevoel mee.

     1. albertliegt

      uiteraard , die eigenschap past volledig in je gemeenschap ! dank voor de bevestiging , groeten aan je broer

     2. Borreby Duytsch

      Lekker bezig, Mikse!!!
      😁

 6. Albert Egberts

  Babbeldebabbel.

  😕

 7. por favor no borres

  Kenneth, een blanke, niet hetero man, heeft weer een hele eigen visie op de gebeurtenissen.
  Volgens de informateurs is Omtzigt uitgenodigd omdat door zijn afwezigheid er niet eerder een mogelijkheid was, niks meer, niks minder.

  1. Albert Egberts

   Hij heeft weer een stukje ingeleverd, zullen we maar zeggen.

   🙄

   1. Ben van Zwol

    @Vlek: Probeer het maar eens.

  2. albertliegt

   hoorde de geb@nde III in de wandelgangen in Spanje

 8. Duckday

  Waarom geen nieuwe verkiezingen Het overgrote deel van de bevolking pruimt deze samenstelling gewoon niet. Door leugens bedrog hoogmoed waanzin wil dit ex kabinet gewoon blijven zitten.En een doekje voor het bloeden mogen zij met Omzigt even bijpraten.In de 10 jaar is Nederland volledig kapot gemaakt.Lees wat in de bladen staat we zijn een nacotica waar de misdaad volop tiert. Daar steeds maar weg te kijken en het euvel te ontkennen.Lees de kranten een en wat zien we WEER een z-genaamde Nederlander gepakt van *****afkomst. Hoe is het ook mogenlijk dat er partijen uitgenodigd waren die flink verloren hadden.Zou dit het nieuwe beleid zijn we gaan op de oude voet verder want macht doet veel

  1. albertliegt

   quote Waarom geen nieuwe verkiezingen end

   lijkt me duidelijk met de peilingen , al kaq wordt afgestraft en cda wordt weggevaagd !!

 9. Response

  Eens zien hoe recht Pieter zijn rug kan houden.

  1. halo1

   Hij zal wellicht bereiken dat veel belastingbetalers het voordeel van de twijfel krijgen… met het gevolg dat.. of de inkomsten dalen.. of de anderen meer moeten gaan betalen.. noem het maar “sosijaal!””

   1. albertliegt

    belastingtarieven in Nederland zijn al jaren asociaal , reken alles even door van IB tot aan successierecht tot overdrachtbelasting en je komt tot de rekensom dat IEDEREEN tussen de 80 en 87 % belasting betaalt over elke euro !!

 10. Piet Klein

  Het is uitermate vreemd. Pieter Omtzigt wordt gevraagd door de beulen die voor hem een functie elders wilde regelen, die er niet voor terugdeinsde te liegen en te bedriegen en hem enorm tegen te werken in de toeslagen affaire. Kennelijk mag iedereen komen opdraven waarvan ze nu goed beseffen hoe deze mensen door hen behandeld zijn, beter gezegd mishandeld zijn.

  Het is volstrekt duidelijk dat deze politici zodanig gefaald hebben dat ze zich volledig gediskwalificeerd hebben voor regeringsverantwoordelijkheid. Zij zijn de vaandeldragers van de foute bestuurscultuur, van de bestuurscultuur die incompetent is. Het schofferen van de democratie, het liegen en bedriegen.

  Tevens zitten we opgezadeld met veel problemen, huizenmarkt volledig uit het lood, onmogelijke asielstromen, een toeslagenaffaire en daarna het niet voor elkaar krijgen dit op te lossen, pensioenen onnodig gekort en dwaze voorstellen. Een zorg met onvoldoende capaciteit en ongeveer de duurste van Europa, en nog steeds lange wachttijden. Dan krijgt Knot, die zich volledig diskwalificeert de ruimte idiote voorstellen te doen terwijl we dankzij zijn beleid zitten met negatieve rente, stagflatie (hogere prijzen bij verminderde economische groei) etc.

  Het is volstrekt duidelijk dat deze ploeg in hoge mate incompetent is en bovendien de integriteit en de authenticiteit van de politiek zwaar geschoffeerd hebben.

  Gedupeerden uitnodigen voor een gesprek en weer bakken geld smijten in slechte plannen die daarna weer miserabel zullen worden uitgevoerd. Als Omtzigt langs gaat kan hij alleen maar adviseren vertrek uit de politiek en schrijf nieuwe verkiezingen uit.

 11. Cootje

  Ik blijft Wilders gewoon trouw , maar alle respect voor Pieter omtzigt , ijzersterk bij Jinek , blijft een luis in de pels , en wordt met de juiste mensen een gigantische grote partij over 4 jaar , of maar dat durven ze niet nieuwe verkiezingen , blijft een uitstekende luis in de pels , en gaat voor een hoop problemen zorgen bij een nieuw kabinet

  1. Borreby Duytsch

   Je lijkt me een prima Wilders-aanhanger, Cootje!
   Niets meer aan doen zo!

   1. Mikse

    Zolang hij @Wilders aanhangt kan Cootje geen gevaar. Wilders is alleen maar roepende, geen leidsman. Niet iemand die jou door de woestijn leidt. Boven op zijn berg te zitten.

 12. Cootje

  Zo de formatie is weer op scherp gezet door Pieter omtzigt , deze man maakt van zijn hart geen moordkuil ,en brand het zooitje gewoon af . Maar krijgt nog veel positieve reacties want hij spreekt niets onzinnigs

  1. AS210854

   Ben bang dat DIT een valstrik voor Pieter is om hem erin te luizen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.