Peiling De Hond: PVV snelt kwakkelend D66 voorbij, opnieuw tweede partij van Nederland

De nieuwste peiling van Maurice de Hond laat zien dat D66 nog steeds kwakkelende is. De partij van Sigrid Kaag is virtueel niet langer meer de tweede partij van Nederland. De PVV stijgt namelijk één zetel en is daarmee weer de tweede partij van ons land. Uit de peiling van De Hond wordt pijnlijk duidelijk dat veel CDA’ers niet opnieuw op hun partij zouden stemmen. 

Waar de partij van Geert Wilders de afgelopen weken weer een stijgende lijn heeft weten te pakken blijft D66 juist kwakkelen. Kiezers lopen nog steeds in grote getale weg bij de democraten. De partij wordt deze week op 17 zetels gepeild. Zeven minder dan tijdens de Kamerverkiezingen van maart. De afgelopen weken waren vrij zwaar voor de partij en de impasse, en de schandalen, van de formatie doen de partij geen goed.

De huidige verhoudingen zijn tekenend: de VVD en de ChristenUnie komen tot op heden ongeschonden uit de vruchteloze formatiegesprekken terwijl het CDA en D66 de ene na de andere klap te verduren krijgen. Bij het CDA komt dit grotendeels door intern gedoe, de kiezer is nog steeds niet de Pieter Omtzigt-gate vergeten. Ondertussen profiteert de BoerBurgerBeweging optimaal van de malaise bij de christendemocraten.

D66 heeft vooral de afgelopen weken flink wat virtuele zetels moeten inleveren. Het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag blijkt veel kiezers af te schrikken. De aangenomen motie van afkeuring en daaropvolgend haar aftreden heeft haar reputatie weinig goed gedaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met name de kiezers van het CDA en D66 geven aan niet opnieuw te zullen stemmen op deze partijen bij eventuele nieuwe verkiezingen. Het is tekenend voor het ontstane beeld bij de formatie. Veel Nederlanders willen graag nieuwe verkiezingen, maar de coalitiepartijen willen dit absoluut niet. Met name het CDA en D66 weten dat ze veel te verliezen hebben bij nieuwe verkiezingen. PVV-leider Geert Wilders wil juist niks anders dan nieuwe verkiezingen: hij zou de grote verrassing kunnen zijn bij een nieuwe gang naar de stembus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. vlekkenoplosser

  tja , het nieuwe leiderschap is K walitatie U itermate T eleurstellend

  nog wat gelukszoekers erbij en wat rellen met de politie en de PVV heeft no 5 zetels erbij

  Als iedereen volgend jaar de rekening krijgt van het sluiten van de kolencentrales door klaver en jetten weer 5 zetels erbij

  Er is geen alternatief om het partijkartel te breken ongeacht wat je vindt van Wilders

 2. Albert Egberts

  Je kunt in peiling goed zien waar de zetels van D66 naar toe gaan.

  1. vlekkenoplosser

   inderdaad strónt vlé®k , kennelijk weten veel Nederlanders BBB wel op de juiste te waarderen

  2. rasecht wappie

   Goh, ik hoor u nog zeggen dat peilingen niks zeggend en onbetrouwbaar waren.
   Vanwaar deze ommedraai ineens?

   1. LifeBuddy

    Engberts heeft constant met kronkels en ommedraaien te maken. De kleintjes zijn niet heilig bij hem.
    Als de PVV de eerste partij van Nederland zou worden, zou de wereld er veel Eeerlijker uit zien. Al die INlanders die zo het land willen binnen wandelen, beginnen al met leugens en bedrog te verkondigen tegen het Volk, want ze zijn allemaal[zonder diploma want zijn ze vergeten ,net als pinokkio] dokter, apotheker, advocaat,enz. Er is er geen Een bij die aardbeienplukker is. Regelrecht ondermijning van het land, waar de VVD voor staat.

    1. Emma Louise

     Gisteren sprak ik nog een trotse moeder van drie dochters die gevlucht waren uit oorlogsgebied naar ons land. Haar kinderen studeren allen geneeskunde en zij zullen zich binnen 10 jaar inzetten voor de patiënten. Een schitterende successtory!

     1. Albert Egberts

      Mooi.

     2. sonny

      Emma,
      De uitzondering bevestigt de regel, het leeuwenaandeel van die ongewenste import kan/weet/wil letterlijk niets!
      Behalve dan de geboortecijfers omhoog krikken en de sociale voorzieningen melken!

     3. vlekkenoplosser

      of het een successtory wordt moet je even afwachten strónt vlé®k

      Mocht het tussentijds trouwen met en islamiet blijven ze gewoon thuis als fokfabriek. Niet te vroeg iets beoordelen tot een successtory strónt vlé®k.

     4. RvdBe

      90% voert geen zak uit en veroorzaakt alleen maar ellende.
      Emma gelooft klakkeloos een “trotse moeder” waar 3 dochters geneeskunde studeren, dat geloof je zeker zelf, is weer een gevalletje willen dat iets de waarheid is terwijl dit niet zo is.

     5. Jannes46

      1 chirurg, 1 tandarts en 1 apotheker? Wow, ik kan niet wachten tot die duizenden Afghanen in NL neerstrijken want dan behoren alle personele problemen in de zorg in één klap tot het verleden.

  3. Harry Haller2

   Egberts, de aanbidder van sterke vrouwen, is na 9 maanden ingehaald door de realiteit: Dwaallicht Kaag is een enorme faal gebleken – een arrogant kutwijf zonder competenties en vooral zonder politieke antenne waardoor ze permanent situaties verkeerd inschat en haar hand overspeelt.

   D66 gaat dezelfde weg als PvdA en CDA. Het is al die stupide kiezers die nu wegvluchten overigens zeer kwalijk te nemen dat ze in die doorzichtige D66-marketingkreten stapten. Stom volk dat je alles op de mouw kunt spelden.

   1. Albert Egberts

    Ik stemde niet op Kaag, beste Haller, maar het lijkt me te vroeg om haar af te schrijven. Ze reed geen gelukkig parcours in de formatie tot nu toe maar ze kan, als ze straks aantreedt als minister van Financiën en vice-premier, zich nog behoorlijk revancheren.

    Laten we het even afwachten.

    P.s. De kwalificaties die je haar geeft lijken me behoorlijk over de top. Het is verbazingwekkend hoeveel woede en haat bejaarde mannen op dit blog investeren in deze achtenswaardige politica. Ik vrees dat dit veroorzaakt wordt door het feit dat ze intelligent, succesvol en bovenal een vrouw is.

    1. Cootje

     Nog geen 5 weken geleden en daarvoor KAAG heeft de teugels stevig in handen onze Arabische merrie is haar hele bit kwijt die liggen op straat , met de tanende peiling en vele fouten terug gefloten in haar stal . Ligt je nu onder Gert Segers haar zegelingen te tellen , toen ze op die tafel stond kon je al zien daar zit geen goed stel poten / bij paarden benen , onder . Maar nergens in de zogenaamde inhoudelijke discussie , ergens gelezen tegen mede forum leden , sorry ik zat fout ze heeft bakzeil gehaald , de teugels zitten in handen van de vvd . Maar in mei krijgt haar clubje de rekening , dat er vele D66 brodeloos worden gaat kwaad bloed in dat clubje zetten

     1. Albert Egberts

      “ toen ze op die tafel stond kon je al zien daar zit geen goed stel poten / bij paarden benen ”

      Cootje toont zijn inzicht in de politiek.

    2. LifeBuddy

     HaHaHaHa, als Engberts, Eric de witte professor met de witte baard had gevolgd, dan wist Engberts dat vrouwen 15% MINDER hersen capaciteit hebben dan mannen. Dus kwar, laat die intelligentie van jouw en die heks gewoon aan die bezem hangen.

     1. Albert Egberts

      LifeBuddy, een indrukwekkend onnozele sukkel, acht zichzelf slimmer dan mevrouw Kaag.

      Hilarisch.

     2. Fouwels

      Aldus de gevaccineerde etterpuist.

     3. ElGuapo

      Albertus smegmabaard de oppermongool die krampachtig blijft vasthouden aan de niet bestaande capaciteiten van een melaatse nps stinkheks.

      Hilarisch!

   2. Human Beast

    👍

 3. leukeditter

  FVD weer +1 hoe bestaat het he

  1. Mr.blauw.sky

   Nog even en ze staan weer op nummer 1

   1. usb3.0

    En terecht

 4. Pauline Kummer

  De zetelwinst voor de PVV is nietszeggend. Ze doen er niets mee.

  1. Albert Egberts

   Klopt, de PVV is niets meer dan een kliko voor gefrustreerde stemmers.

   1. Mistgabel

    D66 is de club van terroristensponsors, huichelaars en land/volksverraders.

    1. usb3.0

     Precies Mistgabel..

   2. vlekkenoplosser

    beter stemmen op een kliko dan op een berg chemisch afval strónt vlé®k

   3. Cootje

    En D66 is een kliko voor gefrustreerde mensen die het voltooide leven als redding zien , en dat is begrijpelijk als gehandicapte mongool. Doelloos op dit forum acteren , vanuit een rolstoel twee maal per dag zijn luiers verschoond , het is dat de helft nog goed is anders is inderdaad een kliko op zijn plaats .

    1. Albert Egberts

     Is Cootje nog in staat naar het buurthuis te fietsen voor zijn klaverjasmiddag?

     1. Cootje

      Ik leef van mij geld en ben als ongeschoolde onafhankelijk , ik zit in Griekenland en betaal voor jou uitkering voldoende belasting .

     2. Albert Egberts

      Dat je ongeschoold en behoorlijk dom bent bleek al uit je kinderlijke bijdragen, Cootje.

     3. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k probeert weer iemand de maat te nemen terwijl de strónt vlé®k inhoudelijk niets te melden heeft

      de strónt vlé®k is een hufter !

     4. Cootje

      Kaag heeft de teugels stevig in handen zijn niet mij woorden, volgens mij heb ik het nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik alleen lagere school heb gehad . Maar ik heb het toch aardig gerooid in mij leven , en ik heb meer personeel gehad wat jij in je rolstoel niet kan bedenken. . En daar mee heb ik altijd een verhouding gehad leven en laten leven. Maar voor dat je die hebt zijn er 300 overboord gekieperd , ik blijf er bij ik betaal mee aan jou uitkering , want je bent zwaar invalide . En laat mij maar dom wezen , ik ga een duifje nemen kan jij niet met je rolstoel doeiiiiii

     5. Cootje

      Duikje

     6. Albert Egberts

      “dat ik alleen lagere school heb gehad”

      Dat is inderdaad behoorlijk achterlijk, maar je bent bovendien nogal onnozel, beste Co. Je bent slechts in staat hier opponenten uit te kafferen op de meest primitieve manier en in de taal van de basisschoolkind.

      Dat is echt heel pijnlijk om aan te zien.

     7. Fouwels

      Tot zover de gevaccineerde etterpuist.

     8. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k probeert weer iemand de maat te nemen terwijl de strónt vlé®k inhoudelijk niets te melden heeft

      de strónt vlé®k is een asociale onwetende hufter !

     9. usb3.0

      De enige die hier de onnozele is is tamil, tamil is een zielig figuur met een net zo’n zielig leeg leventje

     10. ElGuapo

      Nog wezen mountainbiken op brokeback mountain kwakma?
      Anderen de maat nemen als je zelf zo’n zielige alexithymie patiënt bent met parafiele stoornissen is wel grappig.

  2. september

   Het blijven maar peilingen en het enige wat telt is de uitslag van de verkiezingen

   1. usb3.0

    Oh is dat zo? nou daar houden ze nu geen rekening mee hoor, ze houden bewust 25 zetels buiten de deur..

    1. Vanduinen

     Wanneer Geert Wilders vertrekt, wat gebeurt er dan met die zetels? De PVV is slechts dan een rijtje zetels zonder verband. Binnen de korste keren is het heibel. Ze zullen zich gaan opsplitsen.

     1. september

      En de groep Omzigt inderdaad niet gepeild 25 zetels ,hoe zouden dan de peilingen er uitzien

     2. usb3.0

      Ook sepbeftempert is een beetje dom

     3. Fouwels

      En altijd in combinatie met een van de puist z’n sokpoppen.

 5. Monty

  ”Waar de partij van Geert Wilders de afgelopen weken weer een stijgende lijn heeft weten te pakken”

  Voor de verkiezingen werd Wilders op 24 zetels gepeild.

  Iedereen weet hoeveel hij er overhield.
  In 2017 had Wilders zelfs 40 virtuele zetels.
  Wat had hij toen over?

  De peilingen zijn voor Wilders altijd rooskleuriger.

  1. usb3.0

   PVV is nu de 2de partij

 6. Monty

  ”Waar de partij van Geert Wilders de afgelopen weken weer een stijgende lijn heeft weten te pakken”

  Voor de verkiezingen werd Wilders op 24 zetels gepeild.

  Iedereen weet hoeveel hij er overhield.
  In 2017 had Wilders zelfs 40 virtuele zetels.
  Wat had hij toen over?

  De peilingen zijn voor Wilders altijd rooskleuriger.

  1. vlekkenoplosser

   de huisdebiel haalt zijn hart op , gelukkig een Wilders draadje scandeert de volidioot.

   1. usb3.0

    🥸precies

 7. JFU

  Daarom wilt de elite geen verkiezingen….ze zijn als de dood. Er komt een tijd dat ze rechtse partijen niet meer kunnen boycotten zoals nu telkens gebeurd. Gaat de goede kant op.

  1. Albert Egberts

   wil
   gebeurt

   1. usb3.0

    Zie JFU heeft gelijk

 8. Rechtsstaat

  De commercie was duidelijk beter dan de inhoud bij D66, geen basis voor een langdurig balans.
  Het gelijk van Rutte’s VVD ligt aan gebrek aan beter, de spindokters hebben de rechterflank goed uit elkaar gespeeld.
  De links liberale flank heeft NL in één wurggreep en dat voorspelt niet veel goeds

  1. vlekkenoplosser

   Genau !

 9. Mistgabel

  Artsen Covid Collectief betwijfelt nut massavaccinatie en coronapas

  h*tps://artsencollectief.nl/artsen-covid-collectief-betwijfelt-nut-massavaccinatie-en-coronapas/

  1. Albert Egberts

   ht*ps://www.zorgvisie.nl/blog/discutabele-retoriek-van-artsen-covid-collectief-kan-volksgezondheid-schaden/

  2. Albert Egberts

   ht*ps://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/artsen-covid-collectief-benadert-coronadebat-eenzijdig.htm

  3. usb3.0

   tamil wil het gewoon niet horen

 10. Meriadoc Brandebok

  In deze peiling heeft de ChristenUnie 7 zetels en het CDA 5 zetels. Zal de ChristenUnie de as als belangrijkste christelijke partij gaan overnemen? De verschuivingen tussen CU en CDA is belangrijk om in de gaten te houden. In dat geval kunnen de confessionele partijen beter fuseren tot een big tent.

 11. usb3.0

  Dat is een understatement

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.