Persvoorlichter DENK: ‘Hé RTL Nieuws, waarom vermelden jullie Farid Azarkan niet bij Toeslagenaffaire?’

De persvoorlichter van DENK, Abdellah Dami, heeft er genoeg van dat RTL Nieuws niets zegt over de rol die Farid Azarkan speelt in het nou eindelijk beëindigen van de Toeslagenaffaire. “Zo lastig is dit toch niet?” vraagt hij zich verbouwereerd af. Goed punt. Alleen is het antwoord natuurlijk volstrekt helder: het mediakartel is doodsbang dat DENK een nog valider alternatief wordt voor de PvdA en GroenLinks. Dat willen ze ten koste van alles voorkomen.

We hebben het er niet vaak genoeg over. Maar de partij DENK is in Den Haag echt wel een beetje een buitenbeentje. De partij is voor meer democratie en is al tijden he-le-maal klaar met Mark Rutte. En dan bedoel ik niet dat ze de schijn ophouden dat ze “in de oppositie zitten,” maar dat ze écht oppositioneel te werk gaan. Als ze konden dan zouden ze Rutte vandaag nog met pek en veren het Torentje uitjagen.

Dat zie je ook in de rol die DENK-leider Farid Azarkan speelt in de Toeslagenaffaire. Hij heeft daar een prominente rol in gespeeld – en doet dat nog steeds. Zo zit hij er ook bovenop nu bekend is geworden dat meer dan 1.100 kinderen in de Toeslagenaffaire uit huis zijn geplaatst. Doordat de ouders geslachtofferd werden door de overheid. Willens en wetens.

Maar het aparte is dat RTL Nieuws hier wél over schrijft, maar vervolgens Azarkan niet bij naam noemde in het originele artikel. Nee, er werd alleen maar gesproken over de rol die Renske Leijten en Pieter Omtzigt speelden in de ontmaskering van deze affaire. Dit terwijl Azarkan er werkelijk al vanaf dag één bij betrokken is.

Dami spreekt RTL Nieuws hier dan ook direct op aan. Want, stelt hij, het is wel héél gek dat Azarkan nu wéér ‘vergeten’ wordt:

Uiteindelijk heeft RTL het artikel tóch maar aangepast en de naam van Azarkan toegevoegd. Maar je moet je natuurlijk afvragen hoe het toch kan dat hij systematisch niet vermeld wordt bij deze affaire.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De reden laat zich raden: het partijkartel én en het mediakartel zijn doodsbang dat DENK in de ogen van de mainstream kiezer een serieus alternatief wordt voor PvdA en GroenLinks. Want ja, dat zal het automatische gevolg ervan zijn als ze DENK het respect geven dat de partij onderhand toch echt wel verdiend. En dat willen ze ten koste van alles voorkomen; in Nederland is het immers de bedoeling dat er alleen maar nepoppositie gevoerd wordt – door leden van het kartel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. RvdBe

  Denk is een moslimpartij die logischerwijs moslims die in de toeslagenaffaire zitten probeert schoon te praten, de gezamenlijke vijand van Denk en het vrije Nederland is Rutte met zijn kartelkabinet, daar houd het dan ook wel op.

 2. Nostradamus

  De motivatie van Farid is in deze belanrijk. Hij doet het alleen voor zijn eigen achterban. Lijkt mij dat hij geen bal geeft om Henk en Ingrid.

  1. Cootje

   Zitten dat soort mensen er dan ook bij , de kleurtjes hebben duidelijk de boventoon in deze materie . Dus een gezonde achterdocht mag er wezen .etnischs profileren zit diep in de genen van alle organisaties , terecht of onterecht moet een rechter uit maken . Maar waar rook is is vuur . En subsidies is rond pompen van geld waar vele een baan in vinden en ook vele proberen misbruik er van te maken . En dan creëer je een monster . Veel erger is dat verantwoordelijke onder ede hebben gelogen en er in de zogenaamde rechtsstaat / Polen / er mee wegkomen . Farid heeft een belang en het is niet mij partij maar hij heeft voor de betrokkene wel zijn nek uitgestoken . In ter Apel komen de instromen met massa weer op onze subsidie stromen af . Het linkse blok hebben de top banen in deze winkels , over 15 jaar horen we wel wat er mis is gegaan

  2. Vanduinen

   Dat doet het FvD ook niet. Henk en voornamelijk Ingrid zijn te laag geletterd.

   1. Nostradamus

    Wie van het FVD houd zich zoals Pieter, Renske en Farid bezig met het dosier?
    Waar heb je het over behalve je halfslachige poging het FVD ‘zwart’ te maken?

 3. por favor no borres

  Beste Michael van der Galien, eigenaar, hoofdredacteur en dus eindverantwoordelijke van dit door FvD gesponsorde blog en verdediger van alle FvD handelingen.
  Wat is uw mening over de homofobe, racistische uitspraken van Baudet dat “Aids niet bestaat voor blanke hetero mannen” en bedacht is door de Big Pharma om condooms te verkopen?
  Blijft u voor het geld als een Broupie (Baudet groupie) dame alles slikken en wacht u met open mond op zijn volgende leugenlozing, of huist er in de spelonken van uw geest toch nog enige waardigheid of geloofwaardigheid om “tot hier en niet verder” te zeggen tegen de uitspraken van deze Mussolini der lage landen?

  1. CZ

   Je wijkt af van de topic

   1. Vanduinen

    Misschien moet u hem nog eens herlezen. Dan komt het begrip. Misschien…

  2. ikweetwatikwil

   Wat heeft jouw reactie te maken met bovenstaand artikel. Denk is een moslimpartij en die horen hier niet. Ze proberen nu op een slinkse manier stemmen te winnen.

   Wat betreft jouw reactie, bij mijn weten komt aids bij homo’s weg en dan voornamelijk uit Afrika. Later heeft zich dat uitgebreid door een “losbandige” manier van leven. Ook door bij ongeluk verkeerd bloed krijgen.

  3. ElGuapo

   Donder die frikandellenfluffer er toch een keer goed af er komt niks nuttigs uit.

   1. Mr.blauw.sky

    Mocht dat lukken, mag jij ook meteen meelopen om dezelfde reden.

 4. StemPzeweg

  DENK is een walgelijk conservatief-reactionair gedrocht. Het beste besluit ooit van Sylvana Simons was om uit die partij te stappen en het oprichten van BIJ1

 5. Brenda Welsh

  Met nieuwe verkiezingen is er voor Denk meer te verdienen dan te verliezen. Azarkan is bekwamer dan Simone die er op de foto bijstaat alsof ze aan het tanken is. Maar dat is Baudet’s oogappel.
  Logisch dat Denk aan haar achterban denkt. Het zou mooi zijn als Denk als stevige oppositie partij zetels kan weghalen bij de PVV.

  1. StemPzeweg

   DENK is gewoon een islamitisch FVD. Zit ook vol met antivaxxers en gekke wappies

   1. september

    Denk blijft gewoon een kleine partij en dat zal wel zo blijven.Alleen in de grote steden hebben ze meer aanhang

  2. Steiner

   “Het zou mooi zijn als Denk als stevige oppositie partij zetels kan weghalen bij de PVV”

   Misschien kan de FVD dan ook wel wat leden werven bij b.v. de aanhang van BLM.

   1. Brenda Welsh

    FvD is voor het theater. Moderne jongens met gedurfde uitspraken. Taalgebruik waar Jan met de Pet geen snars van begrijpt.

    1. Steiner

     Een islamitische partij als Denk die zetels gaat weghalen bij de PVV???
     Volgens mij begrijpt Brendaatje er zoals gewoonlijk geen snars van.

  3. dumbfarmer

   met nieuwe verkiezingen is voor bijna alle partijen wat te verdienen.. behalve dan die nu in het kabinet zitten.. met uitzondering dan van vvd, die vreemd genoeg nog steeds de achterban weet te behouden.

 6. wijsneus

  Ik vind dat de weledele heer Rutte, mijn belangen prima dient.
  List, leugen, oplichting en bedrog vind ik prima, als het maar het juiste doel behartigd, maar daar zorgt hij wel voor. Misschien kunnen moord en doodslag in de toekomst ook worden toegevoegd aan het instrumentarium van de Rutte, wie weet?

 7. Mikse

  Een echte Joodse partij is er niet. Die zou ook niet een lang leven beschoren zijn. Wat dat betreft maak ik mij geen illusies ondanks z.g. symphatisanten.

  1. Aborifa

   Joden bij de PvdA zijn inmiddels weggepest.

 8. dumbfarmer

  dus geen bivibokaal voor rtl dit jaar? 😉

 9. Aborifa

  Farid sprong listig op de bagagedrager van Pieter en Renske. Hij zag dat die ongewild opkwamen voor oplichtende islamieten die een extraatje naast hun huis en Miele wel wilden meepikken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.