Thierry Baudet gepassioneerder dan ooit: ‘Ik buig zeker niet voor die QR-fascisten’

Afgelopen week arriveerde de FVD-Vrijheidskaravaan in Cuijk. Dit in verband met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Tijdens zijn speech aan medestanders maakte Thierry Baudet duidelijk dat de verkiezingen voor hem écht over vrijheid versus dictatuur gaan. En raad eens? Hij doet géén stap terug. Of, zoals hij het zelf zei: “Ik buig zeker niet voor die QR-fascisten.”

De Andere Krant was van de week bij de Vrijheidskaravaan in Cuijk. Het was overduidelijk een mooie dag, met mensen die onze vrijheid wél lief hebben – anders dan het tuig dat dit weekend stond te juichen toen een ongevaccineerde vrouw uit een café in Leeuwarden werd gegooid.

Ook Thierry Baudet zelf was natuurlijk van de partij. In zijn korte stump speech voor FVD’ers in Cuijk maakte hij duidelijk waar hij en zijn partij voor staan. En wat ze wel en niet willen accepteren. Kort gezegd: ze staan pal voor de vrijheid. Voor onze grondrechten. Nu, en altijd.

Crisis na crisis

“Politiek Nederland is de weg kwijt, de wereldbeelden van zowel links als rechts zijn weggevaagd,” zei Baudet. “De waanzin van Den Haag en Brussel en van organisaties als de World Economic Forum, de WHO en RIVM regeert. ”

“Het gezonde verstand is in de aanpak van de alsmaar opstapelende crises, van de massa-immigratie, de stikstof-, de energie-, de informatiecrises, de criminaliteit/ondermijning en de huidige covid-plandemie – compleet verdwenen. Want ook als het waar is wat ze ons proberen wijs te maken, hoe los je dan het stikstof-probleem en de woningnood op door zo’n 100 duizend Afghanen binnen te laten. Het is gewoon niet meer uit te leggen.”

“Ik distantieer me van die hypnose, van dat gedebatteer als kippen zonder kop,” ging hij verder. “Ik benoem het, spreek ze daarop in de Tweede Kamer continu aan. Met het gevolg dat ze me als extreem-rechts ‘framen’, als een holocaust-ontkenner zelfs. Maar ik ben een jongen met een missie, daarom ben ik hier.”

QR-fascisten

Wat betreft die “framing” zei Baudet dat het onder meer komt doordat FVD “verraden” is door verschillende mensen. Otten, Eerdmans, Van Haga. “Nu worden we als antisemitisch en zelfs als holocaustontkenners weggezet,” zei de FVD-leider. “Omdat Gideon [van Meijeren] het uitsluiten van bevolkingsgroepen vergeleek met de terreur die in de jaren dertig in Duitsland plaatsvond, dus niet met de oorlog zelf, en al helemaal niet met de holocaust.”

Maar daar is hij niet van onder de indruk. “Ik ga door met mijn missie. Ik wil het oude gezellige Nederland terug, weiger mee te doen aan die waanzin, en buig zeker niet voor die QR-fascisten zoals hier een eindje verderop!”

Dat laatste refereerde aan een achterlijke situatie bij een brasserie. Baudet en zijn gevolg wilden even een stukje appeltaart eten bij ’t Heere Huys, maar werden geweigerd. Want ze hadden geen QR-code. In Coronafascististan is dat net als in China een absolute doodzonde. En dus werden ze gewoon niet geholpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat is Baudet allemaal om het even. Hij heeft besloten om niet door de knieën te gaan voor deze nieuwe totalitaire dictatuur… en dus doet hij dat óók niet. Een man een man, een woord een woord. Hoe vaak zien we dat nog?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. por favor no borres

  Zo Michael, 12:00 uur, 4 artikelen geplaatst, je werkdag zit er weer op.
  Veel plezier vanmiddag.

  1. Joko

   Jouw opmerkingen getuigen van een naar karakter.

   1. halo1

    Hij is zelf nauwelijks tot 1 artikel in staat..!!

    1. palko

     @halo1, als je lang geleden bij het uitdelen van de hersencellen in de verkeerde rij stond, kun je moeilijk iets anders verwachten. Voor dit soort imbecielen is er maar één oplossing: Ophokken in een varkensstal met 99 besmette nepvluchtelingen.

  2. Xyz1234

   Hij werkt in ieder geval. En u? Ik verwacht er niet veel van.

   1. por favor no borres

    Dat klopt helemaal.
    De tijd van werken heb ik reeds jaren achter mij.
    Nu geniet ik van de goede zaken van het leven en de verongelijkten op DDS.

 2. Albert Egberts

  “Kort gezegd: ze staan pal voor de vrijheid. Voor onze grondrechten. Nu, en altijd.”

  Dat laatste waag ik te betwijfelen. Het FvD zal na de volgende verkiezingen hoogstwaarschijnlijk niet meer bestaan.

  1. por favor no borres

   Mocht u van Baudet of Galien op waarheid gebaseerde uitspraken verwachten, dan moet ik u teleurstellen. Die zijn er niet.

   1. Nostradamus

    Geldt ook voor jullie.

    1. por favor no borres

     Nostradamus : Geldt ook voor jullie.

     Dank voor de bevestiging.

     1. Nostradamus

      Ja, ik kom er op terug, geldt alleen voor jullie.

  2. leukeditter

   Haha lompe ezell..inmiddels 9 zetels en groeiende want steeds meer mensen zien deze waanzin van adolf de jonge in..

   1. Albert Egberts

    Nee, leukeshitter, het zijn er 6, 2 minder dan bij de verkiezingen.

    1. leukeditter

     kwalbert je weet toch dat ze er elke verkiezing de helft naast zitten dus tel er maar 3 of 4 bij op

   2. Heinzs

    Onthoud nou maar dat de Jonge meer voor heeft met uw gezondheid dan Baudet. Die staat daar voor het theater. Hij blijft een clown voor de camera.

    1. leukeditter

     hahahaha heizje toch .onze schoolmeester adolf de jonge heeft het met zichzelf goed voor ..paar procentjes van de spuitjes en hij loopt binne

    2. RvdBe

     Goedgelovige sukkels als Heinz bestaan gewoon, ook die hebben recht op een mening, hebben wss niet door dat ze hele dagen genaaid worden en s ochtends wakker worden en zich verbaast af vragen waarom hun kont zo,n zeer doet.

  3. september

   In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen,kijken hoe ze daar uitkomen.Maar het blijft een Kleine partij in tegenstelling wat Anderen hier beweren.zoals leukeditter Met zijn onzin.

  4. Xyz1234

   Maar ze staan wel voor vrijheid. Iets waar u bang voor bent. En de oorzaak moet u vooral zoeken in uw gebrek aan eigenwaarde. Een geestelijk gezond en evenwichtig mens hecht namelijk aan persoonlijke vrijheid en autonomie.

   1. Ab Infinitum

    Ik trek dat sterk in twijfel. Baudet benoemt de vaccinatie die ik zelf wil als schijnmedicatie.
    Dat wil ik graag zelf graag bepalen in al mijn evenwichtigheid. Maar bewust er op aansturen dat het onzin is hoeft Baudet niet te doen. Die autonomie neem ik wel voor mijn rekening. Ik beslis namelijk graag voor mijzelf.

  5. Augustus

   Gelukkig is het hier nog geen Rusland of China Albert, ook al begint het er op te lijken, dus oppositie mag gewoon nog.

  6. CZ

   Het feit dat albert spreekt over “hoogstwaarschijnlijk niet meer bestaan” zegt echt iets over geestelijke gesteldheid..

 3. Klaus Schwab

  Gelukkig dat Otten, Eerdmans en van Haga zo verstandig waren om het contact met deze dwaas te verbreken.
  Ben benieuwd wanneer de volgende groep binnen FVD op een helder moment hun biezen gaan pakken.

 4. Mistgabel

  #Humberto tegen Gommers: Wat is plan B als de vaccins niet lijken te werken?
  Gommers: Boosters 🤡🤡🤣 h**ps://t.co/bJZJirs4N1

  h*tps://twitter.com/Bascardi2/status/1452362139763630081?t=Uht_V3ofsNVBEJyQ5h74xw&s=08

 5. Mistgabel

  Nee, je moet vooral luisteren naar die kwakzalvers als Gommers en de Jonge met hun waardeloze prikkies.🤡🤡🤣

  1. Klaus Schwab

   Ik moet helemaal niks Mistgabel. Vorm zelf wel een mening en daar heb ik de Jonge of Gommers niet voor nodig. Dwazen zoals jij, die zich ondanks bijna 5 miljoen doden door corona, niet laten vaccineren hoeven mij zeker niet te vertellen naar wie ik moet luisteren

   1. Mistgabel

    Klausje, naar mij luisteren hoeft niet.
    Naat jezelf ook niet, want nu zit je met die shit dat niet werkt, dat heeft nuks met die 5 miljoen te maken

  2. Jack Flash

   Wat zal er veel gejuicht worden de komende jaren met al die prikkies.
   Ze kunnen hun lol niet op.

   1. Mistgabel

    Kaartje of shit in je lichaam spuiten.
    Ik begrijp best dat u het verschil niet ziet.

 6. Heinzs

  Waarom de discussie altijd moet gaan over de QR code kan ik niet zo goed vatten. Als een conducteur vraagt aan de reiziger om een plaatsbewijs ga je toch ook niet in discussie over het nut van de spoorlijnen. Een plaatsbewijs geeft toegang tot de trein. Geen QR code? Geen toegang tot de localiteit. Simpel toch?

  1. Jack Flash

   Social Credit Score.
   Simpel toch Heinz?
   🤑

  2. september

   Zo is het en niet anders!

  3. Nostradamus

   Weer zo’n stomme vergelijking. Ontzeg alle mensen die roken, teveel suiker eten en aan gevaarlijke activiteiten deelnemen dan ook het ziekenhuis.

  4. Mistgabel

   Kaartje of shit in je lichaam spuiten.
   Ik begrijp best dat u het verschil niet ziet.

 7. janrama

  Bij de recente gezamenlijke peilingen staat de sekte van Baudet op 3.7 zetels.
  Het gaat de goede kant op.

 8. Vit

  Baudet ooit mijn held totdat hij bij mij door de mand viel als rasecht opportunist moet gewoon zijn klep houden, hoewel dat zal moeilijk zijn.

 9. Eertienator

  Dat is ook niet helemaal waar Heinz Hugo geeft alleen om macht en wat sos voor z’n neus

 10. Ab Infinitum

  Gevaarlijk optreden, Thierry. Nieuwe Corona maatregelen zullen spoedig nodig zijn, Thierry. Ook met veranderende opwarming van onze aarde is eerder een gerichte aanpak nodig dan het te bagatelliseren.

 11. Evil Zorro

  Baudet lijkt door god gezonden, hij zegt precies wat ik denk. Heb ik nu ook zo’n hoog IQ?

  1. Mikse

   Bijgeloof, God heeft zijn wijsheid al kenbaar gemaakt via de Tenach, de eerste 5 boeken van de Thora. Baudet kan niet gezonden zijn. Met uw IQ lijkt het inderdaad schlecht gesteld te zijn.

 12. sonny

  Baudet moet zijn ‘image’ kracht bijzetten, misschien dmv een specifieke groet.
  Bijvoorbeeld een linker/rechter gestrekte arm en opgestoken middelvinger, zeg maar een variant op de Adolf-groet!
  De prikkelt alsook de fantasie van velen!

 13. HenC

  Pechtold zegt net op de radio:
  Ik ben directeur van CBR en bij mij werknemers zijn 65% mensen gevaccineerd dus met 2G beleid kan ik niet werken. VIJFENZESTIG PROCENT ! niet 15%

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.