CDA volledig de weg kwijt en pleit voor ‘war on drugs’: wil boetes op gaan leggen voor bezit van één xtc-pilletje

Het CDA wil dat er een einde komt aan het gedogen van ‘gebruikershoeveelheden’ drugs. Als het aan hen ligt dan zou je al een boete en een taakstraf moeten krijgen voor het op zak hebben van een enkele xtc-pil. Op die manier denkt men de georganiseerde misdaad aan te kunnen pakken.

Bij het CDA zijn ze echt volledig de weg kwijt. Ze hebben de boeren de rug toegekeerd en proberen hun pijlen te richten op het electoraat van de VVD en D66. Dat bleek al een enorm fiasco, maar dat weten ze nu nóg erger te maken. Ze zijn echt aan het wrijven in hun eigen vlek. Want laat nou net die achterbannen, vooral de jongere generatie, nogal fan zijn van drugs! Het CDA lijkt met dit standpunt over drugs zichzelf actief als een slechtere versie van D66 en de VVD neer te willen zetten.

Dit standpunt zal ze dus alleen om die reden al niet in dank worden afgenomen. Daar komt nog eens bij dat het daadwerkelijke probleem niet wordt aangepakt. Het CDA is in de veronderstelling dat de zware drugscriminelen rijk worden van Nederlandse drugsgebruikers. Natuurlijk profiteren ze hiervan, maar het meeste wordt naar het buitenland geëxporteerd.

En wat denken ze nou dat er gaat gebeuren als ze de politie achter 20-jarige jongens en meiden aan laten gaan die een keer een xtc-pil op een feestje willen gebruiken? De politie wordt drukker met het pakken van ‘klein grut’, terwijl de drugscriminelen tonnen aan pillen en cocaïne de grens over blijven smokkelen!

Het CDA wint er niets mee. De politie is mankracht kwijt die ook voor zware criminelen ingezet had kunnen worden. Justitie krijgt ladingen papierwerk voor lui die één pilletje bij zich hadden. En drugscriminelen lachen zich ondertussen kapot. Dát is het resultaat van deze zielige poging tot een ‘war on drugs’.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

CDA-Kamerlid Anne Kuik meent dat het “unieke gedoogbeleid” verklaart “waarom Nederland in veel hogere mate last heeft (gekregen) van zware georganiseerde drugscriminaliteit ten opzichte van andere Europese landen”, meldt de NOS. Dat zou een verklaring kunnen zijn ja. Maar misschien speelt ook het feit mee dat Nederland Europa’s grootste haven en een perfecte infrastructuur heeft om snel grote hoeveelheden drugs verder het continent in te krijgen? Zomaar een idee hoor! De Verenigde Staten heeft lange tijd geen enkele gedoogbeleid gehad en daar loopt het nou ook niet bepaald soepeltjes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Nostradamus

  Ja, de clowns in het kabinet zijn bang voor de grote criminelen. Maar misschien belangrijker nog, ze willen niet dat ze zelf geen cocaine meer kunnen kopen voor eigen gebruik. Clowns hebben WIT poeder nodig voor op en in hun gezicht.

 2. Eertienator

  Haha slecht nieuws voor Hugo die houd ook wel van een nakje

 3. Drostemannetje

  Nederland is al zo ver heen, dat het niet meer terug te draaien is. Dankzij onze graaiende regentenpartijen en linkse faalhazen.

 4. Ritter

  Wit-Russische grenswachten leidden een groep van 500 migranten naar de Poolse grens, die vervolgens Poolse grenswachten en soldaten aanvielen met stenen, groene lasers en pepperspray.

  4 Poolse soldaten raakten gewond bij de aanval, maar alle migranten werden met succes afgeslagen.

  ht*ps://youtu.be/QxiLXAZay1M

 5. Meriadoc Brandebok

  Inderdaad, we moeten drügs en prostitutie zo veel als mogelijk aanpakken. Het gedoogbeleid van drügs in Nederland was een slecht idee. Op termijn moeten ook de commercials van drank, het complete overdreven promoten van zuipen uitgefaseerd worden.

 6. Antihedo

  Deze site predikt nu een slap handhavingsbeleid. Laat Thierry het maar niet horen. Leve de gedrogeerde hooligans die onze steden terroriseren.

 7. Trithing

  Helemaal mee eens, druksgebruik kei en keihard aanpakken..

  1. Woordkunst

   Pfff, geloof je het zelf?
   50 jaar alles de boel laten terwijl handhaving een vies woord was/is?

   En nu gaan ze het wel even oplossen zeker?

   1. Trithing

    Gewoon keihard aanpakken, veel ervaringsdeskundigen op scholen neerzetten.
    Ik ben tegen druks, dus keihard aan pakken, wat ik wel raar vind is dat roken not done is maar druks prima, denk na, opmieteren met die rotzooi..

 8. kattekop

  Heerlijk…het cda op naar nul zetels.
  Zijn we eindelijk van die schijnheiligen af.

 9. Marcoweer

  Toch vind ik dat helemaal nog niet zoeen slecht idee.De dru gscriminaliteit ligt uiteindelijk bij de gebruiker. Alleen het altijd tolerant zijn tegenover dru gs gebruik zal het ineens harder optreden tegen het gebruik en in bezit hebben niet makkelijker maken. Het gebruik is teveel ingeburgerd in de Nederlandse maatschappij. Het is of keihard optreden en straffen tegen gebruikers en nieuwe generaties beter voorlichten zodat deze Het minder normaal gaan vinden of de hele handel legaliseren wil je de criminaliteit weer enigszins beheersbaar krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.