COA sluit horror azc Heumensoord per 1 januari, 1000 Afghaanse asielzoekers kunnen niet worden overgeplaatst

De opvang voor geëvacueerde Afghaanse asielzoekers in Heumensoord sluit op 1 januari. De omstandigheden zijn er verschrikkelijk, dus moeten de duizend Afghanen ergens anders heen. Er is alleen geen plek, want overal zijn wachtlijsten. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zegt ze te zullen overplaatsen, maar heeft nog geen fatsoenlijke locaties kunnen regelen.

De bewoners hebben een brief ontvangen waarin staat dat het opvangcentrum zal worden opgedoekt en de bewoners zullen moeten verhuizen. De opvang in Heumensoord is namelijk verschrikkelijk. De Nationale ombudsman noemde de situatie in het kamp onacceptabel. “We kunnen ons voorstellen dat dit veel vragen bij u oproept”, schrijft het COA volgens de NOS aan de bewoners. “Op dit moment hebben wij ook veel vragen en nog weinig antwoorden.”

Er is weer eens geen plan en de realiteit maakt het bieden van oplossingen nagenoeg onmogelijk. De geëvacueerde Afghaanse asielzoekers zullen waarschijnlijk moeten worden geparkeerd in sportzalen en evenementenhallen. Niet de plek waar je wilt zijn in januari!

En dan zitten ze daar in koude sporthallen, waar ze nog minder privacy hebben dan ze in Heumensoord hadden. Die situatie is volstrekt onhoudbaar, want die geëvacueerde Afghaanse asielzoekers komen ook op een wachtlijst te staan, die als maar groter wordt. In dit tempo stevenen we af op een humanitaire ramp in eigen land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is precies waar rechtse politieke partijen al jaren voor waarschuwen. De hoeveelheid immigranten kunnen we niet aan. De samenleving qua integratie niet, want dat is uitbesteed en stelt geen ene moer voor. En het asielsysteem zelf loopt ook compleet vast. Wie daadwerkelijk vluchtelingen wil helpen, zou moeten pleiten voor het terugsturen van gelukszoekers uit veilige landen. En natuurlijk de grenzen dicht. Dan eerst integreren wat er te integreren valt, maar  niet ten koste van de eigen bevolking. Anders zakt het draagvlak nóg verder naar beneden (als het al geen dieptepunt heeft bereikt).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Xenon

  Nou dat kan nog leuk worden dan.
  Want als ik de formatie-onderhandelingen zo volg
  dan hebben D66 en de Christen unie het voor elkaar
  gekregen dat de migratie juist fors wordt verruimd.

  1. Piet Paaltjens

   Xenofobie is een nare kwaal.

   1. Woordkunst

    Net als je kop in het xand steken

   2. RvdBe

    PP neemt er een paar in huis, of zoals een goed linksmensch betaamt flikkert hij ze dan toch ook maar liever op straat.

 2. Magyar

  In de Marianentrog is anders plek zat!

  1. Peter Loosduinen

   Maar wel een beetje diep.

 3. Augustus

  Kijk naar de grens van Polen en je ziet hoe het aangepakt kan worden als je leiders geen landverraders zijn. Die economische vluchtelingen keren nu weer terug naar thuis omdat ze niet in de watten worden gelegd.

  De stroom aan asielzoekers zal oneindig toe blijven nemen zo lang wij aan de vraag naar geld, burgerschap en onderdak voldoen.

 4. dumbfarmer

  ik heb wel een oplossing..
  je pakt een bus.. met bedden.. en als ze wakker worden zijn ze ineens thuis.

 5. Loes

  Terugtrappen naar eigen land die opvreters,ze klagen steen en been over geluidsoverlast in het azc,en over dat niet halal vreten ga terug gelukszoekers!!!!!

 6. Peter Loosduinen

  Anders zakt het draagvlak nóg verder naar beneden…….
  Bij mij is dit al onder 0 !
  We worden door onze overheid besodemieterd met NEP-vluchtelingen.
  En als deze neppers uiteindelijk na vele processen uitgezet mogen worden, komen ze op de tv uithuilen en mogen ze alsnog blijven.
  Howicks en Lilies ( meervoud Howick en Lili )
  Armenië is namelijk een VEILIG land waar zelfs de Belgische koning op vakantie ging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.