Coronamaatregelen uitgelekt: Kabinet wil misschien coronapas voor werkvloer en mondkapjesplicht komt terug

Omdat het demissionaire kabinet even wil peilen welke coronamaatregelen goed vallen, is de boel voorafgaand aan de persconferentie voor morgenavond alvast uitgelekt. ‘Ingewijden’ zeggen dat de coronatoegangsbewijzen zullen worden uitgebreid en dat de mondkapjesplicht terugkomt.

Nu de besmettingen oplopen en de IC-capaciteit verder onder druk komt te staan, is het tijd voor actie. Die actie moet wel even zorgvuldig worden besproken. Er moet ook even advies worden ingewonnen en er moet gecheckt worden of de maatregelen wel kunnen rekenen op draagvlak. In de tussentijd lopen de cijfers alleen maar hoger op, maar ‘gelukkig’ is de persconferentie morgenavond al.

Vanaf vrijdag is de coronapas verplicht in onder meer sportscholen en zwembaden en op zogenoemde doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en musea, meldt de NOS. Het kabinet wil ook kijken of één van de meest extreme coronamaatregelen, de coronapas, kan worden ingevoerd in het hoger onderwijs en het mbo. Nu kan dat namelijk nog niet, omdat er een wetswijziging voor nodig is (iets wat allang had geregeld had kunnen zijn, maar ja, draagvlak…). Maar waarom vandaag iets doen wat ook op het allerlaatste moment kan, toch?

Dit keer kijken ze echter ook naar de mogelijke invoering van een coronapas op het werk. En de zogenoemde 2G-regel is ook ineens weer een mogelijkheid. Dat zou betekenen dat discriminatie tegen ongevaccineerden realiteit dreigt te worden. Alleen gevaccineerden en genezen corona-patiënten zouden dan namelijk een QR-code kunnen krijgen. Dat wordt dus vaccineren, of je kunt straks niet meer naar je werk!

De mondkapjesplicht had ook brede steun onder de bevolking, dus daar grijpen ze ook weer naar terug. Dit keer met de toevoeging dat het gebruik ervan misschien ook verplicht moet worden in winkels.

Gaat dit allemaal helpen? Nee, natuurlijk niet. Gevaccineerden kunnen hun QR-code gewoon behouden en het virus nog steeds verspreiden als ze toch besmet zijn geraakt. Mondkapjes hebben ook weinig zin als binnenruimtes slecht geventileerd zijn, dus dat zet ook geen zoden aan de dijk.

Als het allemaal klopt wat de ‘ingewijden’ tegen de NOS vertellen dan krijgt iedereen enorm last van ineffectieve maatregelen en worden ongevaccineerden praktisch gedwongen om dat vaccin te nemen. De hele klas moet nablijven omdat twee kinderen niet uit zichzelf de ‘juiste keuze’ hebben gemaakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En, zo voegen de ingewijden er nog aan toe, over twee weken gaat het kabinet kijken of de maatregelen voldoende zijn geweest. Tegen die tijd loopt de zorg allang over en heeft het drama zich al voltrokken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Mistgabel

  Dus, gevaccineerde kunnen krijgen en doorgeven. maar die pas houdt het tegen of zoiets?

  Haha, Lijkt wel als we met Bassie en Adriaan te maken hebben.

  1. Monty

   ”die pas houdt het tegen of zoiets?”

   Nee natuurlijk niet, maar die pas is nodig om van ons land een ‘totalitaire contr0lestaat’ te maken.
   Niet en niet minder.

   1. Monty

    Niets meer en niets minder

   2. Nostradamus

    Ik voel mij steeds meer een Jood in iNazi Duisland of een neger in Zuid-Afrika.

    Dit terwijl ik over super-antistoffen beschik. Maarja, allein impfen macht frei…

  2. por favor no borres

   QR code is in de medische wereld geen rede tot vaccinatie.
   Tegengaan overbelasting van ziekenhuizen/cohorten/IC afdelingen wel.
   Een gevaccineerde heeft een geringe kans op besmetting/doorgeven/opname.

   Draagt u zelf uw autogordel of niet?

   1. Mistgabel

    Jij hebt maar 1 hersencelletje, kan niet anders.

    1. por favor no borres

     U heeft maar een behendigheid: Antwoorden omzeilen.

     1. Woordkunst

      En u kan alleen kul-vergelijkingen maken.
      Autogordels serieus?

     2. ElGuapo

      Had je een hogere verwachting van een mislukte frikandellenfluffer?

   2. Mistgabel

    Vraagje: als dat zo is, waarom komen ze dan met een 3e prikkie?

    1. por favor no borres

     Waarom een 3puntsgordel, heupgordel werkte toch ook?

     1. Mistgabel

      Dus vaccin vergelijken met een 3 puntsgordel.

      Als u uitstapt houdt u nog steeds uw gordel om?🤣🤡

     2. Mistgabel

      Rij om de 2 jaar een nieuwe auto, daar zit gewoon een driepuntsgordel in, vraag ik niet om, maar u heeft dan wel een hele oude auto met heupgordel. Trabbant?

   3. Xyz1234

    De vergelijking tussen een vaccin en een autogordel gaat natuurlijk helemaal mank.

    Een autogordel biedt evenveel bescherming aan een gezonde persoon als een 85 jarige persoon met een zwak immuunsysteem. Beiden zouden namelijk zonder zo’n gordel door het raam worden gekattapulteerd bij een botsing (de airbag even buiten beschouwing gelaten). Een vaccin biedt helemaal geen toegevoegde waarde voor een gezonde persoon. De kans dat zo iemand op de IC komt is nihil.
    Daarnaast is een autogordel uitvoerig getest en levert geen bijwerkingen op. Het huidige vaccin is niet uitvoerig getest, want is versneld uitgerold. Niet voor niets willen fabrikanten geen enkele aansprakelijkheid dragen voor eventuele gevolgen van de injecties. De korte termijn bijwerkingen worden steeds duidelijker en groter in aantal. De lange termijn bijwerkingen moeten we nog even afwachten. Succes daarmee zou ik zeggen.
    Kortom: kom met een betere vergelijking want het snijdt totaal geen hout.

    1. Albert Egberts

     “Een vaccin biedt helemaal geen toegevoegde waarde voor een gezonde persoon. De kans dat zo iemand op de IC komt is nihil.”

     Je vraagt je werkelijk af of Xyz wel eens een normale krant leest.

     ht*ps://www.parool.nl/nederland/gemiddelde-leeftijd-coronapatienten-in-ziekenhuizen-daalt~b5faf42a/
     ht*ps://www.gelderlander.nl/binnenland/nu-zelfs-jonge-zwangere-vrouwen-met-corona-op-intensive-care-dit-gaat-niet-goed~ad451fd5/
     ht*ps://www.trouw.nl/binnenland/vermoedens-bezorgde-artsen-bevestigd-forse-stijging-jongere-coronapatienten~bd2110bb/

     1. Xyz1234

      U haalt uw informatie nog steeds uit Trouw en Parool zie ik. Dit zijn geen bronnen, maar media. Kunt u me ook de bijbehorende cijfers van de instanties geven waar deze “kwaliteitskranten” hun verhalen op baseren?
      Dan kunnen we verder praten.
      En graag ook de gezondheidstoestand van de betreffende personen erbij. Want ik heb het duidelijk over gezonde personen.

     2. Xyz1234

      U voegt een link toe naar een artikel van Parool wat over de gemiddelde leeftijd gaat, die nog steeds ruim boven de 60 ligt, waar verder niets gezegd wordt over de gezondheidstoestand van die persoon. Verder staat in het artikel:
      “Dat mensen onder de 30 op de ic belanden met Covid-19 komt volgens de arts sporadisch voor.”
      Dus als dat uw verhaal kracht bij moet zetten, dan is het treurig gesteld.

    2. CZ

     Het is geen vaccin, het is een experimentele vloeistof

   4. Albert Egberts

    “Draagt u zelf uw autogordel of niet?”

    BAM!

    1. Woordkunst

     Bam?
     Die vergelijking slaat helemaal nergens op!

  3. Krasvast

   “Lijkt wel als we met Bassie en Adriaan te maken hebben.”

   Inderdaad, B100 is er niets bij! Neppie en Jokkie, zo worden ze ook wel genoemd.

 2. DutchOutlaw

  Ongemaskerd,ongetest,ongevaccineerd,onbevreesd!

  De ongevaccineerden dat zijn pas de helden die het opnemen tegen
  dat misdadige schorem in den Haag. Dat kabinet schend alle grondwetten.
  Want waar haal je het gore lef vandaan om iemand te dwingen om een experimentele vloeistof (wat moet doorgaat als een vaccin) in een gezond lichaam te laten spuiten en waarvan men niet eens weet wat de gevolgen op je immuunsysteem zullen zijn op de langere termijn. Deze dwang schuurt tegen het misdadige aan. Ieder mens heeft recht om te bepalen of hij/zij zich laat vaccineren. Je beschikt over je eigen lichaam en dat is grondwettelijk vastgelegd.

  U kent wel die verhalen uit de Tweede Wereldoorlog over de Duitse Nazi’s die medische experimenten uitvoerde op de Joden in de concentratiekampen. Iedereen vindt/vond dat verschrikkelijk.

  Maar dat vaccinatiebeleid (medisch experiment want dat is het) van onze overheid accepteren de meeste wel. Krankzinnig gewoon.

  Iedereen vond het verschrikkelijk dat Joden die Jodensterren moesten dragen,volgens velen mag dit nooit meer gebeuren. Maar de bevolking onderverdelen in gevaccineerden en niet-gevaccineerden d.m.v. een coronapas/QR-code/vaccinatiebewijs vindt men wel goed. Nog krankzinniger!

  Zo’n QR-code zegt niks. Het zegt alleen maar dat je een slaaf bent van onze doortrapte overheid.

  Als niet-gevaccineerden ben je gewoon een held,de rest laat zich als een kudde dieren naar een vaccinatielocatie dirigeren en laten zich daar massaal injecteren.

 3. CZ

  Wat ze moeten verplichten is alle gevaccineerden verplicht laten testen

 4. HenC

  Rutte en de Jong menen nog steeds dat het ridiculiseren van wetenschappers, die anders denken, hun eigen argumenten sterker maken. Als onderwijzer kun je je leerlingen zo wegzetten, maar er komt een dag dat zal blijken hoe fout die onderwijzer is.
  Leerlingen worden steeds wijzer en realiseren zich een leven lang de humbug die over hen wordt uitgestrooid.
  De halsstarrigheid voedt alleen maar de complottheoriën i.p.v. dat ze zich gedragen als leiders van het volk in een crisis, vergroten ze elke dag de verschillen.
  Hoe groot moet hun tunnelvisie worden voordat de Coronabubbel in hun eigen gezicht ploft

 5. Woordkunst

  Je bent een nikszeggende niksnut, ,zo is het en niet anders.
  En dat verhaal van jou met inhoud komt er nooit…

 6. leukeditter

  die 85% kun je in de plee gooien is inmiddels ver onder de 50% nadat een derde prik werd bevolen

 7. Nostradamus

  Dat doet een deel van het volk ook. Vooral het elitaire deel. Die laten zichzelf nog inspuiten met een placebo en jij krijgt die experimentele troep als je niet uitkijkt. Ik bezit overigens al over betere antistoffen. Vreemd dat dat dat niet telt voor de elitairen die de vaccins proberen te slijten.

 8. september

  Zo is het en niet anders en dat volksgerecht komt er nooit

 9. Nostradamus

  DDS is kapot. Mijn eerdere bijdrage is bij deze post verdwenen.

 10. por favor no borres

  Het volk is voor 85% gevaccineerd/voorstander van vaccinatie.
  Ik wens u veel succes met uw volksgerecht.
  Houdt er wel rekening mee dat het volksgerecht zich ook tegen u kan keren.

 11. Monty

  ”die ik graag zie voor een volksgerecht.”

  Baudet en zijn mannen zijn dit toch al aan het voorbereiden Nostradamus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.